Partitur Servise – Partitur fra Porsgrunds Porselænsfabrik

0

Partitur er et spennende servise utviklet av Porsgrunds Porselænsfabrik. Serviset er designet av kunstneren Ole Lislerud, og ble lansert i 1999.

Partitur Servise

Ordet «Partitur», som serviset har fått navn etter, er et notehefte der alle instrumentene og stemmene i et stykke er vist samtidig. Dette for å få en full oversikt over et musikkstykke. Et Partitur benyttes ofte av dirigenter som trenger en oversikt over notene til hele orkesteret.

Opprinnelsen til Partitur Servise

Motivene benyttet på Partitur servise fra Porsgrunds Porselænsfabrik har lånt detaljer fra Arne Nordheims partitur til stykket «Stormen», som igjen er inspirert av Shakespeare.

Partitur fra Porsgrunds Porselænsfabrik

På delene i serviset kan man se detaljer som notelinjene fra partituret, kombinert med ulike notater og henvisninger som det trolig kun er Arne Nordheim selv som kan tolke.

De rette linjene, kombinert med de svarte ujevne skissene, skaper en form for kaos og energi og gir samtidig en sterk kontrast. Flere av delene i Partitur servise har store hvite flater, som også er med på å fremheve denne kontrasten.

Bestill Partitur Servise hos Christiania Glasmagasin!

Høybrent Feltspatposelen fra Porsgrunds Porselænsfabrik

Partitur servise fra Porsgrunds Porselænsfabrik er utviklet i høybrent feltspatposelen. Dette er den porselenskvaliteten som fabrikken har produsert siden tilbake til 1887, når de startet opp.

Partitur Kaffekopp

Serviset består kun av rene naturmaterialer og er svært robust. Serviset kan benyttes både til fest og til hverdags.

Porselensfabrikken i Porsgrunn har en lang norsk historie, og har fortsatt et verksted tilgjengelig der de demonstrerer serviseproduksjon. Her finner du også en utstilling med ulike serviser og motiver fra deres historie.

Se også: Middagsservise!

Deler i Partitur Servise

I Partitur servise finner du et bredt utvalg av tallerkener. Dette gjelder både i flate og dype alternativer. Tallerkenene og fatene i serviset har ulik mengde dekor, noe som er med på å skape ulikhet og kontrast i borddekkingen.

Partitur Skåler og Fat

I Partitur-serien finner du også ulike te- og kaffekopper. Koppene finnes i klassiske utgaver med fat, men finnes også som større krus. Krusene kommer i ulike utgaver, og finnes både med og uten hank.

Se Utvalget Innen Partitur-serien hos CG.no!

Videre blant Partitur servise finner du også et godt utvalg i serveringsfat og skåler. Dette gir mulighet både til å servere ulike middagsretter, eller eventuelt småkaker eller smørbrød.

Partitur Servise - Krus