Isbitmaskin – Test – Server Drikke med Kalde Isbiter!

0

På varme sommerdager er kalde isbiter en absolutt nødvendighet. Isbitene gjør at brusen smaker bedre og holder seg kald lenger. Isbiter frisker også opp drinken, og kan også gjøre et glass vann til noe godt og spennende.

Formene-isbiter

Isbiter benyttes også til flere spennende drinker og servering. Problemet er ofte at man gjerne har glemt å gjøre klar isbitbrettene. Med en isbitmaskin har du raskt tilgang på isbiter, og du trenger heller ikke være bekymret for å gå tom.

Isbitmaskinen sørger for at man raskt har tilgang på isbiter. Alt man trenger er vann og tilgang på strøm. Isbitmaskinene under produserer de første isbitene på noen få minutter, slik at man raskt kan servere kald drikke til seg selv, til barna, eller til gjestene.

Hvilke Isbitmaskiner har vi sett på?

I oversikten under har vi sett på flere ulike isbitmaskiner. Selv om de alle benytter tilsvarende teknologi for å produsere isbitene, skiller de seg fra hverandre både på design, kapasitet og funksjonalitet.

Isbitmaskin

Vi håper at denne oversikten over ulike isbitmaskiner vil kunne hjelpe deg å få et bedre bilde over hva som finnes tilgjengelig. På denne måten håper vi at du skal kunne finne en isbitmaskin som faller i smak, og som virker praktisk for dine behov!

Vi har sett på Følgende Isbitmaskiner:

  • Wilfa Isbitmaskin ICE-12S
  • Gastronoma Isbitmaskin
  • Nedis Ice Cube Maker Isbitmaskin
  • Emerio Isbitmaskin med Timer
  • Princess Ice Cube Maker
  • Caso IceChef Pro

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke isbitmaskiner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten under og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Wilfa Isbitmaskin ICE-12S

Wilfa Frostbitt Isbitmaskin

Når man ønsker noe kaldt å drikke, blir det ekstra godt med en god porsjon isbiter. Med Wilfa isbitmaskin har du raskt isbiter tilgjengelig. Isbitmaskinen fra Wilfa har produktnavnet ICE-12S, men går også under navnet Frostbitt.

Frostbitt isbitmaskin fra Wilfa er et populært alternativ, og har gjort det godt i flere tester. Maskinen lager de første isbitene på mellom 10 og 15 minutter, og kan ha opp til 70 isbiter klare innen en time. Maskinen kan lage opp til 12 kilo isbiter i løpet av 24 timer.

Bestill Wilfa ICE-12S Isbitmaskin hos Bakeren og Kokken!

Wilfa ICE-12S

Her har du mulighet til å velge mellom to ulike størrelser, både for liten (L) og stor (S). De små isbitene har en størrelse på 20 x 25 mm, og de store isbitene har en størrelse på 25 x 30 cm. Grunnet produksjonsmetoden kommer isbitene med hull i midten.

Isbitmaskinen fra Wilfa finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Etter hvert som du blir kjent med maskinen og dens isbiter, kan du raskt velge hvilken isbittype du ønsker for den aktuelle drinken eller serveringen.

Formene-isbiter

For å lage isbiter fyller du vann i isbitmaskinens beholder. Videre velger du størrelse på isbitene, før du lar Wilfa Frostbitt gjennomføre prosessen. Isbitene faller ned i maskinens isbit-beholder, der man kan benytte den medfølgende is-spaden for å overføre bitene til drikkeglasset, eller eventuelt en egnet isbøtte eller beholder.

Gastronoma Isbitmaskin

Gastronoma svart isbitmaskin

I lekkert svart design, finner vi Gastronoma isbitmaskin. Maskinen har et flott utseende og er samtidig effektiv. Maskinen lager et sett med 9 isbiter på bare 10 minutter. Gastronoma har en kapasitet på 1,7 liter.

Den svarte isbitmaskinen fra Gastronoma lar deg velge mellom to ulike størrelser på isbitene. Stor eller liten. Dette gjør at du har mulighet til å velge ulike isbittyper, basert på hvilken type drinker du ønsker å servere. Isbitformene er såkalt patronformede, og kommer med hull i midten.

Bestill Gastronoma Isbitmaskin hos WhiteAway.no!

Fyll isbitmaskinens beholder med vann, og velg hvilken isbittype du ønsker. Maskinen settes så i gang, og du vil raskt ha isbiter klare. Maskinen er utstyrt med led-lys som gir deg beskjed når det er behov for å fylle på med mer vann.

I videoen over kan du se en rask gjennomgang av hvordan Gastronoma isbitmaskin fungerer i praksis. Her velger brukeren størrelse, før det helles vann i maskinen. Videre gjennomføres prosessen, og man har snart en god mengde patronformede isbitterninger klare.

Isbitmaskinen fra Gastronoma kommer i svart design, og har en høyde på 34 cm, en dybde på 35 cm, og en bredde på 24,3 cm. Vekten er på 10,5 kilo. Vannkapasiteten på maskinen er på 1,7 liter.

Nedis Ice Cube Maker Isbitmaskin

Nedis Ice Cube Maker

Et annet alternativ i lekkert design, er Nedis Ice Cube Maker isbitmaskin. Maskinen har et hvitt design, med moderne svarte knapper og lysindikatorer på fremsiden. Over startknappen finner du her en lampe som forteller når is-kurven er full, og en lampe som forteller når det må fylles på med mer vann.

Nedis isbitmaskin har en kapasitet på 1,5 liter, og kan ha det første settet med isbiter klare på rundt 8 minutter. Hvert sett består av 9 isbiter, som formes på de ulike rillene. Når isbitene er ferdige, gjennomgår de en kort smelteprosess slik at de faller ned i oppsamlingskurven.

Bestill Nedis Ice Cube Maker isbitmaskin hos CDON.no!

Når første runde med isbiter er klare gjentas prosessen, og isbitmaskinen starter en ny runde med isbiter. Maksimal isbitproduksjon over 24 timer, er på 12 kg.

Med en isbitmaskin har du alltid mulighet til raskt å ha isbiter tilgjengelig. Dette gjelder både om du skal invitere til selskap, eller om du bare ønsker å servere kald drikke på en varm sommerdag. Skru på isbitmaskinen, og du vil om kort tid ha god tilgang på isbiter!

Nedis Ice Cube Maker isbitmaskin har et kompakt design. På maskinens fremside finner du et stort gjennomsiktig lokk, slik at du kan følge med på prosessen underveis. Det er ikke oppgitt størrelse på maskinen, men den står oppført med en vekt på 12 kilo.

Emerio Isbitmaskin med Timer

Emerio Isbitmaskin

Emerio isbitmaskin kommer i lekkert design i rustfritt stål. Maskinen er utstyrt med et blått display, og viser også Emerio sin firmalogo i blått lys øverst på maskinen. Dette er med på å gjøre isbitmaskinen tidsriktig og moderne.

Isbitmaskinen fra Emerio har en kapasitet på 2,2 liter, og vil på få minutter ha de første isbitene klare. Maskinen lar deg velge mellom tre ulike størrelser, slik at du kan få isbiter som passer til drinkene du ønsker å servere. Isbitene er patronformede med hull i midten.

Bestill Emerio Isbitmaskin hos Bakeren og Kokken!

Emerio isbitmaskin kommer også med timer. Dette betyr at du har mulighet til å stille inn på maskinen, når du ønsker at den skal ha isbiter klare. Blant tilbakemeldingene på Bakeren og Kokken sine nettsider, er det flere som har gitt positive tilbakemeldinger nettopp rundt dette.

Isbitmaskinen fra Emerio har en høyde på 37 cm, og en dybde på 39,3 cm. Bredden på maskinen er på 28,4 cm. Maskinen er utstyrt med anti-skli føtter, slik at den står mer stødig på kjøkkenbenken.

Emerio isbitmaskin lar deg velge mellom tre ulike størrelser på isbitene. Velg her mellom liten, medium og stor. Maskinen gir beskjed med lydsignal når isbitkurven er full, eller når det må fylles på med mer vann.

Princess Ice Cube Maker

Princess Ice Cube Maker Isbitmaskin

Princess Ice Cube Maker er en effektiv isbitmaskin med god kapasitet. Maskinen har et volum på 2,8 liter, og kan holde 800 gram med ferdige isbiter. Princess Ice Cube maker kommer raskt i gang, og lager de første 9 isbitene på rundt 10 minutter.

Isbitmaskinen fra Princess er utstyrt med et LCD-display, der du har mulighet til å gjøre ønskelige innstillinger. Her kan du blant annet velge hvilken størrelse du ønsker på isbitene. Princess lar deg velge mellom tre ulike størrelser: liten, medium og stor isbit.

Bestill Princess Ice Cube Maker hos Kitchn.no!

Maskinen kommer også med timer, slik at du har mulighet til å gi beskjed om når du ønsker at isbitene skal være ferdige. Dette er en energisparende prosess, da maskinen kan starte opp prosessen tidligere.

Maskinen er helautomatisk, og tar seg av det meste av jobben selv. Når du har fylt ønsket mengde vann i vanntanken, behøver du bare å vente til isbitene er klare. Om kort tid har du mulighet til å servere kalde drikker til deg selv, så vel som til dine gjester.

Princess Ice Cube Maker isbitmaskin kommer med digitalt display, der du har mulighet til å velge mellom tre ulike størrelser, samt sette på timer. Maskinen lager det første isbitene på 10 minutter og kan holde opp til 800 gram ferdige isbiter.

Caso IceChef Pro

Caso IceChef Pro

Caso IceChef Pro isbitmaskin kommer med skall i lekkert rustfritt stål. Maskinen har et stort gjennomsiktig lokk, slik at du har mulighet til å følge med på prosessen underveis. Med Caso IceChef Pro har du raskt isbiter tilgjengelig til gjestene!

Isbitmaskinen Caso IceChef Pro benytter kompressorteknologi og produserer de første isbitene på mellom 6 og 13 minutter. Maskinen har en kapasitet på rundt 500 gram med ferdige isbiter per time.

Caso IceChef Pro Isbitmaskin finner du hos Kitchn.no!

På maskinens overside finner du en smart skjerm, der du kan gjøre ønskede innstillinger. Isbitmaskinen lar deg velge mellom to ulike størrelser på isbitene. Velg her mellom store og små størrelser.

Isbitmaskinen har en vanntank med volum på 2,2 liter. Maskinen kommer samtidig med en praktisk LED indikator som gir deg beskjed når det er behov for å fylle på mer vann. Videre følger en isbitsamler som kan løftes ut av maskinen, så vel som en egnet skje for å flytte isbitene over i glasset.

Dersom du ønsker ha raskt tilgang på friske isbiter, er Caso IceChef Pro et godt alternativ. Maskinen produserer de første isbitene på 6 – 13 minutter, og kan lage opp til 500 gram isbiter i timen.

Isbitmaskin, Isbitbrett eller Ferdige fra Butikken?

Det finnes flere måter å få tilgang til isbiter på, og en isbitmaskin er vel strengt tatt det dyreste alternativet. Samtidig er det også meget praktisk.

Der man ved bruk av isbitbrett må vente i flere timer, om ikke over natten, på at isbitene skal bli klare, er isbitmaskinen i gang allerede etter rundt 10 minutter. Du trenger samtidig heller ikke bekymre deg for at det blir tomt for isbiter.

Isbitbrettene er samtidig upraktiske når det kommer til å løsne isbitene fra formen, og mange har vel opplevd at flere av isbitene faller ned på bordet eller på gulvet.

Et annet alternativ er å kjøpe praktiske poser med ferdig fryste isbiter fra butikken. Dette er et praktisk valg, men man oppdager ofte at man har glemt dette når solen skinner, eller gjestene banker på døra.

Også isbitposer går tomme etter hvert, og tar samtidig mye plass i fryseren de dagene man ikke ønsker isbiter. En isbitmaskin kan du hente frem fra kjøkkenskapet når det er behov for isbiter, og du vil raskt ha tilgang til så mange isbiter du måtte ønsker.

Hvor Lang Tid Bruker en Isbitmaskin?

Hvor lang tid en isbitmaskin bruker på å lage isbiter, kommer an på den individuelle modellen. Et godt utgangspunkt er at en isbitmaskin vil kunne lage den første batchen med isbiter på rundt 10-15 minutter. En batch tilsvarer da for de fleste modellene 9 isbiter.

Størrelsen på isbitene er også med på å bestemme hvor lang tid det vil ta å lage de første isbitene. Har du en isbitmaskin med mulighet for ulike størrelser, vil det naturlig nok ta lenger tid å lage en batch med større isbiter.

Hvordan Virker en Isbitmaskin?

En isbitmaskin fungerer ved at du først fyller beholderen med kaldt rent drikkevann. Isbitmaskinen bruker så sitt sett med metalltapper for å kjøle ned vannet, slik at det oppstår isbiter. Det er disse metalltappene som gir isbitene fra isbitmaskinene de runde hullene.

Isbitmaskinene i denne oversikten er ikke tilkoblet vannkran. Dette gjør at de er enkle å sette i gang, og at du ikke behøver å begynne å koble de opp slik du må med en tilkoblet isbitmaskin.

Kan en Isbitmaskin Stå på Hele Tiden?

Isbitmaskiner av denne typen er ikke ment å stå på hele tiden, men skal skrus på når du ønsker isbiter. Heldigvis tar det kun rundt 10 minutter før isbitene er klare. På denne måten unngår du å benytte unødvendig med strøm når du ikke har behov for isbiter.

Enkelte av isbitmaskinene i oversikten har tidsinnstillinger som gjør at du har mulighet til å stille inn når du ønsker at isbitene skal være klare. Husk bare å fylle beholderen med rent drikkevann, slik at maskinen har noe å jobbe med!

Hvor Lang tid tar det å fryse Isbiter?

Dersom du ønsker å fryse isbiter i fryseren kan det ta opp mot 3-4 timer før isbitene er ferdig. Sammenligner du dette med isbitmaskinens 10-15 minutter, ser man at dette ikke er meget effektivt.

Dersom du har behov for en større mengde isbiter til en fest eller et arrangement, kan det være en god ide å gå til innkjøp av poser med ferdige isbiter. Disse finner du både i hele isbiter, og i knust utgave.