Støpejernspanne – Test – Stekepanner i Støpejern

0

Støpejernspanner er kjent for sin gode holdbarhet, og vil ofte å kunne vare i flere generasjoner. Stekepanner i støpejern sørger også for en jevnere varmefordeling, og gir samtidig mulighet til å steke på høyere temperaturer.

Fiskars Norden Støpejernspanne

Støpejern har en god evne til å lede og fordele varme, slik at temperaturen i stekepannen blir jevnt fordelt. Det harde materialet lar deg også benytte stekespader og redskaper i metall, noe som ikke anbefales på typiske non-stick stekepanner.

Stekepanner i støpejern er en favoritt for mange kokker. Samtidig må man gjøre oppmerksom på at en støpejernspanne er tyngre enn andre stekepanner, og krever noe vedlikehold for å bevare kvaliteten.

Hvilke Støpejernspanner her vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på støpejernspanner fra syv ulike merkevarer og leverandører. Du vil finne alternativer i ulike design, med håndtak i ulike materialer.

Flere av støpejernspannene er tilgjengelig med matchende jerngryte, slik at du har mulighet til å kombinere. Vær også oppmerksom på de ulike størrelsene tilgjengelig for hver enkelt stekepanne!

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke støpejernspanner andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Fiskars Norden Støpejernspanne

Fiskars Norden Støpejernspanne

Norden støpejernspanne fra Fiskars er laget med inspirasjon fra den nordiske naturen. Stekepannen kommer i svart emaljert støpejern med skaft i finsk bjørk.

Bruk av treverk i håndtaket sørger for at det ikke blir varmt, noe som gjør det lettere å håndtere pannen. Håndtaket er laget i finsk bjørketre, og er med på å gi kjøkkenredskapet sitt nordiske og naturlige preg.

Bestill Norden Støpejernspanne fra Fiskars hos NordicNest.no!

Stekepannen fra Fiskars er laget i emaljert støpejern, som holder godt på varmen. Dette gjør at den er godt egnet til å brune kjøttet og grønnsakene. Støpejernspannen kommer samtidig med Fiskars unike Thermium-belegg som gjør at maten slipper lettere og at du behøver mindre olje.

Ved siden av stekepanner i støpejern, finner du i Fiskars Norden kolleksjon også matchende støpejernsgryter. Disse kommer med matchende lokk med detaljer i tilsvarende treverk. Videre finner du i Norden kolleksjonen også stekepanner og gryter i rustfritt stål, kjøkkenredskaper, kokkekniver og tilsvarende.

Se Flere Deler i Norden Kolleksjonen!

Fiskars Norden støpejernspanne er tilgjengelig i flere størrelser. Velg her mellom utgaven i 24 cm, 26 cm og 28 cm. På denne måten får du en størrelse som matcher dine behov og dine bruksområder for pannen.

 • Inspirert av nordisk natur: Svart emaljert støpejern med håndtak i finsk bjørk.
 • Praktisk trehåndtak: Sørger for at håndtaket ikke blir varmt, lettere å håndtere.
 • Effektiv varmebevaring: Emaljert støpejern, ideelt for å brune kjøtt og grønnsaker. Inkluderer Fiskars’ unike Thermium-belegg for lettere matlaging og mindre oljebruk.
 • Del av Norden kolleksjonen: Inkluderer matchende støpejernsgryter, stekepanner, kjøkkenredskaper og kokkekniver.
 • Tilgjengelig i flere størrelser: Velg mellom 24 cm, 26 cm og 28 cm for å passe forskjellige behov.

Skeppshult Stekepanne Støpejern

Skeppshult Stekepanne Støpejern

Skeppshults støpejernspanne, med sin blanding av tradisjonell svensk håndverk og moderne design, representerer kvalitet og holdbarhet. Skeppshult sine stekepanner er produsert i Sverige, der de har laget støpejernsprodukter siden 1906.

Stekepannen kan benyttes på alle varmekilder, både induksjon, gass og åpen ild. Pannen er samtidig tolerant og stabil for høyere temperaturer på komfyren. Skeppshult støpejernspanne kommer med en naturlig slipp-overflate som blir bedre ved bruk.

Bestill Skeppshults Støpejernspanne hos Kitchn.no!

Håndtaket på støpejernspannen er laget i rustfritt stål, og har en selvventilerende funksjon. Denne er med på å dempe temperaturen på håndtaket. På andre siden har stekepannen også et støttehåndtak for lettere håndtering.

Stekepannene i støpejern fra Skeppshult har god holdbarhet, og er laget for å vare i mange år og over flere generasjoner. For best vedlikehold bør pannen vaskes for hånd, og skylles av mens den fortsatt er varm. Støpejernspanner bør behandles regelmessig med matolje for å bevare fargen og non-stick funksjonen.

Skeppshults støpejernspanne kommer i størrelsene 18 cm og 28 cm, og finnes også i en utgave på 28 cm med rette kanter. Ved siden av dette finner du også en grillpanne i tilsvarende design. Alternativt tilbyr Skeppshult også stekepanner i støpejern med håndtak i tre.

 • Svensk kvalitet: Produsert i Sverige siden 1906, kombinerer tradisjonell håndverk med moderne design.
 • Fleksibel bruk: Kan brukes på alle varmekilder inkludert induksjon, gass og åpen ild. Tåler høye temperaturer godt.
 • Naturlig non-stick og holdbar: Har en naturlig slipp-overflate som forbedres med bruk. Håndtaket i rustfritt stål med selvventilerende funksjon for temperaturkontroll.
 • Vedlikehold og holdbarhet: Vaskes for hånd og bør behandles med matolje regelmessig for å opprettholde non-stick funksjon og farge. Designet for lang levetid over generasjoner.
 • Varierte størrelser og design: Tilgjengelig i 18 cm og 28 cm, inkludert en versjon med rette kanter. Også tilgjengelig som grillpanne og med trehåndtak.

Satake Støpejernspanne

Satake Støpejernspanne

Satake støpejernspanne representerer en perfekt blanding av holdbarhet og kvalitet. Med løftet om å vare livet ut ved riktig vedlikehold, står disse pannene som et symbol på langvarig bruk og pålitelighet.

Stekepannen fra japanske Satake kommer med rette kanter, noe som vil være praktisk for flere matretter. Pannen har en matt emaljert overflate som gir et godt stekeresultat, samtidig som den er lett å vedlikeholde og rengjøre.

Bestill Satake Støpejernspanne hos Bakeren og Kokken!

Håndtakene på Satake støpejernspanne er laget i karbonstål. På den store utgaven på 29 cm, finner du et langt håndtak, kombinert med et større støttehåndtak i karbonstål på baksiden. Dette for å gjøre det lettere å navigere pannen, men også å bære den over til matbordet.

Stekepannen kommer også i en mindre utgave på 22 cm, men denne er uten støttehåndtak. Stekepannene fra Satake kommer også i en utgave i lettvektsstøpejern, da i et bredt utvalg av størrelser fra 20 cm og opp til 30 cm.

Satake har også tatt hensyn til vedlikeholdets enkelhet ved å gjøre pannen oppvaskmaskinvennlig og rustfri, noe som er en sjeldenhet for støpejernspanner. Stekepannen tåler bruk av oppvaskmiddel.

 • Langvarig kvalitet: Satake pannen representerer holdbarhet og kvalitet, designet for å vare livet ut med riktig vedlikehold.
 • Praktisk design: Har rette kanter for allsidig matlaging og en matt emaljert overflate for utmerkede stekeresultater og enkel rengjøring.
 • Ergonomiske håndtak: Laget i karbonstål med et langt håndtak på den store 29 cm utgaven og et større støttehåndtak for enkel håndtering.
 • Varierte størrelser: Tilgjengelig i en mindre 22 cm utgave uten støttehåndtak og en lettvektsutgave i størrelser fra 20 cm til 30 cm.

Victoria Støpejernspanne med Håndtak

Victoria Støpejernspanne med Håndtak

Støpejernspannen fra Victoria har en diameter på 33 cm, og kommer med to ørehåndtak. På denne måten kan stekepannen også beskrives som en lav stekegryte. Pannen er laget av resirkulert støpejern av høy kvalitet.

Stekepannen er forbehandlet med 100 % belgisk linfrøolje, slik at den ikke trenger å stekes inn før du tar den i bruk. Det anbefales allikevel at man bør bruke litt ekstra matolje ved første gangs bruk.

Bestill Victoria Støpejernspanne med Håndtak hos KitchenTime.no!

Stekepannen fra Colombianske Victoria kommer med to øreformede håndtak i støpejern. Disse håndtakene blir varme under steking, og man bør derfor ha et sett med grytekluter tilgjengelig. Ørehåndtakene gjør det samtidig lettere å flytte stekepannen til matbordet.

Pannen har en diameter på 33 cm, noe som gjør den allsidig. Den store diameteren gjør den spesielt praktisk når du skal lage mat til gjester. Ifølge tilbakemeldinger på KitchenTime, kan pannen brukes til både steking, koking, gratinering og ovnsbaking.

Rengjøres med mildt vaskemiddel og varmt vann etter bruk. Det er anbefalt at man tørker over med en klut, og på denne måten unngår luft-tørking. Ifølge de mange positive tilbakemeldingene på nettsiden, er pannen lett å vaske.

 • Multifunksjonell design: 33 cm i diameter, fungerer både som stekepanne og lav stekegryte. Laget av høykvalitets resirkulert støpejern.
 • Forhåndsbehandlet overflate: Belagt med 100% belgisk linfrøolje for umiddelbar bruk, men anbefales å bruke litt ekstra matolje ved første gangs bruk.
 • Praktiske ørehåndtak: Kommer med to øreformede håndtak i støpejern, blir varme under bruk, så grytekluter er nødvendig.
 • Allsidig bruk: Ideell for steking, koking, gratinering, og ovnsbaking, spesielt når du skal lage mat til mange gjester.

Moi Stekepanne i Støpejern fra Sabor

Sabor Moi Støpejern Stekepanne

Fra den norske merkevaren Sabor finner vi deres Moi støpejernspanne med rette kanter. Stekepannen har fått navnet etter Trond Moi, som er en velkjent norsk kokk og vinkjenner.

Pannen fra Sabor er laget i solid støpejern, og konstruert for å vare i generasjoner. Støpejernet gir stekepannen gode egenskaper og sørger for å fordele varmen godt. Det innovative belegget, som er skapt gjennom en nitrideringsprosess og forsterket med naturlig olje fra soyabønner, gir ekstra beskyttelse mot rust og bidrar til et lengre liv for pannen.

Sabor Moi Stekepanne i Støpejern Bestiller du hos Kitchn.no!

Også håndtaket på denne stekepannen er laget i støpejern. Dette betyr at håndtaket blir varmt under steking, og må håndteres med gryteklut eller tilsvarende beskyttelse. Stekepannen kommer i to utgaver med størrelser på 28 cm, og 24 cm.

Moi støpejernspanne passer for alle koketopper, inkludert induksjon og grill. Den er dermed et ideelt redskap for de som verdsetter fleksibilitet og ytelse i kjøkkenet.

Pannen bør rengjøres for hånd med varmt vann og unngå såpe for å bevare fettlaget som forbedrer pannens levetid. Riktig bruk og vedlikehold sikrer at du kan nyte pannen i mange år.

 • Norsk design og kvalitet: Oppkalt etter kjendiskokken Trond Moi, denne pannen fra Sabor representerer solid støpejernskvalitet, laget for å vare i generasjoner.
 • Innovativt belegg: Utstyrt med et belegg skapt gjennom nitrideringsprosess og forsterket med soyabønneolje, som tilbyr rustbeskyttelse og økt levetid.
 • Ergonomisk og varmeledende: Håndtaket er også laget av støpejern, noe som betyr at det blir varmt under bruk og krever beskyttelse som grytekluter.
 • Fleksibel og allsidig støpejernspanne: Tilgjengelig i to størrelser (28 cm og 24 cm), og passer for alle koketopper, inkludert induksjon og grill, ideell for fleksibel matlaging.

Ooni Skillet Stekepanne i Støpejern

Ooni Skillet

Fra Ooni finner vi deres Skillet støpejernspanne med løst håndtak. Stekepannen er antagelig først og fremst tenkt til bruk i en av Ooni sine mange pizzaovner, men kan også benyttes over åpen ild, eller på en vanlig stekeovn.

Ooni Skillet er en støpejernspanne som utvider mulighetene for hva du kan tilberede i en Ooni pizzaovn. Med en diameter på 25 cm, er den ideell for å tilberede et bredt utvalg av matvarer, fra kjøtt og sjømat til grønnsaker, og tilbyr en allsidig løsning for kreative kokker.

Bestill Ooni Skillet Støpejernspanne hos Kitchn.no!

Ooni Skillet er laget av slitesterkt og høykvalitets støpejern, kjent for sin utmerkede varmebevaring. Dette gjør den til en perfekt universalpanne, egnet for en rekke matlagingsmetoder og -miljøer.

Støpejernspannen fra Ooni kommer med en noe unik løsning rundt håndtak. Selve pannen er utstyrt med et sett med såkalte øre-håndtak som kan brukes til å bære den til middagsbordet. Ved siden av dette finner du også et avtagbart håndtak som kan benyttes ved behov.

 • Allsidig bruk: Designet primært for Ooni pizzaovner, men også egnet for bruk over åpen ild eller på en vanlig stekeovn.
 • Universell matlaging: Med en diameter på 25 cm, ideell for å tilberede et bredt utvalg av matvarer, inkludert kjøtt, sjømat og grønnsaker.
 • Slitesterkt støpejern: Laget av høykvalitets støpejern med utmerket varmebevaring, velegnet for ulike matlagingsmetoder.
 • Innovativt håndtakssystem: Utstyrt med øre-håndtak for enkel transport og et avtagbart håndtak for fleksibel bruk.

Le Ceruset Støpejernspanne med Trehåndtak

Le Creuset Stekepanne Støpejern

Fra franske Le Creuset finner vi deres fargerike stekepanner i støpejern. Støpejernspannene kommer med et dekorativt håndtak i tre, som også sørger for å holde en normal temperatur under steking.

Le Creuset er kjent for sine mange fargevalg. Dette gjelder også for deres panner i støpejern som er tilgjengelig i flere farger. Her kan du velge mellom klassiske Le Creuset farger som Volcanic, Lilla, Deep Teal, Cerise, Caribbean og mange andre.

Se Utvalget Innen Le Creuset Stekepanner hos Kitchn.no!

Le Creuset Stekepanne Sort

Fargene er en del av Le Creuset sin kolleksjon, og går også igjen i andre av deres produkter. Dette gjør at du kan benytte samme farge både på stekepanne og gryte, men også på servise, skåler og fat. Fargene står også alene og kan skape et fargerikt element under måltidet.

Støpejernspannen fra Le Creuset kommer med et vakkert håndtak i tre. Treverket tar ikke opp temperatur under steking, og du behøver dermed ikke å benytte en gryteklut under steking. Stekepannen har også et støttehåndtak i støpejern, men denne vil bli varm.

 • Fargerikt og fransk: Tilbyr et utvalg av fargerike støpejernspanner, hver med et dekorativt og praktisk trehåndtak som holder normal temperatur under steking.
 • Varierte fargevalg: Tilgjengelig i flere klassiske Le Creuset-farger som Volcanic, Lilla, Deep Teal, Cerise, Caribbean med flere, som gir et personlig preg til kjøkkenutstyret.
 • Koordinert kjøkkendesign: Fargene matcher Le Creuset sin bredere kolleksjon, slik at man kan samkjøre farger på panner, gryter, servise, skåler og fat.
 • Praktisk håndtaksdesign: Har et vakkert trehåndtak som ikke blir varmt under steking, og et støttehåndtak i støpejern som kan bli varmt.

Hvorfor Bruke Støpejernspanne?

Støpejernspanner er populære på grunn av deres utmerkede varmeoppbevaring og -fordeling. De er spesielt gode for oppskrifter som krever en konstant temperatur over lengre tid og for matvarer som trenger høy varme, som for eksempel når man steker kjøtt. Støpejernspannen er også holdbar og kan vare i generasjoner med riktig vedlikehold.

Hva Slags Stekepanne er Best til Biff?

Når det kommer til å steke biff, er støpejernspanner et utmerket valg. De kan oppnå og opprettholde høye temperaturer, noe som er viktig for å få en god stekeskorpe på biffen. Støpejernspannen gir også en jevn varmefordeling, noe som bidrar til jevn steking.

Kan man Bruke Støpejern på Induksjon?

Støpejernspanner er kompatible med alle kokeflater, inkludert induksjon. Den flate bunnen av støpejernspannen sikrer god kontakt med induksjonsplaten, noe som sikrer effektiv varmeoverføring.

Hva er Ulempen med en Stekepanne i Støpejern?

Ulempene med støpejernspanner inkluderer deres vekt, da de er tyngre enn andre typer stekepanner. De krever også mer vedlikehold, spesielt “krydring” – en prosess der olje bakes inn i pannen for å skape en naturlig, non-stick overflate. Uten riktig vedlikehold kan støpejern ruste og miste sine non-stick egenskaper.

Hvor Høy Temperatur Tåler Støpejern?

Støpejern tåler svært høye temperaturer, mye høyere enn hva som vanligvis brukes i matlaging. Dette gjør dem ideelle for oppskrifter som krever searing eller bruk i ovnen ved høye temperaturer. Det er imidlertid viktig å unngå plutselige temperatursvingninger da dette kan forårsake sprekker i støpejernet.

Ved bruk i stekeovn eller tilsvarende varmekilder, bør du være oppmerksom på at treverk og andre materialer ikke har like høy varmetoleranse som støpejernet.