Pizzahjul – Test – Den Optimale Pizzakutteren!

0

Det finnes mange verktøy for å dele opp en pizza. Mange har forsøkt seg både med brødkniven, og med den klassiske pizza-saksen.

Resultatet var ofte at brødkniven dro med seg alt av ost og pizzafyll, slik at det løsnet fra pizzaen. Pizza-saksen var kronglete, og krevde samtidig at du måtte løfte opp den varme pizzabunnen for å komme til under.

Så Oppdaget vi Pizzahjulet!

Det geniale pizzahjulet endret alt dette plunderet, og ingen har noen gang sett seg tilbake. Med et pizzahjul skjærer du enkelt over både tykke og tynne pizzaer uten store problemer. Dette gjelder kanskje spesielt bakepizzaer, men pizzahjulet fungerer også optimalt på Grandiosa og andre frossenpizzaer.

Hvilke Pizzahjul har vi sett på?

Vi har forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av pizzahjul. Enkelte har vi valgt på grunn av flott design, og sterke merkevarer. Andre har vi plukket ut fordi de skiller seg litt ut rundt ulike elementer.

Pizzahjul

Du vil både finne klassiske pizzahjul med håndtak som skaft, sammen med pizzahjul med grepsbaserte håndtak. Dette så du skal finne et alternativ som passer dine preferanser.

Mange av pizzakutterne under kommer fra BBQ og grillbaserte merkevarer. Dette da det er populært med pizza grillet på pizzastein. Andre merkevarer er orientert rundt kjøkkenutstyr og kjøkkenredskap.

Vi har sett på Følgende Pizzakuttere:

 • Oxo Good Grips Luxus Pizzahjul
 • Kamado Sumo Pizzakutter
 • Weber Original Pizzaskjærer
 • Fiskars Functional Form Pizzahjul
 • Big Green Egg Pizzahjul
 • Rösle Pizzakutter
 • OutdoorChef Pizzakutter
 • Microplane Ergonomisk Pizzahjul

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke pizzahjul andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Oxo Good Grips Luxus Pizzahjul

Oxo Pizzahjul

Oxo er en merkevare som tilbyr flere ulike pizzakuttere. Oxo Luxus eller Oxo Good Grips 4 Inch som den heter i USA er en av deres mest populære modeller.

Oxo Luxus er utstyrt med et 4 tommer, eller 10 cm, stort pizzahjul. Det store hjulet gjør at den lett skjærer gjennom det aller meste av fyll og pizzabunner. Bladet er laget i rustfritt stål og håndterer både tynne og tykke pizzaer.

Bestill Oxo Luxus Pizzakutter hos Kitchn.no!

Oxo Good Grips Luxus Pizzahjul

Håndtaket på pizzaskjæreren fra Oxo er stort og laget i et mykere materiale for å gi bedre grep, og unngå at hånden glir. Kutteren er samtidig også utstyrt med en egen tommelbeskyttelse i støpt sink. Dette for å unngå at du kutter fingrene.

Oxo Good Grips Pizzahjul Bestiller du her!

The Smart Consumer hentet frem Oxo Good Grips Luxus pizzahjul som deres favoritt. Dette basert på det store og skarpe knivbladet som også håndterte tykke pizzaer, kombinert med et solid håndtak.

Benytt pizzakutter til gjærbakst

Oxo Good Grips Luxus Pizzahjul ble også trukket frem i Business Insider, der den ble fremhevet for hvor lett den var å rengjøre. Pizzakutteren kan enkelt puttes i oppvaskmaskinen etter bruk. Business Insider var også imponert over hvordan den håndterte dypere Chicago-style pizzapaier, som altså er tykkere enn de pizzaene vi kjenner her i Norge.

Kamado Sumo Pizzakutter

Kamado Sumo Pizzahjul

Fra grillprodusenten Kamado Sumo finner vi denne spennende pizzakutteren. Kamado Sumo pizzahjul kommer med et stort knivblad i rustfritt stål. Knivbladet er skarpt, og kutter lett gjennom tykke pizzaer med mye fyll.

Håndtaket på Kamado Sumo pizzakutter er laget i Akasie-tre, noe som sørger for et stødig grep for hånden. Det er spennende med pizzahjul med håndtak i tre, da det er mest vanlig med utgaver i plast eller stål.

Kamado Sumo finner du hos Bakeren og Kokken!

Pizzakutteren kan også kombineres med en matchende i tilsvarende tremateriale. Kamado tilbyr også burgerspade, grilltang og andre kjøkken/grill-redskaper i denne serien.

Kamado Sumo Pizzakutter

Ved siden av at håndtaket i tre, er pizzahjulet også utstyrt med en egen håndbeskyttelse. Dette gjør at du unngår å skjære deg mens du kutter opp pizzaen. Håndtaket har også en egen krok, slik at du kan henge den opp på veggen eller på grillen.

Bestill Pizzakutter fra Kamado Sumo her!

Kamado Sumo er først og fremst en grillprodusent, og pizzahjulet er nok derfor først og fremst tenkt å brukes på pizzaer grillet på pizzastein. En pizzastein benyttes gjerne for å gi pizzaen en ekstra sprø bunn.

Kamado Sumo med Trehandtak

Da håndtaket på pizzakutteren er laget i tre, bør den ikke vaskes i oppvaskmaskin. Vask den i stedet for hånd, og sørg for å tørke raskt av håndtaket før du legger den til tørk.

Weber Original Pizzaskjærer

Weber Pizzahjul

Kamado Sumo er ikke den eneste grillprodusenten som tilbyr pizzahjul. Fra Weber finner vi denne pizzakutteren med knivblad i rustfritt stål.

Weber Original Pizzaskjærer finner du hos Bakeren og Kokken!

Kniven på Weber Original pizzaskjærer har en diameter på 10 cm, noe som gir en dyp og effektiv effekt. Weber har valgt å tilby denne pizzaskjæreren for å legge til rette for de som ønsker å bruke deres griller til å steke pizza. Fra Weber Original finner man også pizzastein og pizzaspade.

Weber Pizzaskjærer

Håndtaket på Weber Original pizzahjul er laget i mykt materiale for å gi et mer behagelig og sikrere grep. Håndtaket er også forlenget over selve pizzakniven, slik at man skal unngå å kutte seg på fingrene mens man skjærer opp pizzaen.

Bestill Weber Original Pizzakutter Her!

Mens de pizzahjulene vi har sett på til nå har plassert håndtaket pekende mot sentrum for kniven, har Weber valgt et annet alternativ. Håndtaket ligger her plassert på oversiden av pizzahjulets sentrum. Dette gjør at man får lagt mer press på kniven mens man skjærer, og dermed får med kontroll over kuttingen.

Fremoverlent

Weber Original pizzaskjærer kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette gjør at den er enklere å rengjøre etter du har kuttet opp pizzaen.

Se også vår guide til: Pizzaovn!

Fiskars Functional Form Pizzahjul

Fiskars Pizzahjul

Fra finske Fiskars finner vi dette sorte alternativet. Pizzahjulet fra Fiskars er en del av deres Functional Form serie, og kommer i sort med oransje detaljer. Kutteren er enkel og stilren, samtidig som den er enkel å bruke.

Knivhjulet på pizzakutteren fra Fiskars er laget i solid plast. Dette gjør at du også kan benytte den på såkalte non-stick overflater, uten at det lager merker. På tross av at kniven er i plast, er det et solid alternativ. Fiskars Functional Form pizzahjul kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Fiskars Pizzahjul finner du hos NordicNest.no!

Fiskars Functional Form Pizzakutter

På lik linje med Weber, har også Fiskars valgt å plassere håndtaket på oversiden av pizzahjulets knivblad. Håndtaket er samtidig ergonomisk formet, og laget i et lettvektig syntetisk materiale. Dette er med på å gjøre den lettere å håndtere.

Bestill Fiskars Pizzahjul hos NordicNest.no!

Pizzahjulet fra Fiskars er en del av deres Functional Form serie. Her finner man også et godt utvalg av ulikt kjøkkenutstyr, gjerne i sort og oransje, men også i andre fargevalg. Dette gjør at man har mulighet til å bygge ut samlingen, slik at de matcher fargemessig.

Big Green Egg Pizzahjul

Big Green Egg Pizzahjul

Big Green Egg er ytterligere en merkevare innen BBQ og grill-markedet. De er kjent for deres Big Green Egg Kamadogrill, som vi har skrevet om tidligere her på nettsiden.

Big Green Egg pizzahjul er, ulikt fra alternativene vi har sett på til nå, utviklet uten et klassisk håndtak. Her benytter man i stedet et større grep som ligger over hele knivbladet. Dette gjør at du kan legge mer av kraften ned mot pizzaen mens du skjærer.

Big Green Egg pizzahjul kommer med en non-slip-overflate, som sørger for at pizzakutteren ligger godt i hånden din mens du skjærer.

Bestill Big Green Egg Pizzahjul hos Bakeren og Kokken!

Det roterende knivbladet er laget i solid rustfritt stål, og sørger for rene kutt når du skjærer opp pizzaen til deg og dine gjester.

Pizzadeleren fra Big Green Egg er rask å demontere etter bruk, slik at den kan vaskes i oppvaskmaskinen. Pizzadeleren kommer også med en egnet beskyttelse, slik at du kan sikre knivbladet når den ikke er i bruk.

Grillet pizza i Big Green Egg

Pizzahjulet fra Big Green Egg er selvfølgelig grønt, slik vi kjenner fra deres andre produkter. Ved siden av de grønne grillene, finner man også matchende grillutstyr som pizzaspade, grilltang, grillhanske og annet.

Rösle Pizzakutter

Rösle Pizzakutter

Praktisk og elegant pizzahjul fra Rösle. Kutteren, inklusive håndtaket, er laget i 18/10 rustfritt stål. Knivhjulet i rustfritt stål er laget slik at det holder seg rustfritt og for å gi det lang holdbarhet.

Pizzahjulet har en diameter på 7 cm, noe som gjør at du enkelt kan kutte opp både tykke og tynne pizzaer. Dette uten at du flytter for mye på toppingen.

Se Rösle Pizzakutter hos Bakeren og Kokken!

Håndtaket er gitt en glanset satin finish for å fremheve metallet. Finishen beskytter samtidig mot fingeravtrykk. Pizzahjulet tåler vann godt, og kan også vaskes i oppvaskmaskin.

Skjær pai med Rösle pizzahjul

Pizzahjulet har et vakkert å tidløst design, i tråd med andre produkter fra Rösle. Håndtaket er utstyrt med en solid hempe slik at du kan henge den opp når den ikke er i bruk.

Håndtaket er samtidig utstyrt med en tommel- og fingerbeskyttelse, slik at du unngår å skjære deg på det skarpe hjulet.

Bestill Rösle Pizzahjul Her!

Rösle er et tysk selskap som har utviklet kjøkkenutstyr siden tilbake i 1888. Selskapet er fortsatt familieeid, og lokalisert i Bayern.

Rösle Pizzahjul

Ved siden av pizzahjul, finner du fra Rösle også et godt utvalg av andre kjøkkenredskaper. Redskapene er gjennomgående utviklet i rustfritt stål, og kan godt kombineres for et matchende utvalg.

OutdoorChef Pizzakutter

OutdoorChef Pizzahjul

Fra den sveitsiske grillprodusenten OutdoorChef finner vi denne grepsbaserte pizzakutteren. Pizzahjulet har et ergonomisk design, som gjør det lett å legge kraft på kutteren når du deler opp pizzaen.

Redskapet har en størrelse som passer godt til hånden, slik at den er lett å håndtere. På denne måten deler du enkelt opp pizzaen i passende stykker.

Bestill OutdoorChef Pizzakutter hos Bakeren og Kokken!

Pizzakutteren er samtidig enkelt å demontere, slik at du kan vaske den i oppvaskmaskinen. Dette sørger for at det er enkelt å holde pizzahjulet rent.

Pizzakutter OutdoorChef

Håndtaket på OutdoorChef sin pizzakutter er grønn. Dette er en farge som går igjen i mange av OutdoorChef sine produkter.

Bestill OutdoorChef Pizzahjul!

Da OutdoorChef, som navnet hinter til, satser på «kokker som jobber utendørs”, er dette en naturlig farge. Ved siden av pizzahjul finner du fra OutdoorChef også annet spennende grill- og pizzatilbehør.

OutdoorChef Pizza-utstyr

Dette omfatter blant annet maiskolbeholdere, steketermometer, pizzaspade, grillhansker, pizzastein, og selvfølgelig griller.

Microplane Ergonomisk Pizzahjul

Microplane Pizzahjul

Et nytt alternativ til de grepsbaserte pizzakutterne, er dette ergonomiske pizzahjulet fra Microplane. Ifølge Microplane selv, er dette en friskt ny tilnærming innen design av pizzaskjærere.

Microplane Pizzahjul finner du hos Bakeren og Kokken!

Det ergonomisk formede grepsbaserte håndtaket er adskilt fra selve pizzahjulet, slik at du bedre får knyttet sammen fingrene. Det skarpe knivbladet bidrar videre til at det går lett å skjære gjennom pizzaen, og dele den opp i egnede stykker.

Microplane pizza

Selve håndtaket er laget i non-slip gummi, for å sørge for at hånden ligger stødig, samtidig som den gir et godt og behagelig grep. Knivbladet er laget i 18/8 rustfritt stål, og er utviklet og behandlet for ekstra skarphet.

Microplane pizzahjul demonteres enkelt, og delene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette gjør at du enkelt sørger for å holde kutteren ren etter bruk.

Bestill Microplane Pizzakutter!

Microplane er et selskap som har spesialisert seg på skarpe kjøkkenutstyr. I deres portefølje finner du et bredt utvalg av rivjern, mandoliner, ulike skrellere, høvler og kverner. Kjernen i disse produktene er Microplane sin teknologi for utvikling av skarpe knivblader.  

Den samme teknologien er nettopp benyttet på deres pizzahjul, slik at den skal være ekstra skarp, og dermed lettere kutte gjennom pizzaen.

Vær Kreativ når du Baker Pizza

Når det kommer til baking av pizza, er det mange klassikere som gjerne går igjen. Dette kan være Margherita, Hawaii, quattro formaggi, pepperoni, biff, og andre. Alle disse har visse regler for hvilke sauser, smaker og tilbehør som skal inkluderes.

Når man lager pizza er det allikevel mulig å bryte disse reglene fullstendig, og prøve seg frem til nye kombinasjoner. Kanskje går du rundt med en ide til hvordan du kan ta en klassisk matrett, og overføre denne til et pizzaformat.

På denne måten får vi hele tiden mulighet til å prøve nye pizzaer. Dette om man tester ut selv, eller om man spiser på pizzarestauranter som eksperimenterer med nye smaker. På denne måten har vi fått kebab-pizza, tacopizza, pizza med blåmuggost, pizza med sjømat, etc.

Putt Restene på Pizzaen

En pizza er også et godt verktøy for å bli kvitt litt matrester. Etter middagen kan det fort være at det blir rester til overs, som puttes i kjøleskapet.

Istedenfor å bare varme opp restene fra gårsdagens middag, kan man i stedet se an mulighetene for om det går an å lage en enkel pizza av disse.

Dette gjelder det meste av kjøttbiter, tacokjøttdeig og ulikt pålegg. Kombiner med litt krydder, grønnsaker, løk og kanskje en god saus, og du har raskt et godt pizzamåltid.

Hva er Forskjellen på et Pizzahjul og en Pizzakutter?

Termene “pizzahjul” og “pizzakutter” blir ofte brukt om hverandre, men det er noen tekniske forskjeller. Et pizzahjul er en type pizzakutter. Det har et skarpt, rundt blad som ruller for å kutte pizzaen. Andre typer pizzakuttere kan være store, meie-formede kniver som du rocker frem og tilbake over pizzaen, eller de kan være enkle, rette kniver.

Er et Pizzahjul Bedre enn en Kniv når man skal Kutte Pizza?

Ja, mange mener at et pizzahjul er bedre enn en kniv når det kommer til å kutte pizza. Dette skyldes måten pizzahjulet kutter på. Når du bruker et pizzahjul, ruller du knivbladet nedover og innover mot pizzabunnen, i en kontinuerlig bevegelse. Dette resulterer i et mer presist og jevnt snitt, og osten blir stort sett på plassen sin.

En kniv, derimot, krever en frem og tilbake-bevegelse for å kutte gjennom pizzaen. Dette kan føre til at osten og annen topping dras av sted, spesielt hvis pizzaen er varm og osten er smeltet. Pizzahjulet kan derfor gi en mer kontrollert og ryddig kutteopplevelse.

Hva bør man Tenke på når man Velger Pizzahjul?

Her er noen faktorer du bør vurdere når du velger et pizzahjul:

 • Kvalitet og holdbarhet: Se etter et produkt som er laget for å vare, med et solid håndtak og et robust blad. Rustfritt stål er et godt materiale for bladet.
 • Håndtak: Se etter et ergonomisk design som er behagelig å holde i. Det skal være sklisikkert for å forhindre ulykker.
 • Størrelse på bladet: Dette kan variere avhengig av dine behov. Et større blad kan håndtere tykkere og større pizzaer, mens et mindre blad kan gi mer presisjon.
 • Sikkerhet: Noen pizzahjul kommer med en fingerbeskyttelse for å hindre at fingrene går ned mot knivbladet.
 • Design: Passer pizzahjulets utseende og materialvalg den settingen du ønsker å skape når du serverer pizza?

Kan Pizzahjul Vaskes i Oppvaskmaskinen?

Ja, mange pizzahjul kan vaskes i oppvaskmaskinen, men dette varierer avhengig av modellen og produsentens anbefalinger. Sjekk alltid produktinformasjonen eller bruksanvisningen før du vasker pizzahjulet i oppvaskmaskinen.

Et eksempel på dette er pizzahjul med håndtak i treverk. Hvis du er i tvil, er håndvask et trygt alternativ. Husk alltid å skylle av pizzahjulet før osten stivner!

Hvilket Underlag bør jeg ha når jeg Kutter med Pizzahjulet?

Det er best å kutte pizzaen på et skjærebrett som er stort nok til å dekke hele pizzaen. Det beskytter overflaten under fra skarpe kutt, og det gjør det samtidig enkelt å transportere pizzaen etter at den er kuttet. Unngå å kutte direkte på pizzastenen eller stekeplaten, da dette kan skade bladet på pizzahjulet, så vel som underlaget.

Bør man Kutte opp Pizzaen i Firkanter eller Kakestykker?

Dette er stort sett et spørsmål om personlig preferanse og kan også avhenge av type pizza. Tradisjonelt blir pizza kuttet i kakestykker, men noen typer pizza, som en stor stekebrettspizza eller tilsvarende, blir ofte kuttet i firkanter. Det er også viktig å vurdere hvor mange folk du serverer. Hvis du har en stor gruppe, kan det være lettere å dele pizzaen i mindre, kvadratiske stykker.