Irish Coffee Glass – Test – Kaffeglass

0

Et Irish Coffee glass er et drikkeglass egnet for å servere Irish Coffee, en populær kaffebasert cocktail som kombinerer varm kaffe, irsk whisky, brunt sukker, og som toppes med et lag krem.

Dorre Ite Kaffeglass Irish

I denne oversikten har vi sett på flere ulike glass til irish coffee og tilsvarende kaffedrikker. Glassene egner seg også til andre varme drikker som te eller tilsvarende.

Rollen til kaffeglasset er å fremheve innholdet i drinken på en best mulig måte. Her ønsker vi gjennomsiktige glassvegger, slik at vi kan skille mellom kremen, den svarte kaffen, og de andre ingrediensene.

Hvilke Irish Coffee Glass har vi sett på?

I denne oversikten vil du finne flere ulike kaffeglass til irish coffee. Glassene kommer både med og uten stett, og enkelte har også tilbehør og utsmykkinger i rustfritt stål.

Irish Coffee Glass

Vi har forsøkt å samle et bredt utvalg, slik at du forhåpentlig skal finne et alternativ som matcher hvordan du ønsker å servere irish coffee. Husk at glassene også kan benyttes til å servere andre kaffedrinker og tilsvarende.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke irish coffee glass andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Nobelesse Irish Coffee Glass fra Nachtmann

Nachtmann Nobelesse Irish Coffee Glass

Fra Nachtmann finner vi deres Nobelesse dessertglass på stett. Glassene egner seg til alt fra servering av iskrem og ulike desserter, og selvfølgelig til servering av irish coffee.

Irish coffee glassene fra Nachtmann er laget i det fineste krystallglass, og kommer med et klassisk og dekorativt diamantmønster. Dette er med på å gjøre glassene eksklusive, og pynter samtidig opp drinken eller desserten.

Bestill Nachtmann Nobelesse Irish Coffee Glass hos NordicNest!

Dessertglassene er en del av Nachtmann sin Nobelesse-kolleksjon der du finner et bredt utvalg av drikkeglass med tilsvarende design. Velg her mellom whiskyglass, likørglass, ølglass, champagneglass, vinglass, longdrinkglass, shotglass og annet.

Alle glassene fra Nobelesse har et eksklusivt preg, og er med på å løfte serveringen. Det store utvalget av glass gjør samtidig at du har mulighet til å kombinere.

Irish coffee glassene fra Nachtmann er laget i krystallglass, og kommer i sett på 2 eksemplarer. Glassene har et volum på 42,5 cl, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

 • Multifunksjonelle stettglass for desserter og irish coffee.
 • Krystallglass med klassisk diamantmønster.
 • Del av Nobelesse-kolleksjonen med varierte drikkeglass.
 • Eksklusivt design forbedrer serveringen.
 • Selges i sett med 2 glass på 42,5 cl, oppvaskmaskinsikre.

Se Flere Kaffeglass i vår Oversikt!

Darry Irish Coffee Sett

Dorre Darry Irish Coffee

Fra Dorre finner vi deres Darry Irish Coffee glass. Settet består av fire hot-drink-glass med tilbehør og detaljer i rustfritt stål. Kaffeglassene kommer med et dekorativt håndtak i rustfritt stål.

Irish coffee glassene i Darry-kolleksjonen fra Dorre kommer i sett med fire kaffeglass. Glassene er utsmykket med et vakkert håndtak i rustfritt stål, som brer seg over glassets ene side. Dette er med på å gi glassene et unikt preg.

Bestill Darry Irish Coffee Sett hos NordicNest.no!

Videre i settet følger et lite fat der irish coffee glasset kan plasseres, samt en røreskje egnet for å røre sammen sukkeret og kremen i irish coffee drinken.

Ulikt fra Nobelesseglassene på stett fra Nachtmann er dette et longdrink glass som minne mer om en tradisjonell høy kaffekopp. Den smale og høye formen sørger samtidig for å la deg se de ulike lagene i drinken når du får den servert.

Ved siden av å benyttes til irish coffee, kan de også brukes til å servere andre kaffedrikker, så vel som varm sjokolade. Glassene har et volum på 20 cl, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

 • Sett med fire hot-drink-glass og tilbehør i rustfritt stål.
 • Dekorativt håndtak i rustfritt stål som gir et unikt utseende.
 • Inkluderer fat og røreskje for optimal irish coffee-opplevelse.
 • Longdrink design, ideell for å vise lagdeling i drikken.
 • Brukes til diverse varme drikker, 20 cl, oppvaskmaskinsikre.

Iona Irish Coffee Glass Dorre

Irish Coffee Glass Sugerør

Et annet sett med irish coffee glass fra Dorre er deres Iona-kolleksjon. Settet består av fire hot-drink-glass med solide korte stett og håndtak i glass.

Drikkeglasset fra Dorre er utviklet nettopp for å servere irish coffee og tilsvarende varme drinker. Her kan du selvfølgelig variere mellom alkoholholdige drinker, eller andre italienske kaffevariasjoner.

Bestill Iona Irish Coffee Glass hos Bakeren og Kokken!

Iona-glassene er formet som kaffekrus i glass på et kort og solid stett. Dette stettet er med på å gi irish coffee glassene et dekorativt og vakkert preg. Glassene kommer med håndtak i glass, slik at du lettere kan håndtere varmen fra innholdet i glasset.

Sammen med glassene følger også et tilhørende sett med fire sugerør i rustfritt stål. Dette settet matcher antallet glass i kolleksjonen. Sammen med sugerørene følger også en rensebørste, slik at du kan vaske de og benytte de flere ganger.

Irish Coffee glasset fra Dorre har fått gode tilbakemeldinger hos Bakeren og Kokken, der de oppgir at de er fornøyde med glassene, og at hanken gir godt grep og er god å holde i. Glasset har et volum på 20 cl. Kan vaskes i oppvaskmaskinen.

 • Sett med fire hot-drink-glass med korte, solide stett og glasshåndtak.
 • Designet for irish coffee og andre varme drikker, inkludert alkoholholdige varianter.
 • Kaffekrusform med dekorativt stett for et vakkert utseende.
 • Inkluderer fire rustfrie stålsugerør med rensebørste for gjenbruk.
 • God brukertilbakemelding, 20 cl kapasitet, oppvaskmaskinvennlige.

Se også Whiskyglass!

Ite Irish Coffee Glass Dorre

Dorre Ite Kaffeglass Irish

Ite er et tredje sett med irish coffee glass fra Dorre. Glassene er laget av dobbeltveggede glass og formet som høye kaffekrus med glasshank. Sammen med kaffeglassene følger matchende sugerør i rustfritt stål

Ite er det tredje settet med irish coffee glass fra Dorre. Alle de tre alternativene bidrar på en unik måte med å tilby et godt utvalg rundt alternativer til kaffeglass for irish coffee og tilsvarende kaffedrikker.

Bestill Ite Kaffeglass fra Dorre hos NordicNest!

Ite kommer i sett på to kaffeglass med tilhørende sugerør i rustfritt stål. Sammen med sugerørene følger også en egnet piperenser for enklere rengjøring. Dette gjør at sugerørene kan brukes flere ganger.

Glassene er formet som høye kaffekrus og kommer med hank og doble vegger for å beskytte fingrene. De doble veggene bidrar samtidig til å isolere innholdet i glasset slik at det holder seg varmt lenger.

Irish coffee glassene har en høyde på 14 cm, og et volum på 35 cl. Kan vaskes i oppvaskmaskinen. Sugerørene har en lengde på 21 cm.

 • Sett med to dobbeltveggede, høye kaffekrus med glasshank.
 • Inkluderer matchende rustfrie stålsugerør med piperenser for gjenbruk.
 • Dobbeltvegget design isolerer og holder drikken varm.
 • Glassenes høyde: 14 cm, volum: 35 cl; Sugerørenes lengde: 21 cm.
 • Oppvaskmaskinsikre glass for enkel rengjøring.

La Cafetière Irish Coffee Glass

Fra La Cafetière finner vi dette settet med irish coffee glass. Glassene kommer med isolerende to-lags vegger, og har dekorative stett og glasshåndtak.

Irish coffee glassene fra La Cafetière er laget i borosilikat-glass og er utstyrt med doble vegger. Dette gjør at glassene isoleres, slik at innholdet holdes varmt lenger. Samtidig beskytter de doble glassveggene fingrene fra det varme innholdet.

Bestill La Cafetière Irish Coffee Glass hos Christiania Glasmagasin!

Kaffeglassene er samtidig utstyrt med praktiske håndtak i glass, for ytterligere beskyttelse, samtidig som glasset er enklere å håndtere. Håndtakene er samtidig med på å gi dette settet med irish coffee glass et dekorativt preg.

Dette er ikke det eneste settet med kaffegass fra La Cafetière. Videre finner man også dobbelt-veggede kaffeglass til kaffe latte (30 cl) og cappuccino (20 cl). Disse kommer uten hank.

Irish coffee glassene fra La Cafetière kommer i sett på 2 glass, med et volum på 27,5 cl. Alle kaffeglassene fra La Cafetière bør vaskes for hånd.

 • Sett med to glass, med isolerende to-lags vegger og dekorative stett og glasshåndtak.
 • Laget av borosilikat-glass med doble vegger for å holde drikken varm og beskytte fingrene.
 • Praktiske glasshåndtak for lett håndtering og ekstra dekorativ effekt.
 • Inkluderer også varianter for kaffe latte (30 cl) og cappuccino (20 cl) uten håndtak.
 • Volum: 27,5 cl; anbefales å vaskes for hånd.

Aida Harvey Hotdrink Kaffeglass

Aida Harvey Kaffeglass

Fra danske Aida finner vi deres Harvey Hotdrink kaffeglass. Glassene egner seg både til irish coffee og andre varme drikker, både med og uten kaffe.

Hotdrink fra Ida sin Harvey-kolleksjon er laget i glass, og kommer med et dekorativt mønster som minner mye om krystallglass. Dette gir et vakkert klassisk design til en rimelig pris.

Bestill Aida Harvey Hotdrink Kaffeglass hos NordicNest.no!

Kaffeglassene er formet som klassiske glasskrus, og kommer med en praktisk hank. Kaffeglassene er en del av Harvey-kolleksjonen fra Aida der du også finner dessertglass og dessertskåler, ulike drikkeglass, med mer.

Glassene har et elegant design, med tradisjonelle mønstre og linjer som vi kjenner fra de tradisjonelle krystallglassene.

De krystallinspirerte kaffeglassene fra Aida kommer i sett på 4 glass, med et volum på 27,5 cl. Glassene har en høyde på 11 cm, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

 • Aida Harvey settet inneholder glass egnet for irish coffee og andre varme drikker.
 • Glassene er laget av glass og har et dekorativt krystall-lignende mønster for et klassisk og elegant utseende.
 • Formet som tradisjonelle glasskrus med praktiske håndtak.
 • Del av en større Harvey-kolleksjon som inkluderer dessertglass, skåler og forskjellige drikkeglass.
 • Settet består av 4 glass med et volum på 27,5 cl og en høyde på 11 cm; kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Rosendahl Grand Cru Hot Drink

Rosendahl Grand Cru Irish Coffee Glass

I Rosendahl sin velkjente Grand Cru-kolleksjon finner vi dette settet med kaffeglass eller hot-drink-glass. Glassene egner seg til irish coffee, men kan også benyttes til andre varme og kalde kaffedrikker, så vel som gløgg.

Kaffeglassene fra Rosendahl Grand Cru kjennetegnes av beltet i rustfritt stål rundt glassets midje. Dette metallbeltet er med på å gi dette settet med irish coffee glass et unikt og dekorativt element.

Bestill Rosendahl Grand Cru HotDrink Kaffeglass hos NordicNest.no!

Denne kombinasjonen av glass og rustfritt stål går også igjen i andre produkter i Rosendahl sin Grand Cru kolleksjon. Eksempel på dette er deres vannkaraffel, samt deres oljeflaske og krydderkverner. Kaffeglasset kommer selvfølgelig også med Grand Cru rillene.

Kaffeglasset fra Rosendahl kan benyttes både til irish coffee, kaffe, te og annet.

Kaffeglasset fra Rosendahl er formet som et kaffekrus, og har en praktisk glasshank. Glassene selges i sett på 2 eksemplarer, med et volum på 24 cl. Kan vaskes i oppvaskmaskinen på max 50 grader.

 • Rosendahl Grand Cru kaffeglass egnet for irish coffee samt andre varme og kalde drikker.
 • Designet kjennetegnes av et unikt rustfritt stålbelte rundt midjen på glasset.
 • Glassene er formet som kaffekrus med praktiske glasshåndtak.
 • Settet består av 2 glass, hver med et volum på 24 cl.
 • Glassene er egnet for vask i oppvaskmaskin på maks 50 grader.

Hvilke Glass Benyttes til Irish Coffee?

Irish Coffee serveres tradisjonelt i et spesielt glass som er både estetisk tiltalende og funksjonelt. Disse glassene er vanligvis laget av tykt glass for å håndtere varmen fra den varme kaffen og har gjerne stett eller håndtak, slik at man kan holde i glasset uten å brenne seg. Det klare glasset lar deg også nyte de visuelle lagene av kaffe, whisky og krem.

Hvor Stort er et Irish Coffee-glass?

Størrelsen på et Irish Coffee-glass kan variere, men de er typisk designet for å romme mellom 200 og 240 milliliter. Dette gir nok plass til både kaffe, whisky, brunt sukker og et rikelig lag med krem på toppen. Størrelsen er nøye utformet for å balansere de ulike komponentene i drikken.

Skal Irish Coffee Serveres Varmt?

Ja, Irish Coffee skal absolutt serveres varmt. Den varme kaffen blandet med whisky og et hint av brunt sukker, toppet med kald krem, skaper en behagelig kontrast i temperaturen og smaken. Varmen fra kaffen fremhever også smakene av whisky og gjør kremen til et forfriskende topp lag.

Hva er Oppskriften på Irish Coffee?

For å lage Irish Coffee trenger du varm, nylaget kaffe, irsk whisky, litt brunt sukker, og lett pisket krem. Start med å varme glasset, tilsett deretter sukker og fyll opp med kaffe til ca. to tredjedeler. Rør til sukkeret er oppløst, og tilsett deretter whisky.

Til slutt, legg et lag med lett pisket krem forsiktig på toppen slik at det flyter. Det anbefales å servere Irish Coffee uten å røre, slik at kaffen og kremen danner to distinkte lag.

Hvilken Type Whisky til Irish Coffee?

Tradisjonelt bruker man irsk whisky når man lager Irish Coffee. Irsk whisky er kjent for sin glatte og lette karakter, som komplementerer kaffen godt uten å overmanne smaken. Det er imidlertid også rom for personlig preferanser, og noen kan foretrekke en sterkere eller røykfylt whisky for å tilføre ekstra dybde til drinken.