Pastatallerken – Test – Tallerkener til Salater og Pasta

0

Selv om de fleste pastaretter kan serveres på en vanlig flat tallerken, fungerer det bare enkelt og greit bedre på en skikkelig pastatallerken.

Pastatallerken

En pastatallerken har gjerne plass til et større volum, noe som passer godt når man skal servere en pastarett. Samtidig har pastatallerkener ofte relativt høye og bratte kanter, slik at sausen og spagettien ikke flyter utover, eller pastaskruene spretter utover på bordet.

Med sine høye kanter, fungerer pastatallerkener godt også til andre matretter. Tallerkenene fungerer eksempelvis godt til servering av ulike salatretter og Buddha-bowls.

Hvilke Pastatallerkener har vi Sett På?

For å finne de pastatallerkenene vi ønsket å se på, har vi sett igjennom utvalget hos de fleste av de store nettbutikkene. Her har vi plukket frem de vi synes var finest, og samtidig spennende.

Vi har også forsøkt å finne ut av hvilke pastatallerkener folk søker etter, og hvilke som faller best i smak. Dette har vi vurdert basert på anbefalinger i Google, rangeringer i nettbutikkene og hvilke merkevarer som er populære innen annet servise.

Vi har Sett på Følgende Pastatallerkener:

  • Le Creuset Pastatallerken i Stentøy
  • Pastatallerkener fra Broste Copenhagen
  • Denby Studio Blue Pastaskål
  • Rosendahl Grand Cru Servise
  • Boulogne Pastatallerken fra Pillivuyt
  • Eva Solo Amfio Pastatallerken
  • Sort Groovy Pastatallerken fra Aida
  • Terres de Rêves Pastatallerken fra Serax
  • Gordon Ramsay Maze Pastatallerken

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke pastatallerkener andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og plukk deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Le Creuset Pastatallerken i Stentøy

Le Creuset Pastaservise

Om du er glad i sterke farger, kjenner du nok godt til Le Creuset. Ved siden av deres populære støpejernsgryte finner du fra dette selskapet også deres Le Creuset servise som også omfatter denne pastatallerkenen.

Le Creuset pastatallerken kommer i en medium, og i en stor utgave, med en diameter på henholdsvis 22 og 25 cm. Dette gjør at du har god plass til spagetti eller andre pastaretter. Le Creuset pastatallerken kan selvfølgelig benyttes til andre matretter som salater eller annet som gjerne serveres med litt volum.

Bestill Le Creuset Pastatallerken hos Kitchn.no!

I god Le Creuset tradisjon, er deres pastatallerken også laget i stentøy. Denne tallerkenen tåler å bli benyttet i mikrobølgeovn, og håndterer samtidig både stekeovn og fryser. Temperaturspennet varierer mellom -18 og +260 grader celsius.

Marseille Le Creuset

Le Creuset pastatallerken er en del av deres Signature serie, der du også finner en rekke andre servisedeler. Ved siden av pastatallerken finner du her dyp tallerken og flate tallerkener på 22 og 27 cm. Fra Le Creuset finner du også alt av gryter og stekepanner, kopper, krydderkverner, og annet.

Le Creuset Servise

På lik linje med de fleste andre produktene fra Le Creuset, er Le Creuset pastatallerken også tilgjengelig i et bredt antall farger. Velg mellom Volcanic (Orange), Cerise (Rød), Ocean, Marseille og Caribbean (Ulike blåfarger), Soleil (Gul), og mange andre. Le Creuset pastatallerken er også tilgjengelig i mer tradisjonelle farger som grå, hvit og creme.

Pastatallerkener fra Broste Copenhagen

Broste Copenhagen Servise

Fra Danske Broste Copenhagen finner vi også et spennende utvalg med pastatallerkener. Broste Copenhagen servise er kjent for sine naturlige preg med stentøy der de har hentet inspirasjon fra nordisk natur.

Broste Copenhagen pastatallerken kommer i to størrelser; 22,5 cm og 29 cm. Dette gjør at du har mulighet til å velge en størrelse som best passer deg. Du kan også velge ulike pastatallerkener basert på hvilket måltid du ønsker å servere.

Bestill Broste Copenhagen Pastatallerken hos Nordic Nest!

Servisene fra Broste Copenhagen er laget for hånd, før de blir glassert. Det at serviset er håndlaget, gjør at hver del er unik, med sine egne former, mønster og variasjoner. Disse variasjonene i stentøy er med på å gi Broste Copenhagen pastatallerken et rustikt preg, noe mange setter pris på.

Broste Copenhagen Pastatallerken

Som de andre servisene fra denne produsenten, er Broste Copenhagen pastatallerkener tilgjengelig i tre ulike farger, eller serier. Velg mellom Nordic Sand, Nordic Sea eller Nordic Coal. Dette er alle farger inspirert av henholdsvis nordisk sandstrand, det nordiske havet eller mørkt og kullfarget.

Ved siden av pastatallerken, kan du i de ulike seriene fra Broste Copenhagen, også utvide med annet servise som tallerken og kopper, tekanne, fat og skåler, beholdere, eggeglass og annet. En meget spennende serviseserie!

Denby Studio Blue Pastaskål

Denby Pastaservise

Fra den britiske keramikkprodusenten, Denby, finner vi også et flott utvalg i pastaskåler, eller pastaservise. Både i deres serie «Studio Blue» og i den svarte serien «Helo» finner du flotte pastatallerkener.

Denby Pottery er en britisk keramikkprodusent som har holdt på siden tilbake i 1809. Deres mål er å designe produkter for dagens forbrukere, og utvikler serviser og keramikk som er funksjonelt og samtidig pent og moderne.

Bestill Denby Pastaservise hos Bakeren og Kokken!

Denby pastatallerken har en diameter på 22 cm og er laget i keramisk stentøy. I Studio Blue servise fra Denby finner du pastatallerken i fargene hvit, lyseblå, blå og lys grå. I Helo serien finner du en pastatallerken med svart ytre og en lys tallerkenflate.

Både servisedelene i Denby Studio Blue og Denby Helo er håndlagede, og preget av naturlige variasjoner i farge og detaljer. Tallerkenene er meget solide og tåler både oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Tallerkenene kan også benyttes i stekeovnen.

Ved siden av pastatallerken, finner du i begge de nevnte seriene fra Denby, også flate middagstallerkener, ris- og suppeskåler, samt annet ulikt kjøkkenutstyr. Det gjør at dersom en pastatallerken fra Denby faller i smak, har du også muligheten til å utvide serviset ved en senere anledning.

Lag Hjemmelaget Pasta med Pastamaskin!

Rosendahl Grand Cru Pastatallerken

Rosendahl Grand Cru Pastatallerken

Fra Rosendahl Grand Cru finner vi en klassisk hvit pastatallerken. Noe som skiller pastatallerkenen fra Rosendahl Grand Cru, men de andre servisene vi har sett på til nå, er den brede randen rundt skålen.

Dette er en kjent variasjon av pastatallerkener, der man har en bred flat rand rundt selve matskålen. Den brede randen er preget av de velkjente «Rosendahl-rillene» som man også kjenner igjen fra andre produkter i Grand Cru serien.

Bestill Rosendahl Grand Cru Pastatallerken hos Bakeren og Kokken!

Rosendahl Grand Cru pastatallerken har en diameter på 25 cm. Med den brede randen har selve matskålen her en noe mindre diameter, men er til gjengjeld noe dypere. Pastatallerkener med mindre skåler som dette egner seg spesielt godt til mer kremete pastaretter med fløte eller rømme.

Den brede kanten på tallerkenen er med på å ramme inn måltidet, slik at det presenteres flott på tallerkenen. Den dype skålen er samtidig med på å gi en visuell presentasjon av retten der den får fremhevet mye volum.

Ved siden av pastatallerken, finner du i Grand Cru serien fra Rosendahl også mye annet av servise og kjøkkenutstyr. På denne måten har du mulighet til å bygge ut pastaserviset ditt, også med andre servisedeler.

Boulogne Pastatallerken fra Pillivuyt

Hvit Pillivuyt Boulogne Pastatallerken

Fra Pillivuyt finner vi i serien Boulogne, flere spennende pastatallerkener. Den nylig lanserte serviseserien Boulogne, fra franske Pillivuyt, er inspirert fra naturen i den lille skogen Boulogne lokalisert i den vestre delen av Paris.

Ringene som følger omrisset på innsiden av tallerkenen har hentet inspirasjon fra eike-treets årringer. Disse ringene er med på å gi pastatallerkenene, og de andre tallerkenene i Boulogne serviset, et organisk og naturlig preg.

Se Utvalget innen Pillivuyt Boulogne Pastaservise hos Nordic Nest!

Boulogne pastatallerken fra Pilivuyt finnes i klassisk hvit farge. Alternativt finner man også en Boulogne pastatallerken i lys blå, samt i en spennende brun versjon. Alle de tre fargene representerer større serviseserier, slik at du senere kan utvide samlingen.

Pastatallerken finnes i to utgaver, på henholdsvis 23 og 26 cm. Ved siden av dette finner du også matchende asjetter og tallerkener i ulike størrelser, samt matchende skåler og krus.

Pillivuyt Boulogne Pastatallerken finnes også hos Shopping4Net!

Pillivuyt fremstiller selv sin egen porselenmasse. Gjennom en hard glasur, og brenning på 1400 grader, er Pilivuyt pastatallerken et solid og holdbart servise. Serviset er meget støtsikkert, og tåler samtidig store temperaturforskjeller.

Din Pillivuyt Boulogne pastatallerken kan gå rett fra fryseren med minus 30 grader, og inn i en stekeovn på opp til 350 grader. Serviset kan også benyttes i mikrobølgeovn eller oppvaskmaskin.

Eva Solo Amfio Pastatallerken

Eva Solo Amfio Pastatallerken

Eva Solo kan i sin Amfio serie tilby denne flotte og klassiske pastatallerkenen. Eva Solo Amfio pastatallerken har en bred og dyp skål, samtidig som den har en bred flat kant.

Pastatallerkenen fra Eva Solo skiller seg fra andre pastatallerkener ved at den skråner nedover. Den bakre enden av tallerkenen er høyere enn dren fremre. Navnet Amfio har serviset fått etter teaterets skrå tribuner, noe som gjenspeiles i tallerkenens form.

Bestill Eva Solo Amfio Pastatallerken hos Nordic Nest!

På tross av den skrå formen, er Amfio servise fra Eva Solo et klassisk servise, og egner seg godt til de fleste anledninger. Ved siden av deres pastatallerken, finner du i Eva Solo sin Amfio serie også middags- og lunsjtallerken. Den skrå høydeforsellen er også representert på de flate Amfio tallerkenene.

Pastatallerkenen har en diameter på 29 cm., og er i helglasert porselen. Tallerkenen tåler både ovn og mikrobølgeovn, noe som er ideelt om middag skal varmes opp igjen. Den tåler i tillegg både fryser og oppvaskmaskin.

Sort Groovy Pastatallerken fra Aida

Sort Aida Groovy Pastatallerken

Ønsker du en sort pastatallerken, kan Groovy fra Aida være et godt alternativ. Groovy pastatallerken er farget sort, og preget med klassiske nedadgående riller rundt kanten.

Groovy pastatallerken har en bred og dyp skål, kombinert med en bred nedadgående kant rundt skålen. Dette gir god plass, samtidig som det gir nye muligheter for å presentere og servere matretten.

Bestill Sort Aida Pastatallerken hos Bakeren og Kokken!

Serviset er laget i stengods, noe som er et solid og vakkert materiale. Tallerkenen kan vaskes i oppvaskmaskin, samtidig som den kan håndtere mikrobølgeovn og fryser.

Sort Pastatallerken

Blant de ulike delene i sort Groovy servise fra Aida, finner du ved siden av pastatallerken, også andre tallerkener og kjøkkenutstyr. Velg mellom flate tallerkener på 27 eller 21 cm, ildfast form, skåler med diameter på 14,5 cm, krus eller eggeglass.

Groovy serviset fra Aida finnes også i en klassisk hvit utgave med tilsvarende deler, samt som et eget Aida Groovy bestikk.

Terres de Rêves Pastatallerken fra Serax

Serax Pastatallerken

For den som er glad i spennende farger, kan Terres de Rêves pastatallerken fra Serax være et spennende alternativ. Serien består av et bredt utvalg glaserte pastatallerkener i et bredt utvalg av fargekombinasjoner.

Serax sin Terres de Rêves serie har lånt fargene fra naturen, der servisets designer benytter disse for å illustrere fjell, hav, grotter og isfjell. Dette gjør at man vil finne spennende fargekombinasjoner der yttersiden og innersiden varierer med hverandre.

Bestill Terres de Rêves Pastatallerken hos Nordic Nest!

Terres de Rêves Pastatallerken fra Serax har en diameter på 23,5 cm, og er laget i solid stentøy. Grunnet håndverksprosessen som har vært benyttet i utviklingen, er det små spennende variasjoner og ujevnheter i designet. Dette er med på å gjøre de ulike delene i serviset mer unike.

Ved siden av pastatallerkenene med diameter på 23,5 cm, finner man i denne serien også annet servise. Her også med ulike dype tallerkener i andre størrelser. Dette gjør at man kan bygge ut og utvide serviset ved behov.

Gordon Ramsay Maze Pastatallerken

Gordon Ramsay Maze Pastatallerken

Maze er en serviseserie utviklet av britiske Royal Doulton, i samarbeide med TV-kokken Gordon Ramsay.

Maze servise er designet med utgangspunkt i Gordon Ramsay sin restaurant med samme navn, og serviset er tenkt å kunne brukes til hverdags, men også til finere anledninger.

Bestill Gordon Ramsay Maze Pastatallerken hos Nordic Nest!

Serviset er glasert og utformet med subtile sirkler som fanger oppmerksomheten og drar blikket mot senteret av tallerkenen der maten serveres.

Ved siden av Maze pastatallerken, finner man i dette serviset fra Gordon Ramsay, også en stor tallerken med diameter på 28 cm, en mindre tallerken med diameter på 22 cm og dyp skål med diameter på 18 cm.

I Gordon Ramsay sitt Maze-servise, finner vi også Maze pastatallerken. Dette er en stor dyp tallerken med diameter på 24 cm. På lik linje med de andre delene i serviset, er Maze pastatallerken tilgjengelig i fargene mørkegrå, blå og hvit.

Pasta Penne

Hvorfor Benytte en Pastatallerken?

En pastatallerken har en unik design som er utformet for å best kunne servere pastaretter. Pastatallerkener har høyere vegger enn standard tallerkener, noe som bidrar til å holde pasta og saus samlet på tallerkenen i stedet for å spre seg ut.

Dette forhindrer søl og gjør det enklere å få med seg både pasta og saus i hver bit. I tillegg bidrar formen til pastatallerken til å løfte opp maten, noe som gir en mer tiltalende presentasjon.

Finnes det Ulike Typer Pastatallerkener?

Ja, det finnes flere ulike typer pastatallerkener, og hovedsakelig kan vi dele dem inn i to kategorier. Noen pastatallerkener har store skåler, som er ideelle for magre retter der pastaen spiller hovedrollen.

Den andre typen har en mindre og dypere pastaskål med brede kanter, som passer bedre for fetere pastaretter med fløte og rømme. Dette da de ofte serveres i mindre porsjoner. Valget mellom disse to typene avhenger derfor hovedsakelig av hvilken type pastarett du foretrekker å lage og spise.

Hvilke Måltider kan Pastaserviset Benyttes til?

Selv om navnet antyder at de kun er for pasta, er pastatallerkener faktisk veldig allsidige og kan brukes til en rekke forskjellige måltider. De egner seg til ulike typer pasta, men kan også brukes til salater, buddha bowls, frukt og andre retter.

Pastatallerkener med brede kanter og liten skål kan også brukes til minestrone og andre supper, som gjør dem til et praktisk valg for mange måltider.

Kan Pastatallerkener Vaskes i Oppvaskmaskinen?

Ja, pastatallerkener kan vaskes i oppvaskmaskinen, akkurat som annet servise. Dette gjør rengjøringen etter måltidene rask og enkel. Her bør man samtidig være oppmerksom på at ikke alle materialer egner seg i oppvaskmaskinen.

Det vil derfor være lurt å sjekke produsentens spesifikasjoner, slik at man kan forsikre seg om at serviset er kompatibelt med vask i oppvaskmaskin.

Burde Pastaserviset Matche mitt Eksisterende Middagsservise?

Valget om å matche pastatallerkenen med ditt eksisterende servise kommer stort sett an på din personlige smak og hvordan du ønsker å bruke tallerkenene. Hvis du for eksempel ønsker å servere pasta som en forrett, kan det være en god idé å ha pastatallerkener som matcher resten av serviset. Dette for å sikre en konsistent borddekking.

På den andre siden, hvis du planlegger å bruke pastatallerkener til servering av pasta som hovedrett, er dette ikke nødvendig. I stedet kan du se på pastatallerkenen som et verktøy for å skape en litt fargerik eller annerledes borddekking, som varierer fra serviset som benyttes til hverdags.

Når skal man ikke Benytte en Pastatallerken?

Selv om de fleste pastaretter godt kan serveres i en pastatallerken, finnes det også pastaretter som passer best på et flatere alternativ.

De høye kantene gjør det ofte vanskelig å skjære, så om du serverer pasta sammen med et større kjøttstykke, vil kantene fort være i veien.

De fleste pastaretter kommer gjerne med ferdig oppskåret kjøtt eller tilbehør, der kniven kun benyttes til å skyve maten, eller kutte over spagettien. Ønsker du derimot å servere pasta sammen med større stykker med kjøtt vil vi heller anbefale en flat tallerken.