Hva er Normal Størrelse på en Middagstallerken?

0

Når man skal kjøpe nytt middagsservise, er det viktig å tenke på størrelsen på tallerkenene. Størrelsen kan ha en innvirkning på hvordan maten presenteres og hvor mye plass det tar på bordet, i skapet og oppvaskmaskinen.

I denne artikkelen vil vi ta for oss hva som regnes som en normal størrelse på en middagstallerken, og gi deg tips om hvordan du kan velge riktig størrelse for deg.

Størrelse middagstallerken

Gjennomgang av 8 Ulike Middagsserviser

I vår oversikt over middagsserviser så vi på 8 ulike tallerkener. Her har de aller fleste en størrelse på 27 cm. Dette er en standard størrelse som passer til de fleste anledninger og typer mat.

Andre vanlige størrelser på middagstallerkener er 25 cm og 28 cm. Disse størrelsene gir litt variasjon og kan være passende avhengig av hvilken type mat du serverer og hvordan du ønsker å presentere den.

Størrelse på Frokost- og Lunsjtallerkener

Til sammenligning varierer størrelse på små tallerkener og asjetter til frokost og lunsj mellom 19 og 23 cm. Disse størrelsene er ideelle for mindre måltider og kan også brukes til forretter og desserter.

hvor stor er en tallerken

Valg av Design og Størrelse

Når du skal velge tallerkener, er det viktig å finne et design som faller i smak. Om du har funnet et design du liker, er du ofte låst til dette designets størrelse.

Har du eksempelvis falt for et rustikt middagsservise fra Broste Copenhagen, så har deres tallerkener en diameter på 26 cm, noe som da er noe mindre enn standard størrelse. Dette gjelder også andre veien der du kun finner middagsserviser på 29 eller 30 cm.

Her må du derfor vurdere om dette er en størrelse som passer deg. Pass samtidig også på å velge tallerkener som passer sammen med resten av serviset ditt.

Middagsservise størrelse

Økning i Middagstallerkenens Størrelse Over Tid

Størrelsen på middagstallerkenene har økt over tid. Dette kan ha sammenheng med endringer i matvaner og større fokus på matpresentasjon. En større tallerken gir mer plass til kreativitet og variasjon i måten maten serveres på.

Vurder Plass i Kjøkkenskapet og Oppvaskmaskinen

Når du skal velge størrelse på ditt middagsservise, undersøk først plass i kjøkkenskapet, og plass i oppvaskmaskinen. Det er viktig at tallerkenene passer inn der de skal oppbevares og at de kan vaskes enkelt og effektivt.

Om du har begrenset med plass, kan det være lurt å velge mindre middagstallerkener som enkelt får plass både når de skal oppbevares og vaskes. Dette gjelder spesielt om du benytter en mindre oppvaskmaskin, eller har et eldre kjøkkenskap med mindre plass til større serviser.

Hvordan Velge Riktig Størrelse for Deg

Når du skal velge størrelse på middagstallerkener, er det viktig å tenke på dine personlige preferanser og behov. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne riktig størrelse:

  • Tenk på hvilke typer mat du serverer ofte. Har du behov for en større tallerken for å presentere maten på en fin måte, eller holder det med en mindre størrelse?
  • Vurder plassen du har tilgjengelig på bordet under måltider. Hvis du har begrenset plass, kan det være lurt å velge en mindre tallerken.
  • Vær oppmerksom på tallerkenens kantbredde og dybde. En bredere kant gir mindre plass til å mat.
  • Ta hensyn til resten av serviset og dekketøyet ditt. Hvis du allerede har en samling av serveringsfat og skåler, bør du velge en størrelse og et design som passer sammen med dem. Dette vil skape en mer harmonisk og helhetlig borddekking.
  • Husk at det er mulig å ha flere ulike størrelser på middagstallerkener. Noen foretrekker å ha et utvalg av størrelser for å kunne tilpasse seg ulike anledninger og menyer.

Normal størrelse på en middagstallerken ligger oftest rundt 27 cm, men det er også vanlig med størrelser som 25 cm og 28 cm. Det er viktig å finne en størrelse som passer til dine behov og som harmonerer med resten av serviset ditt.

Husk å ta hensyn til plass i kjøkkenskapet og oppvaskmaskinen når du velger størrelse på tallerkenene. Ved å følge rådene i denne artikkelen, vil du kunne finne den perfekte størrelsen på middagstallerkener for deg og din familie.