Nøytralt eller Fargerikt Servise: Hva Skal Man Velge?

0

Når det kommer til valg av servise, står man ofte overfor et krysspress mellom nøytralt og fargerikt. Skal man velge et klassisk hvitt servise som passer til det meste, eller et fargerikt servise som skiller seg ut og skaper en unik atmosfære.

I denne artikkelen skal vi se på fordeler og ulemper ved både nøytrale og fargerike serviser, samt gi noen tips til hvordan man kan kombinere begge deler for å skape en spennende borddekking.

Se flere spennende Middagsserviser!

Nøytralt middagsservise

Fordelene med Nøytralt Servise

 1. Allsidighet: Et nøytralt hvitt servise er praktisk og allsidig. Det kan brukes både til hverdags og til finere anledninger, og passer godt sammen med de fleste måltider.
 2. Tidløs eleganse: Et hvitt servise har en tidløs eleganse som aldri går av moten. Det kan kombineres med ulike stilarter og interiør, og vil alltid se pent og klassisk ut.
 3. Enkel borddekking: Med et nøytralt servise som utgangspunkt, kan man fokusere på å dekorere bordet med lysestaker, interiørartikler og servietter. Ved å bruke farger og mønstre som passer til anledningen, kan man enkelt dekke til jul, advent, påske og sommer.
 4. Lett å matche: Et nøytralt servise er enkelt å matche med andre servisedeler, glass og bestikk. Man trenger ikke bekymre seg for at fargene skal krasje, og man kan enkelt erstatte en ødelagt tallerken eller kopp uten at det går utover borddekkingens helhetlige uttrykk.

Hvite tallerkener

Fordelene med Fargerikt Servise

 1. Personlighet: Fargerike serviser gir borddekkingen personlighet og særpreg. De kan være med på å sette stemningen for måltidet og bidra til en mer unik og minneverdig opplevelse for gjestene.
 2. Variert utvalg: Det finnes et stort utvalg av fargerike serviser på markedet, noe som gjør det enkelt å finne noe som passer til ens egen stil og smak.
 3. Temabaserte anledninger: Fargerike serviser kan være ideelle for temabaserte anledninger, som for eksempel temafester eller jubileer. De kan bidra til å skape en spennende og unik atmosfære som gjør feiringen ekstra spesiell.
 4. Kreativitet: Et fargerikt servise gir mulighet for å være kreativ med borddekkingen. Man kan eksperimentere med ulike fargekombinasjoner og mønstre for å skape en unik og personlig stil.

Fargerikt Middagsservise

Hvordan Kombinere Nøytralt og Fargerikt Servise

Det er ingen regel som sier at man må velge mellom nøytralt og fargerikt servise – man kan også kombinere begge deler for å skape en spennende og variert borddekking. Her er noen tips for å få det beste av begge verdener:

 1. Bruk nøytralt servise som basis: Start med et nøytralt servise i hvitt eller en annen nøytral farge som basis. Dette vil fungere som en rolig bakgrunn som lar de fargerike elementene komme til sin rett.
 2. Legg til fargerike aksenter: Introduser fargerike tallerkener, skåler eller kopper som aksenter i borddekkingen. Disse kan enten være ensfargede eller ha spennende mønstre og design. Pass på å ikke overdrive med for mange farger – velg heller noen få farger som harmonerer godt sammen.
 3. Dekorer med fargerike tekstiler og tilbehør: Bruk fargerike duker, løpere, servietter og bordbrikker for å tilføre enda mer farge og liv til borddekkingen. Velg farger og mønstre som passer til serviset og anledningen.
 4. Lek med fargerike glass og bestikk: Ikke glem å tenke på glass og bestikk når du dekker bordet. Fargerike glass og bestikk kan være en fin måte å bryte opp det nøytrale serviset og skape et mer spennende uttrykk.
 5. Vær kreativ med blomster og dekorasjoner: Blomster og andre dekorasjoner er en flott måte å tilføre farge og personlighet til borddekkingen. Bruk blomster i farger som passer sammen med serviset og anledningen.

Valget mellom nøytralt og fargerikt servise er i stor grad et spørsmål om personlig smak og stil. Et nøytralt servise er praktisk, allsidig og tidløst, mens et fargerikt servise gir mulighet for å uttrykke sin personlighet og skape en unik atmosfære. Ved å kombinere nøytrale og fargerike elementer, kan man skape en spennende og variert borddekking som passer til enhver anledning.