Brødboks – Test – 8 Lekre og Praktiske Brødbokser

0

En god brødboks skal gjerne fylle flere oppgaver. For det første skal den ta godt vare på brødet. Dette så brød og rundstykker holder seg ferskt lengst mulig.

Ved siden av dette skal brødboksen også ta seg godt ut, først og fremst på kjøkkenbenken, men gjerne også på spisebordet. Brødboksen står fremme hele tiden, og det er derfor praktisk at den passer inn i eksisterende interiør.

Brødboksen er også med på å holde orden på kjøkkenbenken. Boksen benyttes selvfølgelig til oppbevaring av brød, men kan også benyttes for å holde orden på knekkebrød, rundstykker, kjekspakker og annet.

Hvilke Brødbokser har vi sett på?

Under har vi samlet en rekke alternativ innenfor brødbokser. Her har vi forsøkt å plukke ut ulike alternativer både i design, størrelse og materiale. Dette så du lettere skal kunne finne et alternativ som faller i smak.

Brødboks

Når du skal velge brødboks kan det være lurt å tenke på hvor du skal ha den, og hva du ønsker å benytte den til. Sørg derfor for å velge en brødboks som passer inn på ditt kjøkken, og velg samtidig en størrelse som gir plass til det du ønsker å oppbevare.

Vi har sett på følgende brødbokser:

  • Stelton Rig-Tig – Box-IT
  • Wesco Grandy Brødboks
  • Skagerak Norr i Ubehandlet Eik
  • Brabantia Roll Top
  • Marlin Brødkasse fra Muubs
  • Bodum Bistro Brødboks
  • Stelton Emma Brødboks
  • Andersen Furniture Gourmet Treboks

Test: Stem, og se folkets favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke brødbokser andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og plukk deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Stelton Rig-Tig – Box-IT

Stelton Rig-Tig brødboks

Fra Stelton Rig-Tig finner vi Box-It. Box-It er en moderne serie designet av Markus Jehs og Jürgen Laug. Box-It brødboks består av en flott designet boks, laget i melamin, og med et praktisk lokk i bambus.

Box-It brødboks fra Stelton Rig-Tig kommer tilgjengelig i et større utvalg av farger. Her kan du velge mellom svart, hvit, grå og mørkeblå. Brødboksen finnes også i utgaver i lys grønn og lys blå.

Bestill Stelton Rig-Tig Brødboks hos Nordic Nest!

Brødboksens lokk er laget i bambus tre. Ved siden av å fungere som lokk, kan man også benytte denne som skjærebrett og serveringsbrett. Innsiden av lokket er utstyrt med små riller, og kan dermed også benyttes som skjærefjøl.

Blå utgave med smørboks

Ved siden av brødboks, finner man i Box-It serien fra Stelton Rig-Tig også en praktisk smørboks. Boksen har tilsvarende design og vargevalg som brødboksen, men er selvfølgelig mindre i størrelsen.

Stelton brødboks har en lengde på 34,5 cm, og en bredde på 23 cm. Høyden på brødboksen er på 12,3 cm. Smørboksen har en lengde på 15,5 cm, og en bredde på 11,4 cm. Høyde er på 6 cm.

Se de Ulike Fargene hos Nordic Nest!

Ved siden av å ta vare på og beskytte brødet, skal en brødboks også ta seg pent ut på kjøkkenbenken. Dette har Stelton Rig-Tig oppnådd, med et spennende og moderne design.

Brødboksen kan også settes frem på frokostbordet, da eksempelvis for servering av kjeks og knekkebrød. Dette gjerne i kombinasjon med smørboksen!

Wesco Grandy Brødboks

Wesco brødboks

Dersom du ønsker et litt retro uttrykk på kjøkkenbenken, kan en av Wesco sine brødbokser være et godt valg. Wesco Grandy er laget i pulverlakkert stål, og er utviklet basert på design fra 1940 tallet.

Wesco kjennetegnes av myke runde former, kombinert med lakkert metall i glade farger. Brødboksene er tilgjengelig i farger som rød, svart, hvit, turkis, mint, krem, spacegray og silver.

Bestill Wesco Brødboks hos Bakeren og Kokken!

For Wesco Grandy brødboksene finner vi to ulike størrelser. Den klassiske utgaven har en lengde på 42 cm, og en dybde på 23 cm. Høyden er på 17 cm.  Grandy tilbyr også en mindre utgave med lengde på 28 cm, dybde på 21 cm, og høyde på 17 cm.

Brødboksene er solide med tyngde, og fungerer godt for oppbevaring av brød og rundstykker. Wesco brødboks er utstyrt med luftehull for å oppnå luftrotasjon. Dette hjelper til med på å holde brød og andre bakevarer ferske.

Se det Store Utvalget Innen Farger og Modeller!

De klassiske retro brødboksene fungerer samtidig godt også som bokser til oppbevaring til alt fra tørrmat og krydder til fargeblyanter og fiskeutstyr. 

Wesco tilbyr også seriene Breadboy og Single Breadboy, samt ulike søppelbøtter til kjøkkenet. Også søppelbøttene gir mulighet for spennende fargevalg.

Skagerak Norr i Ubehandlet Eik

Norr brødboks

Norr brødboks kommer fra det Danske varemerket Skagerak, og er designet av Ditte Buus Nielsen. Brødboksen er laget i ubehandlet eik, og er utstyrt med dekorative lærhåndtak.

Designet er inspirert av Nordisk minimalisme og enkelhet, kombinert med referanser til naturen. Trematerialet er, sammen med håndtakene i lær, med på å styrke brødboksen sitt Nordiske preg.

Bestill Skagerak Norr Brødboks hos Nordic Nest!

Skagerak Norr brødboks kommer samtidig med et smart lokk. Lokket fungerer godt som et serveringsbrett og er også utstyrt med riller til bruk som skjærefjøl.

Brødboksen er en del av Skagerak sin Norr-kolleksjon. Her finner man også ulike serveringsbrett, tørkerullholder, samt magasinhyller. Delene i Norr-kolleksjonen kjennetegnes av eik tre og detaljer i lær.

Norr-kolleksjonen fra Skagerak gir deg dermed mulighet til å kombinere de ulike delene, og på denne måten pynte opp på kjøkkenbenken eller frokostbordet.

Bestill Skagerak Norr Brødboks!

Skagerak Norr brødboks har en lengde på 34 cm, og en bredde på 26,5 cm. Høyden på boksen er 12 cm.

 For å vedlikeholde og beskytte treverket er det anbefalt å benytte egnet såpe eller olje. Her bør du velge et materiale som også er egnet for lagring av matvarer. Brødboksen kan ikke vaskes i oppvaskmaskinen.

Brabantia Roll Top

Brabanita Brødboks

Roll Top er en smart serie med brødbokser fra det nederlandske selskapet Brabantia. Brødboksene er kompakt designet, og kommer i flere ulike fargevalg.

Ulikt fra de andre brødboksene i denne oversikten, der lokket løftes av, eller er festet med hengsler på baksiden, kommer Roll Top med innebygget lokk. Lokket skyves med andre ord opp, og inn i brødboksen.

Bestill Brabantia Roll Top Brødboks hos Nordic Nest!

Samtidig er baksiden av brødboksens topp flat, slik at man kan plassere ulike bokser eller pyntegjenstander her. Dette er med på å gjøre brødboksen smart og kompakt i designet.

Roll Top brødboks fra Brabantia er laget i kvalitetsstål. Åpne og lukkemekanismen er utstyrt med en lyddemper, slik at det ikke oppstår unødvendig støy når boksen åpnes eller lukkes.

Se Oversikt Over Ulike Fargevalg!

Brødboksen er tilgjengelig i et bredt utvalg med farger. Velg mellom utgave i svart, champagne, metallic mint, matt stål, mandel, rød, mørk grønn, terracotta rosa, og andre.

Brabantia Roll Top er også tilgjengelig i ulike størrelser. Velg mellom medium med bredde på 44,5 cm, dybde på 26,2 cm og høyde på 17,3 cm, eller liten med bredde på 31,6 cm, dybde på 26,5 cm, og høyde på 17,3 cm.

Marlin Brødkasse fra Muubs

Muubs Marlin brødkasse

Fra danske Muubs finner vi Marlin brødkasse. Marlin er et enkelt og praktisk alternativ laget i naturlig akasietre.

Brødboksen har et naturlig og minimalistisk design, og representerer det enkle og nordiske. Egner seg godt både hjemme og på hytta.

Brødkassen Finner du hos Nordic Nest!

Brødkassens lokk er laget med riller, og er dermed tenkt å også kunne brukes som skjærebrett. Perfekt for servering av brødskiver til frokost og lunsj, eller med nystekte rundstykker til tomatsuppen.

 Rillene i lokket sørger for at brødsmuler blir samlet opp på skjærebrettet. På denne måten begrenser du unødvendig søl på matbordet eller kjøkkenbenken.

Marlin brødkasse fra Muubs egner seg godt til oppbevaring av ferskt brød, men kan også benyttes for lagring og oppbevaring av andre matvarer eller krydder. På denne måten sørger du for å holde bedre orden på kjøkkenbenken og i kjøkkenskapene.

Bestill Marlin Muubs Brødkasse!

Marlin brødboks har en lengde på 34 cm, og en bredde på 26 cm. Høyden på boksen er på 13,6 cm.

I Muubs sin Marlin-serie finner du også annet serverings- og kjøkkenutstyr. Velg mellom serveringsbrett, asjetter, skjærebrett og en enkel verktøykasse. Alt i akasietre.

Bodum Bistro Brødboks

Bodum Brødboks - Svart

Bodum brødboks er en flott brødboks i Bistro serien til Bodum. Brødboksen har et moderne design med Bodum detaljer slik vi kjenner igjen fra de andre produktene i Bodum Bistro serien.

Selve brødboksen er laget i BPA-fri plast, mens lokket er laget i bærekraftig og miljøvennlig bambus. Lokket fungerer samtidig også som et skjærebrett og serveringsbrett.

Bestill Bodum Brødboks hos Kitchn.no!

Bodum brødboks kommer i utgaver i svart og hvit, men er også tilgjengelig i andre Bodum farger. Eksempler på fargevalg er grønn, gul, grønn, rød og blå. Brødboksen er pent designet og tar seg flott ut på kjøkkenbenken.

Bodum Brødboks

Brødboksen finnes i to ulike størrelser, der du kan velge mellom stor og liten. Den store utgaven har en bredde på 36,5 cm, en lengde på 23,7 cm, og en høyde på 13,8 cm. Den lille utgaven har en bredde på 29.4 cm, en lengde på 19,4 cm, og en høyde på 10,7 cm.

Se Ulike Størrelser og Fargevalg hos Kitchn!

Den lille utgaven er derfor kanskje ikke direkte egnet for klassiske brød, men egner seg i stedet bedre som oppbevaringsboks for andre matvarer eller rekvisita.

Stelton Emma Brødboks

Stelton Emma Brødboks

Som en del av Stelton sin Emma-serie, finner vi denne retro-inspirerte brødboksen. Brødboksen er laget i blå eller grå pulverlakkert stål og er dekorert med en elegant hank i bøk tre.

Bestill Stelton Emma Brødboks hos Nordic Nest!

Brødboksen er flott designet og passer godt både på kjøkkenbenken og på frokostbordet. Som en del av Stelton sin Emma-serie, kan den kombineres med de andre delene i kolleksjonen.

Ved siden av brødboks, finner du i Emma-serien et bredt utvalg av servise og kjøkkenutstyr til frokostbordet. Velg mellom ulike termokanner og serveringskanner, serveringsbrett, ulike tallerkener, skåler og krus.

Emma-serien kjennetegnes av det myke skandinaviske designet, kombinert med håndtak i tre. Designet har hentet inspirasjon fra den danske modernistiske designbølgen på 50-tallet.

Se Hele Emma-Serien hos Nordic Nest!

Serien er designet av den danske duoen HolmbäckNordentott, og har mottatt flere internasjonale designpriser.

Stelton Emma brødboks har en høyde på 19 cm, en bredde på 25 cm, og en lengde på 33 cm. Brødboksen vaskes over for hånd med lett fuktet klut.

Andersen Furniture Gourmet Treboks

Andersen Furniture Gourmet brødboks

Fra Andersen Furniture finner vi deres Gourmet treboks. Treboksen er designet for bruk på kjøkkenet og egner seg dermed godt også som brødboks.

Andersen Furniture Gourmet brødboks er laget i lyst eiketre, og er behandlet med matvaregodkjent lakk. Dette gjør at du trykt kan oppbevare brød og rundstykker i boksen. Brødboksen kommer samtidig med et praktisk lokk som kan benyttes som serveringsbrett.

Andersen Furniture er et dansk selskap, med historie tilbake til 1916. Ved siden av brødbokser og annet kjøkkenutstyr, tilbyr de også en rekke møbler og pyntegjenstander. Designet er preget av skandinaviske tradisjoner. De ønsker å skape produkter med en Nordisk stil, med et internasjonalt appell.

Bestill Andersen Furniture Gourmet Brødboks hos Bakeren og Kokken!

Det lyse eiketreet er med på å styrke det skandinaviske preget på denne brødboksen. Boksen egner seg dermed godt både på kjøkkenbenken hjemme, som på hytta.

Brødboksen fra Andersen Furniture har en høyde på 16,5 cm, en dybde på 20 cm, og en lengde på 35 cm.

Hva er Hensikten med en Brødboks?

Hensikten med en brødboks er i hovedsak å oppbevare brød slik at det holder seg ferskt lenger. Ved å kontrollere luftfuktigheten rundt brødet, kan en brødboks hjelpe med å forhindre at brødet tørker ut.

I tillegg til å oppbevare brødet, kan en brødboks også bidra til en mer organisert kjøkkenbenk ved å fungere som et lagringssted for andre tørrvarer som knekkebrød, kjeks, bagels og lignende. Brødboksen beskytter disse matvarene mot direkte lys, noe som kan bidra til å bevare smaken og teksturen.

Hvor Lenge Holder Brødet i en Brødboks?

Brød er en ferskvare og vil ideelt sett smake best hvis den konsumeres innen en håndfull dager etter baking. Hvor lenge brødet holder seg i en brødboks kan variere avhengig av en rekke faktorer, inkludert brødets oppskrift, luftfuktigheten i miljøet, og brødboksens design.

En god brødboks vil hjelpe med å holde en balanse av fuktighet, slik at brødet holder seg friskt. Den vil også beskytte brødet mot direkte lys, noe som kan bidra til å forhindre tidlig modning og muggvekst. Normalt kan man forvente at brødet holder seg ferskt i en brødboks i ca. 5-7 dager, avhengig av disse faktorene.

Holder Grovbrød seg Lenger enn Loff i Brødboksen?

Ja, grovbrød har en tendens til å holde seg ferskere lenger enn loff i en brødboks. Dette skyldes at grovbrød generelt har høyere fiberinnhold, noe som bidrar til å forsinke prosessen med å tørke ut. Grovbrød kan derfor ofte holde seg ferskt og godt i en brødboks i opp til en uke, mens loff kan begynne å tørke ut etter bare et par dager.

Hvorfor bør jeg Unngå Ferdigoppskåret Brød i Brødboksen?

Ferdigoppskåret brød har en større overflate som er eksponert for luft, noe som kan akselerere prosessen med uttørking. I tillegg kan brødskiver ofte klebe sammen, noe som kan føre til ujevn luftsirkulasjon rundt brødet. Dette kan i sin tur potensielt fremme muggvekst. Hvis du kjøper ferdigoppskåret brød, kan det være lurt å oppbevare deler av det i fryseren og bare ta ut det du trenger for en dag eller to om gangen.

Er en Brødboks Bedre enn en Plastpose for å Oppbevare Brød?

Ja, en brødboks er generelt bedre enn en plastpose for å oppbevare brød. En plastpose kan forhindre luft i å sirkulere rundt brødet, noe som kan føre til at skorpen blir myk og seig. Dette kan også skape et miljø der det er lett for mugg å vokse, spesielt hvis det er noen fuktighet i posen. I tillegg kan plastposer bidra til unødvendig plastavfall.

En brødboks på den annen side, tillater en viss grad av luftsirkulasjon, som hjelper til med å opprettholde en knasende skorpe mens innsiden av brødet forblir mykt. Brødboksen vil også beskytte brødet mot direkte lys, noe som kan bidra til å forhindre tidlig modning og muggvekst.

Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke alle brødbokser er like. Noen har bedre ventilasjon enn andre, og noen er mer effektive for å opprettholde riktig fuktighetsnivå. Når du velger en brødboks, er det lurt å vurdere disse faktorene for å sikre at du får en som passer best for dine behov.