Hvilke Serviser Skal Man Ha? Samle på Serviser

0

Når det kommer til å velge serviser for hjemmet, kan det være en skremmende oppgave å navigere blant alle de ulike alternativene som finnes på markedet.

Det er praktisk å ha et godt utvalg av serviser tilgjengelig for ulike anledninger og måltider. I denne artikkelen vil vi gå gjennom ulike typer serviser og gi deg råd om hva du bør ha i ditt kjøkken for å imøtekomme alle dine behov.

Nøytralt middagsservise

Hverdagsservise: Nødvendigheten

Det første man behøver er et middagsservise eller hverdagsservise. Dette kan gjerne være hvitt og nøytralt, men kan også være farget eller med ulik dekor. Man pleier å anbefale 8-12 av hver tallerken, men vurder samtidig hvor mange dere egentlig behøver.

Hverdagsserviset er det du bruker mest i hverdagen, og det bør derfor være både praktisk og holdbart. Når du velger et hverdagsservise, er det viktig å tenke på at det skal kunne tåle daglig bruk og kunne vaskes i oppvaskmaskinen.

Dessertservise: Søtt og Delikat

Selv om man fint kan servere dessert på mindre frokosttallerkener, er det fint med et dedikert dessertservise. Serviser til dessert kommer gjerne i glass, men også i andre materialer. Dette gir en ekstra touch av eleganse og gjør desserten enda mer fristende.

En god regel er å ha minst like mange desserttallerkener som hverdagsserviset, slik at du alltid har nok når du serverer dessert til gjester.

Alternative Tallerkener: For Det Kreative Kjøkken

Ved siden av et hverdagsservise kan det være praktisk med litt alternative tallerkener. Her kan man finne spennende serviser i stentøy, spennende farger, firkantede alternativer med mer. Her behøver man ikke like mange tallerkener som ved hverdagsserviset.

Alternative tallerkener er perfekte for å skape variasjon og gi bordet ditt et unikt og personlig preg. De kan også være praktiske for spesielle retter, som sushi eller tapas.

Finservise: For De Spesielle Anledningene

For finere anledninger er det praktisk med et finservise. Dette er med på å gjøre anledningen litt ekstra. Det er vanlig å vente med innkjøp av finservise til man blir eldre, eller stifter familie.

Finserviset bør være av høy kvalitet og ha et elegant design, slik at det virkelig skiller seg ut på bordet. Antall tallerkener og deler i finserviset avhenger av hvor mange gjester du pleier å ha på finere middager, men det kan være lurt å ha minst 8-12 av hver.

Juleservise: Julestemning Rundt Bordet

Juleserviser er dekorative tallerkener som egner seg godt til juletiden. Her kan man nøye seg med å kjøpe små tallerkener til frokost og lunsj, og servere selve julemiddagen på finserviset.

Juleserviser kommer ofte i tradisjonelle mønstre og farger, som rødt, grønt og hvitt, og kan inneholde motiver som nisser, juletrær og stjerner. Det er ikke nødvendig å ha et komplett juleservise, men noen få festlige tallerkener kan gjøre måltidene i desember ekstra hyggelige og stemningsfulle.

Kaffeservise og Teservise: For Kosestundene

I tillegg til tallerkener for ulike måltider, er det også viktig å ha et godt utvalg av kopper og krus for kaffe og te til et kakestykke etter middagen.

Et kaffeservise og et teservise kan gi et mer helhetlig inntrykk når du serverer varme drikker til gjester, og de kan også være med på å skape en koselig atmosfære.

Kaffeserviser og teserviser kommer i mange ulike stiler og materialer, så her er det rom for å velge noe som passer din personlige smak. Husk å ha nok kopper og asjetter til antall gjester du pleier å ha.

hverdagsservise middag

Serveringsfat og Skåler: For Alle Typer Retter

Det er også viktig å ha et godt utvalg av serveringsfat og skåler for å kunne presentere og servere maten på en estetisk og praktisk måte. Serveringsfat kan brukes til alt fra kjøtt og fisk til grønnsaker og brød, mens skåler er ideelle for salater, sauser og desserter.

Velg serveringsfat og skåler i ulike størrelser og former, slik at du alltid har noe som passer til det du skal servere.

Å ha et godt utvalg av serviser i hjemmet ditt gir deg muligheten til å være godt forberedt for alle typer anledninger og måltider. Fra hverdagsserviser til finserviser, og fra alternative tallerkener til juleserviser, finnes det noe for enhver smak og stil.

Husk å vurdere dine behov og preferanser når du velger serviser. Et godt servise kan vare i mange år og bidra til mange minneverdige måltider og stunder rundt bordet.