Popcornmaskin – Test – Prøv Hjemmelaget Popcorn!

0

Det å poppe sitt eget popcorn er en opplevelse i seg selv. Først utålmodigheten det første minuttet, før det begynner å bevege seg, med smelling og popping, frem til snacksen er klar.

Princess Mini Popcornmaskin

Med en popcornmaskin kan du lett lage ditt eget popcorn hjemme, klar til søndagsfilmen, fotballkampen, eller kveldens seriemaraton. Maskinene i oversikten under kommer i flere design og med ulik funksjonalitet og kapasitet.

En av fordelene med hjemmelaget popcorn, er at det er varmt rett fra maskinen. Her har man mulighet til å smaksette med smør, salt, samt ulike popcorn-krydder. Popcorn er samtidig et sunt alternativ til annen snacks, spesielt om man dropper smør og olje.

Hvilke Popcornmaskiner har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på popcornmaskiner fra flere ulike leverandører. Enkelte av alternativene kommer i sterke farger inspirert, av det amerikanske 50-tallet, mens andre har et mer moderne design.

Popcornmaskin

Du vil finne maskiner med og uten bruk av smør og olje, samt et alternativ til popping av popcorn i mikrobølgeovn. Maskinene kommer videre med ulik kapasitet, rundt hvor mye popcorn de kan poppe i en omgang.

Vi har sett på Følgende Popcornmaskiner

  • Princess Mini Popcornmaskin
  • OBH Nordica Big Popper
  • Ariete Party Time XL Popcornmaskin
  • Lékué Popcorn Maker (Mikro)
  • Great Northern Little Bambino
  • WMF Kitchen Minis Popcornmaskin
  • Create Popcorn Maker Popcornmaskin

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke popcornmaskiner andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Princess Mini Popcornmaskin

Princess Mini Popcornmaskin

Princess Mini Popcorn Maker er en smart og effektiv maskin, som raskt popper popcorn til kveldskosen. Popcornmaskinen fra Princess kommer med et smart lokk der du kan smelte smør, som du senere heller over det ferdigpoppede popcornet.

Hell ønsket mengde upoppet popcorn ned i maskinens toppåpning, og etter kort tid vil kornene begynne å poppe til nydelig varmt popcorn. Popcornene popper gjennom maskinens øvre åpning, og ned i serveringsbollen.

Bestill Princess Mini Popcorn Maker hos Bakeren og Kokken!

Her kan det være lurt å benytte en stor serveringsbolle, da man fort kan få mye popcorn. Med en effekt på 1100 watt, popper Princess Mini Popcorn Maker en stor bolle på rundt 3 minutter. Ønsker du mer popcorn, kan du fylle på med nye upoppede maiskorn underveis.

Sammen med popcornmaskinen, følger også en smart måleskje. Med denne skjeen vet du hvor mye upoppet maiskorn du skal benytte for å få en stor skål med ferdigpoppet popcorn. Den samme skjeen kan også plasseres på maskinens topp under poppingen.

Princess Popcornmaskin finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Her kan du plassere en bit med smør som da smelter, slik at du kan ha denne over det ferdigpoppede popcornet. På denne måten får du et snaksmåltid med mer smak. Maskinen er lett å rengjøre. Alle de avtagbare delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

OBH Nordica Big Popper

OBH Nordica Big Popper

Med OBH Nordica sin Big Popper, får du popcornmaskin og serveringsbolle i ett. Popcornmaskinen fra OBH Nordica popper på kort tid opp til 4,5 liter ferdigpoppet popcorn.

Lokket på Big Popper fra OBH Nordica er laget i gjennomsiktig plast. Dette gjør at du også kan følge med på prosessen underveis. Når prosessen er ferdig kan du snu hele maskinen, og benytte lokket som en serveringsskål.

Bestill OBH Nordica Big Popper hos Kitchn.no!

Bunnen på popcornmaskinen er laget med non-stick overflate, slik at popcornet ikke setter seg fast. Samtidig er maskinen utstyrt med en roterende rører, som sørger for rotasjon. På denne måten sørger man for at det meste av maiskornene blir poppet.

For å lage en stor porsjon med 4,5 liter, benyttes 3 teskjeer med vegetabilsk olje, i kombinasjon med 1,5 dl maiskorn. I maskinens bruksanvisning finner du tilsvarende retningslinjer også for andre størrelsesmengder. Prosessen tar et sted mellom 4 og 6 minutter.

Popcornmaskinen fra OBH Nordica finner du hos Kitch’n

Popcornmaskinen fra OBH Nordica lar deg raskt poppe en større mengde popcorn. Det gjennomsiktige lokket lar deg følge med underveis, slik at man får se under prosessen. Når popcornet er ferdig, fungerer maskinens lokk også som en popcornbolle.

Ariete Party Time XL Popcornmaskin

Ariete Partytime XL Popcornmaskin

Popcorn er en snacks som gjerne blir servert på arrangementer som sirkus og kino. Her blir popcornet servert i store pappbeger som man kan ta med seg inn for å oppleve forestillingen.

Ariete Party Time XL Popcornmaskin har et design inspirert nettopp etter disse klassiske popcornbegrene i rød papp. Dette med sitt røde og hvite polkamønster, kombinert med ordet Popcorn skrevet i klassisk 1950-talls amerikansk diner-skrift.

Bestill Ariete Party Time XL hos Bakeren og Kokken!

Party Time XL popcornmaskin fra Ariete gjør at du kan oppleve denne klassiske kinostemningen i din egen stue. På kun 2 minutter popper den 60 gram med maiskorn til varmt ny-poppet popcorn. Maskinen popper over varmluft, og er dermed uten olje, eller annet fett. Dette resulterer i at popcornet blir ekstra sunt!

Skru på maskinen, og ha i ønsket mengde popcorn gjennom åpningen på toppen. Her kan du benytte den medfølgende måleskjeen. Når popcornet popper vil det sprette opp langs det avrundende gjennomsiktige lokket, der det faller ned på siden.

Når popcornet er ferdig kan du løfte av selve maskinen, og benytte bunnen som en velegnet popcornskål. Denne skålen er da samtidig utsmykket med de klassiske fargene og designet vi kjenner fra kino. Perfekt for en filmkveld hjemme i stua.

Lékué Popcorn Maker (Mikro)

Lekue Popcorn Maker til Mikrobølgeovn

Dette alternativet fra Lékué er vel strengt tatt ikke en popcornmaskin. Samtidig er det et smart alternativ om du ønsker å raskt kunne poppe nypoppet popcorn. Lékué Popcorn Maker er laget i silikon, og lager popcornet i mikrobølgeovnen.

Lékué Popcorn Maker er laget i silikon og er formet som en stor bolle. Her følger du oppskriften og tar i ønsket mengde popcorn og salt. Det er ikke nødvendig å benytte olje, men du kan smakssette med smør om dette er ønskelig.

Bestill Lékué Popcorn Maker hos BakerenogKokken.no!

Plasser lokket forsiktig over popcornet. Denne vil sørge for at popcornet holdes i bollen under poppingen. Lokket løftes oppover etter hvert som popcornet blir klart. Popcornbollen fra Lékué plasseres i mikrobølgeovnen, der innholdet står på 800 W i 2-4 minutter (Se oppskrift for mengde og tid).

Den silikonbaserte mikropopper-bollen er myk og kan brettes sammen når den ikke er i bruk. På denne måten tar den mindre plass i kjøkkenskapet. Bollen kan selvfølgelig også tas med bort i sofakroken når snacksen er ferdig og varm.

Great Northern Little Bambino

Little Bambino er en spennende popcornmaskin fra selskapet Green Northern. Dette er den største produsenten av popcornmaskiner i USA, og maskinen er solgt til hundretusener av amerikanske familier.

Popcornmaskinen, Little Bambino, er stor i størrelsen, og har et klassisk design vi kjenner fra amerikanske dinere. Her kan du velge mellom utgaver i sterk rød, rosa, eller i svart. Begge fargene kommer med detaljer i hvit og metall, nettopp for å gjenskape dette amerikanske uttrykket.

Bestill hos Bakeren og Kokken – Velg Mellom: Rød – Sort – Rosa

I midten av maskinen er det plassert en liten kjele med løse lokk. I denne kjelen plasseres ønsket mengde maiskorn, kombinert med olje eller tilsvarende fett. Etter få minutter begynner kornet og poppe, og slik at det tar plass i den store gjennomsiktige monteret.

Little Bambino fra Green Northern har et spennende design, og er med dette en attraksjon i seg selv. Det klassiske designet, kombinert med stor gjennomsiktig dør til popcornet, gjør at man virkelig får kinofølelsen.

Høyden på maskinen er på 48 cm, og den har en bredde og dybde på 28 og 25 cm. Popcornmaskinen har en kapasitet på 2-3 liter ferdigpoppet popcorn.

WMF Kitchen Minis Popcornmaskin

WMF Popcornmaskin

Fra tyske WMF finner vi deres kompakte Kitchen Minis popcornmaskin. Maskinen er designet for å være liten og kompakt, samtidig som den gir opp til 2,2 liter med ferdigpoppet popcorn. WMF kaller den Big on style, butt smal on space.

Popcornmaskinen fra WMF kommer med et smart lokk som plasseres på oversiden under poppingen. Her er skålen og maskinen utstyrt med matchende håndtak, slik at det er lett å snu den når popcornet er ferdig. På denne måten kan lokket også benyttes som en smart serveringsbolle.

WMF Kitchen Minis Popcornmaskin hos Bakeren og Kokken!

Maskinen kommer med en non-stick overflate, og benytter samtidig en roterende rørepinne som holder innholdet i bevegelse. For å poppe popcorn benytter du her 50 gram maiskorn, kombinert med en skje med olje. Se oppskrift i pakken for nærmere instruksjoner.

Bunnen på (eller toppen av) bollen er avtagbart. Dette gjør at du har mulighet til å tilsette råvarene gjennom denne underveis. Maskinen har en bredde på 21,5 cm, og en høyde på 23 cm. Det kompakte designet gjør at de 50 grammene med maiskorn fyller bollen ganske godt.

Selv om lokket er laget for også å kunne benyttes som serveringsskål, er det ofte praktisk å gjerne benytte en egnet snackskål til dette. Her kan du tilføre smør, eller ulike krydder, om ønsket.

Create Popcorn Maker Popcornmaskin

Create Popcornmaskin

Popcornmaskinen fra Create har et smart design, og kan poppe 80 gram med maiskorn på få minutter. Maskinen fungerer uten bruk av smør eller olje, slik at du ender opp med et sunnere sluttprodukt.

Create Popcorn Maker har et retro design, og er tilgjengelig i flere fargevalg. Her kan du velge mellom alternativer i pastell lys blå og pastell rosa.

Bestill Create Popcornmaskin hos Kitchn.no!

Popcornmaskinen fra Create kan poppe 80 gram med maiskorn, på kun 3 minutter. Dette gjør at du raskt har popcorn klart til kveldens seriemaraton. Maskinen benytter ikke olje i prosessen. Dette gjør at maskinen holdes renere, og dermed er lettere å rengjøre etter bruk.

Når maskinen startes poppes popcornet i basen. Her kan du løfte av lokket for å fylle på ønsket mengde maiskorn. Etter hvert som popcornet poppes, begynner det å falle ut av maskinens åpning. Her plasseres en egnet skål, slik at det varme resultatet kan samles opp.

Om du liker fargevalgene på Create Popcornmaskin, fører selskapet også tilsvarende fargevalg på flere av deres øvrige produkter. Her vil du finne pastell blå og rosa utvalg innen kjøkkenmaskin og brødrister, bordgrill, vannkoker og annet.

Nypoppet popcorn

Hvordan Lage Popcorn i Popcornmaskin?

Å lage popcorn i en popcornmaskin er enkelt og raskt. Her er de grunnleggende trinnene: (1) Først, sørg for at maskinen er ren og klar til bruk. (2) Fyll så den målte mengden popcornkorn i maskinen. Mengden avhenger av størrelsen på maskinen, så sørg for å sjekke instruksjonene.

(3) Slå på maskinen og vent. De fleste maskiner vil begynne å poppe kornene automatisk. (4) Når poppingen etter en stund stopper, eller blir veldig sporadisk, slå av maskinen. (5) Vent et øyeblikk for at maskinen skal kjøle seg ned før du tar ut det ferdige popcornet.

Hvorfor bør jeg Poppe Popcornet Selv?

Å poppe popcornet selv gir deg flere fordeler. For det første vil du få varmt nypoppet popcorn, noe som skiller seg drastisk fra det ferdigpoppede popcornet i butikken. Det selvpoppede popcornet har samtidig en friskere smak, samtidig som du har følelsen av å ha laget det selv.

Videre gir det å poppe popcornet selv mere kontroll over ingrediensene som brukes. Her kan du selv bestemme hvor mye salt og annet tilbehør som skal tilsettes popcornet. På denne måten har du mulighet til å lage et sunnere alternativ.

popcorn

Kan man ha Olje eller Smør i Popcornmaskinen?

Dette avhenger av typen popcornmaskin du velger. Noen popcornmaskiner er designet for å bruke olje, mens andre er luftpopcornmaskiner som ikke krever noen form for olje under poppingen. Det er viktig å lese instruksjonene som følger med maskinen for å vite hvordan du best kan bruke den.

For å tilføre smørsmak, er det vanlig å smelte smør separat og helle det over det poppede popcornet.

Er det Sunt å Spise Popcorn?

Popcorn er et fullkorn, som sammen med frukt, grønnsaker og belgfrukter er fundamentet i et sunt kosthold. Samtidig bør du være oppmerksom på at salt, smør og olje kan være med på å gjøre popcornet mindre sunt.

Sammenlignet med potetchips, og tilsvarende snacks og krydrede nøtter, er popcorn et godt alternativ på lørdagskvelden.

Kan man Legge til Smak på Popcornet?

Dersom du ønsker å prøve deg frem med spennende smaker på popcornet du har laget i popcornmaskinen finnes det flere alternativer til dette. På spesialbutikker for popcornutstyr vil du finne popcornkrydder med smak av smør, cheddar, sour cream og annet.

Popcornkrydder og popcornsalt er finkvernet i mindre biter, slik at det lettere skal kunne feste seg på popcornet, og ikke falle ned i snacksskålen.