Bruk Pastatallerkenen til Mer Enn Bare Pasta!

0

Pastatallerkener er ofte forbundet med deilige italienske retter, men de kan selvfølgelig også brukes til så mye mer enn bare pasta.

Disse tallerkenene har et unikt design som gjør dem velegnet til å servere et mangfold av matretter, noe som gjør dem til et allsidig og verdifullt tilskudd til kjøkkenet ditt.

I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige bruksområder for pastatallerkenen og hvordan den kan hjelpe deg med å sette sammen fantastiske måltider som vil imponere både familie og venner!

Friske og Fargerike Salater

Salat servert i pastatallerken

Pastatallerkenen er et utmerket valg for å servere friske og fargerike salater. De opphøyde kantene, og den brede formen gjør det enkelt å blande ingrediensene og sørger for at hver bit av salaten blir godt dekket av dressing. I tillegg gir den store overflaten mulighet for en imponerende presentasjon av salaten.

Varianter av salater som passer godt på en pastatallerken inkluderer:

 • Italiensk Caprese-salat: En klassisk kombinasjon av ferske tomater, mozzarella, basilikum og en enkel balsamico-vinaigrette.
 • Gresk salat: En blanding av tomat, agurk, rødløk, fetaost, oliven og en dressing med olivenolje, sitronsaft og oregano.
 • Quinoa- og grønnsakssalat: En næringsrik salat med quinoa, avokado, paprika, cherrytomater, kikerter og en frisk sitron- og korianderdressing.

Vegetariske Buddha Bowls

En buddha bowl er en sunn og mettende vegetarisk rett som består av ulike ingredienser som grønnsaker, korn, belgfrukter og nøtter. Pastatallerkenen er et ideelt valg for servering av buddha bowls, da den runde formen gjør det enkelt å arrangere de forskjellige ingrediensene på en visuelt tiltalende måte.

Eksempler på buddha bowls inkluderer:

 • Middelhavsbuddha bowl: Couscous, hummus, grillet aubergine, stekte kikerter, tomat, agurk og tzatziki.
 • Asiatisk-inspirert buddha bowl: Quinoa, stekt tofu, edamame, avokado, rødkål og en soyasaus og ingefærdressing.
 • Søtpotet- og quinoa-buddha bowl: Ristede søtpoteter, quinoa, spinat, avokado, sorte bønner og en tahini- og sitrondressing.

Servering av Skalldyr og Reker

Skalldyr og reker kan også presenteres vakkert på en pastatallerken. Den brede tallerkenen lar deg spre ut skalldyrene og rekene, slik at de blir godt synlige og lett tilgjengelige. Server gjerne en sitronskive og en skål med aioli eller annen passende dipp for en komplett og deilig sjømatopplevelse.

Noen ideer for skalldyr- og rekeretter på pastatallerkenen inkluderer:

 • Grillet sjømatplate: En blanding av grillet fisk, kamskjell, blåskjell og reker, servert med en frisk sitron- og hvitløksdressing.
 • Skalldyrsalat: En frisk salat med blåskjell, reker, kamskjell og en lett sitron- og persilledressing.

Havregrynsgrøt

Havregrynsgrøt er ikke bare en sunn og næringsrik frokost, men kan også være en fantastisk måte å starte dagen på når den serveres på en pastatallerken. De opphøyde kantene gir god plass til å dekorere grøten med et utvalg av fargerike og smakfulle toppings.

Noen havregrynsgrøtvarianter inkluderer:

 • Eple- og kanelgrøt: Havregrynsgrøt toppet med stekte eplebiter, kanel og et dryss av nøtter.
 • Bær- og nøttegrøt: Havregrynsgrøt med et utvalg av friske bær, nøtter og honning eller lønnesirup.
 • Tropisk grøt: Havregrynsgrøt servert med mango, kokosflak og en liten dæsj yoghurt.

Wok og Tilsvarende Risretter

Wokretter og andre risbaserte retter kan også serveres på en pastatallerken. Dens store overflate gjør det enkelt å arrangere ingrediensene på en estetisk tiltalende måte, og den avrundede formen gjør det enkelt å blande sammen de forskjellige elementene i retten.

Noen eksempler på wok- og risretter inkluderer:

 • Kinesisk kyllingwok: En smakfull rett med kylling, grønnsaker, cashewnøtter og en soyasaus- og ingefærglasur.
 • Thai grønn curry: En kremet og krydret curry med kylling, grønnsaker, kokosmelk og grønn currypasta, servert over ris.
 • Vegetarisk paella: En spansk-inspirert rett med safranris, grønnsaker, kikerter og en rikelig mengde krydder.

Servering av Fargerik Frukt

En pastatallerken er også et godt valg for servering av fargerik frukt. Den store overflaten gir god plass til å lage et vakkert fruktarrangement, og den opphøyde kanten gir støtte til fruktbitene.

Forslag til fruktarrangementer inkluderer:

 • En tropisk fruktsalat med mango, ananas, kiwi og papaya.
 • Et bærutvalg med jordbær, bringebær, blåbær og bjørnebær, servert med en søt yoghurtdipp.
 • En sesongbasert fruktplate med epler, pærer, druer og plommer.

Bruk Pastaserviset som Suppetallerken

Suppe pastatallerken

Selv om pastatallerkener er grunnere enn tradisjonelle suppetallerkener, kan de likevel brukes til å servere deilige supper. Den brede overflaten gir deg muligheten til å legge til garnityr som friske urter, krutonger eller en klatt med rømme for å gi suppen en ekstra visuell appell.

Noen ideer for supper som kan serveres på en pastatallerken inkluderer:

 • Tomatsuppe: En kremet og rik tomatsuppe toppet med frisk basilikum og en dæsj med fløte.
 • Grønn ertesuppe: En frisk og smakfull suppe laget av grønne erter, løk og krydder, toppet med krutonger og en klatt yoghurt.
 • Gresskarsuppe: En søt og kremet gresskarsuppe, servert med et dryss av gresskarkjerner og et hint av kanel.

Og Selvfølgelig til Pastaretter

Selv om denne artikkelen har fokusert på alternative bruksområder for pastatallerkenen, må vi ikke glemme at den også er ideell for å servere tradisjonelle pastaretter. Den runde formen og brede overflaten gir god plass til både pasta og saus, og gjør det enkelt å blande sammen de to elementene for en perfekt balansert smak.

Noen eksempler på pastaretter som passer perfekt på en pastatallerken inkluderer:

 • Spaghetti Bolognese: En klassisk italiensk rett med spaghetti, kjøttsaus, parmesanost og et dryss av frisk basilikum.
 • Pesto og kyllingpasta: En lett og smakfull rett med pasta, kylling, spinat og en hjemmelaget pesto av basilikum, pinjekjerner, parmesan og olivenolje.

Pastatallerken til andre måltider

Som du kan se, er pastatallerkenen et utrolig allsidig servise som kan brukes til å servere et bredt spekter av retter. Fra friske og fargerike salater til varme og mettende wokretter, kan pastatallerkenen forvandle måltidene dine og gi dem en profesjonell og innbydende presentasjon.

Ikke nøl med å eksperimentere med forskjellige retter og arrangementer, og la kreativiteten blomstre på kjøkkenet ditt.