Elektrisk Pizzaovn – TEST – Pizzaovnen du kan Bruke Inne!

0

En elektrisk pizzaovn er optimal når du ønsker å steke napolitansk pizza hjemme. Moderne elektriske pizzaovner har mulighet til å oppnå temperaturer på over 400 grader, noe som må til for å få den perfekte pizzaen, slik de lager den i Italia.

I denne oversikten har vi sett på alternativer innen elektriske pizzaovner. Vi har da tatt utgangspunkt i de pizzaovnene som skal kunne oppnå ønskede temperaturer over 400 grader.

En elektrisk pizzaovn er perfekt for de som ønsker å steke pizza i pizzaovn innendørs, og på denne måten gjør det mulig å gjøre dette gjennom hele året.

Hvilke Elektriske Pizzaovner har vi sett på?

Per i dag er markedet for elektriske pizzaovner ganske begrenset. Allikevel finnes det gode pizzaovner som fungerer optimalt også til bruk innendørs. Ooni har nylig lansert sin Volt 12 elektriske pizzaovn, og vi har også sett på Sage sin The Best Oven, som var den første elektriske pizzaovnen som kunne oppnå 400 grader.

Elektrisk Pizzaovn

Vi har også inkludert en rimeligere pizzaovn fra Ariete. Ariete Pizza Maker overrasket oss her da den raskt oppnådde en høy temperatur, og stekte napolitanske pizzaer med klassisk leopardmønster på skorpen. Pizzaovnen har også fått gode tilbakemeldinger fra sine kunder.

Vi har sett på Følgende Pizzaovner:

  • Ooni Volt 12 Elektrisk Pizzaovn
  • Sage «The Smart Oven» Pizzaiolo Elektrisk Pizzaovn
  • Ariete Elektrisk Pizzamaskin

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke elektriske pizzaovner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Ooni Volt 12 Elektrisk Pizzaovn

Ooni Volt 12 Elektrisk Pizzaovn

Ooni er en populær merkevare innen pizzaovner, og har mange kjente modeller både innen gass, pellets og vedfyrt. Nylig lanserte de også deres Ooni Volt 12, som er et elektrisk alternativ til pizzaovn.

Med Ooni sin elektriske Volt 12 modell har du derfor mulighet til å bruke pizzaovnen innendørs. Dette gir mulighet til å steke pizza i pizzaovn også gjennom vinteren. Pizzaovnen kan også benyttes utendørs, eller i vinterhage og drivhus.

Bestill Ooni Volt 12 Pizzaovn hos Kitchn.no!

Hvor Effektiv er Ooni Volt 12 Pizzaovn?

Pizzaovnen fra Ooni er effektiv i bruk. Du vil oppnå en temperatur på 400 til 450 grader i løpet av 20 minutter, og kan da steke en klassisk italiensk pizza på 90 sekunder.

En fordel med en elektrisk pizzaovn, sammenlignet med vedfyrte eller gassfyrte, er at det er lett å justere temperaturen for optimalt resultat.

Den elektriske pizzaovnen fra Ooni kommer med tre ulike brytere på forsiden. Den første bryteren er en tidtaker som lar deg steke pizzaen til perfeksjon. Bryter nummer to lar deg justere temperaturen på pizzaovnen.

Ooni Volt 12 kommer samtidig med to separate varmeelementer, ett over og ett under pizzaen. Ved hjelp av den tredje bryteren på fremsiden kan du her justere balansen mellom over- og undervarme.

Blir Ooni’s Elektriske Pizzaovn Varm på Undersiden?

Ooni’s elektriske pizzaovn er laget for innendørs bruk. Dette betyr at den kan stå på kjøkkenbenken på lik linje med andre kjøkkenapparater. Vær allikevel oppmerksom på gjenstander og overflater som ikke tåler høy varme.

Pizzaovnen kommer med et ytre skall i karbonstål med høy temperaturresistens. Dette gjør at ovnen ikke blir unødvendig varm på utsiden. Ovnen kommer også med praktiske føtter slik at den holder en praktisk avstand fra underlaget.

Les mer om Ooni sin Elektriske Pizzaovn på Kitchn.no!

Døren på pizzaovnen er laget i borosilikatglass, som sørger for at varmen ikke slipper ut under steking. Det at døren er laget i gjennomsiktig glass gir deg samtidig mulighet til å følge med på pizzaen under steking, uten å måtte åpne ovnen.

Selv om Ooni Volt 12 også kan benyttes ute, er det er anbefalt at den oppbevares innendørs når den ikke er i bruk. Husk også at du må ha tilgang på strøm.

Hvor Store Pizzaer kan man Steke i Ovnen?

Ooni Volt 12 kommer med en firkantet pizzastein på 13 tommer, tilsvarende 33 cm. Slik vi forstår tilsvarer 12-tallet i navnet størrelsen på pizzasteinen i tommer, men da med en ekstra tomme i margin.

Ooni har også større gassfyrte og vedfyrte pizzaovner i 16-tommer klassen, men dette er ikke tilgjengelig for den elektriske utgaven. Dette kan dog være praktisk, da størrelsen på pizzasteinen også påvirker størrelsen på pizzaovnen.

Sage «The Smart Oven» Pizzaiolo Elektrisk Pizzaovn

Sage Elektrisk Pizzaovn

En annen elektrisk pizzaovn som du kan bruke inne på ditt eget kjøkken er Sage sin Pizzaiolo – The Smart Oven. Dette var den første elektriske pizzaovnen designet for innendørs bruk, som kunne nå temperaturer på 400 grader. Det er dette temperaturnivået som må til for å lage en «ekte» italiensk pizza.

Pizzaovnen fra Sage kommer med en smart åpne- og lukkemekanisme som løfter med seg pizzasteinen ut når du åpner døren. Dette gjør det lettere å flytte pizzaen inn og ut av ovnen. Pizzaiolo kommer samtidig med en praktisk pizzaspade som gjør prosessen enklere.

Sage Pizzaiolo Smart Oven finner du hos Bakeren og Kokken!

Hvor Høy Temperatur Oppnår Sage Pizzaovn?

Sage sin pizzaovn oppnår en temperatur på 400 grader etter kun 20-30 minutter. Selv om en tilsvarende vedfyrt pizzaovn kan oppnå temperaturer på over 500 grader, er dette allikevel nok for å lage en perfekt Napoli-pizza.

Til tross for den høye temperaturen inne i pizzaovnen, er maskinen godt isolert. Dette gjør at du ikke vil oppnå unødvendig høy temperatur på utsiden av ovnen. Pizzaovnen kommer også med smarte føtter som gir den en avstand til underlaget.

Når pizzaovnen er varm, kan du steke en pizza på under 2 minutter. Pizzaovnen kommer med egen tidtaker og temperaturkontroll. Både tidtaker og temperatur er designet for å steke pizzaer på 1-2 minutter, men du kan også velge lavere steketemperaturer og lengere tid for andre matvarer.

Bestill Sage Elektrisk Pizzaovn hos BakerenogKokken.no!

Den minste bryteren på den elektriske pizzaovnen fra Sage lar deg justere hvor godt stekt du ønsker skorpen rundt pizzaen. Pizzaovnen er utstyrt med et eget varmeelement som har fokus nettopp på dette.

Kan man Steke Frossenpizza i Sage sin Elektriske Pizzaovn?

Pizzaovnen fra Sage kommer med 7 ulike innstillinger, i tillegg til muligheten for selv å velge egne temperaturer. Her kan du velge om du ønsker en stenovnsbakt pizza, pizzapai, og annet.

Som én av innstillingene på Sage sin The Smart Oven elektriske pizzaovn, finner man også muligheten til å steke frossenpizza. Dette gjøres ved å velge innstillingen illustrert med snøflak. Her bør det gjøres oppmerksom på at størrelsen på pizzasteinen er på 29 cm.

De ulike alternativene gjør at du har mulighet til å bli bedre kjent med pizzaovnen over tid, og perfeksjonere hvordan du ønsker å steke dine egne ulike pizzaer. Innstillingene gir også mulighet til å eksperimentere med andre matvarer.

Den elektriske pizzaovnen fra Sage har en effekt på 1975-2350 watt. Videre følger utstyr som pizzaspade for å ta pizzaen inn og ut av ovnen, dyp form for steking av deep dish pizza, og pizzastein med diameter på 29 cm.

Ariete Elektrisk Pizzamaskin

Ariete Pizza Maker

Fra Ariete finner vi deres elektriske Pizza Maker pizzaovn. Dette er en rimelig pizzaovn som ligger i en helt annen prisklasse enn de øvrige i denne oversikten. Samtidig – eller til tross for dette – virker det som om dette absolutt er en elektrisk pizzaovn som fortjener å bli inkludert!

Den elektriske pizzaovnen fra Ariete oppnår en temperatur på over 400 grader allerede etter 10-12 minutter. Dette er meget bra for en pizzaovn som er langt rimeligere enn konkurrentene over. Ariete elektrisk pizzaovn har en effekt på 1200 watt.

Se Prisen på Ariete Pizza Maker hos Bakeren & Kokken!

Et Rimelig og Godt Alternativ!

Den elektriske pizzaovnen fra Ariete er et langt rimeligere alternativ sammenlignet med konkurrentene over. Samtidig oppnår den god temperatur på kort tid, og steker gode napolitanske pizzaer på 2-4 minutter.

Bestill Ariete Pizzaovn hos BakerenogKokken.no!

Pizzamaskinen fra Ariete kommer i rød farge og er utstyrt med 5 ulike temperaturgrader. Her er det dermed mulighet til å stille inn ovnen også for frossenpizzaer eller annen steking. Her kan steke både tortillas og pitabrød, så du behøver ikke kun bruke den til pizza.

Det er ikke oppgitt på maskinen hvor varme de ulike innstillingene er, men skiller i stedet fra 1-5. Selv om dette kan være upraktisk, så er ikke dette ulikt fra stekeplatene på vanlige komfyrer. Ved siden av temperaturinnstillinger, finner du også en timer. Her kan du velge mellom intervaller på 5 minutter, der man kan stille inn til opptil 30 minutter totalt.

Ariete Pizza Maker har fått mange positive tilbakemeldinger, der du også finner tips til erfaringer rundt innstillinger av temperatur og steketid.

Redskap til Pizzaovner

Dersom man er glad i pizza, er det en del utstyr som kan være nødvendig. Noe av dette følger med pizzaovnene over, mens man for annet utstyr kanskje ønsker å gå til innkjøp av ekstra tilbehør. Under finner du tips til ulike redskaper som kan være praktiske når man steker pizza i pizzaovn.

Pizzaspade

En pizzaspade er et redskap som benyttes for å flytte pizzaen inn og ut av pizzaovnen. Da en pizzaovn gjerne har over 400 grader, kan det fort bli varmt for fingrene. Ved hjelp av en pizzaspade vil man lettere kunne flytte pizzaen inn og ut.

Pizzaspader kommer både i stål og tre. Her kan man velge hva man selv setter pris på. Pizzaen kan gjerne lages ferdig direkte på spaden, før den skyves inn i ovnen.

Pizzahjul

Når man skal kutte opp pizzaen, finnes det mange verktøyer. Vår favoritt her er pizzahjulet. Når du benytter et pizzahjul for å kutte opp den nystekte pizzaen, sørger hjulet for å presse den smeltede osten inn mot pizzabunnen. På denne måten unngår du at fyllet løsner og sklir utover.

I vår gjennomgang av pizzahjul har vi sett på mange spennende alternativer i flere ulike design.

Infrarød Temperaturmåler

For de som ønsker å perfeksjonere pizzabaking i pizzaovn, er det en absolutt nødvendighet å vite eksakt temperatur på pizzasteinen og i ovnen. Dette måles med en infrarød temperaturmåler for pizzaovner.

Bestill Ooni Infrarødt Termometer hos Bakeren og Kokken!

Ved hjelp av et infrarødt måleinstrument kan man her målte temperaturer helt opp til 600 grader, og vite nøyaktig når pizzaovnen er varm nok til å sette inn pizzaen. Denne temperaturmåleren kan benytte på alle typer pizzaovner, inklusive elektriske.

Hva er Fordelene med Elektrisk Pizzaovn?

Den største fordelen med en elektrisk pizzaovn er at du kan lage klassisk napolitansk pizza innendørs. Dette betyr også at du har mulighet til å lage steinovnsbakt pizza i pizzaovn gjennom hele året, også om vinteren.

Andre fordeler med elektrisk pizzaovn et at de raskt blir varme nok til å steke pizza på optimal temperatur på 400 grader, samtidig som du har stor fleksibilitet til å justere temperaturer, samt over og undervarme.

Hva er Strømkostnadene for Elektrisk Pizzaovn?

Strømkostnadene for elektrisk pizzaovn er avhengige av strømprisen. Her må man ta utgangspunkt i pizzaovnens effekt målt i watt (delt på 1000 for kilowatt), og multiplisere dette med prisen for kWh. Ooni Volt 12 bruker eksempelvis 1600 W eller 1.6 kWh per time. Med en strømpris på 2 kr per kWh tilsvarer dette 3.20 kroner i timen.

Margherita Pizza Italia

Hvordan Måle Temperaturen i en Pizzaovn?

For å måle temperaturen i en pizzaovn benyttes en infrarød temperaturmåler. Dette er et håndholdt apparat som skanner inn i pizzaovnen, og gir en tilbakemelding på temperaturen. På denne måten vet man om man har oppnådd ønsket temperatur for å sette inn pizzaen.

Hvor Varm Blir en Elektrisk Pizzaovn?

En elektrisk pizzaovn kan oppnå en temperatur rett over 400 grader. Dette er en relativt ny teknologi, der man tidligere har vært begrenset til temperaturen i stekeovnen hjemme.

Optimal temperatur for steking av pizza i pizzaovn er mellom 400 og 450 grader, så en godt utviklet elektrisk pizzaovn fungerer i dag godt for å oppnå denne temperaturen.