Langpanne – Test – Ovnsformer til Baking og Steking

0

En langpanne er en praktisk ovnsform som benyttes til et bredt spekter av oppgaver. Formen kan benyttes til alt fra baking av brød eller kaker, til steking av kjøtt, fisk og grønnsaker.

Le Creuset Langpanne

Når du skal velge en langpanne, kan det være lurt å tenke på hva du hovedsakelig ønsker å benytte den til. Dette da de kommer i ulike utforminger og størrelser. Tenk her også på hvor mange gjester du ønsker å servere.

Flere av formene i oversikten er tilgjengelige i ulike størrelser, slik at du kan finne et eksemplar som best egner seg til ditt bruk. Enkelte av alternativene er også tilgjengelig med medfølgende stekerister, for økt funksjonalitet.

Hvilke Langpanner har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på langpanner og ovnsformer fra flere ulike leverandører. Formene kommer både i stål og aluminium, er tilgjengelig i ulike størrelser, og med ulike funksjonaliteter og bruksområder.

Langpanne

Før du velger en langpanne bør du derfor tenke på hva du ønsker å bruke den til, og hvilket alternativ som best vil kunne dekke disse behovene.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke langpanner andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Nordic Ware Naturals Langpanne

Nordic Ware Naturals Langpanne

Naturals er en serie med langpanner og ovnsformer fra Nordic Ware. Formene kommer i et bredt utvalg av størrelser og høyder, slik at du kan benytte de til et bredt utvalg av oppskrifter og matretter.

Langpannene i Naturals-kolleksjonen fra Nordic Ware er laget i høykvalitets aluminium og kommer med stålgalvaniserte kanter. Dette sikrer en solid form med lang holdbarhet.

Bestill Nordic Ware Naturals Langpanne hos Bakeren og Kokken!

Nordic Ware Naturals kommer i flere ulike størrelser. Velg her en størrelse som dekker ditt bruksformål. Du vil også finne utgaver med ribbet bunn for sprøere resultater, samt ovnsformer med tilhørende stekerist.

I tilsvarende serie finner du også et bredt utvalg av runde bakeformer som kan benyttes til alt fra ulike kaker til paier eller annet. Her finner du også et sett med 5 kakebunner til bryllupskake.

Se Utvalget i Ovnsformer fra Nordic Ware Naturals!

For å ta best vare på langpannens farge er det anbefalt å vaske den for hånd. Unngå samtidig bruk av metallredskaper under matlaging eller servering. Under bruk bør anbefales det å bruke bakepapir eller stekefett som smør eller olje.

 • Naturals-serien fra Nordic Ware: Variert utvalg av størrelser og formater for matlaging.
 • Robuste langpanner: Laget av høykvalitets aluminium med holdbare, stålgalvaniserte kanter.
 • Vedlikehold: Håndvask anbefales, unngå metallredskaper, bruk bakepapir eller stekefett.

Scanpan TechnIQ Square

Scanpan TechnIQ Square

TechnIQ Square er et sett med langpanner fra Scanpan. Som navnet tilsier er ovnsformen kvadratisk, med like lange sider. Formen kommer i størrelsene 28 x 28 cm og 33 x 33 cm.

Langpannen fra danske Scanpan egner seg godt både til baking og steking i ovnen, og kan også benyttes på stekeovnens komfyr. Dette gjør den til et multifunksjonelt verktøy på kjøkkenet.

Bestill Scanpan TechnIQ Square hos Bakeren og Kokken!

TechnIQ Square fra Scanpan kommer med høye vegger, slik at du får god plass i formen, samtidig som det begrenser unødvendig søl. Langpannen kommer med et smart Stratanium+ non-stick belegg, som er slitesterkt og har en god stekekapasitet.

Langpannen kan benyttes både i stekeovn og på komfyrens kokeplater. Fungerer også på induksjon. Tåler temperaturer opp til 260 grader. For rengjøring kan formen vaskes i oppvaskmaskinen.

 • TechnIQ Square fra Scanpan: Kvadratisk langpanne i størrelsene 28 x 28 cm og 33 x 33 cm.
 • Multifunksjonalitet: Egnet for baking, steking i ovn og bruk på komfyr inkludert induksjon.
 • Design og kapasitet: Høye vegger for god plass og mindre søl, utstyrt med Stratanium+ non-stick belegg for slitestyrke og optimal stekekapasitet.
 • Bruk og vedlikehold: Tåler opp til 260 grader, kompatibel med stekeovn og komfyr, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Se også Ildfaste Former

Le Creuset Langpanne

Le Creuset Langpanne

Det franske selskapet Le Creuset har flere ulike langpanner og ovnsformer i sitt sortiment. Formene kommer i sort farge og er laget i karbonstål. Dette kombineres med oransje silikongrep, som gjør det lettere å ta de ut av ovnen.

Langpannene fra Le Creuset er varmebestandige opp til 240 grader. Dette gjør at de kan brukes på høye temperaturer i stekeovnen. Formene er ikke kompatible med mikrobølgeovn eller grill.

Bestill Le Creuset Langpanne hos Kitchn.no!

Formene kommer med et praktisk non-stick belegg som gjør at det ikke skal være nødvendig med smør eller bakepapir under steking. Dette med unntak av kaker med høyt sukkerinnhold. Det anbefales at man bruker kjøkkenredskaper av silikon, og at man ikke skjærer matvarene med kniv i formen.

Se Ulike Størrelser og Utforminger – Kitchn.no!

Langpannene fra Le Creuset kommer i en rektangulær utgave med størrelse på 33 x 23 cm, med høyde på 5 cm, og i en kvadratisk utgave på 23 x 23 cm. Du finner også tilsvarende bakeplater i flat utgave, samt med sidevegger.

Videre tilbyr Le Creuset i samme design også springformer i rund og hjerteformet utgave, ulike brødformer, ringform, pizzaplate, kjeksbakeplate, og annet.

 • Le Creuset Langpanne: Tilgjengelig i størrelsen 33 x 23 cm og 5 cm høyde, samt en kvadratisk versjon på 23 x 23 cm.
 • Materialer og design: Laget i karbonstål med sort farge og oransje silikongrep for enkel håndtering.
 • Varme og kompatibilitet: Varmebestandig opp til 240 grader, ikke kompatibel med mikrobølgeovn eller grill.
 • Non-stick og vedlikehold: Praktisk non-stick belegg, anbefaler bruk av silikonredskaper og unngå skjæring i formen.
 • Utvidet sortiment: Inkluderer bakeplater, springformer, brødformer, ringform, pizzaplate, kjeksbakeplate og mer i samme design.

GreenPan Chop & Grill Roaster

GreenPan Chop & Grill Roaster

GreenPan Chop & Grill Roaster er en langpanne i aluminium med håndtak i rustfritt stål. Ovnspannen kommer med et praktisk keramisk non-stick belegg som gjør at maten slipper lettere fra formen.

Langpannen er funksjonell og dekker en rekke matlagingsbehov. Benytt formen til ovnsbakte grønnsaker, helstekt kylling, potetbåter og mye annet. Det keramiske non-stick belegget sørger for at du kan bruke formen med mindre fett.

Bestill GreenPan Chop & Grill Roaster hos Bakeren og Kokken!

Størrelsen på langpannen er på 35 x 25 cm. GreenPan Chop & Grill Roaster tåler vask i oppvaskmaskinen, og kan også benyttes på ulike varmekilder. Den er dog ikke kompatibel med induksjon.

GreenPan er en belgisk merkevare kjent for sine sunne og miljøvennlige stekepanner med keramisk non-stick belegg. Stekepannene (og langpannen) er laget i naturlige materialer og fri for PFAS og tilsvarende stoffer.

De metallfargede håndtakene i rustfritt stål er dekorative, og gjør det samtidig lettere å flytte formen ut av stekeovnen eller bort til matbordet. Aluminiumformen gjør at ovnsformen raskt blir varm, og at varmen fordeles jevnt.

 • GreenPan Chop & Grill Roaster: Langpanne i aluminium med størrelse 35 x 25 cm og håndtak i rustfritt stål.
 • Keramisk non-stick belegg: Gjør maten enkel å løsne fra formen og muliggjør matlaging med mindre fett.
 • Multifunksjonell bruk: Ideell for ovnsbakte grønnsaker, helstekt kylling, potetbåter og mer.
 • Vedlikehold og kompatibilitet: Tåler oppvaskmaskin, kompatibel med ulike varmekilder, unntatt induksjon.
 • Miljøvennlig og effektiv: Fri for PFAS, rask oppvarming og jevn varmefordeling takket være aluminiumsmaterialet.

Se vår Oversikt over Paiformer!

Eva Trio Professional Langpanne med Rist

Eva Trio Professional Langpanne

Eva Trio sine Professional Langpanner er utviklet i aluminium, og kommer med et slitesterkt keramisk slipp-lett belegg som sørger for at maten ikke brenner seg fast. Belegget tåler temperaturer opp til 400 grader.

Professional langpanne fra Eva Trio er tilgjengelig i tre ulike størrelser. Velg her mellom utgaven på 19,5 x 28,5 cm, 22 x 30 cm og 28,5 x 39 cm. Sammen med ovnsformen følger en praktisk rist for steking av kjøtt og grønnsaker.

Bestill Eva Trio Professional Langpanne hos NordicNest.no!

Den praktiske stekeristen hever kjøttet eller grønnsakene fra bunnen, og sørger samtidig for at kjøttet ligger plant. Risten er laget i rustfritt stål og kan løftes ut av langpannen når den ikke skal brukes.

Eva Trio Professional Langpanne

Professional langpanne er lett å rengjøre, og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Slipp-lett belegget sørger for at maten ikke brenner seg fast unødvendig.

 • Eva Trio Professional Langpanne: Tilgjengelig i aluminium med størrelsene 19,5 x 28,5 cm, 22 x 30 cm, og 28,5 x 39 cm.
 • Slitesterkt keramisk slipp-lett belegg: Forhindrer at maten brenner seg fast, tåler opp til 400 grader.
 • Inkludert stekerist: Rustfritt stål, hever kjøtt/grønnsaker fra bunnen, avtagbar for fleksibilitet.
 • Vedlikehold: Enkel rengjøring, oppvaskmaskinsikker, belegget bidrar til mindre fastbrent mat.

Scanpan Impact Induction Langpanne med Rist

Scanpan Impact Induction Langpanne

Scanpan Impact Induction langpanne er en robust ovnsform i rustfritt stål, som kan benyttes på alle varmekilder. Formen kommer med praktisk rist som løfter kjøttet og grønnsakene fra bunnen.

Langpannen er en del av danske Scanpan sin Impact-kolleksjon med ulike stekepanner, gryter og kjeler. Serien er laget i høykvalitets 18/10 rustfritt stål, noe som gir en god holdbarhet.

Bestill Scanpan Impact Induction Langpanne hos Bakeren & Kokken!

Scanpan Impact Induction langpanne kan benyttes i stekeovnen på temperaturer opp til 250 grader. Den kan også benyttes på komfyrens stekeplate, inklusive induksjonsovner. Størrelsen på langpannen er på 42 x 26 cm. Bunndiameter er på 32 x 23 cm.

Ovnsformen fra Scanpan kommer med praktiske håndtak som gjør det lettere å flytte og løfte den. Dette er med på å gjøre formen mer praktisk for servering på matbordet. Selv om langpannen kan vaskes i oppvaskmaskin, anbefales det å vaske for hånd.

Ved siden av langpanne, finner du i Scanpan sin Impact-kolleksjon også andre stekepanner og kokekar. Dette inkluderer kasseroller og gryter i ulike størrelser, stekepanner, traktørpanne, wokpanne, etc.

 • Scanpan Impact Induction Langpanne: Rustfritt stål, 42 x 26 cm, alle varmekilder inklusive induksjon.
 • Praktisk rist inkludert: Løfter kjøtt og grønnsaker fra bunnen, optimaliserer steking.
 • Kvalitet og holdbarhet: Laget i 18/10 rustfritt stål, tåler opp til 250 grader i stekeovn.
 • Brukervennlig design: Praktiske håndtak for enkel håndtering og servering, kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndvask anbefalt.
 • Impact-kolleksjonen: Breddesortiment inkluderer stekepanner, gryter, kasseroller, wok og mer.

Hvor Stor er en Langpanne?

For langpanner som kjøkkenutstyr skiller vi ofte mellom liten og stor utgave. En liten langpanne har et mål på 20 x 30 cm, mens en stor langpanne har en størrelse på 30 x 40 cm. Disse begrepene benyttes også ofte i oppskrifter.

De ulike produsentene har ikke tatt hensyn til disse standardene når de har designet sine produkter. Man bør derfor velge en størrelse som passer sine matlagingsbehov, og justere oppskriften slik at det passer størrelsen på langpanna.

Hva Brukes en Langpanne til?

En langpanne er et allsidig kjøkkenredskap som hovedsakelig brukes til baking og matlaging i ovnen. Dens rektangulære form og størrelse gjør den ideell for å tilberede en rekke retter. Langpanner brukes ofte til å bake kaker, som for eksempel sukkerbrød eller sjokoladekake, og er også perfekt for å lage ovnsbakte kjøttvarer og grønnsaker.

Hva Skiller Langpanne fra Ildfast Form?

Selv om langpanner og ildfaste former begge er designet for bruk i ovnen, er det noen distinkte forskjeller mellom de to. En langpanne er typisk laget av metall, som aluminium eller rustfritt stål, og har ofte en non-stick-belegg for å forhindre at maten fester seg. Metallet i langpannen sikrer rask og jevn varmefordeling, noe som er essensielt for vellykket baking og matlaging.

På den andre siden, er ildfaste former ofte laget av glass, keramikk eller stentøy. Disse materialene beholder varme over lengre tid, noe som gjør dem ideelle for servering av matretter.

Hvordan Velge Riktig Størrelse og Form på en Langpanne?

Når du skal velge riktig størrelse og form på en langpanne, er det viktig å tenke på hva du oftest kommer til å bruke den til. For eksempel, hvis du planlegger å bake store mengder mat, kan en større langpanne være mer hensiktsmessig.

Det er også viktig å vurdere størrelsen på ovnen din, slik at langpannen passer godt inn. Formen på langpannen kan også variere, og noen foretrekker rektangulære panner for visse oppskrifter, mens andre kan foretrekke en firkantet form for jevnere kakebaking.