Kaffeboks – Test – Oppbevaringsboks Kaffe

0

En kaffeboks benyttes til å oppbevare kaffe. Dette kan være både kaffepulver til filterkaffe eller presskanne, så vel som hele kaffebønner til kaffekvernen.

Ernst Kaffeboks Hvit

Kaffeboksen sørger for å beskytte kaffen for oksygen, fuktighet og sollys. På denne måten bevares smakene og aromaene bedre, slik at du kan nyte en friskere og mer velsmakende kaffe.

En kaffeboks er samtidig med på å skape orden på kjøkkenet, og bidrar til å holde kjøkkenskapet ryddig. Kaffeboksene i oversikten kan også benyttes til oppbevaring av andre tørrvarer og tilsvarende.

Hvilke Kaffebokser har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av ulike kaffebokser. Du vil finne alternativer i metall, keramisk stentøy, porselen og glass. Mens enkelte av alternativene er laget med tanke på kaffe, er andre mer generelle oppbevaringsbokser.

Kaffeboks

Flere av boksene kommer som en del av matchende sett, der du kan finne tilsvarende oppbevaringsbokser i andre størrelser, andre farger, og andre bruksområder. Enkelte har også tilhørende servise eller tilsvarende kaffeutstyr.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kaffebokser andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Kitchen Craft Industrial Vintage Kaffeboks

Kitchen Craft Kaffeboks

Fra Kitchen Craft finner vi dette settet med oppbevaringsbokser i metall. Deres Industrial Vintage kaffeboks har et rustikt design med slitt patina. Kombiner med oppbevaringsbokser for te og sukker.

Kaffeboksen fra Kitchen Craft kommer i metall, og har et industrielt og klassisk utseende. Oppbevaringsboksen har en slitt ytterside som er med på å gjøre den spennende og gi den liv.

Bestill Kitchen Craft Kaffeboks hos Bakeren og Kokken!

Oppbevaringsboksen kommer med et lokk med en stor påskrudd hank for å sette det av og på. På fremsiden har boksen også en påskrudd navne-tag der det står Coffee påskrevet. Dette for oppbevaringsboksen beregnet til kaffe.

Ved siden av kaffeboks, finner du i denne kolleksjonen også oppbevaringsbokser for te og sukker. Disse har det samme designet og uttrykket, men kommer med tekstene Tea og Sugar. Serien har også en tilsvarende krukke i metall til Utensils eller kjøkkenredskaper.

Se de Ulike Delene i Kolleksjonen!

Kaffeboksen i metall har et volum på 1 liter. Høyden på boksen er på 17 cm, og bredden er 11 cm. Dette er de samme måleenhetene som er oppgitt også for te-boksen og sukker-boksen.

 • Rustikt design: Slitt metall med vintage utseende.
 • Praktisk: Lokk med stor hank, merket Coffee.
 • Matchende sett: Tilgjengelig også for te og sukker.
 • Størrelse: 1 liter, 17 cm høy, 11 cm bred.

Ernst Keramisk Kaffeboks

Ernst Kaffeboks Hvit

Fra merkevaren Ernst finner vi denne kaffeboksen i keramisk stentøy. Oppbevaringsboksen har en matt ytre overflate som gir stentøyet et unikt preg. Boksen er en del av Ernst sitt Citat-servise, og er tilgjengelig i flere fargevalg.

Ernst Citat kaffeboks er laget i keramisk stentøy. Boksen kommer med et isolerende gummiring i lokket som gjør den tett. På denne måten beskyttes innholdet slik at kaffen holder seg fersk og bevarer sin aroma. Boksen kan benyttes til filterkaffe, men også kaffebønner eller kaffekapsler.

Bestill Ernst Citat Kaffeboks hos NordicNest.no!

Oppbevaringsboksen fra Ernst er en del av deres Citat servise. Dette refererer til sitatet som er skrevet på boksens side. Her står det inngravert: I det enkla bor det vackra. Ved siden av oppbevaringsboks finner du i serviset også kaffekrus, tekopper, fløtemugge og skåler.

Citat kaffeboks fra Ernst er tilgjengelig i flere fargevalg. Her kan du velge mellom hvit, grå eller mørkegrå. På denne måten kan du finne et alternativ som passer deg og ditt kjøkken. Ønsker du et matchende kaffekopp finnes dette også i de ulike fargene.

Se de ulike Servisedelene i Citat fra Ernst Kirchsteiger!

Ved siden av å brukes til oppbevaring av kaffe, kan boksen også benyttes til annet innhold. Dette kan være til müsli, kjeks og småkaker, teposer, sukker og annet.

 • Materialer: Keramisk stentøy med matt overflate.
 • Design: Del av Ernst Citat-servise, med inngravert sitat fra Ernst Kirchsteiger.
 • Funksjonalitet: Gummiring i lokket for tett forsegling.
 • Fargevalg: Tilgjengelig i hvit, grå og mørkegrå.
 • Allsidighet: Kan brukes for kaffe, müsli, kjeks og mer.

Se Flere Oppbevaringsbokser til Mat og Kjøkken!

Dorre Burcu Boks

Dorre Burcu Kaffeboks

Fra Dorre finner vi deres Burcu kaffeboks laget i metall. Oppbevaringsboksen har et lokk som holder innholdet tett, samt et bredt vindu på siden, slik at du kan følge med på hvor mye som er igjen av kaffen.

Lokket på oppbevaringsboksen fra Dorre kommer med et isolerende lokk som beskytter innholdet mot støv og smuss, samtidig som det bevarer innholdet og kaffens aroma.

Bestill Dorre Burcu Kaffeboks hos Kitchn.no!

Boksen kan benyttes til både ferdig filterkaffe og kaffebønner. Alternativt kan oppbevaringsboksen også benyttes til andre tørrvarer som havregryn, og på denne måten bidra til å pynte opp og holde orden i kjøkkenskapet.

Kaffeboksen fra Dorre har et flott design, og kan godt stå fremme sammen med kaffetrakteren. De store vinduene er med på å gjøre boksen dekorativ, og hjelper deg samtidig til å holde oversikten slik at du husker å fylle på før det går tomt.

 • Material: Metallboks med isolerende lokk.
 • Design: Dekorativ med stort vindu for innholdsoversikt.
 • Multifunksjonell: For kaffe, havregryn og andre tørrvarer.
 • Praktisk: Beskytter mot støv og holder kaffen fersk.

Rosendahl Grand Cru Oppbevaringsglass

Rosendahl Grand Cru Oppbevaringsglass

Fra Rosendahl sin Grand Cru kolleksjon, finner vi deres utvalg av oppbevaringsglass med lokk. Glassene egner seg selvfølgelig som kaffebokser, men kan også brukes til andre tørrvarer, eller som serveringsskål.

Oppbevaringsglassene fra Rosendahl kommer i to valg. Her kan du velge mellom utgavene med sort lokk, eller med lokk i eik tre. Glassene kommer i flere ulike størrelser, fra de minste på 0,25 liter, til de største på 1,5 liter.

Bestill Rosendahl Oppbevaringsglass hos Bakeren&Kokken.no!

Både utgaven i sort og utgaven i tre er dekorative, og passer godt inn på kjøkkenet. Her kan du velge det fargevalget som passer deg best. Ved siden av oppbevaring av kaffe, kan krukkene også benyttes til alt fra mel og korn, til pasta, ris, frø og tørre belgfrukter.

Det store utvalget av størrelser gjør at du kan plukke ut de alternativene som best passer deg, og det du ønsker å benytte glassene til. På denne måten kan du organisere kjøkkenskapet, samtidig som det også blir mer dekorativt.

 • Kolleksjon: Rosendahl Grand Cru, med lokk.
 • Bruksområder: For kaffe og andre tørrvarer, samt servering.
 • Valgmuligheter: Sort lokk eller eik, flere størrelser fra 0,25 til 1,5 liter.
 • Design: Dekorative, passer til kjøkkeninnredning.
 • Fleksibilitet: Stort utvalg for organisering og dekorasjon.

Se Oversikt over Kaffetraktere!

Modern House Lundi Krukke

Moden House Lundi Kaffekrukke

Fra Modern House finner vi deres Lundi oppbevaringsbokser laget i porselen. Boksene, eller krukkene, kommer med vakuumlokk som sørger for å holde kaffen fersk og bevare aromaene.

Kaffeboksen fra Modern House er laget i porselen og kommer utstyrt med isolerte trelokk i bambus. Ved siden av å beskytte innholdet i boksen, er lokket også dekorativt, slik at de er med på å pynte opp.

Bestill Modern House Lundi Krukke hos Kitchn.no!

Krukkene fra Modern House er tilgjengelig i hvit og sort utgave. Boksene har en kapasitet på 1 liter, en høyde på 16 cm, og en bredde på 12 cm. Selve krukken kan vaskes i oppvaskmaskin, mens lokket i bambus kan tørkes over med en fuktig klut.

Lundi er en større kolleksjon fra Modern House. Serien omfatter ulikt kaffeutstyr fra kaffekvern og vannkoker til termokanne og glasskrus. Serien har også brødbokser og brødkurver.

 • Material: Porselen med bambustrelokk.
 • Funksjonalitet: Vakuumlokk for ferskhet og aroma-bevaring.
 • Design: Tilgjengelig i hvit og sort, dekorativt trelokk.
 • Størrelse: 1 liter kapasitet, 16 cm høy, 12 cm bred.
 • Kolleksjon: Del av Lundi-serien med kaffeutstyr og kjøkkenartikler.

Solstickan Kaffeboks

Solstickan Kaffeboks Sort

Solstickan er navnet på de klassiske svenske fyrstikkeskene, tilsvarende det vi i Norge kjenner som Hjelpestikker. Solstickepojken ble designet av kunstneren Einar Nerman i 1936 og har preget de svenske fyrstikkeskene siden.

Solstickan Design er en interiørmerkevare som har tatt utgangspunkt i det klassiske designet, og gjenskapt dette på ulike praktiske redskaper til hjemmet. Et eksempel på dette er selvfølgelig denne kaffeboksen eller oppbevaringsboksen.

Bestill Solstickan Kaffeboks hos NordicNest.no!

Solstickan kaffeboks er laget i metall og har et smalt design med høyde på 20,5 cm. På mange måter ligner formatet noe på de tradisjonelle fyrstikkeskene. Størrelsen er valgt med utgangspunkt i de vanligste firkantede kaffeposene i Sverige.

Kaffeboksen fra Solstickan Design kommer i flere fargevalg. Den matt-sorte utgaven kommer i to utgaver, med Solstickepojken i gull eller hvit. Videre finner du en hvit utgave med sølvfargede detaljer, og en metallfarget der pojken er banket inn i metallet.

Se Flere Produkter fra Solstickan Design!

Fra Solstickan Design finner man også tilsvarende design for brannslukkingsapparat, brannteppe, nøkkelskap, kaffefilterboks, teboks, grytevotter, grytekluter, kjøkkenforkle og annet.

 • Design: Inspirert av klassiske svenske fyrstikkesker, med Solstickepojken-motivet.
 • Material: Metall med slank form, 20,5 cm høy.
 • Størrelse: Tilpasset standard kaffeposer i Sverige.
 • Fargevalg: Matt-sort med gull/hvit pojken, hvit med sølv, og metallfarge.
 • Produktlinje: Del av en bredere interiørserie fra Solstickan Design.

Finn en Kakeboks til Jul!

HAY Tin by Sowden Kaffeboks

Kaffeboks Hay Sowden

Tin by Sowden kaffebokser i tinn er en serie med oppbevaringsbokser fra danske HAY. Kolleksjonen er designet av George Sowden og er laget av fortinnet metall med lufttett lokk.

Kaffeboksene fra HAY kommer i et fargerikt og lekent design. Fargene er inspirert fra 70-tallet og gir med en gang en retro følelse. Her kombinerer man ulike farger, og skaper med dette et spennende og interessant element.

Bestill HAY Sowden Kaffeboks hos NordicNest.no!

Det lufttette lokket gjør at kaffeboksene tar godt vare på innholdet. Ved å holde boksen tett bevares mye av aromaen. Det lufttette lokket gjør også at boksene er praktiske for oppbevaring av andre tørrvarer og tilsvarende.

Ulike fargevalg

Ved siden av kaffebokser, finner vi i Sowden-kolleksjonen fra HAY også annet kjøkkenutstyr til morgenkaffen. Her finner du kaffekanner på henholdsvis 0,45 og 0,8 liter. Videre finner du også en tekanne, samt ulike termokopper som du kan ta med på vei til jobb.

Velg Mellom Flere Ulike Farger!

Kaffeboksen fra Sowden har en høyde på 20 cm, og lengde på 12 cm, og en bredde på 8 cm. Velg mellom fargekombinasjonene rosa med rødt lokk, mint med grønt lokk, blå med burgunder lokk, og lys gul med gult lokk.

 • Design: George Sowden, retroinspirert med 70-talls farger.
 • Material: Fortinnet metall med lufttett lokk.
 • Funksjonalitet: Aroma-bevarende, også for andre tørrvarer.
 • Tilleggsprodukter: Del av Sowden-kolleksjon med kaffekanner og mer.
 • Størrelse og Farger: 20 cm høy, 12×8 cm, ulike fargekombinasjoner.

Blad Kaffeboks fra Klong

Blad er en morsom kaffeboks fra Klong, utformet av Eva Schildt. Boksen kommer i en liten og en stor utgave og er utsmykket med et forniklet messingblad med stilk på toppen av lokket.

Messingbladet med stilk minner kanskje om bladene på et jordbær, og benyttes som håndtak for å løfte av lokket. Den store utgaven av Blad oppbevaringsbokser kommer i brun, og har en høyde på 21,5 cm. Den lille utgaven har grå farge, og en høyde på 13 cm.

Bestill Blad Kaffeboks hos Nordic Nest!

Den største boksen i brunt er her tenkt til oppbevaring av kaffe, mens den mindre boksen i grå er tenkt til oppbevaring av te. Dette kan man selvfølgelig styre selv. Sammen med begge krukkene følger en liten måleskje i messing.

Kaffeboksen fra Klong er laget i pulverlakkert rustfritt stål, med detaljer i forniklet messing. Utsmykkingene med det bladformede håndtaket er med på å gjøre dette til et morsomt design.

 • Design: Av Eva Schildt, med unikt forniklet messingblad som håndtak.
 • Størrelser: Tilgjengelig i stor (21,5 cm, brun) og liten (13 cm, grå) utgave.
 • Bruk: Stor for kaffe, liten for te, inkluderer måleskje i messing.
 • Material: Pulverlakkert rustfritt stål med messingdetaljer.
 • Estetikk: Morsomt design, bladformet håndtak.

Hvordan bør Kaffe Oppbevares?

Kaffe bør oppbevares på et kjølig, mørkt og tørt sted for å bevare smak og aroma. Eksponering for luft, fuktighet, varme og lys kan forverre kvaliteten på kaffen. Derfor er det ideelt å lagre kaffe i en lufttett beholder borte fra direkte sollys og varmekilder.

Er en Kaffeboks Nødvendig?

Mens det ikke er strengt nødvendig, er en kaffeboks en utmerket investering for kaffeentusiaster. Den beskytter kaffen mot de negative effektene av oksygen, fuktighet og lys, noe som er særlig viktig hvis du kjøper kaffe i store mengder eller ønsker å beholde kaffen frisk over lengre tid.

Hvor Lenge Holder en Åpnet Kaffepose?

Når en kaffepose åpnes, begynner kaffen å miste sin friskhet relativt raskt. Vanligvis vil kaffen beholde en god kvalitet i omtrent to uker etter åpning, men dette kan variere avhengig av lagringsforholdene. Uten riktig lagring kan kaffen miste sin karakteristiske smak og aroma enda raskere.

Holder Kaffe Lenger med Kaffeboks?

Ja, kaffe holder generelt lenger når den lagres i en kaffeboks. En god kaffeboks er lufttett og beskytter mot lys og fuktighet, som er kritiske faktorer for å bevare kaffens kvalitet. Dette betyr at aroma og smak kan bevares over en lengre periode sammenlignet med oppbevaring i den originale posen.

Hva Annet kan en Kaffeboks Brukes til?

En kaffeboks er ikke bare for kaffe; den kan brukes til å lagre en rekke tørre varer. Dette inkluderer ting som te, krydder, urter, og selv bakeingredienser som mel og sukker. Fordelen med å bruke en kaffeboks til disse formålene er den samme: den beskytter innholdet mot ytre påvirkninger som kan påvirke smak og holdbarhet.