Pizzaovn Gass – Test – Gassfyrte Ovner til Hagen

0

En pizzaovn på gass gjør at du raskt kan varme opp ovnen til ønsket temperatur. Pizzaovnene under har kapasitet på 500 grader og høyere, og varmes opp på under en halvtime.

Hällmark Pizzaovn Gass

En gassfyrt pizzaovn er raskt å tenne opp, og er også ofte fleksibel rundt transport. Ønsker man å ta med ovnen på tur finnes det også mindre gassbeholdere som er lette å transportere. Se anbefalinger for de ulike pizzaovnene.

Pizzaovnene kommer med tilhørende pizzastein som sørger for sprø pizzabunn og rask steking. På denne måten oppnår man den klassiske italienske stenovnsbakte pizzabunnen som vi alle ønsker.

Hvilke Pizzaovner på Gass har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av pizzaovner på gass. Du vil finne mindre utgaver som er enkle å flytte på, og større utgaver som egner seg for mer permanente kjøkkenhager. Vær her oppmerksom både på størrelser, gass-utstyr og tilbehør.

Pizzaovn Gass

For de ulike pizzaovnene har vi oppgitt oppvarmingstiden gitt av leverandøren. Dette er gjerne absolutt minste tid, så gi den gjerne noen ekstra minutter for optimal oppvarming. Lag gjerne pizzaen mens du venter, så virker tiden litt kortere!

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke pizzaovner på gass andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Ooni Koda Gassfyrt Pizzaovn

Pizzaovn gass Ooni Koda

Ooni er et velkjent navn innen pizzaovner, og har kommet godt ut i flere tester. Ooni Koda er deres gassfyrte alternativ, og varmes opp på kun 20 minutter.

Ooni Koda Gass pizzaovn har en smal profil og kommer uten pipe. Dette skiller seg fra Ooni Karu som er deres vedfyrte alternativ, der det også er mulighet til å koble til gass. På denne måten tar ovnen mindre plass.

Bestill Ooni Koda Pizzaovn hos Bakeren&Kokken.no!

Pizzaovnen kommer i utgavene Koda 12 og Koda 16, der tallene representerer kapasiteten i tommer (så henholdsvis rundt 30 og 40 cm). Der den minste kun har brennere bak, har utgaven på 16 tommer også en L-formet brenner på ene siden. Ovnen kommer med en innebygget gass-tenner, og kan nå 500 grader etter kun 20 minutter.

Når pizzaovnen dens innebyggede pizzastein er varm, vil du kunne bake en pizza på rundt 60 sekunder. Dette betyr at du må følge med i svingene når du steker. Ovnen varmes opp ved hjelp av propangass. Gassutstyr følger ikke med i pakken.

Se Oversikt hos BakerenogKokken.no!

Koda er en av flere alternativer innen pizzaovner fra Ooni. Selskapet har også en elektrisk pizzaovn, samt et vedfyrt alternativ. På denne måten kan du velge det alternativet som passer best til hvordan du ønsker å bake pizza.

 • Ooni Koda: Gassdrevet, varmes opp på 20 min.
 • To størrelser: Koda 12 (30 cm) og Koda 16 (40 cm), sistnevnte med ekstra L-formet brenner.
 • Rask baking: Når 500 grader raskt, baker pizza på 60 sekunder.
 • Ooni tilbyr også elektriske og vedfyrte alternativer.

Solo Stove Prime Pizzaovn

Solo Stove Pizzaovn

Fra Solo Stove finner vi deres Prime pizzaovn med gass. De beskriver pizzaovnen som En pizzaovn så enkel at den kan være din første, og så kraftig at den kan være din siste.

Pizzaovnen fra Solo Stove er en enkel men samtidig effektiv pizzaovn. Ved hjelp av propangass varmes ovnen opp på rundt 15 minutter, og har så en pizza ferdig stekt allerede på 90 sekunder. Ovnen kan nå temperaturer på opp til 500 grader, og passer derfor perfekt til italiensk pizza.

Bestill Solo Stove Gass Pizzaovn hos Bålstedet.no!

Solo Stove Prime pizzaovn har en vekt på 13,6 kilo, noe som gjør at den er portabel. Dette gjør det praktisk å rydde den bort, eller også ta den med på tur. Pizzaovnen kan stå hvor som helst, så lenge den har et flatt underlag.

Solo Stove er vel mest kjent for sine rentbrennende bålpanner i rustfritt stål. Selskapet tilbyr også egne pizzaovner til deres bålpanne, men da selvfølgelig vedfyrt og ikke med gass. Som en del av deres pizza-utvalg har de også tilbehør som pizzaspade, pizzahjul, og infrarødt termometer.

Pizzaovnen er fyrt med en gassbrenner med ytelse på 4,4kW, slik at den raskt blir varm. På forsiden av ovnen kan du justere tilførselen av gass, og regulere temperaturen. Sammen med ovnen følger også et værfast trekk som du kan bruke til å beskytte den når den ikke er i bruk.

 • Solo Stove Prime: Gassdrevet pizzaovn, varmes opp på 15 min, steker pizza på 90 sek.
 • Høy varme: Oppnår temperaturer opp til 500 grader, ideell for italiensk pizza.
 • Portabel: Veier 13,6 kg, lett å flytte og egnet for utendørs bruk.
 • Justerbar gassbrenner: 4,4kW ytelse, med temperaturregulering.

Witt ETNA Rotante med Roterende Pizzastein

Witt Etna Rotante

Fra Witt finner vi deres ETNA Rotante pizzaovn til gass. Den smarte pizzaovnen har en roterende pizzastein som sørger for jevn fordeling av varme til pizzaen. Dette gjør at du kan slappe litt mer av under pizzabakingen.

Pizzaovnen fra Witt er en smart designet utgave med uformet gass-fyring. Dette betyr at varmekilden følger rundt store deler av pizzasteinen og gir jevn varme. Samtidig roterer pizzasteinen sakte rundt slik at man ikke behøver å tenke på dette.

Bestill Witt ETNA Rotante hos Bakeren og Kokken!

Witt ETNA Rotante varmes raskt opp, og oppnår 500 grader allerede etter 18 minutter. Med en varm ovn har du pizzaen klar på kort tid. Pizzaovnen har plass til 40,5 cm pizza, og gir derfor god plass under bakingen.

Roterende pizzastein

Det roterende elementet ved denne gassfyrte pizzaovnen er ikke bare praktisk rundt fordeling av varme. Det er også et morsomt element som er med på å gjøre pizzabakingen høyteknologisk. Pass bare på at dere ikke blir helt hypnotisert, slik at dere rekker å ta ut pizzaen når den er klar.

Se de Ulike Fargene hos Bakeren&Kokken.no!

Witt ETNA Rotante er tilgjengelig i flere fargevalg. Velg mellom alternativer som Matte Black, Matte Graphite, Matte Stone og Matte Orange. Ovnen kommer med stødige gummiføtter som kan brettes sammen for å spare plass under oppbevaring.

 • Witt ETNA Rotante: Gassdrevet med roterende pizzastein for jevn varmefordeling.
 • Smart design: U-formet gassbrenner gir jevn varme; steinen roterer automatisk.
 • Rask oppvarming: Når 500 grader på 18 min, stor kapasitet for 40,5 cm pizza.
 • Teknologisk og underholdende: Roterende funksjon gir en høyteknologisk bakeopplevelse.
 • Fargevalg og praktisk design: Tilgjengelig i flere farger, med sammenleggbare gummiføtter for enkel oppbevaring.

Diavolo Pizzaovn fra DeliVita

DeliVita Diavolo Pizzaovn Gass

Fra DeliVita finner vi deres nye bærbare pizzaovn med navnet Diavolo. Pizzaovnen varmes med gass og kan raskt oppnå høye temperaturer på opp til 500 grader.

DeliVita er en britisk merkevare, kjent for sine runde kuppelformede Italia-inspirerte vedfyrte pizzaovner. Nylig har de også lansert deres gassdrevne bærbare pizzaovn, som både er mobil og effektiv.

Bestill DeliVita Diavolo Pizzaovn Gass hos Arons.no!

Diavolo eller Diavola er det italienske ordet for djevel, og henviser nok til flammene og de høye temperaturene i ovnen. Ordet diavola benyttes også om den italienske versjonen av pepperoni-pizzaen, da med sterkt krydret salami.

Den nye gassfyrte pizzaovnen fra DeliVita er designet for å være lett å transportere. Dette så man skal kunne ta den med seg på camping eller i parken. Pizzaovnen oppnår ønskede temperaturer allerede etter 15 minutter.

Ved siden av å benyttes til sterkt krydrede italienske pizzaer, kan ovnen også benyttes til annen matlaging. Dette omfatter kjøtt, fisk og grønnsaker. Som tilbehør følger også egnet pizzaspade, samt gasskabel og cover.

 • DeliVita Diavolo: Bærbar, gassdrevet pizzaovn som når 500 grader.
 • Britisk design: Kjent for runde, kuppelformede, Italia-inspirerte ovner.
 • Navnets betydning: ‘Diavolo’ refererer til høye temperaturer og er også navnet på en krydret italiensk salami-pizza.
 • Lett og transportabel: Ideell for camping og utendørs bruk, oppvarmes på 15 minutter.
 • Allsidig matlaging: Egner seg for pizza, kjøtt, fisk og grønnsaker; inkluderer pizzaspade, gasskabel og cover.

Hällmark Pizzaovn på Ved eller Gass

Hällmark Pizzaovn Gass

Denne pizzaovnen fra Hällmark passer godt for de som ønsker seg et komplett utekjøkken, hvor de kan tilbringe sommeren. Pizzaovnen fyres med gass, men om man ønsker en mer røyket smak, kan man også benytte tradisjonell ved.

Pizzaovnen fra Hällmark kommer med innebygget pizzastein, som varmes opp og gir deg den ønskede sprøe pizzabunnen. Ved siden av å benyttes til pizza, kan den også benyttes til baking av brød, tilberedning av kjøtt og grønnsaker, og alt annet.

Bestill Hällmark Pizzaovn hos Bakeren og Kokken!

Ovnen kommer i rustfritt stål, og er plassert på en praktisk vogn med låsbare hjul. Videre er pizzaovnen utstyrt med et termometer, slik at du kan følge med på oppvarmingen underveis. Pizzaovnen kommer også med en ovnsdør med solid håndtak.

Sammen med den gass og vedfyrte pizzaovnen fra Hällmark, følger også en del tilbehør. Her finner du praktiske redskaper som pizzaspade, ovnsbørste, pizzahjul og annet. Som en del av dette følger også kroker, slik at man kan henge redskapene på vognen.

 • Hällmark pizzaovn: Ideell for et komplett utekjøkken, fungerer med både gass og ved for variert smak.
 • Fleksibel bruk: Innebygget pizzastein for sprø bunn, egnet også for brød, kjøtt, og grønnsaker.
 • Praktisk design: Rustfritt stål, montert på en vogn med låsbare hjul, inkluderer termometer og ovnsdør med håndtak.
 • Tilbehør inkludert: Pizzaspade, ovnsbørste, pizzahjul, og kroker for opphenging av redskaper på vognen.

Coolest Gassdrevet Pizzaovn

Coolest Pizzaovn Gassdrevet

Fra Coolest finner vi deres pizzaovn til gass. Ovnen varmes raskt opp og lar deg steke pizza på rundt 60 sekunder. Coolest gassdrevet pizzaovn har en makstemperatur på 500 grader.

Med en vekt på 12,5 kilo er ovnen lett å transportere. På denne måten kan du ta den med deg om du skal på hytta eller til naboen. Pizzaovnens ben er samtidig foldbare, slik at den tar mindre plass både under transport og under lagring.

Bestill Coolest Pizzaovn til Gass hos Bakeren og Kokken!

Som for de andre pizzaovnene, kan denne gassfyrte pizzaovnen også benyttes til andre matvarer. Her kan man justere temperaturen opp til 500 grader, for å tilpasse seg de ulike oppgavene.

Sammen med pizzaovnen følger gassbrenner og pizzastein. Gass-slange følger ikke med. Ovnen brenner på LPG eller flytende petroleumsgass, og har innebygget tenner. Total varmeeffekt er 4,4 kW.

Den medfølgende pizzasteinen har en diameter på 34 cm, og varmes opp sammen med pizzaovnen. For å flytte pizzaen inn og ut av ovnen, benyttes en pizzaspade, slik at man holder avstand til varmen.

 • Coolest gassdrevet pizzaovn: Rask oppvarming, steker pizza på 60 sek, 500 grader makstemperatur.
 • Portabel: Veier 12,5 kg, med foldbare ben for enkel transport og lagring.
 • Fleksibel i bruk: Egnet for ulike matvarer, temperatur opp til 500 grader.
 • Tilbehør: Inkluderer gassbrenner og pizzastein, uten gass-slange, 4,4 kW varmeeffekt.
 • Praktisk design: 34 cm pizzastein, bruk pizzaspade for sikker håndtering.

Kan man bruke Pizzaovn på Gass Inne?

Det anbefales ikke å bruke en pizzaovn på gass innendørs på grunn av de betydelige sikkerhetsrisikoene, som karbonmonoksidforgiftning og brannfare. Disse ovnene er primært designet for utendørs bruk hvor det er god ventilasjon.

For de som ønsker å bake pizza innendørs, er en elektrisk pizzaovn et mye sikrere alternativ. Elektriske pizzaovner er designet for innendørs bruk og gir god temperaturkontroll og jevn varmefordeling, noe som er viktig for å oppnå perfekte resultater.

Hvor Varm skal en Pizzaovn Være?

En pizzaovn bør nå en temperatur på mellom 425 til 480 grader for optimal baking av pizza. Den høye temperaturen sikrer en sprø bunn og godt stekt topping, samtidig som den raske steketiden beholder fuktigheten i deigen. Dette gir pizzaen den karakteristiske tekstur og smak som er forbundet med steinovnsbakt pizza.

Hva Kan man Benytte en Pizzaovn til?

En pizzaovn er langt mer allsidig enn navnet antyder. Selv om de er ideelle for å bake pizza, kan de også brukes til en rekke andre matretter. For eksempel er de utmerkede for å bake forskjellige typer brød, fra focaccia til artisan brød, takket være deres evne til å oppnå høy varme og jevn temperaturfordeling.

Pizzaovner er også fantastiske for grilling av kjøtt. Den høye temperaturen gir en perfekt searing på utsiden samtidig som kjøttet forblir saftig innvendig. Videre kan du bruke pizzaovnen til å steke grønnsaker, noe som gir en unik røyksmak og en deilig karamellisering som er vanskelig å oppnå i en vanlig ovn.

Kan man Steke Frossenpizza i Pizzaovn?

Teknisk sett kan du steke frossenpizza i en pizzaovn, men det er viktig å merke seg at du ikke vil få fullt utbytte av pizzaovnens kapasiteter ved å gjøre dette. Pizzaovner på gass er designet for å simulere effekten av en tradisjonell steinovn, og de oppnår dette best med fersk eller hjemmelaget pizzadeig.

Når du bruker en frossen pizza, vil du ikke oppnå den samme sprø bunnen og jevnt stekte toppen som du ville gjort med ferske ingredienser. Frossenpizza er ofte utformet for vanlige ovner og kan derfor ikke dra full nytte av de høye temperaturene og den raske steketiden som en spesialisert pizzaovn tilbyr.