Serveringsbrett – Test – Våre 9 Favoritter!

0

Et serveringsbrett har flere bruksområder: For de aller fleste skal det benyttes til å flytte servise og matvarer fra kjøkkenet og ut til spisebordet ute i hagen eller i stua.

Georg Jensen Bernadotte serveringsbrett

Samtidig bruker mange også serveringsbrett til et sted å sette frem mat og drikke slik at man kan forsyne seg. Dette kan eksempelvis være kaffe og te på møterommet. Serveringsbrett er også populære som pyntegjenstander, der man eksempelvis kombinerer med ulikt dekor.

I denne oversikten har vi plukket ut et bredt spekter av serveringsbrett. De aller fleste egner seg godt til servering av mat, mens andre også har andre bruksområder.

Hvilke Serveringsbrett har vi sett på?

Når vi har plukket ut hvilke brett vi ønsket å presentere har vi forsøkt å ta hensyn til variasjon. Mange har ulike behov når de skal plukke ut serveringsbrett, og der er derfor viktig å ta hensyn til dette.

Serveringsbrett

De ulike brettene har ulike bruksområder og ulike design. De fleste brettene er laget i tre, men du vil også finne brett i stål, rotting, samt flettede alternativer.

Under vil du derfor finne et bredt utvalg. Om du ønsker et brett til frokost på senga, servering av lunsj på hytta, kaffe til møterommet på jobben eller for øvrig til dekorasjoner i bokhylla, så håper vi du finner et alternativ som faller i smak.

Vi har sett på Følgende Serveringsbrett:

 • Skagerak Fionia Teakbrett
 • Eva Solo Rundt Serveringsbrett
 • Bernadotte Serveringsbrett i Tre og Rustfritt Stål
 • Andersen Furniture Serveringsbrett
 • Skagerak Norr Tray
 • Bloomingville Nature Flettet Brett
 • Holm Serveringsbrett i Akacietre
 • House Doctor Orga Natur Serveringsbrett
 • Sagaform Oak Frokostbrett med Bein

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke serveringsbrett andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Skagerak Fionia Teakbrett

Skagerak Fionia teakbrett

Fionia er et klassisk serveringsbrett i teak tre fra danske Skagerak. Brettet kommer med praktiske håndtak og egner seg godt til servering av alt fra servise til middag eller lunsj i hagen, til frokost på sengen.

Serveringsbrettet fra Skagerak har et flettet gulv, som gir en lett og luftig overflate. Brettet kommer samtidig med høye kanter som er med på å gjøre det stabilt.

Bestill Skagerak Fionia Serveringsbrett hos Bakeren og Kokken! 

Håndtakene er skåret inn i brettets kortside. Dette er med på å gjøre serveringsbrettet lett å flytte. Med sin store overflate har brettet en god kapasitet og gir god plass til alt fra grillmat eller reker til drinker og chips.

I tråd med Skagerak sine andre produkter ser Fionia serveringsbrett utviklet i tre. Dette er med på å gi brettet et tradisjonelt skandinavisk preg. Fionia fra Skagerak finnes også i en utgave i eik tre.

Skagerak Fionia finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Teakmaterialet som benyttes er dyrket i Indonesia, samt i Midt- og Sør-Amerika. Treverket i Skagerak sitt eikebrett er laget av økologisk dyrket eik fra Kroatia.

Serveringsbrettet kommer i størrelser på 48 x 32 cm, og 52 x 36 cm. Dette gjelder for begge utgavene, både i teak og i eik tre. Høyden er på 6 cm.

Eva Solo Rundt Serveringsbrett

Rundt serveringsbrett Eva Solo

I Eva Solo sin Nordic Kitchen-serien finner vi dette dekorative runde serveringsbrettet. Brettet er laget i eiketre, og kommer i sen dekorativ svart ramme i plast.

Serveringsbrettet har et moderne uttrykk og gjør seg dermed godt som en del av serveringen. Her kan du godt la brettet stå fremme på bordet, slik at man har mulighet til å servere seg derfra direkte.

Bestill Eva Solo Nordic Kitchen Serveringsbrett hos Nordic Nest!

Det runde eikebrettet fra Eva Solo har en diameter på 35 cm, og gir med dette god plass til både frokost og kalde sommerdrikker.

Den skarpe kontrasten mellom den sorte rammen og treverket gir dette serveringsbrettet et dekorativt preg. Ved siden av å fungere som serveringsbrett hjemme, kan det også benyttes på møterommet for presentasjon av vannkaraffel, samt kaffe eller te med sukkerbiter.

Serveringsbrettet fra Eva Solo finner du hus NordicNest.no!

Dette serveringsbrettet er en del av Eva Solo sin Nordic Kitchen kolleksjon. Her finner man ved siden av dette brettet også kaffekopper, asjetter og servisedeler, samt kanner både til kaffe og te.

Nordic Kitchen serien kommer med deler i samme farge og dekor som serveringsbrettet. Dette gjør at delene godt kan kombineres. Her har du mulighet til å servere både frokost og kaffe med matchende serveringsbrett, skåler og kaffekopper

Bernadotte Serveringsbrett i Tre og Rustfritt Stål

Georg Jensen Bernadotte serveringsbrett

Fra Georg Jensen finner vi dette eksklusivt designede serveringsbrettet. Brettet er utviklet i røkt eik med håndtak i rustfritt stål. Designet er en del av Bernadotte-serien, og har hentet inspirasjon fra Sigvard Bernadottes tidligere arbeid.

Serveringsbrettet er preget av den klassiske danske art deco retningen der både Georg Jensen og Sigvard Bernadotte hadde viktige roller.

Bestill Georg Jensen Bernadotte Serveringsbrett hos NordicNest.no!

Brettet har et meget eksklusivt preg. Håndtakene er laget i rustfritt stål og er utstyrt med små riller slik at du skal få et bedre grep. Brettet er laget i røkt eik, og har en lakkert overflate som gir ekstra motstand mot flekker og riper.

Med en størrelse på 46 x 28 cm, gir serveringsbrettet fra Georg Jensen god plass til å servere både frokost og middag, så vel som cocktails drinker. Alternativt kan Bernadotte brettet også benyttes som et dekorativt element i en hylle eller på et egnet salongbord.

Serveringsbrettet er designet med inspirasjon fra tidligere arbeid gjort av Sigvard Bernadotte i samarbeide med Georg Jensen. I Georg Jensen sin Bernadotte-kolleksjon vil du derfor finne mange elementer som gjerne kan kombineres.

Georg Jensen Bernadotte Serveringsbrett finner du hos NordicNest.no!

Eggeglasset og sukkerskålen på bildet er en del av nettopp denne serien. Det samme med termokannen. Ved siden av dette vil du også finne ulikt bestikk, serveringsfat og lignende. Det gjennomgående elementet er her det rustfrie stålet.

Mange av delene i Bernadotte-serien benytter også riller slik vi kjenner fra serveringsbrettets håndtak. Ved siden av deler i rustfritt stål, finner du også Bernadotte asjetter og fat i hvit porselen.

Andersen Furniture Serveringsbrett

Andersen Furniture serveringsbrett

Dette serveringsbrettet fra Andersen Furniture var såpass unikt, at det var umulig å ikke ta den med i oversikten. Brettet er laget i pulverlakkert stål, og lange markante trehåndtak i eik.

Brettets trehåndtak i eik går igjennom hele dens kortside. Sentralt på håndtaket har det innbundet i mørkt papirgarn. Dette gjør at brettet blir mer behagelig å holde i, samtidig som det blir mer balansert.

Bestill Andersen Furniture Serveringsbrett hos Bakeren og Kokken!

Kombinasjonen av stål, og trehåndtak med mørkt papirgarn er med på å skape et røft og rustikt preg. Dette uttrykket har de forsterket på bildet ved å kombinere med Raw Servise fra danske Aida.

Andersen Furniture serveringsbrett i pulverlakkert stål har en størrelse på 40 x 29 cm. Dette gir brettet en moderat størrelse, men det er fortsatt stort nok til de aller fleste middagstallerkener.

Skagerak Norr Tray

Skagerak Norr Tray serveringsbrett

Norr-serien fra danske Skagerak er inspirert av det nordiske designbildet. Deres serveringsbrett har fått navnet Norr Tray og er laget i eik tre.

Serveringsbrettet i eik er også utstyrt med to dekorative håndtak eller reimer i lær. Brettet finnes i to utgaver. Én versjon i naturlig lys eikefarget tre med lyse matchende lærhåndtak, og én versjon i sort farge med tilsvarende mørke håndtak i lær.

Besstill Norr Tray fra Skagerak hos Bakeren og Kokken!

Brettene har en størrelse på 46 x 25,5 cm. Dette er dermed smalere enn typiske middagstallerkener som gjerne er på 27-28 cm. Serveringsbrettet er allikevel godt både til å bære ut mat, drikke og mindre serviser, eller alternativt som et dekorativt element i bokhyllen eller på bordet.

Skagerak Norr Tray Serveringsbrett finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Eikebrettet er en del av Skagerak sin Norr-serie der man også finner tilsvarende tørkerullholder og brødboks i eik. Begge tilgjengelig i svart og lys utgave, og begge med tilsvarende detaljer i lær.

Serien byr også på et mindre brett til å ha stående på matbordet. Dette er beregnet for oljekaraffel, krydder og tilsvarende. Krydderbrettet er uten lærhåndtak, men har til gjengjeld et midtstilt håndtak i messing.

Bloomingville Nature Flettet Brett

Dette flettede alternativet fra Bloomingville er kanskje et mer dekorativt brett enn et serveringsbrett. Vi synes allikevel at det var spennende nok til å ta med i oversikten.

Brettet egner seg til servering av frokost eller matretter, oppbevaring av frukt, eller som en del av et dekorativt element for et bord eller en hylle.

Bestill Bloomingville Brettet hos KitchenTime.no!

Det flettede designet er med på å skape et naturlig, og kanskje sommerlig element. På bakgrunn i de organiske materialene kan det være naturlige variasjoner mellom de ulike produktene.

Bloomingville-brettet er laget i flettet bankuan gress, kombinert med bananplanten abacá og jern. Brettet har en størrelse på 56 x 42 cm.

Holm Serveringsbrett i Akacietre

Holm Serveringsbrett Akacietre

Fra danske Holm finner vi dette klassiske serveringsbrettet i lyst akacietre. Brettet har en stor overflate og har samtidig praktiske håndtak på siden.

Claus Holm er en kjent Dansk tv-kokk som her i Norge kanskje er mest kjent for has ikoniske briller og sikspens-lue. Holm har skrevet flere kokebøker, og har også vært TV-kokk i Go’ Morgen Danmark samt ulike matprogrammer.

Bestill Holm Serveringsbrett hos Kitchn.no!

Holm serveringsbrett er laget i lyst akacietre og egner seg godt til servering av ulike typer matretter. Brettet er en del av flere akacie-produkter fra Holm, der du også finner en praktisk verktøykasse til oppbevaring av krydderkverner og andre redskaper, Holm sin vinholder eller deres praktisk ølkasse med plass til seks flasker.

Serveringsbrettet fra Holm har en størrelse på 51 x 35 cm og en høyde på 5 cm. Dette gir god plass til det meste som skal serveres. De høye kantene sørger samtidig for økt trygghet.

Holm Serveringsbrett finner du hos Kitchn!

Brettet er laget i akacietre og skal ikke ligge i vann. For å rengjøre brettet tørker du raskt av med en lett fuktet klut. For best vedlikehold kan det lønne seg å gå over med egnet olje et par ganger i året.

House Doctor Orga Natur Serveringsbrett

House Doctor Rotting Serveringsbrett

Fra House Doctor finner vi dette dekorative serveringsbrettet. Brettet er laget i rotting, og har et vakkert og sommerlig preg. Her kan du hente deg et glass med kald saft og isbiter, og noe godt å spise, og sette deg tilbake for å nyte sommerdagen.

For dette brettet er det ikke bare kantene som er laget i rotting. Også serveringsbrettets bunn er laget av rotting, noe som skaper en levende og organisk overflate.

Bestill House Doctor Serveringsbrett hos KitchenTime.no!

Brettet har en størrelse på 52 x 30 cm og en høyde på 6 cm. Dette gir god plass til servering både til måltidet og til kaffe eller drinker senere på kvelden.

Brettet fungerer også godt som et element på kjøkkenbenken. Enten som pynt, eller et sted der man kan oppbevare brød eller frukt.

Sagaform Oak Frokostbrett med Bein

Sagaform Oak frokostbrett

Det er vel neppe noen hemmelighet at mange er på jakt etter et godt serveringsbrett, nettopp for å kunne servere frokost på senga. Dette kan være i forbindelse med bursdag eller farsdag/morsdag, eller også som en romantisk oppmerksomhet.

Fra Sagaform finner vi dette Oval Oak sengebrettet. Brettet fungerer som et vanlig serveringsbrett, men har samtidig utbrettbare ben, slik at man kan ha det stående i senga. Her har man mulighet til å servere oppvarmede rundstykker, nykokte egg og kanskje også en kopp med kaffe.

Bestill Oval Oak Sengebrett hos NordicNest.no!

Serveringsbrett med bein

Sengebrettet fra Sagaform har en størrelse på 50 x 30 cm, og en høyde på 24,5 cm med oppslåtte ben. Dette gir god plass til frokosten. Når brettet ikke er i bruk kan man slå sammen benene, slik at det tar mindre plass.

Brettet er laget i eik, og har lave kanter. De lave kantene gjør at det er lettere å benytte det som serveringsbord mens man nyter frokosten. De lekkert designede utbrettbare benene er laget i metall.

Serveringsbrett tre

Hvorfor Benytte et Serveringsbrett?

Serveringsbrett er ikke bare estetisk tiltalende, men også veldig praktiske. Å bruke et serveringsbrett kan gjøre det mye enklere å flytte servise, glass og mat fra kjøkkenet til bordet, noe som reduserer risikoen for søl og uhell. I tillegg er serveringsbrett ideelle for situasjoner der du vil servere mat eller drikke utenfor spiseområdet, som i stuen, i hagen, eller på soverommet for frokost på sengen.

Hva bør jeg Vurdere når jeg skal Velge et Serveringsbrett?

Når du velger et serveringsbrett, bør du vurdere flere ting. Her er noen spørsmål du kan stille deg selv:

 • Bruksområde: Hvordan har du tenkt å bruke serveringsbrettet? Er det til servering av mat og drikke, eller skal det brukes mer dekorativt?
 • Stil og interiør: Matcher brettet ditt eksisterende interiør og stil? Serveringsbrett kommer i en rekke materialer, stiler og farger, så det er viktig å finne noe som passer med din personlige estetikk og hjemmets innredning.
 • Størrelse: Hva er den ideelle størrelsen på serveringsbrettet? Hvis du skal servere mange gjester samtidig, kan du vurdere et større brett. For mindre, intime sammenkomster eller daglig bruk, kan et mindre brett være mer passende.

Hvilket Serveringsbrett Fungerer Best til Drinker?

Når det kommer til servering av drikke, kan serveringsbrett med høy kant være et godt valg. Dette bidrar til å forhindre at glass sklir av brettet og reduserer sjansen for søl. Et mindre rundt brett kan også være mer praktisk, da du får mer kontroll på drikkeglassene.

Det er også viktig å tenke på vekten av brettet – hvis du skal servere flere tunge glass eller flasker samtidig, vil du sannsynligvis ønske et brett som er lett nok til å bære komfortabelt, men samtidig robust nok til å tåle vekten.

Hvordan Skal Serveringsbrett i Tre Rengjøres?

Når det gjelder rengjøring av serveringsbrett i tre, er det viktig å merke seg at tre er et naturlig materiale som kan reagere på visse typer rengjøringsprodukter og -metoder. Rengjøring bør derfor begrenses til det som er nødvendig.

For generell rengjøring, kan du bruke en fuktig klut med mild såpe for å tørke over brettet. Unngå å plassere brettet i vann eller sette det i oppvaskmaskinen, da dette kan forårsake at treverket sprekker, vrir seg eller blir misfarget.