Rivjern – Test – Se Folkets Favoritter!

0

Rivjernet er et praktisk kjøkkenredskap, kanskje mest kjent for den raspede gulroten. I dag er redskapet samtidig også et populært verktøy til rasping av gulost, både til pizzaen så vel som til fredagstacoen.

Rivjern Grønnsaker

Ved siden av gulrot og gulost, benyttes rivjernet også til flere andre råvarer. Dette kan være sjokolade, tørre oster som parmesan, ulike grønnsaker, agurksalat, krydder og annet. Mange raspejern kommer også med egne zestjern for rasping av skall fra sitron, lime og appelsin.

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av rivjern, med ulike funksjonaliteter og design. Her håper vi at vil finne et alternativ som matcher dine behov!

Hvilke Rivjern har vi sett på?

Vi har i denne oversikten forsøkt å samle et bredt utvalg av ulike rivjern. Jernene varierer både i design og funksjonalitet. Den mest vanlige formen for rivejern er den klassiske 4-siders boksen. Disse har gjerne flere grovheter, og raspemuligheter.

Rivjern

Flere av alternativene kommer også med praktiske oppsamlingsmuligheter, slik at prosessen går enklere. Videre finner du rivjern i ulike design, med elementer i tre, så vel som i rustfritt stål.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke rivjern andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Box Rivjern fra OXO

OXO Box rivjern

Fra OXO finner vi deres etsede Box rivjern. Jernet kommer med fire ulike etsede og skarpe riveoverflater. Settet inkluderer også et eget zestjern som er avtagbart og kan benyttes og rengjøres separat.

Box-jernet fra OXO kommer med flere ulike riveoverflater. Her finner du et grovt og et fint rivjern til rasping av gulrøtter, grønnsaker, sjokolade og ost. Her velger du selv hvor grovt eller fint du ønsker å raspe.

Bestill OXO Rivjern hos Kitchn.no!

Settet omfatter videre et avtagbart zestjern med ekstra fin raspeflate. Denne egner seg godt til rasping av lime-, sitron- eller appelsinskall. Videre finner du også en raspeflate for skjæring av skiver, perfekt til friske agurksalater.

Rivjern OXO Revet Gulost

Sammen med OXO Box rivjern følger også et tilhørende oppsamlingsbeger. Denne benyttes på undersiden av jernet og samler opp de ferdigrevede råvarene underveis. Boksen kommer med måleenheter, slik at du kan følge med underveis.

Se Flere Rivjern fra OXO hos Kitch’n!

Sammen med oppsamlingsbegeret følger også et tilpasset lokk. På denne måten kan boksen også fungere som en oppbevaringsboks som kan plasseres i kjøleskapet. Både boksen, zestjernet og box-jernet er lett å rengjøre, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Rivjernsett i Tre fra Microplane

Microplane Rivjernssett

Microplane er kjent for sine mange riv- og zestjern. Disse kommer i et bredt spekter av ulike design, og med ulik funksjonalitet. I dette settet finner vi et vakkert sett med rivjern, utsmykket med dekorative og praktiske håndtak i tre.

Tre-håndtakene på dette rivjernsettet fra Microplane er utviklet i valnøtt-tre, og er med på å gi redskapene et eksklusivt preg. Bruk av treverk og er også med på å gi raspene et naturlig preg, og gjør at de passer godt inn på det nordiske kjøkkenet.

Bestill Microplane Rivjernsett hos Kitchn.no!

Settet fra Microplane har fått navnet Master Series, og kommer i en fin gaveeske. Redskapene beskrives som ultraskarpe, og kommer med foto-etsede blader i rustfritt stål. Settet består her av Microplane Zester, ett ekstra grovt rivjern, og en ribbehøvel.

Ved siden av Master Series med håndtak i oljet valnøtt-tre, finner man fra Microplane også flere tilsvarende grønnsaksrivere og zestjern i andre design. Deres Professional serie kommer med håndtak i stål, mens deres Black Sheep har håndtak og riveflate i svart design.

Se Flere Rivjern og Zestjern fra Microplane!

Microplane byr videre på ulike andre redskaper som mandolinjern, julienne og pizzahjul. Selskapet tilbyr også en kuttsikker hanske, noe som kan være praktisk når man håndterer skarpe redskaper.

WMF Rivjern i Rustfritt Stål

WMF Rivjern Rustfritt Stål 4 Sider

Fra tyske WMF finner vi dette firesidede rivjernet i rustfritt stål. Boks-jernet kommer med et praktisk håndtak, som hjelper til med å holde det stødig. Raspen har en ergonomisk og funksjonell utforming, som gjør det enkelt og praktisk i bruk.

Rivjernet er utviklet i WMF sitt Cromargan stål. Dette er et solid materiale som har vært benyttet av WMF i over 80 år. WMF Cromargan stål sørger for å gjøre deres raspejern ripesikre og solide. Materialet er samtidig rustfritt og enkelt å rengjøre.

Bestill WMF Rivjern hos NordicNest.no!

WMF boks-jern består av fire ulike raspe-overflater. Her finner du tre ulike grovhetstyper, slik at du kan velge den overflaten som passer best til det du skal raspe opp. Dette gjelder både hvilken grønnsak eller råvare du ønsker å rasps, samt hvor grovt du ønsker den.

Videre finner du også en slicer for skjæring av tynne skiver. Gjennom de fire ulike skjære- og raspeflatene kan du benytte dette multiverktøyet til alt fra gulost og sjokolade, til et stort utvalg av grønnsaker.

WMF Box rivjern kommer med fire ulike ripeoverflater. Jernet er utviklet i 18/10 rustfritt Cromargan stål, som sørger for god holdbarhet, og skarpe raspeegenskaper. Jernet kommer samtidig med et ergonomisk håndtak som holder jernet stødig under arbeidet.

Fiskars Functional Form Rivjern med Boks

Dette raspejernet fra Fiskars er perfekt om du ønsker å raspe parmesan til pastamåltidet. Rivjernet fra Fiskars Functional Form kommer med en smart oppsamlingsboks som samler opp den ferdigrevne osten.

Ved siden av å samle opp den ny-revne osten, kan boksen også benyttes til oppbevaring. Oppbevaringsboksen kommer med et lufttett lokk som gjør at boksen holdes tett frem til måltidet skal serveres.

Bestill Fiskars Functional Form Rivjern hos Kitchn.no!

Fiskars Functional Form rivjern med boks har en fin grovhetsskala, og egner seg dermed best til harde oster og tilsvarende. Fiskars fører også deres 4-siders Essential raspejern, samt ulike alternativer med fingerbeskytter.

Rivjernet er designet av Jacob Heiberg, og er stødig og sikkert i bruk. Functional Form er en kolleksjon fra Fiskars som handler om praktiske redskaper for den daglige matlagingen. Her finner du flere ulike rasper, kokkekniver, dørslag, kjøkkenredskaper, kjeler og annet.

Se Flere Fiskars-rivjern hos Kitchn.no!

Redskapet har en lengde på 22 cm, og en høyde på 6 cm. Dette for å gi en forståelse av oppbevaringsboksens størrelse. Boksen står stødig på kjøkkenbenken, og kan også oppbevares i kjøleskapet. Vaskes i oppvaskmaskin.

Zwilling Z-cut Torn Raspejern med Skuff

Fra tyske Zwilling finner vi deres Z-cut Torn rivjern med praktisk oppsamlingsskuff. Rivjernet fra Zwilling kommer med deres unike Z-cut knivblader med knivblad på begge sider. På denne måten gjøres raspingen mer effektiv.

Raspejernet fra Zwilling er et 4-siders alternativ, med flere ulike rive og kuttefunksjoner. Her kan du benytte jernet til rasping på flere ulike grovheter, samt til kutting i tynnere skiver. Dette gjør Zwilling Z-cut Torn til en multifunksjonell løsning.

Zwilling Z-Cut Torn finner du hos Nordic Nest!

Sammen med rivjernet følger også en praktisk oppbevaringsskuff der de ferdigraspede grønnsakene samles opp under prosessen. Oppsamlingsskuffen har samtidig en bunn som hjelper til med å holde rivjernet stødig mens det rives.

Produktet er utstyrt med Zwilling sine Z-cut knivblader. Dette er smarte blader som kutter matvaren begge veier. På denne måten blir prosessen mer effektiv. Knivbladene er inspirert etter formen på haiens tenner.

Som en av de fremste merkevarene innen kokkekniver, har Zwilling lang erfaring med utvikling av skarpe kjøkkenredskaper. Denne kunnskapen har, naturlig nok, vært med i arbeidet rundt designet og utviklingen av dette rivjernet.

Dorre Rivjern med Håndtak i Tre

Dorre rivjern tre

Ønsker du et rivjern med et vakkert design, kan Rita fra svenske Dorre være et godt alternativ. Raspejernet har et dekorativt håndtak i tre, og kommer samtidig med en tilsvarende base der det kan stå når det ikke er i bruk.

Rivjernet fra Dorre er kjegleformet og kommer med tre ulike riveoverflater. Dette gjør at du kan raspe både fint og grovt. Jernet kan benyttes både til å raspe ost, så vel som til gulrøtter og tilsvarende.

Bestill Dorre Rivjern i Tre hos NordicNest.no!

Rita fra Dorre har et vakkert design, og kan også benyttes som et dekorativt element på kjøkkenbenken, så vel som på middagsbordet. Håndtaket og basen er laget i pent akasietre, mens selve riveflaten er laget i rustfritt stål.

Rivjernet har, med sitt høye håndtak, en høyde på 27 cm. Med detaljer i tre, får rivjernet et naturlig og organisk preg, og kan gjerne kombineres med andre serveringsredskaper med trehåndtak. Dette kan være alt fra salatbestikk og skjærebrett, til biffkniver.

Ved siden av å være et dekorativt element, er Rita fra Dorre også et praktisk kjøkkenredskap. Håndtaket gir et godt grep, som vil være praktisk under matlagingen. Rivjernet kan samtidig stå fremme på middagsbordet og benyttes under serveringen.

Bloomingville Rivjern i Akasietre

Et annet rivjern i tre, finner vi fra Bloomingville. Jernet kommer med et praktisk håndtak i tre, som også fungerer som en oppbevaringsboks for de nyrevede råvarene.

Den praktiske skålen samler opp under raspingen, slik at råvarene praktisk kan benyttes under servering. Perfekt om du ønsker å servere dine gjester nyrevet parmesan til pastamåltidet.

Bestill Bloomingville Rivjern i Akasietre hos NordicNest.no!

Rivjernet fra Bloomingville har et dekorativt design, og er kanskje ikke ment til matlaging. Dette sammenlignet med flere av de andre raspejernene i oversikten. Samtidig er det et praktisk verktøy til rasping av parmesan når du serverer pasta eller tilsvarende.

Jernet er laget i akasietre og rustfritt stål, og har en lengde på 25 cm. Jernet kommer med en praktisk oppsamlingsboks der den nyrevede osten kan samles opp. Da redskapet er laget i tre, skal det vaskes for hånd.

Bruken av treverk, gjør dette rivjernet fra Bloomingville til et pent og naturlig element. Håndtaket sitter godt i hånden, og gjør redskapet praktisk i bruk. Riv osten med jernet til begeret under er fult.

Eva Solo Riveskål

Riveskålen fra Eva Solo er en praktisk og funksjonell løsning. Rivjernet er laget i rustfritt stål, og er formet som en skål, eller et beger. Dette gjør at de ferdigrevede råvarene samles i skålen under riveprosessen.

Eva Solo riveskål kommer med tre ulike grovheter. Dette gjør at du kan raspe flere ulike råvarer, samtidig som du kan velge hvor grovt revet du ønsker de. Benytt riveskålen til revet gulost, gulrøtter, sjokolade og annet.

Bestill Eva Solo Riveskål hos Bakeren og Kokken!

Riveskålen kommer i form av et praktisk beger, der de ferdigrevne grønnsakene samles opp fortløpende. På denne måten har du hele tiden kontroll på prosessen. De ferdigrevne grønnsakene samles her opp, før de kan overføres til måltidet, eller egnet serveringsskål.

Rivjernet fra Eva Solo er laget i rustfritt stål. Dette gir økt holdbarhet, samtidig som den kan vaskes i oppvaskmaskinen. Produktet er designet av duoen Tools Design. Tools Design står bak flere av Eva Solo sine fremste kolleksjoner.

Hva er et Rivjern?

Et rivjern er et kjøkkenredskap som brukes til å raspe eller rive matvarer i mindre strimler. Det er ofte laget i rustfritt stål med skarpe hull i forskjellige størrelser for å skape fine eller grove strimler av mat. Dette redskapet er veldig praktisk når det gjelder å forberede ingredienser som ost, sitrusfrukter, grønnsaker, nøtter og mer.

Bør jeg Velge et Fint eller Grovt Rivjern?

Valget mellom et fint eller grovt rivjern avhenger i stor grad av hva du planlegger å lage. Hvis du ofte lager mat som krever fint revne ingredienser, som for eksempel parmesan til pasta eller sitrusskall til bakverk, vil et fint rivjern være det beste valget. Hvis du derimot ofte lager mat som krever grovere ingredienser, som for eksempel ost til pizza eller raspede gulrøtter, vil et grovt rivjern være mer passende.

Likevel, siden mange rivjern kommer i sett eller kombinasjoner, kan det være lurt å investere i et slikt sett. På denne måten vil du ha flere alternativer tilgjengelig for forskjellige matlagingssituasjoner.

Hvilket Rivjern er Best for å Raspe Ost?

Når det gjelder å raspe ost, er det beste å velge et rivjern basert på hvilken type ost du skal raspe, og hva du skal bruke det til. For gulost som brukes til pizza eller taco, er et grovt rivjern vanligvis det beste valget. Dette vil gi deg større, tykkere strimler av ost som vil smelte jevnt og legge til en rik smak til maten din.

For hardere oster som parmesan, er et fint rivjern vanligvis det beste valget. Dette vil gi deg finere strimler av ost, noe som er perfekt for å strø over pasta eller risotto.

Hva er et Zestjern?

Et zestjern, også kjent som et sitrusjern, er et spesielt type rivjern designet for å skrelle tynne lag av skall fra sitrusfrukter som appelsiner, sitroner og lime. Disse tynne lagene, kjent som “zest”, er rike på smak og farge og brukes ofte til å gi ekstra smak til en rekke retter og desserter.

Zestjernet har vanligvis mindre og skarpere hull enn vanlige rivjern, noe som gjør det enkelt å fjerne zest uten å få med den bitre, hvite delen under skallet.