Vinkjøler – Test – Klassiske og Moderne Løsninger!

0

En vinkjøler benyttes når vinflasken skal serveres kaldt. Dette kan være i forbindelse med fest eller finere selskaper, eller for romantiske middager og sene kvelder på terrassen.

Når man skal servere vin er det ulike temperaturer som gjelder. Her skal man ikke være for presis, men vintyper som Prosecco, Cava og Champagne, i tillegg til lette hvitviner som Riesling eller Rosé serveres gjerne på 10 grader eller lavere.

Enkelte av vinkjølerne i denne oversikten benytter en dobbelt-vegget termofunksjon for å holde vinflasken kald. Her kan du ta vinen ut av vinskapet og bevare temperaturen utover kvelden. For andre vinkjølere benyttes isbiter eller tilsvarende for å kjøle ned vinen. Dette egner seg best for vintyper som nytes kaldt.

Hvilke Vinkjølere har vi sett på?

I denne oversikten har vi forsøkt å plukke ut et brett utvalg av vinkjølere. Flere av alternativene i oversikten er klassiske vinkjølere i polert rustfritt stål. Her finner du alternativer fra aktører som Georg Jensen, Robert Welch og Zwilling.

Vinkjøler

Oversikten har også vinkjølere med mer unike løsninger. Dette omfatter alternativer med kjøleelementer, bøtteutgaver til bruk med vann og isbiter, eller utgaver der selve vinkjøleren er en faktisk isbit(!).

Ved siden av denne oversikten, har vi også en oversikt over champagnekjølere. Dette er utgaver av bøttetypen, som egner seg for større, og ofte flere flasker. Se oversikten her: Champagnekjøler

Vi håper at denne oversikten skal hjelpe deg å orientere deg i utvalget av vinkjølere, og at du finner et alternativ som dekker ditt behov, både i form av design og funksjonalitet!

Vi har sett på Følgende Vinkjølere:

  • Robert Welch Drift med Dobbelt Vegg
  • Zwilling Sommelier Vinkjøler
  • Manhattan Vinkjøler fra Georg Jensen
  • Rosendahl Grand Cru Vinkjøler
  • Champagne Cooler Vinkjøler i Isbitform
  • KitchenCraft Vinkjøler i Gjennomsiktig Akryl
  • Stelton Pilastro Vinkjøler
  • Vacu Vin Active Cooler med Kjøleelementer

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke vinkjølere andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Robert Welch Drift med Dobbelt Vegg

Robert Welch Vinkjøler

Drift er en dekorativ vinkjøler fra det britiske designselskapet, Robert Welch. Vinkjøleren kommer i blankpolert rustfritt stål, og har plass til én vinflaske.

Vinkjøleren fra Robert Welch kommer med doble vegger, slik at det skapes en isolerende effekt. På denne måten sørger kjøleren for at innholdet i flasken beholder temperaturen.

Bestill Robert Welch Vinkjøler hos Nordic Nest!

Drift vinkjøler fra Robert Welch er et dekorativt element på bordet. Med sine organiske bølger, kombinert med en blankpolert overflate, sørger den for å speile lyset, borddekorasjonene og bevegelsene i rommet, og på denne måten skape et spennende inntrykk.

Drift vinkjøler har en høyde på 22,4 cm, og en dybde på 13,5 cm. Den innvendige diameteren på kjøleren er på 10 cm. Kjøleren er utviklet i blankpolert 18/10 rustfritt stål.

Se Hele Drift-kolleksjonen fra Robert Welch her!

I Drift-serien fra Robert Welch finner du også to ulike champagnekjølere, der man fyller med vann og isbiter. Serien byr også på ulike skåler, vaser og serveringsfat, samt et spennende bølgete etasjefat tilgjengelig i utgaver på 2 og 3 etasjer.

Denne kombinasjonen av produkter, gjør at du har mulighet til å pynte opp serveringsbordet eller festbordet. Kombiner gjerne med fargerike borddekorasjoner som da gjenspeiles i den skinnende overflaten.

Kolleksjonen vant i 2019 den prestisjefylte Red-Dot utnevnelsen i kategorien Produkt Design. Ifølge dommerne ble prisen tildelt basert på seriens unike og distinkte linjer. De fremhevet videre bruken av det rustfrie stålet.

Zwilling Sommelier Vinkjøler

Zwilling Sommelier Vinkjøler

I tyske Zwilling sin Sommelier-kolleksjon finner vi denne vinkjøleren, laget i rustfritt stål. Vinkjøleren har doble vegger, slik at du ikke behøver å benytte isbiter og vann for å holde flasken kald.

Vinkjølere med dobbeltvegget termofunksjon, slik som denne, er designet for å bevare temperaturen på allerede nedkjølte flasker. Dette betyr at du kan ta ut vinflasken fra kjøleskapet, eller hente den opp fra kjellerboden eller vinskapet, for så å bevare temperaturen over lengere tid.

Bestill Zwilling Sommelier Vinkjøler hos NordicNest.no!

Vinkjøleren fra Zwilling er designet for flasker av størrelsen på 750 ml. Ifølge beskrivelsen på deres nettsider skal den egne seg både til vinflasker og mindre champagneflasker.

Kjøleren har en høyde på 19,5 cm, og en dybde på 11,5 cm. Overflaten er laget i børstet 18/10 rustfritt stål. Den børstede overflaten gjør den til et dekorativt element på middagsbordet eller serveringsbordet.

Se Ulikt Tilbehør i Sommelier-serien fra Zwilling!

I Zwilling sin Sommelier-kolleksjon finner du også en rekke andre produkter til servering av vin. Serien omfatter vinopptrekker i rustfritt stål, folieskjærer, vinpumpesett, vinpropp og helletut, samt en egen champagneforsegler.

Alt av tilbehør har tilsvarende designuttrykk som vinkjøleren, slik at de lett lar seg kombinere. Du kan se et lite utvalg av tilbehøret i Zwilling Sommelier på bildet over.

Manhattan Vinkjøler fra Georg Jensen

Georg Jensen Manhattan Vinkjøler

En annen klassisk vinkjøler finner vi i Manhattan-serien fra den danske merkevaren Georg Jensen. Manhattan er Georg Jensen sin barkolleksjon, og har hentet inspirasjon den klassiske Art Deco perioden på begynnelsen av 1900-tallet.

Serien er et moderne design, inspirert av Georg Jensen sine klassiske arbeider, nettopp fra Art Deco perioden. Manhattan har også hentet inspirasjon fra 1920-tallets Gatsby-periode med forbudstid og tilhørende mafiavirksomhet, men også elementer av Mad Men.

Manhattan Vinkjøler Bestiller du hos Nordic Nest!

Manhattan er utviklet i nyere tid av designteamet hos Georg Jensen. Her har de tatt utgangspunkt i gammelt arkivmateriale fra Georg Jensens eget arbeid. Dette omfatter bilder, ulike skisser og gjenstander fra nettopp denne tidsepoken.

Vinkjøleren er laget i høyglanspolert rustfritt stål. Den har et klassisk og elegant design, som gjør seg godt på serveringsbordet. Kjøleren har en høyde på 20 cm, og en diameter på 11,1 cm.

Se Resten av Manhattan-serien fra Georg Jensen!

Denne vinkjøleren fra Georg Jensen er en del av barserien Manhattan. Ved siden av denne vinkjøleren finner man også klassiske glassunderlag i lær, med tilhørende holder, isbitbøtte med klype, cocktailshaker, flaskeåpner og ulike champagnekjølere.

Alle de ulike delene i Manhattan-serien er bygget rundt det samme designbildet, og kan derfor gjerne benyttes i kombinasjon. Dette både til å dekorere i hjemme-baren eller barskapet, men også på selskapsbordet eller serveringsbordet.

Rosendahl Grand Cru Vinkjøler

Rosendahl Grand Cru Vinkjøler

I tråd med disse klassiske vinkjølerne i rustfritt stål, finner vi dette alternativet i Grand Cru serien fra danske Rosendahl. Vinkjøleren fra Rosendahl hjelper til å holde vinen kald, og passer like godt på terrassen en varm sommerdag, som den på middagsbordet om lørdagskvelden.

Vinkjøleren fra Rosendahl kan også puttes i ryggsekken eller picnick kurven, slik at du kan ta med den tempererte vinflasken ut i hagen eller ned på stranden.

Bestill Rosendahl Grand Cru Vinkjøler hos NordicNest.no!

Rosendahl Grand Cru vinkjøler har et ytre i mirror-polert rustfritt stål. Inne i kjøleren finner du en beskyttende beholder i svart plast. Det tilsvarende designet finner man også igjen i Grand Cru seriens isbit-holder.

På yttersiden er den blankpolerte vinkjøleren utsmykket med store og markante riller langs kantene. Dette er en del av det nå velkjente Grand Cru designet, og du vil finne tilsvarende riller på de fleste av produktene i serien.

Rosendahl Grand Cru vinkjøler har en høyde på 22 cm, og en diameter på 12 cm. Kjøleren skal kun vaskes for hånd.

Champagne Cooler Vinkjøler i Isbitform

Et noe unikt alternativ til vinkjøler er dette funnet hos nettbutikken Coolstuff.no. Ulikt fra de klassiske alternativene i blankpolert rustfritt stål, finner vi her vinkjølere laget av isbiter.

Her vil du med andre ord ha et sett med gigantiske isbiter stående på serveringsbordet. Ikke bare vil disse sørge for å bevare temperaturen på innholdet i flasken, men også hjelpe med å kjøle det ned.

Champagne Cooler Vinkjøler finner du hos Coolstuff.no!

Settet består av en metallfarget skål, og en isbitform. Isbitformen fylles med vann, og legges i fryseren frem til før selskapet eller middagen skal starte. Vin- eller champagneflasken kan nå plasseres i den runde isbiten, og innholdet holdes kaldt.

Champagne Cooler vinkjøler er et morsomt alternativ i seg selv, men det er også mulig å ta det et skritt videre. Her er det bare å prøve seg frem. Vannet kan eksempelvis farges med konditorfarge. Samtidig er det også mulig å benytte ulike kreative elementer som fryses inn i isbiten.

Les mer om Vinkjøleren hos Coolsuff!

Her kan man fryse inn dekorative blomster, fargerike frukter og bær, skjell, eller annet for å skape en spennende og unik effekt. På denne måten kan man benytte farger og dekor som passer til den aktuelle anledningen. Den isbitformede champagnekjøleren vil med andre ord bli et naturlig samtaleemne rundt bordet.

Da vannet i isbitformen må fryses ned før bordet skal dekkes, er det nødvendig å planlegge dette på forhånd. Sørg derfor dagen før å gjøre plass i fryseren og klargjøre vinkjølerne. Når vannet får fryst ned over natten, er de klare til bruk.

KitchenCraft Vinkjøler i Gjennomsiktig Akryl

Fra KitchenCraft finner vi denne vinkjøleren/champagnekjøleren i gjennomsiktig blank akryl. Ha i isbiter og kaldt vann og plasser i flaskene. Vinkjøleren fra KitchenCraft kan benyttes til én eller to vinflasker.

Vinkjøleren er laget i solid akrylplast, noe som gir den en god holdbarhet. Den avrundede vinkelen på kjølerens overdel gjør at den får et moderne og stilfullt preg. Vinkjøleren er samtidig utstyrt med et håndtak, slik at det skal være lettere å flytte den.

Bestill KitchenCraft Vinkjøler hos Christiania Glasmagasin!

Da denne fylles med isbiter og vann, kan den også beskrives som en champagnekjøler. Ikke bare holder den flasken temperert, isbitene er også med på å kjøle ned innholdet. Benytt denne til alt fra kaldt vann, ulike vintyper, eller champagne.

Vinkjøleren har en høyde på 28 cm, og er på det lengste 26,2 cm bred. Dette gir plass til opp til to normale vinflasker. Vinkjøleren vaskes for hånd.

Stelton Pilastro Vinkjøler

Fra Stelton finner vi Pilastro vinkjøler laget i glass. Vinkjøleren er sylinderformet og preget av markante rifler rundt sidene. Vinkjøleren har et retro preg, og har hentet inspirasjon fra den klassiske art deco epoken på 1920-tallet.

Serien er designet av Francis Cayouette, og har en sofistikert og elegant aura. Francis har i sitt design en sterk fokus på det hverdagslige livet, og har med dette designet en vinkjøler som egner seg til bruk både på terrassen, på middagsbordet, eller på møterommet.

Bestill Stelton Pilastro Vinkjøler hos NordicNest.no!

De riflede nedadgående linjene langs kanten er med på å gi Pilastro vinkjøler fra Stelton et unikt preg. Linjene går også igjen i de andre produktene i Stelton sin Pilastro-serie. På denne måten kan disse elementene godt kombineres på bordet.

I Pilastro-serien fra Stelton finner du i tillegg til denne vinkjøleren, også serveringsskåler i ulike størrelser. Disse kan benyttes både til dekor, eller som servering av eksempelvis frukt. Vinkjøleren kan, når den ikke benyttes til å holde vinflasken kald, alternativt benyttes som vase eller til blomster.

Se Annet Tilbehør i Pilastro-serien fra Stelton!

Vinkjøleren har høy temperatur-toleranse, og kan derfor puttes i fryseren. Den nedfryste vinkjøleren kan dermed hjelpe til med å holde vinflasken kald, også ute på terrassen om sommeren. Ved siden av å kjøle ned vinkjøleren i fryseren, kan man også benytte isbiter og vann til kjølingen.

Pilastro vinkjøler fra Stelton er laget i maskinblåst glass. Kjøleren har en høyde på 20 cm, og en diameter på 11 cm.

Vacu Vin Active Cooler med Kjøleelementer

Active Cooler fra Vacu Vin er en attraktiv, men også smart vinkjøler. Inne i vinkjøleren finner du et sett med kjøleelementer som kan tas ut og legges i fryseren. På denne måten har du et iskald indre neste gang du ønsker å servere vin.

Vinkjøleren fra Vacu Vin har fått navnet Active Cooler, nettopp fordi den kjøler ned vinen for deg. Med iskalde kjøleelementer er vinflasken nedkjølt på kun 15 minutter, og vinen holder seg kald utover kvelden.

Bestill Vacu Vin Active Cooler hos Bakeren & Kokken!

Active Cooler har et enkelt og klassisk, men samtidig elegant design. Velg mellom utgaven i svart eller rustfritt stål. Vinkjøleren egner seg fra alt til middagsselskapet til grillfesten, eller sene sommerkvelder på terrassen.

Kjøleren er designet for vinflasker på størrelse mellom 70 og 100 ml. Da kjøleren benytter is for å kjøle ned innholdet i flasken, anbefales den til bruk for vintyper som nytes kaldt.

Når kjøleelementene er kalde, holder de temperaturen lav i flere timer. For å kjøle de ned bør de ligge i fryseren i minst seks timer før de tas i bruk. Det er samtidig anbefalt å oppbevare kjøleelementene i fryseren, slik at de allerede er nedkjølte når du ønsker å ta de i bruk.

Hva Skiller en Vinkjøler fra en Champagnekjøler?

Det som skiller en vinkjøler fra en champagnekjøler er ikke bare størrelsen og formen på bollen, men også funksjonaliteten. Mens en champagnekjøler gjerne har en stor skål hvor man plasserer kaldt vann og isbiter, vil en vinkjøler kjøle ned vinflasken med en isolerende effekt.

En vinkjøler vil med andre ord ikke behøve isbiter og kaldt vann som en champagnekjøler. Dette skyldes hovedsakelig at man ønsker å servere champagne på en lavere temperatur, en det man ønsker å servere rødvin og hvitvin.

Benytter man Isbiter i en Vinkjøler?

De aller fleste vinkjølere er designet slik at man ikke skal bruke isbiter. Dette for å oppnå en ønsket serveringstemperatur. I stedet har vinkjøleren en isolerende termoeffekt som er designet for å bevare den kalde temperaturen på vinen lengst mulig.

Det finnes dog unntak fra dette, og du vil finne flere av disse i denne oversikten. Enkelte vinkjølere kommer også med kjøleelementer som skal ligge i fryseren før den tas i bruk.

Hva er Serveringstemperatur for Hvitvin?

Den ideelle serveringstemperaturen for hvitvin avhenger av typen hvitvin.

Lette hvite viner, som Pinot Grigio og Sauvignon Blanc, serveres best ved rundt 7-10 grader Celsius. Fyldigere hvite viner, som Chardonnay eller Viognier, kan serveres litt varmere, rundt 10-13 grader Celsius.

Finner man Vinkjølere til Flere Flasker?

Selv om det finnes vinkjølere til flere flasker, er det mest vanlig å definere en vinkjøler som en beholder til én vinflaske. Dersom man ønsker å servere flere vinflasker på festbordet bør man i stedet se på champagnekjølere, da disse også kommer i større størrelser med plass til flere flasker samtidig.

Mens en vinkjøler ofte benytter en isolerende effekt for å holde vinflasken kald, vil en champagnekjøler benytte kaldt vann og isbiter for å kjøle ned flasken til en kaldere serveringstemperatur.