Knivmagnet – Test – Knivlister og Knivblokker med Magnet

0

En knivmagnet hjelper deg å holde orden på kokkeknivene! En knivmagnet vil ikke bare beskytte knivene mot slitasje fra oppbevaring kjøkkenskuffen. Magneten sørger samtidig for at de ulike kokkeknivene alltid er lett tilgjengelig under matlagingen.

Global Knivmagnet

Det finnes flere typer knivmagneter. I denne oversikten har vi sett på alternativer i form av magnetiske knivlister som festes på veggen, og magnetiske knivblokker som man plasserer på kjøkkenbenken.

De ulike knivmagnetene kommer i flere materialer og design. Her vil du finne alternativer i tre og alternativer i stål. Noen med et nordisk design, mens andre har hentet inspirasjon fra japansk design.  

Hvilke Knivmagneter har vi sett på?

Vi har i denne oversikten forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av knivmagneter, både til vegg og til kjøkkenbenken. Noen av alternativene vil være fra kjente merkevarer innen kokkekniver som Global, Zwilling og Satake.

Knivmagnet

Andre magnetlister vil igjen være fra merkevarer som er mer kjent for vakre design innen interiør og møbler. Dette fra leverandører som Eva Solo, Dorre og Andersen Furniture. Magnetlistene kommer i ulike design, med ulike bruksområder og i ulik størrelse.

Vi håper at denne oversikten vil hjelpe deg i å få en bedre oversikt rundt de ulike alternativene tilgjengelig!

Vi har sett på Følgende Knivmagneter:

  • Global G-42 Knivmagnet
  • Zwilling Knivblokk med Magnet
  • Magneto Knivmagnet til 8 Kniver
  • Knivmagnet Nordic Kitchen
  • Hugo Knivstativ i Bambus fra Dorre
  • Andersen Furniture Knivlist
  • Satake Kuro Magnetisk Knivbrett

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke knivmagneter andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Global G-42 Knivmagnet

Global Knivmagnet

Fra knivmerket Global finner vi deres G-42 knivmagnet. Knivlisten er preget av Global sine svarte hull, og skaper med dette et spennende visuelt element. Global G-42 knivmagnet er tilgjengelig i flere størrelser.

Global G-42 knivlist er en knivmagnet som monteres på veggen over kjøkkenbenken. På denne måten har du kokkeknivene lett tilgjengelig, samtidig som du beskytter de mot slitasje og skade.

Bestill Global Knivmagnet hos Bakeren og Kokken!

Knivmagneten er dekorert med svarte hull, hentet fra hullene vi kjenner fra håndtaket på de populære Global knivene. På denne måten skaper man et felles designelement mellom knivmagnet og kniver. Global G-42 knivmagnet kan selvfølgelig også benyttes til andre kokkekniver.

Global G-42 er tilgjengelig i flere ulike størrelser. Dette gjør at du kan velge en knivlist som har en størrelse som passer ditt kjøkken, og ditt utvalg av kokkekniver. Velg mellom størrelser på 31 cm, 41 cm, 51 cm og 81 cm.

Se Flere Alternativer og Størrelser!

Ved siden av Global knivmagneter med svarte prikker, finnes også en utgave med glatt overflate. Denne knivmagnet har et noe annet uttrykk enn denne med prikker, og kan derfor være aktuell for mange. Det glatte alternativet er tilgjengelig i det samme utvalg av størrelser.

Global G-42 knivmagnet er laget i slitesterkt stål og har gode anmeldelser fra sine brukere. Knivlisten på 41 cm, har hos Bakeren og Kokken mottatt 20 vurderinger med full pott på 5 stjerner. Flere har også lagt ved bilde av sin nye knivlist hengt opp på veggen.

Zwilling Knivblokk med Magnet

Fra det tyske knivmerket Zwilling finner vi denne knivmagneten i bambus. Knivmagneten er en bordbasert med magnetfunksjon som holder knivene på plass. Knivmagneten gir deg mulighet til å oppbevare knivene, samtidig som de vises frem på en dekorativ måte.

Den magnetiske knivblokken fra Zwilling har en bredde på 30 cm, og en høyde på 18,5 cm. Dette gjør at du har god plass til å lagre de viktigste kokkeknivene. Knivmagneten rommer et sted mellom 5 og 7 kokkekniver, avhengig av størrelse.

Bestill Zwilling Knivblokk med Magnet hos Bakeren og Kokken!

Med en magnetisk knivblokk har du alltid knivene innen rekkevidde på kjøkkenbenken. Her har du med andre ord muligheten til å ha tilgjengelig de kokkeknivene du oftest benytter under matlagingen.

Knivblokken er fremstilt i naturlig bambus. Dette er et materiale som fremstår vakkert, og som samtidig er tolerant for vann, samt dannelse av flekker og riper fra knivene. Den magnetbaserte knivblokken fra Zwilling kommer samtidig uten hull til knivene, og er dermed noe mer hygienisk.

Selskapet Zwilling J. A. Henckels er en av eldste eksisterende knivprodusentene, og ble grunnlagt tilbake i 1731. Merkevaren har et bredt utvalg av kokkekniver til privat og profesjonelt bruk, men fører også mye annet utstyr til kjøkkenet.

Se også Knivblokker!

Magneto Knivmagnet til 8 Kniver

Eva Solo Magneto Magnetlist

Fra danske Eva Solo finner vi deres Magneto knivlist med kapasitet for opp til 8 kokkekniver. Knivmagneten er laget med et smart design som gjør at knivene lagres med den skarpe siden pekende inn mot veggen.

Den smarte og dekorative knivmagneten er designet av Poul Solberg og Peter Egelund. Knivmagneten er laget i rustfritt stål med detaljer i gummi, og har kapasitet til opptil 8 større kniver. Knivmagneten har en lengde på 28 cm, og en høyde på 5,1 cm.

Bestill Eva Solo Magneto Knivmagnet hos NordicNest.no!

Knivlisten fra Eva Solo er utviklet med en taggete utforming, der kokkeknivene festes på siden av hver åpning. På denne måten unngår man at knivene plasseres over hverandre, samtidig som man sørger for at de skarpe knivbladene peker inn mot veggen. Dette er med på å øke sikkerheten rundt produktet.

Den smarte løsningen med taggete magnetfester gjør også at man på 28 cm, får plass til flere kniver enn på en standard knivmagnet som da må være mye lenger. Dette er med på å gjøre knivmagneten arealeffektiv.

Knivmagnet Nordic Kitchen

Eva Solo Nordic Kitchen Knivmagnet

Fra Eva Solo finner vi også deres Nordic Kitchen knivmagnet. Knivmagneten er en klassisk knivlist, laget i rustfritt stål og silikon. Knivlisten i Nordic Kitchen serien har et minimalistisk design, og har hentet elementer fra Japansk knivdesign.

Eva Solo Nordic Kitchen knivlist er formet som en avlang sirkel i svart, som holdes oppe av to fester i blank stål. Knivmagneten har en lengde på 40 cm, og en høyde på 4 cm.

Eva Solo Nordic Kitchen Knivmagnet finner du hos Kitchn.no!

Knivlisten benytter en kraftig magnet, slik at knivene sitter godt fast. Magnetlisten monteres lett på veggen, over kjøkkenbenken, slik at du har kokkeknivene lett tilgjengelig.

Eva Solo Nordic Kitchen knivlist er designet i et minimalistisk og tidløst design. Dette designet gjør at den passer godt inn på de aller fleste kjøkken. Eva Solo har benyttet elementer fra japansk knivdesign for å hente inspirasjon til utformingen.

Bestill Eva Solo Nordic Kitchen Knivmagnet!

Knivmagneten er en del av Eva Solo sin Nordic Kitchen serie. Dette er en serie som kjennetegnes av svarte serviser i stentøy, samt kjeler og stekepanner i sort med elementer av tre.

Nordic Kitchen har også en serie med kokkekniver, også inspirert av japanske tradisjoner. Her finner du Santokukniv, kokkekniv, urtekniv, grønnsakskniv, brødkniv og annet. Med de japanske elementene i design og konstruksjon, passer knivene godt til knivlisten i serien.

Se vår guide til Knivsett!

Hugo Knivstativ i Bambus fra Dorre

Dore Knivstativ Magnet

Fra svenske Dorre finner vi deres Hugo knivstativ, utviklet i slitesterk bambus. Knivblokken kommer med en sterk magnet som sørger for å holde knivene på plass. Knivmagneten sørger for et pent og ryddig oppsett av knivene, og passer godt på kjøkkenbenken.

Dorre Hugo knivmagnet gjør at du kan oppbevare knivene lett tilgjengelig på kjøkkenbenken. På denne måten sørger du for at de alltid er innen rekkevidde, samtidig som du bevarer knivene kvalitet og holdbarhet.

Bestill Dorre Hugo Knivmagnet hos Bakeren og Kokken!

Knivmagneten er laget i slitesterk lys bambus og har en bredde på 22,5 cm, og en høyde på 20 cm. Hugo knivmagnet fra Dorre kommer også i en nyere XL utgave laget i mørkere akasietre. Den større utgaven av knivblokken har en størrelse på 30 x 22,5 cm, noe som gir plass til flere kniver. Begge alternativene vaskes for hånd.

Hugo har et klassisk design, og egner seg til flere typer knivdesign. Dette både med skaft i tre og håndtak i stål. Kombiner gjerne med Dorre sine egne kokkekniver, eller bruk knivblokken i kombinasjon med dine eksisterende kniver.

Se også XL-Versjonen i Akasietre!

For knivblokker av denne typen kan det være lurt å være oppmerksom på knivblokkens størrelse. Bredden bestemmer hvor mange, eller hvor store kniver, den har kapasitet til. Høyden bestemmer hvor lange kniver man kan benytte.

Brødkniver kan eksempelvis bli for lange for en knivmagnet av denne typen. Samtidig er det OK om kniven festes med skaftet noe høyere, slik at også de større knivene får plass.

Andersen Furniture Knivlist

Fra danske Andersen Furniture finner vi denne knivlisten i eik. Knivlisten kommer med knivmagnet som sørger for å holde kokkeknivene på plass.

Knivmagneten fra Andersen Furniture har et elegant design i lys eik. Bruken av eik sørger for å gi knivlisten et elegant og kvalitetsrikt design, og passer seg dermed godt over de aller fleste kjøkkenbenker.

Bestill Andersen Furniture Magnetlist hos Bakeren og Kokken!

Lys eik er en farge, eller et materialvalg, som går igjen mye i Andersen Furniture sitt kjøkkenutstyr. Dette gjør at du har mulighet til å kombinere knivmagneten med serveringsbrett i eik, brødboks, tørkerullholder, krydderkverner og mye annet.

Bruken av lys eik har et nordisk preg, noe som man også finner igjen både i møbler og interiør fra Andersen Furniture. Det danske selskapet har sin historie tilbake til 1916, og har igjennom over 100 år utviklet design til skandinaviske hjem.

Knivlisten har en lengde på 32 cm, noe som gir god plass til de viktigste kokkeknivene. Knivmagneten hjelper til med å beskytte skarpheten på knivene ved å holde de adskilt, istedenfor at de ligger løst i kjøkkenskuffen.

Satake Kuro Magnetisk Knivbrett

Denne magnetiske knivblokken fra Satake er en del av deres Kuro-kolleksjon. Knivmagneten er laget i rustikt brent tre, og har kapasitet til opptil 5 kokkekniver.

Satake er et svensk selskap som spesialiserer seg på japanske kokkekniver. I deres produktutvalg finner man flere kolleksjoner med kokkekniver, designet basert på japanske tradisjoner. Blant disse kolleksjonene finner man også serien Satake Kuro som denne knivmagneten er en del av.

Satake Kuro Knivmagnet finner du hos KitchenTime.no!

Knivene i Satake Kuro kolleksjonen er laget i hamret stål som har blitt prosessert 8 ganger for å oppnå ønsket hardhet. Denne prosessen ser man på knivbladenes levende utforming.

Knivene kommer samtidig med et skaft eller håndtak i brent tre. Knivmagneten i Kuro serien har ett lysere og mer rustikt preg med flere detaljer og variasjoner, sammenlignet med fargen på knivenes håndtak.

Blant kokkeknivene i Satake Kuro serien finner man en kjøttøks, eller chopper, santoku-kniv, sakata hakker, samt brødkniv og all-round kniver. Fra Satake finner vi også flere andre kolleksjoner, som deres Houcho serie laget med knivblad i høykarbon stål, og knivskaft i magnolia-tre.

Satake Kuro knivmagnet har en størrelse på 25 x 22 cm, og har en kapasitet på mellom 3 og 5 kniver. Dette varierer ut ifra størrelse på knivene.

Hvorfor Bruke en Knivmagnet?

Å bruke en knivmagnet har flere fordeler. En av dem er plassen den sparer på kjøkkenet ditt. Kniver tar opp mye plass i en skuff eller i en knivblokk, mens en knivmagnet lar deg utnytte veggplassen. En annen fordel er at den bidrar til å holde knivene skarpe.

Når kniver lagres i en skuff, kan de bli sløve eller skadet av å komme i kontakt med andre redskaper. En knivmagnet holder knivene adskilt og beskytter dem mot skade. Dessuten er det hygienisk å oppbevare kniver på en magnet, da de henger i luften og tørker raskt etter vask, i motsetning til en knivblokk som kan samle fuktighet og bakterier.

Er en Knivmagnet bra for Knivene?

Ja, en knivmagnet er generelt bra for knivene. For det første beskytter den knivene mot skade ved å holde dem adskilt og forhindre at de kommer i kontakt med andre redskaper. For det andre holder den knivene tørre og hjelper til med å forhindre rust og bakterievekst. Det er imidlertid viktig å henge knivene opp og ta dem ned forsiktig for å unngå å skade bladene.

Hvor Sterk må en Knivmagnet Være?

Styrken på knivmagneten du trenger, avhenger av knivenes størrelse og vekt. Generelt sett bør en knivmagnet være sterk nok til sikkert å holde dine tyngste kokkekniver uten at de sklir eller faller ned.

Du vil også at magneten skal være jevn og sterk over hele lengden, slik at knivene ikke sklir til den ene siden. Når det er sagt, bør magneten ikke være for sterk, ettersom det kan gjøre det tungvint å hente ned knivene og potensielt kan skade bladene.

Hva er Best av Veggmontert eller Stående Knivmagnet?

Valget mellom en veggmontert og en stående knivmagnet avhenger av plassen du har tilgjengelig og dine personlige preferanser. En veggmontert knivmagnet er flott for å spare plass på benken og holder knivene lett tilgjengelig mens du lager mat.

Veggmonterte knivlister er også mer vanlige og har en tendens til å være rimeligere. En stående knivmagnet kan imidlertid være et stilfullt tillegg til kjøkkenet ditt og kan være lettere å bruke. Ulempen er at de tar mer plass på kjøkkenbenken.