Stekespade – Test – Se Folkets Favoritter!

0

Når det skal lages hjemmelaget mat, står stekespaden sentralt. Dette gjelder både om du skal lage en rask eggerøre, steke hamburgere, eller annet kjøtt eller grønnsaker. Stekespaden er et sentralt kjøkkenredskap på de aller fleste kjøkken.

Stekespadene i oversikten kommer i flere designvalg og materialvalg. Her vil du finne alternativer i tre, eller med trehåndtak, samt alternativer i silikon, nylon og plast.

De fleste av delene kommer gjerne i kombinasjon med andre kjøkkenredskaper. Dette omfatter alt fra gryteskjeer, øser og pastasleiver, til boksåpnere, dørslag og sitronpresser. Dette varierer mellom de ulike merkevarene, men gir mulighet for å kombinere.

Hvilke Stekespader har vi sett på?

Vi har i denne oversikten forsøkt å samle en kombinasjon av stekespader. Dette varierer mellom brede og smale utgaver, samt alternativer i ulike materialer. Stekespadene er både dekorative og funksjonelle på hver sine måter.

Stekespade

Stekespadene i oversikten er ofte del av en større kolleksjon. For enkelte av merkevarene kan dette være matchende kjøkkenredskaper, mens det for andre er en del av en større serviseserie eller serie med steke- og kokekar.

Vi har sett på Følgende Stekespader:

  • Staub Stekespade med Håndtak i Tre
  • Fiskars Functional Form Stekespade
  • Brabantia Profile Stekespade
  • Annie Kjøkkenredskaper fra Tareq Taylor
  • Rosendahl RÅ Kjøkkenredskaper i Tre
  • OXO Good Grips Fleksibel Silikon
  • Aida Raw Teak Stekespade i Teak Tre
  • Eva Solo Nordic Kitchen

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke stekespader andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Staub Stekespade med Håndtak i Tre

Stekespaden fra Staub kommer i sort silikon og akasietre. Dette gir et dekorativt uttrykk, samtidig som det er godt å holde i hånden. Kombinasjonen av sort silikon og tre gir også assosiasjoner Staub sine støpejernspanner med trehåndtak.

Kjøkkenredskapene i tre fra Staub er populære. I vår test av kjøkkenredskaper fra tidligere i år, har dette settet kommet ut med over 60 % av stemmene. Dette etter over 100 stemmer. De stilfulle redskapene, med håndtak i tre, er med andre ord noe som mange setter pris på.

Bestill Staub Stekespade hos Kitchn.no!

Stekespaden fra franske Staub har et klassisk rustikt design, og passer godt på kjøkkenet. Det svarte silikonet har høy varmetoleranse, og er samtidig lett å rengjøre. Da skaftet på spaden er i tre, skal den vaskes for hånd etter bruk.

Staub Stekespade

Stekespaden kan benyttes på alle stekepanner og kjeler, inklusive non-stick belegg. Spaden kommer videre med et smart hull i enden av skaftet, slik at det er mulighet til å henge den opp på en krok.

Se Også Utvalget hos Nordic Nest!

Ved siden av stekespade, finner du i dette settet fra Staub også flere andre kjøkkenredskaper. Dette omfatter et bredt utvalg av øser, serveringsskjeer, universalspade, slikkepott, wokspade, hullsleiv, bakepensel, med mer. Disse kan selvfølgelig kombineres som verktøy under matlagingen.

Fiskars Functional Form Stekespade

Fiskars Functional Form Stekespade

Fra Fiskars finner vi deres Functional Form stekespade, med deres ikoniske oransje detaljer. Spaden er laget i sort plast, og kommer med en oransje ytre kant i silikon. Denne oransje silikonkanten er mykere enn selve spaden, og sørger med dette for å beskytte stekepannen.

Fiskars stekespade har et smalt design, slik at den kommer godt til under stekingen. Spaden har samtidig et smart balansepunkt, som gjør at den kan hvile på stekepannens side. Functional Form stekespade kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Bestill Fiskars Functional Form Stekespade hos NordicNest.no!

Functional Form er en kolleksjon med kjøkkenredskaper, designet for hverdagslig bruk. Redskapene skal være enkle i bruk, enkle å bruke, og enkle å rengjøre.

Ved siden av spade til steking finner du i denne serien også et bredt utvalg av kjøkkenutstyr. Dette varierer fra klassiske kjøkkenredskaper, til kokkekniver, pizzahjul, skjærebrett, dørslag, stekepanner, rivjern og annet.

Se Andre Kjøkkenredskaper fra Fiskars!

Selv om mange av kjøkkenredskapene og kjøkkenutstyret i Fiskars sin Functional Form-kolleksjon er preget av de oransje detaljene, finner du også deler i ren svart, samt tre, rustfritt stål og annet. Serien har også deler med hvite håndtak.

Brabantia Profile Stekespade

Brabantia Profile Stekespade

Kjøkkenredskapene fra Brabantia kommer med et stilrent design. Mens selve arbeidsflaten er laget i svart nylon, er håndtaket laget i rustfritt stål. Dette gjør stekespaden til et varmeresistent og funksjonelt alternativ.

Stekeflaten i nylon er varmeresistent, og kan håndtere temperaturer opp til 220 grader. Dette gjør at den tåler vanlig steking i stekepanne. Materialet sørger samtidig for at du ikke trenger å være bekymret for riper i kjeler eller stekepannens non-stick belegg.

Brabantia Profile Kjøkkenredskaper finner du hos Nordic Nest!

Brabantia Profile stekespader kommer i to utgaver. Den ene har den typiske brede spaden, som egner seg godt til steking av større matvarer. Den andre har en smalere og spissere form, som egner seg mer til mer detaljert arbeide.

Begge alternativene innenfor Brabantia Profile sine stekespader kommer med avlange riller, som sørger for at overskuddsfett renner av. Dette gjør at spadene egner seg godt også til servering fra stekepannen.

Ved siden av stekespader, finner du i Brabantia sin Profile-kolleksjon, også tilsvarende andre kjøkkenredskaper. Velg her mellom klype, sil, isskje, boksåpner, slikkepott, ballongvisp, pastasleiv, potetmoser, pizzahjul, og mye annet.

Annie Kjøkkenredskaper fra Kitchenware by Tareq Taylor

Kitchenware by Tareq Taylor Indigo Stekespade

Annie er en serie med kjøkkenredskaper fra den svenske merkevaren Kitchenware by Tareq Taylor. Serien er tilgjengelig i fargene Indigo og Forrest Green, og omfatter stekespade, gryteskje og spaghettiskje.

Annie stekespade fra Tareq Taylor er laget i et smart design. Spaden har en base i metall, med et ytre silikonbelegg. Dette gir en solid base, samtidig som silikonoverflaten beskytter stekepannen din. Stekespaden tåler temperaturer opp til 230 grader, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Bestill Tareq Taylor Stekespade hos Bakeren & Kokken!

Det praktiske kjøkkenverktøyet er tilgjengelig i to spennende fargevalg. Her kan du velge mellom det blå alternativet Indigo, eller den grønne Forrest Green. Dette skiller seg fra tradisjonelle kjøkkenredskaper i svart.

Disse fargevalgene går også igjen i andre av seriens kjøkkenredskaper. Velg her mellom seriens gryteskje, eller deres spaghettiskje. Fargene benyttes også i Kitchenware by Tareq Taylor sine muffinsformer, ovnsformer, brødformer og annet.

Velg Mellom Blå og Grønn Utgave!

Tareq Taylor er en av Sveriges fremste kokker, og er som en del av dette også en fremtredende TV-personlighet. Tareq har videre skrevet flere kokebøker og driver restauranter både i Lund og Malmø.

Rosendahl RÅ Kjøkkenredskaper i Tre

RÅ er en spennende kolleksjon med kjøkkenutstyr, utviklet av danske Rosendahl, i samarbeide med Jesper Vollmer. Serien benytter seg av mørkt tre, stentøy med støpejernslokk, skinn og røff grå tekstil.

Valget av materialer gjør at serien gir et mørkt og spennende uttrykk, i tråd med nordiske tradisjoner. Serien er bygget rundt Jesper Vollmer sine mange år med erfaring på kjøkkenet. Han har her lagt vekt på brukeropplevelsen, og det unike formspråket.

Bestill Rosendahl RÅ Stekespade hos Kitchn.no!

Rosendahl RÅ palett, eller stekespade, er fremstilt i robust varmebehandlet asketre. Paletten gir et godt grep, og egner seg godt til eggerøre, eller sautering av kjøtt eller grønnsaker. Ved siden av palett, finner du i kolleksjonen også matchende gryteskje, samt ballongvisp.

Det mørke treet går også igjen i seriens pepperkverner, saltkar og skjærebrett. Kombiner gjerne for å skape et helhetlig uttrykk på kjøkkenbenken.

Stekespaden fra Rosendahl RÅ har en lengde på 30 cm. Da spaden er laget i tre, skal den ikke vaskes i oppvaskmaskin. Vaskes av for hånd etter bruk, og tørk raskt over for å bevare kvaliteten og holdbarheten.

OXO Good Grips Fleksibel Silikon

OXO Good Grips Stekespade

Fra OXO Good Grips finner vi deres fleksible stekespade i silikon. Spaden kombinerer styrken i rustfritt stål, med varme-håndteringen og non-stick-vennligheten til silikon. OXO Good Grips er tynn, og kan benyttes til alt fra burgere til speilegg.

Basen for OXO sin stekespade er laget i rustfritt stål, mens selve håndtaket og stekespaden er laget i silikon. Dette er med på å gi den et solid design, kombinert med god fleksibilitet. Håndtaket i silikon gir et mykt sklisikkert grep.

Bestill OXO Good Grips Stekespade hos Bakeren og Kokken!

Silikonoverflaten på spaden er myk og tynn, og kommer seg dermed godt til under det du ønsker å steke. Spaden kan også benyttes på non-stick overflater. Vaskes i oppvaskmaskinen.

OXO har et bredt utvalg av stekespader, og du finner her noe for enhver smak. Her tilbyr de alternativer i rustfritt stål, utgaver i hel silikon, grillstekespader og annet.

Merkevaren har også et bredt utvalg av andre kjøkkenredskaper til matlagingen. Dette omfatter grønnsaksskrellere, boksåpnere, hvitløkpresser, pizzahjul, rivjern, potetpresse, og mye annet.

Aida Raw Teak Stekespade i Teak Tre

Fra Aida sin Raw-kolleksjon finner vi deres spatel, eller stekespade i tre. Trespaden er laget i teak og fungerer også fint som en interiørdetalj på kjøkkenet.

Aida Raw stekespade har et pent design i mørk teak. Redskapet er samtidig allsidig og kan benyttes til alt fra baking, steking i stekepanne, og røring av eggerøre. For å bevare spatelen lengst mulig, er det anbefalt å behandle den med olje med jevne mellomrom.

Bestill Aida Raw Teak Kjøkkenredskaper hos Kitchn.no!

Raw er i utgangspunktet en serviseserie, utviklet som et samarbeide mellom danske Aida og skuespiller Christiane Schaumburg-Müller. Serviset benytter seg av stentøy med røffe overflater, og bestikk og tilbehør i flere ulike fargevalg.

Bruk av teak står også sentralt i Aida Raw-kolleksjonen. Ved siden av Raw spatel eller stekespade i teak, finner du også gryteskje, smørkniv, salatbestikk, tørkerullholder, eggeglass og skjærefjøler. Teakfargen passer godt i kombinasjon med de andre delene i Aida-serviset.

Se Utvalget Innen Kjøkkenredskaper fra Aida Raw Teak hos Nordic Nest!

Da Aida Raw spatel er laget i tre, skal den ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Vaskes av for hånd etter bruk, og tørkes raskt av. La den ligge ute og tørke ferdig før du legger den bort i kjøkkenskuffen.

Eva Solo Nordic Kitchen

Danske Eva Solo har gjennom sin Nordic Kitchen kolleksjon, skapt en serie som passer godt med det skandinaviske kjøkkenet. Stekepannen fra Eva Solo Nordic Kitchen kombinerer bruk av lys eik tre, med svart silikon.

Bruk av silikon på spaden gjør at den slipper lettere, og dermed fungerer godt til steking og røring av råvarer. Den er også rask å skylle av etter bruk. Samtidig er silikon skånsomt mot underlaget på stekepanner og kjeler.

Bestill Nordic Kitchen Stekespade hos NordicNest.no!

Ved siden av stekespade, finner du i Eva Solo sin Nordic Kitchen-serie også flere andre kjøkkenredskaper. Dette omfatter kjøkkensleiv, samt stor og liten gryteskje. Kombinasjonen av svart og tre benyttes også i flere av de andre delene i serien.

Her vil du finne serveringsbrett, kjøkkentimer, knivblokk, stekepanne, brødkurv, smørboks og annet. Serien byr videre på et vakkert svart servise med tilbehør, utviklet i stentøy.

Bør Jeg Velge en Stekespade i Silikon eller Rustfritt Stål?

Valget mellom silikon og rustfritt stål kommer an på dine behov og bruksområder. Silikon er fleksibelt og mildt mot overflaten på non-stick panner, mens det kan være mindre holdbart enn rustfritt stål. Rustfritt stål er veldig holdbart og stilig, men kan skrape overflaten på non-stick panner og kan oppleves stive å bruke.

Er en Stekespade i Plast, Nylon og Silikon Trygt?

Stekespader i plast, nylon og silikon er generelt ansett som trygge for matlaging når de er designet for dette formålet. Det er likevel viktig å velge produkter som møter matkvalitetsstandarder. Plast som er BPA-fri er foretrukket, da BPA kan ha negative helseeffekter.

Matkvalitets silikon og nylon bør være varmebestandig opp til de temperaturene du planlegger å bruke dem ved, for å unngå smelting eller nedbrytning.

Når Bør man Unngå Stekespader i Rustfritt Stål?

Stekespader i rustfritt stål bør unngås når du bruker non-stick panner, da stålet kan skrape og ødelegge overflaten. Rustfritt stål kan også være for stivt for noen bruksområder, så det kan være lurt å ha andre alternativer tilgjengelige.

Hva er Fordelene og Ulempene med Stekespade i Tre?

Stekespader i tre er kjent for sitt naturlige og miljøvennlige uttrykk, og de er skånsomme mot non-stick overflater. Men en ulempe er at de ofte kan være tykkere og mindre fleksible enn alternativer laget av metall eller silikon.

Denne tykkelsen kan gjøre dem mindre egnet for å snu mat som krever en tynn og fleksibel spatel, som for eksempel pannekaker.

Bør Stekespaden Matches med Andre Kjøkkenredskaper?

Å matche stekespade med andre kjøkkenredskaper er mer et spørsmål om estetikk enn funksjon. Noen foretrekker et enhetlig og profesjonelt utseende på kjøkkenet, mens andre ikke ser dette som en prioritet.

Det er ikke noe funksjonelt krav til at stekespaden matcher andre redskaper, så dette valget er helt opp til din personlige stil og preferanser.