Riskoker – Test – For en Perfekt Ris!

0

Når du skal koke ris, er det praktisk med en riskoker. Riskokeren er designet for å koke risen perfekt, med minst mulig innsats, slik at du kan fokusere på andre oppgaver rundt matlagingen.

I denne oversikten har vi sett på riskokere fra flere ulike leverandører. Mange kommer med et bredt utvalg av programmer, selvfølgelig for koking av ris, men også slow cooking, koking av quinoa og risotto.

En riskoker sørger for å gjøre kokingen av ris enklere. Følg instruksjonene og måleenhetene i oppskriften og sett kjøkkenmaskinen i gang.

Hvilke Riskokere har vi sett på?

Under finner du gjennomganger av riskokere fra flere kjente leverandører. Dette omfatter merkevarer som WMF, Wilfa, Russel Hobbs, OBH Nordica, Tefal og Sage. Dette er alle kjente merkevarer innen kjøkkenapparater.

Riskoker

Vær oppmerksom på at de ulike leverandørene benytter ulike måleenheter rundt størrelse. Mens enkelte beskriver størrelsen på riskokerens kjele, snakker andre om kapasitet for ukokt ris. Vær oppmerksom på dette når du går igjennom de ulike alternativene.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke riskokere andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


WMF Kitchen Minis Riskoker

Fra tyske WMF finner vi deres Kitchen Minis riskoker. Som navnet tilsier, er dette en liten riskoker med kapasitet på 1 liter. Dette tilsvarer ris for 2-4 personer. Kjøkkenapparatet kommer samtidig med smart tilbehør for ulik funksjonalitet.

WMF Kitchen Minis kommer med et praktisk non-stick belegg som sørger for at risen ikke brenner seg fast. Riskokeren kommer også med en elegant dampkjele som kan benyttes for tilberedelse av grønnsaker.

Bestill WMF Kitchen Minis Riskoker hos Bakeren & Kokken!

Ved siden av å koke ris kan Kitchen Minis fra WMF også brukes til annet korn og belgfrukter. Dette kan være til koking av både quinoa, kikerter og linser. Riskokeren kommer med praktisk LED-display og timerfunksjon. Kan holde risen varm i opptil 40 minutter etter ferdig koking.

Ved siden av dampkokeren følger også et praktisk lokk som kan festes på riskjelen. På denne måten kan du lukke det ferdigkokte innholdet for bedre oppbevaring. På denne måten sparer du bruk av beholdere og oppbevaringsbokser.

WMF Kitchen Minis er utviklet med et plassbesparende design. Dette gjør at den tar mindre plass på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. Ledningen er avtagbar, slik at den kan oppbevares inne i riskokeren når kjøkkenmaskinen ikke er i bruk.

Wilfa Riskoker

Wilfa riskoker

Wilfa sin RC 10CD riskoker har en kapasitet på 1,8 liter, tilsvarende 4 liter med ferdig kokt ris. Riskokeren kommer med LED-display, slik at du har full kontroll over prosessen. Velg mellom 4 ulike programmer.

Riskokeren fra Wilfa kommer med en løs innerbolle som kan tas ut av kjøkkenapparatet og plasseres på serveringsbordet. Alternativt kan man også ta ut bollen for lettere å helle over den ferdig kokte risen i egnede serveringsskåler.

Wilfa Riskoker finner du hos BakerenogKokken.no!

Kjøkkenmaskinen kommer med fire ulike programmer. Velg her mellom hvit ris, fullkorn ris, sautering og steam. Riskokeren har samtidig en hold-varm funksjon som tar vare på den varme risen en periode etter koking.

Ved siden av å benyttes til ris, kan den også benyttes til koking av grøt. Sammen med riskokeren følger også en damprist for dampkoking av grønnsaker. Riskokeren har glasslokk, slik at du kan følge med under prosessen.

Riskokeren fra Wilfa er utviklet for å gi deg perfekt ris hver gang du koker. Ha i ønsket mengde ris og vann i henhold til instruksjonene, og velg riktig program. Programmene er forhåndsinnstilte for å gi deg et godt resultat.

Russel Hobbs Riskoker med Slow-cooker Funksjon

Russel Hobbs Riskoker

Riskokeren fra Russel Hobbs er et multifunksjonelt alternativ med mange muligheter. Ved siden av å koke ris kan den også brukes som slow-cooker eller til gryteretter og supper.

Russel Hobbs riskoker kommer med en stor beholder på hele 5 liter. Dette gjør at den gir deg god kapasitet til koking av ris. Beholderen har et høyeffektivt non-stick belegg, og sørger samtidig for en jevn fordeling av varme, slik at man unngår at det brenner seg fast.

Bestill Russel Hobbs Riskoker hos KitchenTime.no!

Kjøkkenapparatet kommer med et egnet målebeger som lar deg måle opp ønsket ris. Når du har skylt risen og hatt den over i beholderen, fyller du opp til merket som tilsvarer antallet kopper du skal koke.

Ved siden av å fungere som riskoker, er dette også et multifunksjonelt kjøkkenapparat. Benytt kjøkkenmaskinens 8 timers slow-cooking program, eller sett i gang timer-funksjonen for å kjøre en forsinket tilberedningsstart.

Kjøkkenmaskinen kan også benyttes til gryteretter, lapskauser og supper med program på en time. Videre finner du også muligheter til damping av grønnsaker, bakeprogram for kaker og terter, hold-varm funksjon og annet.

OBH Nordica Versatile Riskoker + Dampkoker

OBH Nordica Versatile

Riskokeren fra OBH Nordica har fått navnet Versatile, eller allsidig på Norsk. Dette er også en god beskrivelse av denne kjøkkenmaskinen. Ved siden av å benyttes til å koke ris, kan man også benytte den til dampkoking av laks eller grønnsaker, koking av linser, grøt eller suppe, og annet.

Selv om Rice Cooker Versatile fra OBH Nordica er et allsidig kjøkkenredskap, er det først og fremst en riskoker. Risen kokes i en avrundet bolle som sørger for god rotasjon. Riskokeren får også gode anmeldelser fra brukerne der flere hevder at den kokte risen både er perfekt og fantastisk bra.

Bestill OBH Nordica Versatile hos Kitchn.no!

Den avrundede skålen har en størrelse tilpasset 5-6 porsjoner. Skålen kan også brukes til koking av linser, suppe, grøt og annet. Riskokeren kommer med hele 6 ulike automatiske programmer som er laget for å gi optimale resultater.

Ved siden av bolle til koking av ris, følger også en rist for dampkoking av laks og grønnsaker. Videre følger også et egnet målebeger, samt ulike kjøkkenredskaper for å røre eller forsyne seg av risen. De ekstra delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Riskokeren kommer også med et praktisk håndtak. Dette gjør at det er lett å flytte den rundt på kjøkkenet, eller ta den med seg i bilen. Videre følger også et praktisk oppskriftshefte som lar deg bli bedre kjent med kjøkkenmaskinens kulinariske muligheter.

Tefal Classic 2 Riskoker

Tefal Classic 2

Tefal Classic 2 er, som navnet tilsier, en klassisk riskoker. Sammen med riskokeren fra Tefal følger også en dampkoker som gjør at du kan tilberede grønnsaker, samtidig som du koker risen i kjøkkenmaskinen.

Riskokeren fra Tefal kommer med en varmeholdefunksjon som gjør at risen holder seg varm frem til middagen skal serveres. På denne måten oppnår du en perfekt ris både i smak og konsistens.

Tefal Classic 2 Riskoker finner du hos KitchenTime.no!

Tafal Classic 2 kommer også med en dampkokekjele som kan plasseres over riskokeren. Dette gjør at du kan dampkoke grønnsakene til middagen, samtidig som risen kokes. Du kan også dampkoke andre ingredienser, men unngå at blod og væske fra rått kjøtt og fisk drypper ned på risen.

Dersom du ønsker mer smak i risen under koking, kan du prøve deg frem med ulike krydder. Ved siden av salt kan man her eksempelvis benytte curry eller andre tilsvarende krydder. Det er også mulig å tilsette løk eller tilsvarende under koking av risen.

Sage Risotto Plus Riskoker

Sage Risotto Plus Riskoker

Sage sin riskoker har fått navnet Risotto Plus, og kommer med et praktisk risottoprogram som klargjør risottoen på kort tid. Helt uten å røre i den. Ved siden av dette har kjøkkenapparatet også et program for koking av ris.

Ved siden av koking av ris og risotto, har Sage Risotto Plus også tilpassede programmer for sautering, slow cooking over lang tid, og slow cooking over kortere tid. Sautefunksjonen lar deg forsteke løk og tilsvarende, før risen eller risottoen has over.

Bestill Sage Risotto Plus hos Bakeren&Kokken.no!

Om du benytter et av programmene for slow cooking, lar denne riskokeren deg også lage gryteretter som linsesupper, chiligryter, tomatgryter og tilsvarende. Bruk sauteringsfunksjonen for å steke løk og grønnsaker, før du blander i vann og lar ingrediensene koke ferdig.

Sage Risotto Plus har en kapasitet på 3,7 liter, tilsvarende 1,5 liter ris og 1,8 liter vann. Sammen med riskokeren følger en damprist for damping av grønnsaker, målebeger for måling av ris, og kjøkkenspade for røring i kjelen.

Selv om Sage Risotto Plus er designet med utgangspunkt i rørefri risotto, er den et allsidig verktøy. Med bruningsfunksjon og mulighet for dampkoking, lar den deg steke og tilberede et bredt utvalg av matretter.

Ulike Typer Ris

Det finnes en rekke ulike typer ris. Man skiller gjerne mellom hvit ris og brun ris, men også disse kan deles inn i ulike sorter. I denne oversikten går vi igjennom de mest vanlige ristypene.

Basmati Ris

Basmete ris er en langkornet ris som ofte brukes i indisk og pakistansk matlaging. Den er kjent for sin distinkte nøtteaktige smak og aroma, som kommer fra de essensielle oljene i risen. Når basmati ris er kokt, blir den fluffy og kornene skilles lett fra hverandre, noe som gjør den perfekt for retter som biryani og pilaf. Basmati ris er også en god kilde til energi, da den inneholder komplekse karbohydrater.

Jasmin Ris

Jasmin ris er en annen type langkornet ris, som er populær i thailandsk og vietnamesisk matlaging. Den har en delikat blomsteraroma og en litt klebrig tekstur når den er kokt. Jasmin ris passer godt til retter som stir-fries, curry og sjømat. Den er også en god kilde til energi og inneholder vitaminer og mineraler som er viktige for helsen.

Brun Ris

Brun ris er en helkorn-ris eller fullkorn-ris som har et høyere næringsinnhold enn hvit ris, da den inneholder mer fiber, vitaminer og mineraler. Den har en nøtteaktig smak og en fastere tekstur enn hvit ris. Brun ris passer godt til retter som gryteretter, salater og som tilbehør til kjøtt og fisk. Den er også en god kilde til antioksidanter, som kan bidra til å beskytte kroppen mot skader fra frie radikaler.

Villris

Villris er faktisk ikke en ekte ris, men heller et frø fra en vannplante som vokser i Nord-Amerika. Den har en nøtteaktig smak og en fast, chewy tekstur. Villris er rik på protein, fiber og andre næringsstoffer, og er en god kilde til energi. Den passer godt til retter som salater, supper og som tilbehør til kjøtt og fisk.

Quinoa

Selv om quinoa ofte blir referert til som en type ris, er det faktisk et frø fra en plante som er i slekt med spinat og rødbeter. Quinoa er rik på protein, fiber og essensielle aminosyrer, og er en god kilde til energi. Den har en mild nøtteaktig smak og en fluffy tekstur når den er kokt. Quinoa passer godt til retter som salater, gryteretter og som tilbehør til kjøtt og fisk. Det er også et populært alternativ til ris for de som ønsker et glutenfritt alternativ.

Basmati ris

Hvorfor blir ikke Risen Ferdig Kokt?

Dersom risen ikke blir ferdig kokt i en riskoker, kan det være flere grunner til dette. Det kan for eksempel være at mengden vann ikke er riktig i forhold til mengden ris. For å unngå dette, er det viktig å følge bruksanvisningen som følger med riskokeren og måle opp riktig mengde vann og ris.

For å sørge for at risen blir ferdig kokt, kan det også være lurt å sørge for at risen er jevnt fordelt i gryten. Dette løser du ved en rask omrøring før du starter maskinen.

Hvorfor Bruke en Riskoker Istedenfor Kjele?

En riskoker er en praktisk og effektiv måte å lage ris på, sammenlignet med en kjele. Med en riskoker er det enklere å oppnå perfekt kokt ris hver gang, uten at man trenger å passe på risen mens den koker. Riskokeren sørger også for at risen holder seg varm etter at den er ferdig kokt, uten at den blir overkokt. Dette gjør at man kan forberede andre deler av måltidet mens risen koker, noe som sparer tid og gir et bedre resultat.

Kan jeg Lage Annen Mat i en Riskoker?

Ja, man kan lage annen mat i en riskoker. Mange moderne riskokere har flere funksjoner og kan brukes til å lage supper, grøt, dampet mat, og mer. Det finnes også oppskrifter som er spesiallaget for riskokere, og disse kan være en god inspirasjon for å prøve ut nye retter.

Kan man Dampkoke Grønnsaker mens Risen Koker?

Ja, det er mulig å dampkoke grønnsaker mens risen koker i en riskoker. Mange riskokere kommer med en dampinnsats som kan plasseres over risen, slik at grønnsakene kan dampes mens risen koker. Dette er en enkel og sunn måte å tilberede et helt måltid på, uten å måtte bruke flere kjeler og panner.