Pizzaspade – Test – Tradisjonell Italiensk Pizzabunn

0

For å få den optimale og sprø steinovnsbakte pizzabunnen, er pizzaspaden et ypperlig hjelpemiddel. Spaden lar deg flytte pizzaen over på den varme pizzasteinen, og brukes så for å hente ut den ferdigbakte pizzaen.

En god pizzaspade skal hjelpe deg å lett flytte pizzaen inn og ut av ovnen. Dette gjelder både om du benytter stekeovnen, griller med pizzastein, eller om har en egen pizzaovn i hagen eller på terrassen.

Under har vi samlet et bredt utvalg av pizzaspader, både i tre, stål og aluminium. De ulike alternativene har noe ulik funksjonalitet og design.

Hvilke Pizzaspader har vi sett på?

I oversikten under har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av ulike pizzaspader. Dette gjelder både innenfor leverandører, men også materialer og funksjonalitet. I oversikten vil du derfor finne pizzaspader i både tre, stål og aluminium.

Pizzaspade

Flere av alternativene under er knyttet til ulike grillprodusenter og pizzaovner. Dette betyr selvfølgelig ikke at du behøver å ha den aktuelle pizzaovnen for å velge akkurat dette alternativet.

Vi har sett på følgende pizzaspader:

  • Pizza Passion Pizzaspade i Tre fra Villeroy & Bosh
  • Weber Original Pizzaspade
  • Eppicotispai Pizzasett med Lavastein og Bakespade
  • Big Green Egg Aluminium Pizzaspade
  • Ooni Pizzaspade i Tre
  • GEFU Pizza- og Bakespade
  • Ooni Premium Pizzaspade i Aluminium

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke pizzaspader andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Pizza Passion Pizzaspade i Tre fra Villeroy & Bosh

Pizzaspade i tre - Villeroy & Boch

Villeroy & Bosh sin Pizza Passion-serie er designet for de med lidenskap for Italiensk matkultur. Her står ovnsbakt pizza med tynn bunn høyt på menyen.

Spaden er designet for å flytte pizzaen inn på den varme pizzasteinen, eller pizzastålet i stekeovnen, samt å ta den ferdigstekte pizzaen ut av ovnen.

Pizzaspaden har en firkantet form med avrundede hjørner. Spaden har en bredde på 31,5 cm, lengde på 43 cm, og en tykkelse på 1 cm. Enden på pizzaspaden skrår nedover, slik at det er lettere å få opp pizzaen.

Bestill Villeroy & Bosh Pizzaspade hos Nordic Nest!

Pizzaspaden i Pizza Passion-serien fra Villeroy & Bosh er laget i bambus og har et klassisk rustikk design. Dette gjør at du også kan benytte spaden til å servere pizzaen, direkte på middagsbordet.

Pizzafat Pizza Passion

Videre i Pizza Passion-serien fra Villeroy & Bosh finner man også ulike serveringsfat og serveringsskåler egnet til pizzamåltidet. Serveringsfatene er, på lik linje med pizzaspaden, utviklet i bambus. Serveringsskålene er laget i hvit porselen.

Weber Original Pizzaspade

Weber Original Pizzaspade

Fra grillkongene i Weber finner vi denne pizzaspaden. Weber Original pizzaspade er utviklet i rustfritt stål, og har et gripevennlig håndtak. Håndtaket er videre utstyrt med en hempe, slik at spaden kan henges opp på grillen eller tilsvarende.

Weber er som nevnt, kanskje mest kjent for sine grillsystemer, og denne pizzaspaden er kanskje også designet for bruk av pizzastein på grillen. Samtidig er det selvfølgelig fult mulig også å benytte Weber Original i en vanlig stekeovn.

Sammenleggbar Weber Original

Håndtaket på Weber Original pizzaspade er roterbart. Dette gjør at du kan brette sammen spaden når den ikke er i bruk, slik at det er lettere å oppbevare den. På denne måten får den plass i kjøkkenskuffen, uten at den tar unødvendig mye plass.

Bestill Weber Original Pizzaspade hos Bakeren og Kokken!

Stekespaden har en bredde på 32 cm, og en lengde på 57 cm. Spaden er meget tynn, slik at du lettere kan komme deg under pizzaen når den skal hentes ut av stekeovnen. Samtidig gjør den tynne spaden at den er best egnet for lettere, typ italienske, pizzaer.

Ved siden av å kulle legges sammen, kan Weber Original pizzaspade også puttes i oppvaskmaskinen. Dette gjør at du får en enkel rengjøring.

Eppicotispai Pizzasett med Lavastein og Bakespade

Fra Eppicotispai finner vi dette pizzasettet bestående av pizzastein og egnet bakespade. Bakesteinen er laget av lava fra vulkanen Etna, som er lokalisert på den Italienske øyen Sicilia.

Eppicotispai er et Italiensk selskap med fokus på kjøkkenutstyr egnet for Italienske mattradisjoner. De er stolte av sin bruk av lokale råvarer og den lokale produksjonen.

Etna Pizzasett finner du hos Coolstuff.no!

Pizzasteinen laget av lava fra vulkanen Etna, er en spennende fun-fact i seg selv. Pizzasteinen har en lengde på 38 cm, og en bredde på 30,5 cm.

Når man skal steke med pizzastein, er det viktig at man ikke setter den kalde steinen rett inn i stekeovnen. Dette for å unngå at den sprekker. Samtidig er det ønskelig at pizzasteinen er varm før bruk, slik at du kan få en sprøstekt bunn. Vent derfor gjerne litt etter stekeovnen er varm.

Bestill Eppicotispai Etna Pizzasett hos Coolstuff.no!

Pizzaspaden er laget i bjørketre, og har en bredde på 30,5 cm, og en lengde på 40,5 cm. Spaden har en smalere kant, slik at det er lettere å få over pizzaen.

Ved siden av å benyttes til steking av pizza, kan lavasteinen også benyttes til steking av ulikt kjøtt, fisk, grønnsaker, så vel som brød og bagetter.

Big Green Egg Aluminium Pizzaspade

Big Green Egg Pizzaspade

Fra Big Green Egg finner vi denne pizzaspaden i aluminium. Spaden kommer med et egnet soft-grip håndtak. Håndtaket er farget grønt, i tråd med de andre produktene fra selskapet.

Pizzaspaden fra Big Green Egg har hentet inspirasjon fra den autentiske pizzeriaen. Ved å benytte godt med egnet mel, kan du klargjøre pizzaen direkte på spaden. Sørg for å skyve eller riste forsiktig med jevne mellomrom, mens du har på pizzafyll og topping, slik at den ikke setter seg fast.

Pizzaspaden er tynn, og gjør det lett å flytte både pizza, calzone og andre bakevarer inn og ut av grillen. Spaden har en bredde på 35 cm, og en lengde på 50 cm.

Bestill Big Green Egg Pizzaspade hos Bakeren og Kokken!

Big Green Egg er et selskap, mest kjent for sine grønne kamadogriller. Grillene er runde i formen, og minner på mange måter om grønne dinosauregg. Pizzaspaden er en del av tilbehøret tilgjengelig for disse grillene. Videre finner du også ulike bakesteiner og pizzasteiner som kan benyttes på grillen.

Trenger du et godt verktøy til å kutte pizzaen? Se vår oversikt over pizzahjul!

Ooni Pizzaspade i Tre

Ooni pizzaspade i tre

Ooni er kanskje mest kjent for sine testvinnende utendørs pizzaovner, men de har selvfølgelig også et godt utvalg innen tilbehør til pizzabakingen. Ooni tilbyr blant annet pizzaspader i utgaver både i tre, og i aluminium.

Ooni pizzaspade i tre er utviklet i bambus. Her kan du bake ut pizzadeigen direkte på tre-spaden, før du flytter den over i pizzaovnen. Spaden er laget av fuktavstøtende og glatt bambus, slik at det er lettere å håndtere pizzadeigen.

Pizzaspaden fungerer samtidig godt som en serveringsfjøl, der du kan servere pizzaen direkte på matbordet. Alternativt kan pizzaspaden også benyttes som serveringsbrett til tapas, spekemat og tilsvarende matretter.

Bestill Ooni Pizzaspade i Bambus Tre hos Hyttefeber.no!

Pizzaspaden fra Ooni er tilgjengelig i to ulike størrelser. Her kan du velge mellom utgaver på henholdsvis 30 og 35 cm.

Utgaven på 30 cm benyttes til pizzaovnene Ooni Koda og Ooni Karu, mens utgaven på 35 cm benyttes til Ooni Pro pizzaovn.

GEFU Pizza- og Bakespade

GEFU pizza- og bakespade

Fra tyske GEFU finner vi et noe unikt alternativ i rustfritt stål. Ulikt fra de andre pizzaspadene i denne oversikten, kommer GEFU pizza- og bakespade uten klassisk skaft. I stedet har spaden et ergonomisk håndtak langs den ene siden.

Bestill GEFU Pizza- og Bakespade hos Bakeren og Kokken!

Den meget tynne bakespaden i rustfritt stål kan benyttes i alt fra pizza og brød, til kakebunner og paier. Bakespaden er samtidig tynn, og egner seg kanskje ikke like godt til en pizza med mye fyll.

GEFU pizza- og bakespade er minimalistisk og fleksibel. Spaden kan samtidig vaskes i oppvaskmaskinen, og er dermed enkel å rengjøre.

Bakespaden har en bredde på 26 cm, noe som er mindre enn de andre alternativene i oversikten. Lengden er på 34 cm.

Ooni Premium Pizzaspade i Aluminium

Ooni perferert pizzaspade aluminium

Over presenterte vi Ooni sin pizzaspade i bambus tre, som et spennende alternativ som også kan brukes som serveringsfjøl av pizza, tapas og andre matretter.

Ooni har også et alternativ laget i lett og slitesterk aluminium. Det lette materialet gjør at stekespaden er enkel å håndtere. De opphevede kantene er samtidig med på å gi spaden støtte.

Deres Premium pizzaspade kommer med perforert blad. De perforerte luftehullene er med på å sørge for at mye av overskuddsmel drysser av.

Bestill Ooni Premium Pizzaspade i Aluminium hos Hyttefeber.no!

Den perforerte overflaten sørger samtidig for mindre friksjon mellom pizza og spade. Dette skal gjøre at pizzaen er lettere å flytte inn og ut av ovnen.

Ooni pizzaovn

Ooni Premium pizzaspade i aluminium finnes i utgaver på 30 og 35 cm. På samme måte som for utgaven i tre, vil ikke det største alternativet få plass i alle pizzaovnene fra Ooni. Sørg derfor få å velge riktig størrelse til din pizzaovn.

Annet Pizzautstyr: Pizzaovn i Hagen

Morsø Pizzaovn

Det er i dag mange som ønsker seg en egen pizzaovn i hagen. Pizzaovnen gir mulighet til å bake tradisjonell steinovnsbakt pizza, samtidig som flammene er med på å skape stemning og varme på kveldene.

Vi har over henvist til flere populære pizzaovner for utendørs bruk. Ooni har flere ulike alternativer, samtidig som man kan kombinere en mer tradisjonell kulegrill med egnet pizzastein.

En annen populær pizzaovn er Morsø Forno. Morsø pizzaovn er laget i svart støpejern, og er spesialdesignet nettopp for sene sommerkvelder på terrassen.

Morsø Forno II

Støpejernet gjør at den håndterer temperaturer på samme nivå som de mer klassiske steinovnene. Morsø Forno pizzaovn kan håndtere høye temperaturer over 500 grader. I en pizzaovn ønsker man gjerne å ha en temperatur mellom 300-400 grader.

Ved siden av å benyttes som pizzaovn, kan Morsø Forno også benyttes til å grille annet kjøtt og grønnsaker, bake brød og annet.

Hvorfor Benytte en Pizzaspade?

En pizzaspade, også kjent som en pizza peel, er et viktig verktøy for de som lager pizza hjemme, spesielt om du lager pizza i en vedovn eller pizzaovn. Pizzaspaden er også praktisk for de som steker pizza på pizzastein eller pizzastål i stekeovnen.

Spaden gir deg mulighet til å flytte pizzaen sikkert og effektivt inn og ut av ovnen uten å brenne deg eller ødelegge pizzaen. Med en pizzaspade kan du enkelt kontrollere plasseringen av pizzaen i ovnen, og rotere den for å sikre jevn steking.

Bør jeg Velge en Pizzaspade i Stål eller Tre?

Valget mellom stål og tre for din pizzaspade kommer stort sett an på personlige preferanser og hvordan du planlegger å bruke den.

  • Tre: En pizzaspade i tre er ofte det klassiske valget. De har et naturlig ikke-klebrig overflate som kan være bedre for å hindre deigen i å feste seg til spaden. Imidlertid kan tre bli merket og slitte over tid, og de kan kreve mer vedlikehold enn stålspader.
  • Stål: Pizzaspader i stål er svært holdbare og lett å rengjøre. De er også ofte tynnere, noe som gjør det enklere å skyve dem under pizzaen når den er klar til å tas ut av ovnen. Ulempen er at de kan være litt mer klebrige enn tre, så det kan kreve litt mer mel eller semulegryn for å forhindre at deigen fester seg.

Bakepapir pizzastein

Hvordan få Pizzaen til å Skli av Spaden?

For å få pizzaen til å skli av pizzaspaden, er det best å bruke litt mel eller semulegryn på spaden før du legger på deigen. Dette skaper et lag mellom deigen og spaden som forhindrer at pizzaen kleber seg fast.

Om du har laget pizzaen direkte på spaden, rist spaden litt først for å forsikre deg om at pizzaen beveger seg fritt. Hvis den ikke gjør det, kan du forsiktig løfte opp deler av pizzaen og legge mer mel eller semulegryn under.

Bør man Kutte opp Pizzaen på Pizzaspaden?

Nei, det anbefales ikke å kutte pizzaen på pizzaspaden. Skjærebladet kan skade overflaten på spaden, spesielt hvis det er laget av tre. Dessuten er det enklere å skjære pizzaen når den er på en flat, stabil overflate som en skjærebrett eller en tallerken.

Hvor Stor Pizzaspade?

Størrelsen på pizzaspaden du velger avhenger i stor grad av størrelsen på pizzaene du har tenkt å lage, samt størrelsen og dybden på ovnen din. For hjemmebruk er en pizzaspadestørrelse på rundt 30 til 35 cm i bredden vanligvis tilstrekkelig for de fleste pizzaer.

Om du har en større pizzaovn, eller om du planlegger å lage større pizzaer, kan det være nødvendig med en større spade. Lengden på håndtaket er også viktig å vurdere. Hvis du har en dyp pizzaovn, kan du trenge en spade med et lengre håndtak for å beskytte hendene og armene dine mot varmen i ovnen.

Hvorfor Perforert Pizzaspade?

En perforert pizzaspade har små hull som tillater overskuddsmel eller semulegryn å riste av når du flytter pizzaen til ovnen. Dette kan være nyttig for å forhindre at for mye mel eller semulegryn brenner på bunnen av ovnen eller på pizzaen.

Ved siden av dette hjelper perforeringene med å redusere friksjonen når du skyver pizzaen av spaden og inn i ovnen, noe som gjør prosessen litt enklere å håndtere.