Raclette Jern – Test – Bordgrill til Hyggelige Sosiale Lag

0

Å samles rundt et raclette jern gjør måltidet til noe mer enn bare det å spise. Ved å tilberede maten samtidig som man hygger seg rundt bordet, gjør man måltidet til en sosial aktivitet. Dette er raskt med på å skape en god stemning.

For mange er en raclette bordgrill noe de aldri selv har forsøkt eller har kjennskap til. Dette gjør måltidet ekstra spennende. Det er ikke uvanlig at de som har vært i et raclette selskap raskt går til innkjøp av sin egen.

Raclette jern i bambus tre

Når du skal velge raclette jern bør du se på størrelse, inkludert utvalget av raclette panner og grillplater. Ønsker du å også benytte jernet som en bordgrill kan det også være lurt å ta hensyn til dette.

Hvilke Raclette Jern har vi sett på?

I oversikten under har vi forsøkt å hente frem et bredt utvalg av raclette jern. Her har vi valgt ut alternativ i ulike størrelser (6-10 raclette panner), og samtidig sett på design og andre praktiske elementer.

Raclette jern

I oversikten vil du finne tradisjonelle raclette jern, men også alternativer med detaljer i bambus tre eller med steingrill. Oversikten omfatter også alternativer med fonduegryte og crepejern.

Vi håper at denne guiden vil gi deg en bedre oversikt over de ulike alternativene tilgjengelig!

Vi har sett på følgende Raclette Jern:

  • Tefal Raclette Jern – Grill med 10 Panner
  • Princess Oval 8 Grill Party Raclette Jern
  • Emerio 3-i-1 Raclette Jern med Fondue
  • Princess Raclette Grill med Steingrillplate
  • Princess Pure Raclette Jern med Detaljer i Tre
  • Melissa Kombinert Raclette med Sten og Grill
  • Princess Rundt Raclette Jern

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke raclette jern andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Tefal Raclette Jern – Grill med 10 Panner

Tefal Raclette Jern

Raclette er ofte et sosialt måltid, der man i felleskap lager maten samtidig som man spiser den. Med Tefal raclette jern har dere god plass til å tilberede maten.

Tefal sin raclette grill har en stor stekeplate med non-stick belegg. Dette gjør at maten ikke fester seg til overflaten mens det steker. Videre har dette raclettejernet 10 skåler for smelting av ost. Også disse kommer med non-stick belegg.

Bestill Tefal Raclette Grill hos WhiteAway.no!

Med Tefal raclette jern kan dere grille ulikt kjøtt, grønnsaker, fisk og sjømat. Non-stick belegget gjør dere slipper å benytte så mye smør eller olje når dere skal steke. Dette gjør måltidet sunnere samtidig som du sparer deg for mye unødvendig søl.

De 10 raclette skålene benyttes til å steke/smelte ost og aller helst original sveitsisk raclette ost. Her kan dere tilsette skinke, eller ulike grønnsaker som paprika eller hvitløk for variasjon og spenning i smak. Også skålene har non-stick belegg.

Ved siden av å benyttes til raclette, kan dette jernet også benyttes som bordgrill for andre matretter. Med Tefal sin ikoniske røde «Thermo-Spot» på midten av stekeflaten, ser dere når jernet er varmt og klar til bruk.

Tefal Raclette Grill finner du hos WhiteAway!

Tefal raclette jern sitt non-stick belegg gjør at de ulike delene er lette å rengjøre. Stekeplaten kan løsnes fra stekejernet etter bruk og rask vaskes over. Dette gjelder selvfølgelig også for raclette-skålene.

Stekeplaten og skålene skal ikke vaskes i oppvaskmaskinen, og bør heller ikke ligge i vann over lengere tid. Dette for å beskytte stekeplatenes non-stick belegg.

Tefal raclette grill har en styrke på 1350 watt, og er utstyrt med varmeindikator som sier ifra når grillen er varm nok til å starte stekingen.

Princess Oval 8 Grill Party Raclette Jern

Princess Oval Raclette Jern

Fra Princess finner vi denne ovale raclette grillen, med skåler til 8 personer. Princess raclette jern har en stor oval stekeplate, og kommer med 8 mindre panner for smelting av ost.

Stekeflaten har en størrelse på 43 x 30 cm.  Både den ovale stekeplaten, og de mindre pannene, kommer med non-stick belegg. Dette gjør at dere ikke behøver å benytte unødvendig med olje eller stekefett.

Princess Oval Raclette Jern finner du hos Bakeren og Kokken!

På den store ovale overflaten finner du et område med grill-rister. Dette kombineres med et flatt område i midten av stekeplaten der man kan grille speilegg, omelett, crepe eller annet der grillrist ikke er ønskelig.

Kombinasjonen av grillrist, crepejern og raclettepanner gjør at dette raclette jernet er allsidig i bruk. Her har man dermed et stort utvalg rundt hva man har mulighet til å tilberede.

Både grillplaten og raclettepannene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette sørger for enkel rengjøring. Vent til delene ikke lenger er varme, og flytt de inn i oppvaskmaskinen.

Bestill Princes Oval 8 Grill Party hos BakerenogKokken.no!

Princess Oval 8 Grill Party raclette jern kommer med justerbar termostat og strømbryter med indikatorlampe. Dette gjør at du kan justere til ønsket temperatur, og samtidig følge med på når jernet er varmt og klart til bruk.

Emerio 3-i-1 Raclette Jern med Fondue

Raclette med fondue

Emerio raclette jern kommer med en 3-i-1 løsning for tilberedning av mat. Ved siden av den tradisjonelle grillflaten i kombinasjon med raclettepanner kan du også benytte fondue.

Fondue gryten har et volum på 1,3 liter og plasseres på et tilegnet område på midten av grillflaten. Her varmes fonduegryten opp, slik at man kan benytte dette mens man tilbereder de andre matrettene.

Bestill Emerio Raclette med Fondue hos WhiteAway.no!

Sammen med fonduegryten følger også 6 fonduegafler. Disse benyttes ved at man fester det ferdigstekte kjøttet på gaffelen, før man så dypper det i fonduegryten med ost eller annen alternativ garnityr.

Emerio Raclette Jern med Fondue

Emerio raclette jern har en firkantet grillflate med størrelse på 42 x 23 cm. Denne har en non-stick overflate som sørger for mindre behov for stekefett. Raclette settet kommer samtidig med 8 panner som også har non-stick overflate.

Raclette Jernet fra Emerio finner du hos WhiteAway!

Raclette jernet fra Emerio har en justerbar termostat og kommer med indikatorlampe. Dette gjør at du selv kan velge temperatur, og samtidig følge med på når stekejernet er varmt. Jernet har en effekt på 1400 watt.

Princess Raclette Grill med Steingrillplate

Princess raclette med bakestein

Et annet alternativ innen raclette jern fra Princess er dere 8 Stone Grill Party. Ulikt fra de andre alternativene har denne grillen en stekeplate i stein.

Steingrillplaten gir et spennende og unikt utrykk, og gjør samtidig at den skiller seg fra de andre raclette grillene i oversikten. Stekeplaten er utstyrt med riller rundt kanten, slik at man begrenser unødvendig søl.

Bestill Princess Stone Grill Party hos Bakeren og Kokken!

Den firkantede stenplaten har en stekeflate på 42 x 21 cm. Dette gjør at dere har godt med plass til grilling av både kjøtt, sopp og grønnsaker. I settet følger også 8 raclette panner med non-stick overflate.

Stone Grill Party grillen fra Princess finnes også i en mindre utgave. Denne har en stekeflate på 21 x 21 cm, og kommer med 4 raclette panner. Begge alternativene kommer med integrerte håndtak og anti-skli føtter.

Raclette Grill med Steingrillplate finner du hos BakerenogKokken.no!

Den større utgaven er nok gjerne beregnet på grupper med 4 eller flere personer, mens den mindre utgaven kan benyttes om du ønsker å lage raclette til deg selv, eller også eventuelt enn venn eller partner.

Raclette jernet fra Princess kommer med justerbar termostat og indikatorlampe som forteller deg når stekeplaten har oppnådd ønsket temperatur. Stekejernet har en effekt på 1300 Watt.

Princess Pure Raclette Jern med Detaljer i Tre

Raclette jern i bambus tre

Fra Princess finner vi også dette spennende alternativet. Princess Pure kommer i vakkert design med detaljer i bambus tre. Treverket gir dette raclette jernet et stilfullt design og skaper med dette et unikt preg.

Treverket er benyttet på jernets kanter, samt på raclette-pannenes håndtak. Denne kombinasjonen skaper en gjennomført helhet i produktet med gjenkjennelige elementer.

Princess Pure Raclette finner du hos Bakeren og Kokken!

Raclette jernets overdel består av to stekeplater. Den første er en flat stekeplate, mens den andre delen kommer med grillriller. Dette gjør at du har mulighet til å variere hvordan du ønsker at matvarene skal være stekt.

Begge stekeplatene har non-stick belegg slik at du kan begrense stekefettet. Dette gir et sunnere måltid, samtidig som de ulike delene også blir lettere å rengjøre.

Settet kommer samtidig med 8 raclette panner, alle utstyrt med lekre håndtak i bambus. Raclette jernet er utstyrt med en tredje nedre etasje der man har mulighet til å sette bord raclette pannene når de ikke benyttes. På denne måten unngår man at de er under varme når de ikke benyttes aktivt.

Bestill Raclette Jern i Tre hos BakerenogKokken.no!

Bambusdetaljene både på stativet og håndtakene er ikke varmeledende. Dette gjør at du ikke trenger å være redd for å ta på disse når jernet er varmt. Princes Pure raclette jern kommer med justerbar termostat, slik at du har mulighet til å justere temperaturen fortløpende.

Melissa Kombinert Raclette med Sten og Grill

Melissa raclette

Ønsker du et raclette jern med kombinerte stekeflater, kan denne fra Melissa være et godt valg. Jernets stekeplate er delt i to der en del består av en grilltopp med non-stick belegg, mens den andre delen er en steintopp i granitt.

Dette gjør at du har mulighet til å grille ulike matretter på ulike overflater, samtidig som det gir variasjon i matlagingen. Grilltoppen og steintoppen i granitt har hver en størrelse på 23 x 23 cm.

Bestill Melissa Raclette Jern hos WhiteAway.no!

Grillpannen med non-stick belegg er laget i aluminium og sørger for raskt temperatur og god varmefordeling. Stenplaten sørger for å fordele varmen godt, og tar også vare på varmen lenge etter grillen er skrudd av. Steinen kan også benyttes til baking av små minipizzaer eller til andre bakevarer.  

Melissa raclette jern kommer med justerbar temperatur slik at du kan tilpasse etter behov. Om du skal steke fisk, kjøtt, poteter, grønnsaker eller ost, kan du få til dette med denne grillen.

Som en del av Melissa sin raclette grill følger også 8 panner med non-stick belegg. Pannene har håndtak i plast.

Princess Rundt Raclette Jern

Som et alternativ til de mer firkantede raclette jernene over finner vi dette runde alternativet fra Princess. Stekejernet har en diameter på 30 cm, og gir derfor god plass til å steke både kjøtt og grønnsaker.

Dette runde jernet fra Princess kommer med 6 raclette panner der man kan smelte ost. De ulike pannene kommer med en individuell farge kode, slik at det er mulig å skille de fra hverandre. På denne måten er det lettere å huske hvilken av pannene som er din og hvilke som tilhører andre.

Bestill Rundt Raclette Jern hos Bakeren og Kokken!

Den runde formen egner seg godt til å samle familie eller venner rundt grillen. Grillen passer kanskje spesielt godt på runde eller kvadratiske salongbord.

Princess sin runde raclette grill har ikke justerbar termostat. Temperaturen skrus i stedet av og på med en bryter. Effekten på stekejernet er på 800 Watt.

Bruk ditt Raclette Jern Innendørs eller Utendørs

Bruk av raclette jern gir en del os, så det er alltid best å utføre grillingen utendørs på sommeren. Grillen kan dog godt også benytte innendørs, men da kan det være et tips og på forhånd steke kjøttet før gjestene kommer slik at det kun trenger å varmes opp å grillen.

Dere bestemmer selv hva slags kjøtt dere ønsker å steke på raclette jernet. Svinekjøtt, oksekjøtt, kyllingfilet, pølser, laks, scampi etc. Del kjøttet opp i mindre biter eller strimler slik at det stekes raskere. Kjøttet må gjerne marineres.

Av grønnsaker benyttes ofte paprika, champignon, ulike løker, kokte avkjølte poteter i skiver, mais, tomat, squash, med mere.

Av oster er det selvfølgelig den sveitsiske raclette osten som bør benyttes, men dere kan også benytte gouda, edamer, gruyére, port salut, ridderost og mye annet.

Sammen med råvarene kan det også serveres ulike sauser og dippinger samt godt brød eller loff.

I bunn og grunn er det opp til deg selv hva du og dine gjester ønsker å ha på raclette jernet. Det er kun fantasien som setter grenser. En god ide er å invitere gjestene til å komme med tips, eller også at du ber de ta med seg noe som de ønsker å bidra med til grillingen.