Kaffefilterholder – Test – Hold Orden på Kaffefiltrene!

0

En kaffefilterholder er praktisk for å holde orden på filtrene til kaffetrakteren. I stedet for å ha pakken liggende i skapet kan man plassere filtrene i en egnet beholder, slik at de holder seg samlet.

Kaffefilterholder

Filterholdere kommer i en rekke ulike design og varianter. Mens enkelte er laget for å festes på veggen, er andre laget for å ha stående på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

I denne oversikten vil du finne et bredt utvalg av kaffefilterholdere fra ulike leverandører. Dette fra kaffetraktermerket Moccamaster, fra svenske Solstickan Design, og flere andre. Vi har forsøkt å samle et variert utvalg, slik at du lettere skal kunne finne en favoritt!

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kaffefilterholdere andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Moccamaster Filterholder Rustfritt Stål

Moccamaster Kaffefilterholder

Fra Moccamaster finner vi denne praktiske kaffefilterholderen. Ulikt fra andre filterholdere som monteres til vegg eller skapdør, kan alternativet fra Moccamaster plasseres stående i skapet eller på kjøkkenbenken.

Kaffefilterholderen er laget i rustfritt stål, og er plassert på en svart silikonfot. Både filterholderen og foten er påskrevet med merkevaren. Bruken av silikonfot gjør at den er fleksibel og kan plasseres rundt etter ønske.

Bestill Moccamaster Filterholder hos Bakeren og Kokken!

Moccamaster er en kjent og kjær kaffetrakter, med lang historie i Norge. Sammen med Wilfa Performance, er Moccamaster et av de valgene som har gjort det best i vår oversikt-test av kaffetraktere.

Filterholderen fra Moccamaster er laget for kaffefilter i standard størrelse. Holderen har flere positive tilbakemeldinger på Bakeren og Kokken, der den beskrives som Flott, stødig og praktisk, og Elegant og lekker på benken.

 • Moccamaster-filterholder står fritt i skap eller på benk.
 • Laget av rustfritt stål med svart silikonfot, merket med Moccamaster-logo.
 • Moccamaster kaffetrakter er kjent for kvalitet i Norge.
 • Passer for standard kaffefiltre.

Solstickan Kaffefilterboks

Solstickan Kaffefilterboks Svart

Med denne kaffefilterboksen fra svenske Solstickan Design, kan du oppbevare kaffefiltrene med stil. Filterboksen er laget for oppbevaring av kaffeliter i størrelse Nr. 4. Dette er standard størrelse på kaffefilter til vanlige kaffetraktere.

Solstickan er en klassisk svensk merkevare for fyrstikkesker. Dette tilsvarer vår norske fyrstikkeske av typen Hjelpestikker. Solstickan Design er et varemerke innen interiør, som utvikler husholdningsartikler basert på det klassiske designet.

Bestill Solstickan Kaffefilterboks hos NordicNest.no (Velg farge)!

Kaffefilterboksen fra Solstickan er utsmykket med den klassiske Solstickepojken, som ble designet av kunstneren Einar Nerman tilbake i 1936. Dette er et velkjent design som vi også kjenner igjen her i Norge.

Solstickan Kaffefilterboks Hvit

Solstickan filterboks er tilgjengelig i fargene sort og hvit. Den svarte boksen har dekor i hvitt eller gull, mens den hvite boksen har dekor i sølv. Boksen har en størrelse på 15,4 x 17 cm. Dybde på 6,5 cm.

Ved siden av filterbokser til kaffefilter, finner du i tilsvarende design også matchende kaffebokser, tebokser, nøkkelskap, brannslukningsapparat, branntepper, samt grytevotter, kjøkkenhåndkle og annet tekstil.

 • Solstickan kaffefilterboks for oppbevaring av Nr. 4 kaffefiltre, standard for kaffetraktere.
 • Solstickan, kjent svensk merke for fyrstikkesker, nå med interiørprodukter.
 • Boksen prydes av klassiske Solstickepojken-designet fra 1936, kjent i Norge.
 • Tilgjengelig i sort og hvit, med dekor i hvitt eller sølv, måler 15,4 x 17 x 6,5 cm.

Gejst Flex Kaffefilterholder

Gejst Flex Kaffefilterholder

Flex er en spennende hylleløsning fra merkevaren Gejst. Her kombineres en smart magnetlist med en praktisk hylle, og skaper et spennende og multifunksjonelt system som kan benyttes både på kjøkkenet og andre steder i hjemmet.

For å benytte deg av Gejst Flex behøver du først deres 40 eller 60 cm magnetlisthylle som festes på veggen. Denne kan så kombineres med ulikt tilbehør som knagger, minihyller og bokser, speil, og selvfølgelig deres kaffefilterholder.

Gejst Flex Kaffefilterholder finner du hos NordicNest.no!

Tilbehøret er tilgjengelig i svarte og hvite utgaver. Dette matcher metallhyllen bak magnetlisten. Vær derfor oppmerksom på dette når du bestiller.

Også kaffefilterholderen er tilgjengelig i hvit og sort, og kan kombineres med de ulike hyllesystemene. Her kan kaffefilterholderen kombineres med annet tilbehør i samme farge. Hyllen kan samtidig benyttes til å oppbevare kaffepulver, sukker og annet tilbehør og kaffeutstyr.

Selve filterholderen har en bredde på 20 cm, en høyde på 8,4 cm, og en dybde på 4,5 cm. Holderen benyttes i kombinasjon med Gejst Flex magnetlist.

 • Gejst Flex er en multifunksjonell hylleløsning med magnetlist, for kjøkken og hjem.
 • Krever en 40 eller 60 cm Gejst magnetlisthylle for montering på vegg.
 • Kompatibelt med tilbehør som knagger, minihyller, bokser, speil og kaffefilterholder.
 • Tilbehør og filterholder tilgjengelig i svart og hvitt, matcher metallhyllen.
 • Filterholderen måler 20 x 8,4 x 4,5 cm, og brukes med Gejst Flex magnetlist.

Jonas of Sweden Kaffefilterholder Rustfritt Stål

Fra Jonas of Sweden finner vi deres kaffefilterholder i rustfritt stål. Filterholderen har en speilblank finish, og monteres på vegg.

Filterholderen fra Jonas of Sweden passer til standard kaffefilter på størrelse Nr. 4. Holderen er laget i Sverige og utviklet i 18/10 gjenvinnbart rustfritt stål. Festes med en skrue i veggen, som passer til hullet i filterholderen.

Bestill Jonas of Sweden Filterholder bos Bakaren&Kokken.no!

Jonas of Sweden sin filterholder for kaffe har en skinnende overflate. Ved å se på tilbakemeldingene fra kundene hos Bakeren og Kokken vil du se hvordan de speiler seg i overflaten. Her får du også tips til hvor den kan monteres på kjøkkenet.

Tradisjon, kvalitet og funksjon er sentrale stikkord i Jonas of Sweden sine produkter. Selskapet har spesialisert seg på husholdningsartikler, der du finner alt til matlaging, steking, baking, servering og oppbevaring.

 • Jonas of Sweden tilbyr en kaffefilterholder i speilblankt rustfritt stål for montering på vegg.
 • Passer til Nr. 4 standard kaffefiltre, produsert i Sverige av 18/10 gjenvinnbart rustfritt stål.
 • Enkel montering med skrue, har skinnende overflate som reflekterer omgivelsene.
 • Representerer tradisjon, kvalitet og funksjon, del av bredere sortiment for kjøkkenbruk.

Funktion Kaffefilterholder Krom

Funktion Filterholder Krom

Kaffefilterholder i krom fra Funktion. Filterholderen er laget for standard 1×4 kaffefilter og kan festes på veggen, eller plasseres på hyllen i kjøkkenskapet eller ved kaffetrakteren på kjøkkenbenken.

Filterholderen har et skinnende design i krom og kommer med et dekorativt rutenett. Dette gjør at den tar seg godt ut på kjøkkenbenken. Holderen til kaffefilter kan både henges opp, eller brukes stående på bordet.

Bestill Funktion Kaffefilterholder hos KitchenTime.no!

Sammen med holderen følger egnede skruer og raw plugs som kan brukes til å henge den opp. Filterholderen har en bredde på 20 cm, en høyde på 15 cm, og en dybde på 4,5 cm.

 • Funktion tilbyr en krom kaffefilterholder for standard 1×4 kaffefiltre.
 • Skinnende kromdesign med dekorativt rutenett, estetisk tiltalende for kjøkkenbenken.
 • Kan brukes både hengende og stående på bordet.
 • Inkluderer skruer og raw plugs for enkel opphenging.
 • Måler 20 cm i bredde, 15 cm i høyde og 4,5 cm i dybde.

Nuno Kaffefilterholder Stål

Zack Nuno Kaffefilterholder

Fra merkevaren Zack finner vi deres NUNO filterholder i matt rustfritt stål. Filterholderen er laget for kaffefilter av størrelse Nr. 4, men du får også plass til andre størrelser.

NUNO kaffefilterholder har en matt børstet overfalte, og er laget i 18/10 rustfritt stål. Filterholderen er laget for å monteres på veggen, og kommer med medfølgende festemateriale, samt illustrerte installasjonsinstruksjoner.

Bestill Zack NUNO Filterholder hos Kitchn.no!

NUNO holder til kaffefilter har en bredde på 18,5 cm, en høyde på 11 cm, og en dybde på 4,8 cm. Dette skal ifølge leverandøren tilsvare opp til 80 kaffefilter.

 • Zack NUNO filterholder i matt rustfritt stål, designet for Nr. 4 kaffefiltre, men passer også andre størrelser.
 • Matt børstet overflate, laget av 18/10 rustfritt stål, for veggmontering.
 • Leveres med festemateriale og illustrerte installasjonsinstruksjoner.
 • Måler 18,5 cm i bredde, 11 cm i høyde, og 4,8 cm i dybde.
 • Kapasitet på opp til 80 kaffefiltre ifølge leverandøren.

Hva er Kaffefilter Laget av?

Kaffefilter er hovedsakelig laget av kreppet papir. Dette kreppede papiret er omkring 100 g/m² og designet for å tillate kaffen å flyte fritt langs innsiden av filtertrakten hvor filteret er plassert.

Kreppingen bidrar til effektiv filtrering av kaffen. Når det gjelder råmaterialene, benyttes grove langfibre, ofte hentet fra hurtigvoksende trær. Dette sikrer at fibrene er robuste nok til å holde på kaffegruten, samtidig som de tillater optimal flyt av vannet gjennom filteret.

Hva er Standard Størrelse for Kaffefilter?

Vanlig størrelse på kaffefilter avhenger av kaffetrakterens størrelse og type. For kaffetraktere av vanlig størrelse benyttes ofte filterstørrelse nr. 4. Dette er en standardstørrelse som passer til de fleste kaffetraktere beregnet for husholdningsbruk. Størrelse nr. 4 er designet for å brygge mellom 6 til 12 kopper kaffe, noe som gjør det til et praktisk valg for de fleste hjem og kontorer.

For mindre kaffetraktere, spesielt de som er beregnet for å brygge færre kopper om gangen, kan størrelse nr. 2 være mer passende.

Hvorfor Benytte en Kaffefilterholder?

Det er mange grunner til å benytte en kaffefilterholder. Kaffefilterholderen holder kaffefiltrene samlet på ett sted, noe som gjør det enkelt å finne og ta et nytt filter hver gang du skal trakte kaffe. Dette bidrar til bedre organisering på kjøkkenet eller i kaffebryggingsområdet.

Filterholderen beskytter samtidig kaffefiltrene fra støv, fuktighet, og andre forurensninger. Dette hjelper til å holde filtrene rene og friske, noe som er viktig for å opprettholde kvaliteten på den traktede kaffen.