Test – Pour Over Kanne til Kaffebrygger – Vannkoker

0

Kaffebrygging med pour over metoden er populær blant de mest dedikerte kaffedrikkerne. For å få den ønskede presisjonen under bryggingen benyttes gjerne en pour over kanne for å styre vannet.

Pour Over vannkokere kommer utstyrt med en såkalt gåsehals eller svanehals for å styre vannet. Her heller man dermed med en tynnere stråle, slik at man kan rotere vannet i sirkler og plassere det der man ønsker.

Pour Over Vannkoker

Vannkokere eller hellekanner til pour over kaffebryggere kommer både som elektriske utgaver, men også i utgaver som plasseres på stekeplaten eller tilsvarende. Her må man selv velge de en foretrekker.

Hvorfor Bruke Gåsehals-kanne til Pour Over?

Du kan fint bruke en tradisjonell vannkoker når du brygger kaffe. Disse kommer gjerne med en kort hellekant som lar deg plassere vannet i kaffekoppen, men også i kaffebryggeren.

Fordelen med en gåsehals-kanne er at den tynne og lange helletuten gir deg mer presisjon under hellingen. På denne måten kan du styre vannstrømmen forsiktig i ønskede bevegelser. Dette sørger også for at du får mer kontroll over vannmengden som benyttes.

Hvilke Pour Over Vannkokere her vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på kanner eller vannkokere til pour over kaffebrygging fra flere ulike leverandører. Du vil her finne testvinneren Fellow Stagg EKG, samt ande alternativer fra kjente merkenavn innen kaffebrygging.

Enkelte av vannkokerne kommer med elektrisk oppvarming, noe som kan være praktisk for mange. Andre alternativer er designet for å varmes opp på stekeplaten eller tilsvarende varmekilder.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilken pour over vannkoker andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Fellow Stagg EKG Pour Over Vannkoker

Fellow Stagg EKG Pour Over kanne

En Pour Over kanne som har fått mye oppmerksomhet er Stagg EKG fra Fellow. Vannkokeren kommer i flott design, og er tilgjengelig i versjon med trehåndtak.

Hellekannen kommer med tradisjonell Gooseneck hals for perfekt presisjon under kaffebryggingen. Dette gjør at du bedre kan justere vannhellingen der hvor du ønsker når du brygger kaffe.

Bestill Fellow Stagg EKG Vannkoker hos Kitchn.no!

Vannkokeren kommer med LCD-skjer og justerbar temperaturkontroll. Dette gjør at du kan varme vannet til ønsket temperatur. Ved å skru på hjulet kan du velge temperaturen ned til ønsket Celsius-grad. Dette er perfekt for den som ønsker å perfeksjonere sin bryggerutine.

Fellow Stagg EKG har samtidig muligheten for å holde temperaturen på en gitt grad, også etter oppvarmingen er ferdig. Dette er en nyttig funksjon for de som brygger med pour over metoden, da man vil ha samme temperatur på vannet gjennom hele kaffebryggingen.

Vannkokeren fra Fellow kommer også godt ut i flere produkttester. Arne Preuss fra den tyske kaffebloggen Coffeeness kårer Stagg EKG som den beste Gooseneck vannkokeren i sin test.

Se Utvalget i Farger og Modeller hos Kitchn.no!

I The Spruce Eats kommer Fellow Stagg EKG også ut som Best Overall der den fremheves for sin temperaturfunksjon ned til én grad, og dens presisjon under hellingen. De skriver også at dens moderne design er med på å skille den fra de andre Pour Over vannkokerne.

Det moderne designet er også sentralt for Fellow Stagg EKG pour over vannkoker. Bryggekannen har et unikt preg med sine rette linjer og unike detaljer. Vannkokeren er tilgjengelig i flere farger, og kommer også i utgaver med trehåndtak. Dette gjør at den vil ta seg godt ut på kjøkkenbenken.

 • Stilrent design og tilgjengelig med trehåndtak.
 • Gooseneck-hals for presis vannhelling.
 • LCD-skjerm og justerbar temperatur med vedlikeholdsfunksjon.
 • Høyt rangert i tester, anerkjent for presisjon og design.

Hario Buono Pour Over Kanne

Hario Vannkoker til Pour Over

Hario er et velkjent navn for de fleste håndbryggere. Deres Hario V60 kaffebrygger er et meget populært alternativ, som foretrekkes av mange.

Fra Hario finner vi også deres Buono pour over kanne. Kannen kommer med et klassisk design i bølget rustfritt stål, og er utstyrt med en gooseneck helletut for ønsket presisjon. Kannen fra japanske Hario har et ikonisk utseende som står sentralt i pour-over tradisjonen.

Besstill Hario V60 Elektrisk Vannkoker hos BakerenogKokken.no!

Hario Buono vannkoker kommer i utgave til komfyr, der den plasseres på stekeplaten. Her fungerer den også på induksjon. Som et alternativ finner du også en elektrisk vannkoker-utgave i tilsvarende design.

Den elektriske versjonen av Hario vannkoker har en styrke på 1000 watt, og en kapasitet på 0,8 liter. Selv om den er designet for bruk til Hario sin populære V60 kaffebrygger, er den selvfølgelig også full kompatibel med andre kaffebryggere.

Finnes også i Komfyr-versjon!

Både komfyrversjonen og vannkokerversjonen av Hario sin Buono er gode alternativer. Selv om den kanskje ikke er like avansert som alternativet fra Fellow, er den også et langt rimeligere alternativ.

 • Klassisk design i bølget rustfritt stål med gooseneck helletut for presis helling.
 • Tilgjengelig i både komfyr- og elektrisk versjon, sistnevnte med 1000 watt og 0,8 liter kapasitet.
 • Ikonisk utseende som er sterkt assosiert med pour-over kaffebryggingstradisjonen.

.

Bodum Melior Vannkoker Pour Over

Fra Bodum finner vi deres Melior Pour Over vannkoker i svart. Vannkokeren kommer med gooseneck helletut for optimal presisjon under kaffebryggingen.

Vannkokeren kommer i svart design, med detaljer i dekorativ kork. Korken benyttes her blant annet på håndtaket, og gir med dette et godt grep slik at den ligger solid i hånden. Håndtaket har her en anti sklifunksjon, samtidig som den beskytter mot varme.

Bestill Bodum Melior Vannkoker hos Kitchn.no!

Bruken av kork går også igjen i Bodum sin pour over kaffebrygger, hvor den fungerer som glasskaraffelens belte. Bodum kommer også med pour over kaffebryggere med belte i plast og silikon.

Gooseneck vannkokeren til pour over kaffebrygging fra Bodum kommer i et matt svart design. Vannkannen har et volum på 0,8 liter, og passer dermed bra til de fleste kaffebryggere. Den lange og tynne halsen gir deg god kontroll under bryggingen.

Vannkokeren er trådløs, slik at du kan benytte kannen, uten å være bekymret for ledning. Varmebasen slår seg automatisk av når vannet i vannkokeren har nådd kokepunktet.

 • Matt svart design med gooseneck helletut for optimal presisjon ved kaffebrygging.
 • Håndtak med dekorativ kork for bedre grep og varmebeskyttelse.
 • Passer de fleste kaffebryggere med et volum på 0,8 liter.
 • Trådløs med automatisk avstengning ved kokepunkt, for enkel og sikker bruk.

Wilfa Pour Vannkoker til Kaffebrygger

Wilfa Pour Over Kanne Gåsehals

Fra norske Wilfa finner vi deres svarte pour over vannkoker, perfekt til kaffebrygging. Kaffekjelen har en kapasitet på 0,8 liter, og egner seg dermed perfekt til pour over kaffebrygging.

Wilfa er for kaffeinteresserte kanskje mest kjent for deres populære kaffetraktere. Wilfa Performance er den kaffetrakteren som har gjort det best i vår kaffetrakter-undersøkelse, med nærmere 40 % av stemmene.

Bestil Wilfa Pour Over Vannkoker hos Kitchn.no!

Wilfa har også flere ulike kaffefilterholdere beregnet for kaffebrygging. Dette inkluderer deres Bloom pour over kaffebrygger med filter i rustfritt stål, samt deres plastversjon. Disse er begge ment for å brygge kaffe direkte i kaffekruset.

Wilfa Pour Over Vannkoker

Vannkokeren med pour over svanehals fra Wilfa har en kapasitet på 0,8, og en tråløst plassering på basen. Dette gjør at du kan flytte den bort fra ledningen når du skal benytte kannen til kaffebrygging.

Selv om vannkokeren først og fremst er designet for å brygge kaffe med presisjon, kan den også benyttes til å varme vann for te, ingefær, eller andre varme drikker. Kokeren har en effekt på 1000 watt, slik at vannet raskt varmes opp.

 • Svart pour over vannkoker med 0,8 liter kapasitet, ideell for kaffebrygging.
 • Utrustet med svanehals for presisjon og trådløs base for praktisk bruk uten ledningsbegrensninger.
 • Multifunksjonell: egnet for oppvarming av vann til både kaffe, te, og andre varme drikker.
 • Kraftig 1000 watt element for rask oppvarming.

Stelton Nohr Vannkjele til Pour Over Håndbrygger

Stelton sin Nohr vannkjele er en del av deres kaffesett med tilhørende kaffebrygger og kaffekanne. Vannkjelen er laget i rustfritt stål og bakelitt.

Vannkokeren i Nohr-kolleksjonen fra Stelton er ikke elektrisk, men varmes opp på komfyren. Kjelen fungerer her også på induksjonsplate. Vannkokeren har en kapasitet på 1 liter.

Bestill Stelton Nohr Vannkjele hos Bakeren og Kokken!

Kaffeserien Nohr fra Stelton er designet av Søren Refsgaard, og er laget for kaffeentusiaster som ønsker den optimale smaksopplevelsen. Ved siden av vannkoker finner man her også en matchende glasskanne, og et slow brew pour over kaffefilter.

Nohr vannkoker fra Stelton kommer med praktisk gåsehals eller svanehals, for optimal helling under kaffebryggingen. På denne måten kan du styre vannet dit du måtte ønske, slik at du får med deg all kaffen når du brygger.

 • Rustfritt stål og bakelitt vannkjele med 1 liter kapasitet, del av et kaffesett.
 • Designet for bruk på komfyr, inkludert induksjon.
 • Utstyrt med svanehals for presis kontroll under kaffebrygging.
 • Del av Nohr-kaffeserien designet av Søren Refsgaard.

Bodum Bistro Kanne til Kaffebrygger

Fra Bodum finner vi også deres Bistro vannkanne med svanehals, beregnet for kaffebrygging. Ulikt fra Bodum sin Melior elektriske vannkoker, er dette en manuell utgave som der vannet varmes på andre vannkilder.

Vannkokeren kan benyttes på alle varmekilder, inkludert induksjon. Vannkannen har en kapasitet på 1 liter, noe som egner seg godt til brygging av kaffe.

Bestill Bodum Bistro Vannkoker hos Nordic Nest!

Kaffekokeren fra Bodum kommer to fargevalg. Her kan du velge mellom den sorte utgaven, eller utgaven i Chrome farge. Begge vannkokerne er laget i plast og rustfritt stål.

Bodum Bistro vannkoker til pour over kaffe har et klassisk design, og kommer med en praktisk helletut, perfekt for brygging av pour over kaffe. Vannkokeren kan benyttes med Bodum sine egne kaffebryggere, eller tilsvarende fra andre merkevarer.

 • Manuell vannkanne med svanehals, ideell for kaffebrygging, med 1 liter kapasitet.
 • Kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon.
 • Tilgjengelig i to farger: sort og chrome, laget av plast og rustfritt stål.
 • Klassisk design med praktisk helletut, kompatibel med Bodum sine kaffebryggere og andre merker.

Behøver du en spesiell vannkoker til pour over kaffebrygger?

Det er ikke strengt nødvendig med en spesialisert vannkoker for å lage pour over kaffe, og man kan absolutt benytte en vanlig vannkoker. En standard vannkoker vil varme opp vannet til ønsket temperatur, men utfordringen oppstår i selve hellet.

En spesialvannkoker for pour over har ofte en gåsehalskanne, som gir mer kontroll og presisjon under hellingen av vannet over kaffepulveret. Dette er særlig viktig da hastigheten og jevnheten i hellingen påvirker ekstraksjonen av kaffens smaker og aromaer. Så mens en vanlig vannkoker fungerer, tilbyr en gåsehalskanne betydelige fordeler for de som ønsker å perfeksjonere sin pour over kaffebrygging.

Hvordan benyttes en Pour Over hellekanne?

En pour over hellekanne, ofte kjent som en gåsehalskanne, benyttes ved at man heller vannet sakte og med stor presisjon over kaffefilteret. Takket være designet med en lang, tynn hals kan brukeren kontrollere både hastigheten og nøyaktigheten av vannstrømmen.

Dette er avgjørende for å oppnå en optimal ekstraksjon av kaffe, ettersom en jevn og kontrollert helling sikrer at alle kaffepartikler blir jevnt fuktet og utvasket.

Prosessen starter vanligvis med en “bloom” hvor en liten mengde varmt vann helles over kaffepulveret for å la gassene slippe ut, og deretter fortsetter med en mer kontinuerlig og sirkulær helling som gradvis trekker ut kaffens smaker.

Kan man benytte en pour over vannkoker til te og annet?

Selv om en pour over vannkoker primært er designet for kaffebrygging, kan den også brukes til å varme vann for te og andre varme drikker. Imidlertid kan den tynne og lange halsen som er ideell for presisjonshelling ved kaffebrygging, være mindre praktisk for andre bruksområder hvor slik nøyaktighet ikke er nødvendig.

For de som ikke primært ønsker å bruke vannkokeren til pour over kaffebrygging, kan en mer tradisjonell vannkoker være mer hensiktsmessig. Den bredere åpningen og ofte kraftigere strålen fra en vanlig vannkoker gjør den mer fleksibel for generell bruk.