Linservietter – Test – Tøyservietter i Lin

0

Ved å bruke linservietter, skaper du raskt et ekstra element til stemningen og borddekkingen. Linservietter er samtidig enkle å dekke, og kan brukes individuelt eller sammen med passende serviettringer.

Aida Raw Tøyservietter

Linservietter representerer en fin balanse mellom funksjon og estetikk. De er ikke bare et middel for å tørke munn og hender; de er også et uttrykk for kultur, stil og luksus.

I denne oversikten har vi sett på flere tøyservietter i lin fra ulike leverandører. Mange av alternativene er tilgjengelig i flere fargevalg og design, slik at du skal finne et sett som passer til din ønskede borddekking.

Hvilke Linservietter har vi sett på?

Tøyserviettene under kommer fra flere ulike leverandører. De fleste er skandinaviske, men også fra utenfor Norden. Enkelte av serviettene er laget i ren lin, mens andre er i en kombinasjon av lin og bomull.

Linservietter

Flere av serviettene kommer tilgjengelig også med matchende bordduker for en helhetlig borddekking. Servietten kan selvfølgelig også brukes i kombinasjon med andre duker eller bordbrikker.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke linservietter andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Clean Linservietter fra Scandi Living

Linservietter Scandi Living

Fra svenske Scandi Living finner vi deres utvalg av Clean linservietter. Serviettene er en del av en større serie der du også finner linduker i ulike størrelser, samt et matchende kjøkkenhåndkle.

Clean linservietter fra Scandi Living er tilgjengelig i flere fargevalg. Velg her mellom fargene sand, greige, dusty green, white, dusty rose, charcoal, smokey blue, red og icy gray. Serviettene selges i pakker på 4 eksemplarer og har en størrelse på 45 x 45 cm.

Bestill Clean Linservietter hos Nordic Nest!

Det store utvalget av farger gjør at du kan finne et alternativ som matcher din ønskede borddekking. Tenk her på hvilken farge du i dag har på ditt eksisterende servise og dekketøy, og gjerne også hvilke farger du bruker på duk og annen borddekor.

Linserviettene fra Scandi Living er nøytrale i sitt design, men samtidig dekorative. Benytt ulike bretteteknikker, eller kombiner med dekorative serviettringer. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Se Oversikt over Fargevalg på NordicNest.no!

For hver av de ulike fargene i serien med tøyservietter i lin, finner du også tilhørende linduker. Disse er tilgjengelig i ulike lengder som 145 x 250 og 145 x 350. I tilsvarende fargeutvalg finner du også deres matchende kjøkkenhåndkle med størrelse på 47 x 70 cm.

Serviettene i lin fra Scandi Living selges i sett på 4 eksemplarer. Hvor mange servietter du behøver er avhengig av hvor mange dere er rundt bordet, og hvor mange du ønsker å kunne dekke til. Clean linservietter kan vaskes i vaskemaskin på 40 grader, og strykes på middels temperatur. Se anbefalinger fra leverandør.

Aida Raw Linservietter

Aida Raw Tøyservietter

Fra den danske serviseserien Aida Raw finner vi dette settet med Raw linservietter. Serviettene har et litt krøllete og røft utseende, noe som passer godt til det røffe designet i resten av serviset.

Selv om dette settet med linservietter er en del av Aida sin servisekolleksjon, passer det selvfølgelig godt i kombinasjon også med andre serviser. Dette kan være både til klassiske serviser, så vel som serviser i stentøy.

Bestill Aida Raw Linservietter hos Bakeren og Kokken!

Aida Raw er en serviseserie designet av Christiane Schaumburg-Müller som er en dansk skuespiller og TV-personlighet. Serviset er et spennende og fargerikt servise i stentøy, og kommer med et bredt utvalg av tilbehør.

Linserviettene fra Aida Raw er tilgjengelig i flere fargevalg. Her kan du velge mellom servietter i fargene mørkegrå, lysegrå og hvit. Serviettene er laget i 100 % lin og er dermed slitesterke og holdbare. Kan vaskes i vaskemaskin på 60 grader. Se anbefalinger fra leverandør.

Fra Aida Raw finner man også serviettringer i gull, svart og rose gull. Disse man matches med de ulike serviettene. Aida Raw tilbyr også bestikk i flere av disse fargevalgene, slik at du har mulighet til å kombinere ytterligere.

Metric Serviett i Bomull og Lin fra NJRD

NJRD Metric Linservietter Jul

Fra NJRD finner vi deres Metric jacquardvevde linservietter, tilgjengelig i ulike farger. Kolleksjonen er designet av formgiverduoen Bernadotte & Kylberg.

Serviettene fra NJRD er designet i 54 % bomull og 46 % lin. Linserviettene har en fin struktur og kommer med et spennende men diskret grafisk mønster med trekanter og andre geometriske former.

Bestill NJRD Metric Linservietter hos NordicNest!

Blant serviettene fra NJRD kan du velge mellom flere fargevalg. Dette består av hvit, blå-hvit og brun-hvit. Serien har også røde servietter som kan benyttes under julen. Serviettene selges i sett på 4, og har en størrelse på 47 x 47 cm.

Serviettene kan vaskes i maskin på 60 grader for hvite servietter og 40 grader for de andre fargene. Strykes med strykejern på middels temperatur. Det er ikke anbefalt å benytte tøymykner eller tørketrommel.

Designerduoen Bernadotte & Kylberg ble stiftet i 2012 og har jobbet med merkevarer som Stelton og Gustavsberg Porslinsfabrik. Her bør det også nevnes at Carl Philip Bernadotte er prins av Sverige og det svenske kongeparets eneste sønn.

Sunshine Linservietter fra Himla

Himla Sunshine Linservietter

Fra Himla finner vi deres Sunshine linservietter laget i 100 % lin. Serviettene har et klassisk, enkelt design og kommer med et lett rynket preg. Tøyserviettene fra Himla er tilgjengelig i et bredt utvalg av farger.

Sunshine er en større kolleksjon med tekstilartikler fra Himla. Ved siden av linservietter finner du også bordduker i ulike størrelser, ulike typer gardiner, samt putetrekk til ulike sofaputer. Himla har også flere serviettringer som godt kan kombineres med serviettene.

Bestill Himla Sunshine Linservietter hos NordicNest.no!

Linserviettene fra Himla er tilgjengelig i flere fargevalg. Her kan du velge mellom naturelle beige, oatmeal, sage, hvit, nude rosa, ash lysegrå, poetry, khaki, charcoal mørk grå, mind beige, clay brun, lingonberry rød, rustique brun, honey gul, og seaweed.

De ulike fargene er også tilgjengelig for de andre tekstilproduktene fra Himla Sunshine. På denne måten har du mulighet til å kombinere fargen på serviettene med andre elementer i borddekkingen eller interiøret for øvrig.

Tøyserviettene fra Himla selges i sett på 4 servietter. Serviettene har en størrelse på 45 x 45 cm, og kan vaskes i maskinvask på 60 grader. Se anbefalinger fra leverandør.

Gracie Linserviett fra Broste Copenhagen

Broste Copenhagen Tøyservietter

Gracie linservietter er en kolleksjon med servietter fra danske Broste Copenhagen. Serviettene bidrar til å sette et luksuriøst preg på borddekkingen. Serien er tilgjengelig i flere farger.

Tøyserviettene fra Broste Copenhagen er laget i EkoTex-merket lin. Dette betyr at tekstilene er uten farlige kjemikalier, og samtidig er godt for mennesker og miljø. EkoTex- merket kommer også med de andre tekstilene fra Gracie-kolleksjonen.

Bestill Linservietter fra Broste Copenhagen!

Linserviettene er tilgjengelig i flere farger, slik at du kan skape den optimale borddekking. Velg mellom fargene rosa, off white, mørkeglå/insignia blue, petrol, beige, brungrå, turkis, aubergine og grå.

Mange av fargene kommer også med en mørkere kante, slik man kan kjenne igjen fra flere av servisedelene i Broste Copenhagen. Tenker da spesielt på deres Nordic Sea og Nordic Sand som har blitt meget populære.

Broste Copenhagen Gracie består også av ulike bordduker med matchende farge. Her bør du dog være oppmerksom på utvalget, da dette var noe begrenset sammenlignet med utvalget innen servietter.

Lexington Lin- og Bomullsservietter

Lexington Tøyserviett Lin

Fra Lexington finner vi deres Pepita Check tøyservietter i bomull og lin. Serviettene har et spennende rutemønster som er med på å gjøre de dekorative på serveringsbordet.

Pepita Check er en rutete stoffserviett fra Lexington. Serviettene kommer med Lexington sin klassiske logo i kanten, og bidrar med dette til en eksklusiv følelse på bordet. Serviettene er laget av 55 % bomull, og 45 % lin. Kan vaskes i maskin på 40 grader.

Bestill Lexington Lin- og Bomullsserviett hos NordicNest!

Pepita Check har et spennende og klassisk rutemønster, som setter sitt preg på bordet. Ved siden av tøyservietter i lin og bomull, finner du også et kjøkkenforkle samt bordduk i samme design.

Tøyservietten i bomull og lin fra Lexington selges enkeltvis og har en størrelse på 50 x 50 cm. Lexington fører også andre flotte tøyservietter, men da i andre design og utforminger. Her finner du blant annet deres denim-servietter, i tillegg til flere klassiske og unike design.

Lexington tilbyr også ulike spennende serviettringer som kan kombineres med de ulike tøyserviettene i deres kolleksjon.

Ernst Tøyserviett i 100 % Lin

Lys og stripete tøyserviett designet av Ernst Kirchsteiger. Serviettene er laget i 100 % lin, og setter en myk og herlig følelse på middagsbordet.

Linserviettene fra Ernst kommer i sett på 2 servietter og har en størrelse på 40 x 40 cm. Serviettene har et hvitt design, med tradisjonelle svarte striper. Dette skaper et klassisk preg, og kan benyttes året igjennom.

Bestill Ernst Linservietter hos NordicNest.no!

Ernst Kirchsteiger er en svensk innredningsrådgiver, og er kjent fra flere TV-programmer. Han har også jobbet 16 år som kokk. Kombinasjonen av kokk og innredningsrådgiver har bidratt til hans profil som designer innen kjøkkenutstyr og borddekking.

Ved siden av dette settet med linservietter, tilbyr Ernst også andre tøyservietter i både lin og bomull. Her finner du blant annet stripete linservietter i blå og beige, rutete servietter i blå og beige, samt beige stoffservietter i bomull.

Linserviettene fra Ernst kan vaskes i vaskemaskinen på opp til 60 grader. Se leverandørens instruksjoner for nærmere beskrivelse. Anbefalinger rundt maskinvask kan variere mellom de ulike tøyserviettene fra merkevaren.

Serviettringer

Serviettringer

Serviettringer

Selv om linservietter kan dekkes direkte på bordet eller på tallerkenen, ønsker mange å kombinere de med serviettringer.

I vår oversikt over serviettringer finner du alternativer fra flere ulike merkevarer. Dette inkluderer også flere av merkevarene fra denne oversikten over servietter.

Vi har her forsøkt å være kreative, og hentet frem et bredt spekter av alternativer å velge mellom. På denne måten håper vi å kunne hjelpe deg å skape en ønsket borddekking!

Se også Serviettholder

Middagsservise

Middagsservise

Når det skal dekkes til fest og finere middager, eller du kanskje bare ønsker å gjøre hverdagen litt mer kreativ, vil det være ønskelig med et fint middagsservise.

Vi har i vår oversikt samlet flere ulike middagsserviser som vi håper vil falle i smak. Her finner du alt fra tradisjonelle hvite porselensserviser, til mer fargerike alternativer i ulikt stentøy.

Oversikten er ment å være både en inspirasjon og en kilde til ideer. Vi håper den faller i smak!

Se også Tørkerullholder!

Hva er Lin?

Lin er et naturlig fiber fra linplanten (Linum usitatissimum). Det er kjent for å være holdbart, absorberende og luftig, noe som gjør stoffet ideell for tekstiler som klær, sengetøy og servietter. Lin har vært brukt i tusenvis av år, og er en av de eldste tekstilfibrene. Linplanten er miljøvennlig, krever lite vann og er biologisk nedbrytbar.

Hva er Fordelen med Linservietter?

Linservietter er kjent for å være både holdbare og miljøvennlige. Lin er et naturmateriale som gir en følelse av luksus og eleganse når det brukes som borddekor. I tillegg har linservietter en naturlig tekstur som gir dybde til borddekkingen.

Serviettene absorberer også fuktighet godt, noe som kan være spesielt nyttig ved måltider. Videre er linservietter mer holdbare enn papirservietter, noe som betyr at de kan brukes om igjen over tid.

Til hvilke Anledninger brukes Linservietter?

Linservietter kan brukes ved en rekke anledninger. De er ideelle for formelle middager, bryllup, jubileer, helligdager, eller andre spesielle begivenheter der man ønsker å imponere gjestene. På grunn av deres holdbarhet og gjenbrukbarhet er de også populære for daglig bruk i mange husholdninger.

Hvor mange Servietter Trenger jeg?

Antallet servietter du trenger vil avhenge av anledningen og antall gjester. For et middagsselskap, er det en god regel å ha minst én serviett per gjest, pluss noen ekstra i tilfelle søl eller andre uhell. For større begivenheter som bryllup, kan det være lurt å ha en liten reserve.

Hvis du planlegger å bruke linservietter til daglig bruk, vil antallet avhenge av hvor ofte du vasker dem og hvor mange familiemedlemmer eller beboere det er i husholdningen.

Hvordan Dekke Bordet med Linservietter?

Det er mange måter å dekke et bord med linservietter på, avhengig av anledningen og din personlige stil. Her er noen grunnleggende tips:

  • Tradisjonelt: Plasser servietten til venstre for gaffelen eller legg den på tallerkenen.
  • Moderne: Brett servietten i kunstneriske former eller bruk serviettringer for å holde dem. Du kan også legge dem diagonalt over tallerkenen eller bruke dem som en del av et midtpunkt.
  • Tilleggstips: Linservietter med teksturer, broderier eller unike farger kan gi en ekstra dimensjon til borddekkingen.

Kan Linservietter Vaskes i Vaskemaskin?

Ja, de fleste linservietter kan vaskes i vaskemaskinen. Det er imidlertid viktig å sjekke vaskeinstruksjonene fra produsenten før du vasker dem for første gang. Generelt bør linservietter vaskes på en mild syklus med kaldt eller lunkent vann for å bevare fargen og formen.

Unngå blekemidler da det kan skade linstoffet. Etter vask, bør servietter henges for å tørke eller tørkes på lav varme i tørketrommelen. Se vaskeinstruksjonene for anbefaling. For en skarp finish, kan de strykes mens de er litt fuktige.