Kakeboks til Jul – Test – 7 Kakebokser i Metall

0

En kakeboks i metall brukes til oppbevaring av småkaker i julen. I denne oversikten har vi sett på 7 ulike alternativer som både er morsomme og bidrar til å pynte opp og skape julestemning.

Lykketegning Christmas Kakebokser

Selv om kakebokser kan brukes hele året, er det i julen de har sin storhetstid. Vi har derfor valgt å kun fokusere på juledekorerte alternativer i denne oversikten. Boksene kan benyttes til oppbevaring av tradisjonelle sorter julekaker, men også andre matvarer så vel som hobbyartikler.

Julekakeboksene kommer flott dekorert i røde farger eller med tilsvarende juledekor. Mange er tilgjengelig i sett med 2 eller flere bokser, mens andre kun er tilgjengelig i en størrelse.

Hvilke Julekakebokser har vi sett på?

I denne oversikten har vi valgt ut 7 kakebokser, noe som representerer de 7 slagene med tradisjonelle julekaker. Boksene er laget i metall, og er dekorert med spennende julefarger og julemotiver.

Kakebokser

En kakeboks skal selvfølgelig kunne benyttes til å trygt oppbevare julekaker. Samtidig er det viktig at den også kan benyttes til servering av småkaker og settes frem på kakebordet. Mange ønsker også å benytte boksen til oppbevaring av hobby-artikler, og annet som hører julen til.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kakebokser andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Norgesglasset Julekakeboks

Norgesglasset Kakeboks

Ønsker du en kakeboks med sterke norske tradisjoner, kan dette eksemplaret fra Norgesglasset være et godt alternativ. Kakeboksen kommer dekorert med flere ulike julemotiver, og har samtidig Norge skrevet i rødt på fremsiden.

Norgesglasset har en lang tradisjon her i landet, og har blitt brukt til både lagring og servering av syltetøy og mye annet. Nylig lanserte de også en vakker og dekorativ kakeboks for juletiden.

Bestill Norgesglasset Kakeboks hos Hyttefeber.no!

Selve kakeboksen er farget i rødt, med et dekorativ hvitt snøremønster. På julekakeboksens lokk finner du flere dekorasjoner inspirert av julenissens verksted. Her pyntes det til jul, og du vil finne julenisser, juletrær, julekuler, granbar og tilsvarende.

Julekakeboksen kommer med inndelte rom. Her finner du 7 ulike rom, slik at du har plass til 7 ulike sorter. På denne måten kan den også settes frem på kakebordet og brukes som serveringsbrett. Inndelingen kan også tas ut, slik at du får mer oppbevaringsplass.

Ved siden av oppbevaringsboks til julekaker, finner du fra Norgesglasset også andre dekorative produkter. Dette omfatter drikkeglass, karafler, serveringsfat og serveringsskåler. Alle selvfølgelig dekorert med det ikoniske Norge motivet.

Nisse Kakebokser til Jul fra Porsgrund

Porsgrunds Porselen Nisseservise

En annen kakeboks som garantert vil sette deg i julestemning er dette eksemplaret fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Boksene kommer i et sett på to stykker, der du finner en medium og en stor utgave.

Kakeboksene er dekorert fra Porsgrunds sitt klassiske Nisseservise, designet av fabrikkeierens 15 år gamle datter tilbake i 1898. De ikoniske julenissene har derfor en lang tradisjon i den norske julen.

Bestill Nisseservise Kakebokser hos Christiania Glasmagasin!

Julenissene fra Porsgrunds juleservise er tilgjengelig både på lokket, og langs kanten. Her finner du nisser som danser, aker, står på ski, og annet. Boksene kommer med hvit kant og rødt lokk, perfekt for julen.

Settet fra Porsgrunds Porselænsfabrik består av to stykk kakebokser i metall. Den store boksen har en diameter på 25 cm og en høyde på 13 cm, og den mindre utgaven har en diameter på 22 cm og en høyde på 7,6 cm. Når de ikke er i bruk, kan den minste kakeboksen oppbevares i den store.

Dette settet med oppbevaringsbokser til kaker er en utvidet del av Porsgrunds Nisseservise. Dette betyr at du kan kombinere de med juleservise med asjetter og kaffekopper, ulike serveringsfat og skåler. Alle dekorert med de ikoniske nissene.

Se også Oppbevaringsbokser!

Sett med Mummi Kakebokser til Jul

Mummi kakebokser vinter

Et annet sett med morsomme kakebokser til jul finner vi fra Inspirasjon Forlag. Dette sette med 3 bokser kommer med klassiske tegninger fra Mummitrollets verden. Illustrasjonene kommer med jul- og vintermotiv.

Settet med Mummi kakebokser består av tre ulike eksemplarer i ulike størrelser. Her finner du en stor oppbevaringsboks med diameter på 22 cm og høyde på 10 cm, en medium med diameter på 20 cm og høyde på 9 cm, og en mindre boks med diameter på 18,5 cm og en høyde på 8 cm.

Bestill Sett med 3 Mummi Kakebokser hos Hyttefeber.no

På lokket av boksene finner vi klassiske tegninger av Mummipappa sammen med en nisse, Mummimamma og ungene som har setter opp juletreet, og Mummifamilien sammen med Lille-My rundt det ferdigpyntede juletreet.

Kakeboksene kommer videre med kant i tre ulike farger. Rundt kantene på de tre boksene finner du også inspirerende sitater hentet fra historiene fra Mummidalen. Kakeboksene er laget i tinn, og egner seg til oppbevaring av mat. Bruk boksene til julekaker, kjeks, knekkebrød eller annet.

De som er glad i Mummitrollet, kjenner nok også til Arabia sine Mummikopper. Hvert år lanserer Arabia et nytt design med julekopper eller vinterkopper. Disse kan selvfølgelig kombineres med kakeboksene.

Bastian Vinter Kakebokssett

Bastian Vinter Kakeboks

Fra merkevaren Bastian finner vi dette settet med Vinter kakebokser. Boksene kommer med et moderne og dekorativt design med vintermotiver eller julemotiver.

Kakeboksene i dette settet fra Bastian kommer i to ulike størrelser. Den største boksen kommer med en pastellfarget blå himmel og har en diameter på 22 cm og en høyde på 12 cm. Den mellomstore har en tilsvarende rosa eller Woodrose-farget himmel og har en diameter på 20 cm og en høyde på 10 cm.

Bestill Bastian Vinter Kakebokssett hos Christiania Glasmagasin!

Den stemningsfulle dekoren er utviklet av designeren Dorthe Mathiesen og kommer med motiver hentet fra julen og vinteren. Her finner du en familie som henter hjem juletreet på sykkel, vinterlandskap med snø, juletrefelling, bålpanne, julekranser, julelykter og annet.

Det vakre og myke pastelldesignet gjør at kakeboksene fungerer godt både til oppbevaring, så vel som servering. Her kan den settes frem under julens kaffeslabberas slik at man kan forsyne seg med kransekaker, sirupssnipper eller andre julekaker.

Ved siden av de tradisjonelle kakeboksene, finner du i Vinter-kolleksjonen fra Bastian også en høy og smak kakeboks. Serien byr også på to ulike kjøkkenhåndkle i tilsvarende farger og design.

Se også Julekrus!

Hammershøi Kakebokser til Jul

Kähler Hammershøi Julekakeboks

Fra danske Kähler finner vi dette settet med Hammershøi kakebokser. Settet er en del av Kähler sitt Hammershøi juleservise, og kommer med de samme dekoren som vi finner på servisets tallerkener og tilbehør.

Settet med kakebokser fra Hammershøi består av to ulike størrelser. Den største boksen har en diameter på 22 cm og en høyde på 9 cm, mens den mellomstore kakeboksen har en diameter på 20 cm og en høyde på 8,5 cm.

Bestill Hammershøi Jul Kakeboks hos Kitchn.no!

De julepregede boksene er dekorert med det samme mønsteret som vi finner i Hammershøi sitt juleservise. Dette består av julete grener dekorert med små kongler og ulik tradisjonell julepynt. Dekoren hviler på en hvit bakgrunn, slik at man får et diskré men flott preg av julen.

Dekoren går som nevnt igjen i andre deler i Hammershøi juleservise. På denne måten kan man dekke kakebordet med både asjetter og kaffekopper med tilsvarende design. Serien består videre også av tilsvarende juledekor.

Her kan man velge mellom ulike lysestaker for kubbelys, ulike skåler med stett, serveringsfat, julekuler, duker og mye annet. På denne måten har man mulighet til å utvide dekorasjonen med Hammershøi Jul.

Merry Christmas Kakebokssett fra Blomsterbergs

Blomserbergs Merry Christmas

Fra danske Blomsterbergs finner vi dette settet med kakebokser. Boksene kommer i to ulike størrelser, og egner seg godt til oppbevaring av ulike småkaker til julen.

Kakeboksene fra Blomsterbergs kommer i en varm grå farge, og er dekorert med sølvfargede stjerner som kanskje minner om snøfnugg. Videre står det skrevet Merry Christmas i tilsvarende sølvfarget skrift.

Bestill Blomsterbergs Julekakebokser hos KitchenTime.no

Kombinasjonen av farger, juledekor og Merry Christmas er med på å gjøre kakebokssettet perfekt for høytiden. Den største boksen i settet har en diameter på 22 cm og en høyde på 10 cm. Den andre kakeboksen er noe mindre i størrelse og har en diameter på 16,8 cm og en høyde på 9 cm.

Mette Blomsterberg, som er kvinnen bak denne merkevaren, er en dansk konditor og TV-personlighet. Hun er utdannet konditor fra det berømte Kransekakehuset i København, og her også gitt ut kokeboken Min Jul. Dette er en kokebok full av oppskrifter på småkaker, konfekt, fylt sjokolade og andre søtsaker til julen..

Fra Blomsterbergs-kolleksjonen finner man selvfølgelig også et bredt utvalg av annet kjøkkenutstyr til julekakebakingen. Dette er naturlig da kvinnen bak kolleksjonen har sin bakgrunn fra konditorfaget.

Lykketegning Christmas Boxes Kakeboks

Lykketegning Christmas Kakebokser

Fra Lykketegning finner vi dette settet med to morsomme kakebokser til jul. Boksene er utsmykket med en mørk rød himmel, kombinert med et hvitt vinterlandskap. I tradisjon med andre produkter fra Lykketening er de dekorert med inspirerende motiver.

Settet med kakebokser fra Lykketegning kommer med to ulike størrelser. Den største boksen har en diameter på 22 cm og en høyde på 10 cm. Den mellomstore boksen har en diameter på 19,5 cm og en høyde på 8,5 cm.

Bestill Sett med Lykketegning Kakebokser hos Kitchn.no!

Der den største kakeboksen er dekorert en gutt og en jente på en romantisk skitur, er den mellomstore kakeboksen dekorert med et Lucia-kor som synger julesanger. Tegningene er utviklet av Ingebjørg Rangøy Sjåland.

Dette settet med illustrerte oppbevaringsbokser til småkaker er en del av Lykketegning-kolleksjonen. Denne serien er kanskje mest kjent for de morsomme kaffekoppene med gledesskapende illustrasjoner og positive visdomsord.

Se også Lykketegning Julekrus – Kitchn.no!

Fra lykketegning finner du også morsomme julekrus som gjerne kan kombineres med kakeboksen. Disse er i sterk rød farge og har fått navn som Glede, Ro og hygge, Harmoni, (40 cl) samt Lykke og kos (28 cl).

Småkaker – De Syv Slag: En Tradisjon i Kakeboksen

Julekake pepperkaker

I hjertet av norsk juletradisjon finner man en søt og sprø samling av bakst som fyller kakebokser landet over: de syv slag julekaker. Konseptet med syv slag, var at det var dette utvalget av småkaker som var forventet at man lagde til jul. Småkakene ble gjerne servert sammen med en kopp varm svart kaffe.

Hva Er “De Syv Slag”?

Begrepet “de syv slag” refererer til de syv tradisjonelle julekakene som norske husstander streber etter å ha i kakeboksene sine til jul. Skikken sier at hver husmor skulle bake minst syv sorter for å vise sin bakstekunnskaper og gjestfrihet.

Det er dog noe diskusjon om hvilke kaker som offisielt utgjør de syv slagene, da forskjellige regioner i Norge kan ha sine egne lokale favoritter. Men de slagene som oftest nevnes er krumkaker, sandkaker, fattigmann, goro, pepperkaker, berlinerkranser og serinakaker.

En Gjennomgang av De Syv Slag

La oss dykke ned i hver av disse tradisjonsrike julekakene:

  • Krumkaker – Tynne, sprø og vakkert mønstrede, krumkaker er blant de mest tradisjonelle norske julekakene. De lages med et spesielt krumkakejern, og rulles ofte til kjegler mens de er varme. Serveres ofte med multekrem eller annen søt fyll.
  • Sandkaker – Disse smulete og delikate kakene bærer navnet sitt fordi de smuldrer som sand når man tar en bit. Laget med masse smør, sukker, og en antydning av mandler, blir de støpt i små former for å gi dem sin karakteristiske form.
  • Fattigmann – En kake med en ironisk navn gitt dens rike ingredienser som inkluderer krem, sukker, og brennevin som cognac eller rom. Disse søte, stekte godbitene er tynne og knasende, ofte formet som små diamanter eller twists.
  • Goro – Goro er flatere og hardere enn krumkaker, med et preget mønster fra det spesialiserte jernet de bakes i, og er ofte formet avlange og rektangulære.
  • Pepperkaker – Pepperkakene er vel den mest populære av de tradisjonelle julekakene. Pyntes gjerne både med melis og smågodt som nonstop eller tilsvarende. De er mest kjent for sine lekne former som hjerter, stjerner, eller julefigurer.
  • Berlinerkranser – Disse kransformede kakene har en mild smak og er pyntet med perlesukker og noen ganger finhakkede mandler. De symboliserer julens festligheter og er både visuelt tiltalende og smakfulle.
  • Serinakaker – Serinakaker er små, runde og toppet med perlesukker og hakkede mandler. De har en myk konsistens som smelter på tungen, og de er en favoritt både blant barn og voksne.

Hva Brukes Kakebokser til?

Kakebokser er tradisjonelt brukt til å oppbevare og beskytte kjeks og småkaker mot ytre påvirkninger som luft, fuktighet og andre miljøfaktorer som kan påvirke kvaliteten. De fungerer også som en praktisk måte å transportere bakverk på, samtidig som de kan være dekorative elementer i kjøkkenet.

Hvorfor Oppbevare Julekaker i Metallboks?

Metallbokser er et populært valg for oppbevaring av julekaker fordi det gir en tett og solid forsegling, noe som hjelper til med å holde kaker friske ved å hindre luft og fuktighet i å trenge inn. Metall er også uimottakelig for lukter og vil ikke absorbere smaker, noe som betyr at smakene på kakene forblir rene og uforstyrret. Metallbokser har også en tendens til å holde seg kjøligere, noe som kan bidra til å holde smørbaserte kaker faste.

Hvorfor er Kakeboksene Laget i Metall?

Kakebokser er laget i metall av flere grunner. For det første er metall holdbart og beskyttende, og gir en hard barriere mot støt og trykk, noe som er viktig for å holde skjøre kaker som krumkaker hele. For det andre har metallbokser gjerne et tettsittende lokk, som hjelper til med å bevare ferskheten av bakverket.

Hvorfor Blir Krumkakene Myke i Kakeboksen?

Når krumkakene blir myke i kakeboksen, kan det skyldes flere faktorer. Det kan være at boksen ikke er helt lufttett, slik at fuktighet kan sive inn og gjøre kakene myke. Det kan også skyldes at kakene ikke var helt avkjølte og tørre før de ble lagt i boksen, noe som kan føre til at den resterende varmen genererer kondens inne i boksen. I noen tilfeller kan også overføring av fuktighet fra andre typer kaker i samme boks påvirke krumkakene.

Kan man Bruke en Kakeboks til Annet enn Småkaker?

Kakebokser kan definitivt brukes til annet enn småkaker. De er nyttige for å oppbevare en rekke tørre matvarer som for eksempel te, kaffe, krydder, eller tørrvarer som pasta og ris. I tillegg kan de tjene ikke-kulinariske formål, som for eksempel oppbevaring av sy-utstyr, hobby-utstyr, små leker eller andre småting. Noen bruker dem også til dekorative formål eller som en del av en gaveinnpakning, hvor boksen i seg selv er en del av gaven.