Kaffefilter til Moccamaster: Hvilken Størrelse til Kaffetrakteren?

0

Moccamaster er en velkjent merkevare, og har funnet sin plass i mange norske hjem. Dette nederlandske merket har siden sin oppstart på 1960-tallet levert gode kaffetraktere til kaffeentusiaster over hele verden.

Med fokus på håndverk, holdbarhet og den perfekte brygge-prosessen, har Moccamaster etablert seg som et premium valg for de som ikke bare ønsker kaffe, men en eksepsjonell kaffeopplevelse.

Filter kaffetrakter

Viktigheten av Riktig Kaffefilterstørrelse

Når det kommer til kaffebrygging, er detaljene avgjørende. Et av de ofte oversette, men essensielle elementene er størrelsen på kaffefilteret. Bruk av riktig filterstørrelse er kritisk for å unngå søl og sikre en jevn og balansert trakting.

Et filter som er for lite kan føre til søl, mens et for stort filter kan føre til dårlig filtrering og påvirke smaken negativt. Derfor er det viktig å velge riktig størrelse på kaffefilteret for din Moccamaster.

Standardstørrelsen: No. 4

For de mest vanlige Moccamaster kaffetrakterne, som er designet for å brygge 8 til 10 kopper, er standardfilterstørrelsen No. 4. Dette er den mest utbredte størrelsen, og den som passer de fleste behov for daglig bruk.

Størrelsen på filteret er tydelig merket på forsiden av filterpakken, enten som No. 4 eller som 4×1, for å gjøre det enkelt å velge riktig.

Det er ikke nødvendig å bruke kaffefilter fra Moccamaster, selv om trakteren er av dette merket. No. 4 er en standard størrelse som også benyttes av andre kaffefiltermerker, noe som gjør dem lett tilgjengelige i de fleste matbutikker.

Hold Orden med Kaffefilterholder i Metall

For å holde orden på kjøkkenet, kan det være lurt å ha en beholder for kaffefiltrene. Moccamaster tilbyr en praktisk løsning med egen kaffefilterholder i metall som passer godt for No. 4 kaffefiltre.

Bruk av en kaffefilterholder gjør at du vet hvor kaffefiltrene er plassert, og at du holder orden på disse. Filterholderen kan stå fremme på kjøkkenbenken, eller plasseres i kjøkkenskapet sammen med kaffepulver og annet kaffeutstyr.

Moccamaster Cup-one: Perfekt for Enkeltporsjoner

For de som foretrekker en enkel kopp med kvalitetskaffe, tilbyr Moccamaster Cup-one en ideell løsning. Denne kompakte kaffetrakteren har kapasitet på 33 cl, tilsvarende en stor kaffekopp, og trakter direkte i koppen for bekvemmelighet og minimalt med opprydding. Cup-one modellen bruker kaffefilter størrelse No. 1, som er perfekt tilpasset for enkeltporsjonstrakting.

Moccamaster kaffefilter

CD Grand og CDT Grand: For de Storslåtte Anledningene

For større samlinger eller arbeidsplasser har Moccamaster utviklet CD Grand og CDT Grand modeller. Disse kraftige kaffetrakterne benytter et spesielt 110 mm flatbunnet filter, designet for å håndtere større mengder kaffe. Denne filterstørrelsen sikrer optimal vannfordeling og ekstraksjon over en større mengde kaffepulver, noe som resulterer i en rikere og mer smakfull kaffebrygg.