Kan man Benytte Kokmalt Kaffe i Kaffetrakteren?

0

Vi har alle vært der. I et lettere ufokusert øyeblikk tar vi med oss en pose med kaffe hjem fra matbutikken, før vi oppdager at vi ved en feil har kjøpt kokmalt kaffe istedenfor filtermalt.

Her er det ingen grunn til å være flau eller føle at man har gjort en stor feil. Posene for filtermalt og kokmalt kaffe kommer begge ofte i samme farge, og er også i samme størrelse. Det er heller ikke mulig å kjenne på posen, hvilken type kaffe du har plukket fra butikkhyllen.

Men når du først står der, og til din fortvilelse oppdager at du har kjøpt kokmalt kaffe: Er det mulig å benytte kokmalt kaffe i kaffetrakteren?

Se vår test av kaffetraktere!

kaffe i kaffetrakter

Kokmalt Kaffe i Kaffetrakteren

Det å benytte kokmalt kaffe i kaffetrakteren er noe du i utgangspunktet bør forsøke å unngå. Om du har mulighet til å svippe tilbake til matbutikken, er det stor sjanse for at du får byttet til korrekt pose. På denne måte kan du benytte filterkaffe i kaffetrakteren, slik du i utgangspunktet hadde ønsket.

Når det er sagt, er det fult mulig å trakte med kokekaffe. Da kokmalt kaffe er grovere enn filtermalt, er den avhengig av mer kontakt med det varme vannet. Dette kan man oppnå på flere måter.

Et eksempel er å benytte mer kaffe i kaffefilteret, enn det du normalt gjør når du benytter filterkaffe. En økning på rundt 20 prosent bør fungere godt, men prøv deg frem. På enkelte kaffetraktere er det også mulig å låse filteret, slik at det varme vannet kan trekke lenger sammen med kaffepulveret.

Om du benytter denne funksjonen vil vannet kunne trekke lenger sammen med kokekaffen, og på denne måte oppnå samme resultat som ved annen koking. Vær dog forsiktig, slik att vannet ikke går over kanten på filteret.

Les også: Så ofte bør du rense kaffetrakteren

Hvorfor Ikke Bare Koke Kokekaffen?

En annen mulighet er selvfølgelig å bare koke kokekaffen etter instruksjonene på pakken. Alt du behøver for å få til dette er en mindre kjele eller kaffekjele beregnet for bruk på komfyr.

Det første du gjør er å ha rent vann i kjelen, og koke opp vannet til kokepunktet. Ta kjelen av varmekilden på komfyren og tilsett kaffe i mengdeforholdene forklart på pakken. Dette tilsvarer mengden man benytter når man trakter i kaffetrakteren.

Rør kokekaffen inn i det varme vannet, og la kjelen trekke i 6-8 minutter, før kaffen er klar til servering. Vannet skal ikke varmes under trekkingen. Her kan man røre i overflaten med jevne mellomrom, samtidig som man lar kaffepulveret synke til bunn av kjelen.

Når man benytter kokekaffe er målet at kaffegruten skal synke til bunn. Da det ikke er ønskelig å få alt for mye gruff over i kaffekoppen bør man la kaffen hvile et minutt eller to før man heller over. Her bør man samtidig helle forsiktig slik at mest mulig av kaffegruten blir igjen i kjelen.