Hvilken Temperatur gir Best Traktekaffe?

0

Det å lage god kaffe er en perfeksjon, og man kan fort ende opp med å lage enn kaffe som ikke er så god som ønsket. De beste kaffetrakterne tar derfor hensyn til dette når de tempererer vannet, slik at man skal kunne oppnå det beste resultatet.

Den beste temperaturen for traktekaffe er mellom 91-96 grader. Dette er temperaturen som gir den beste behandlingen av kaffepulveret, og sikrer at kaffen har en god balanse mellom smak og aroma.

Hvis temperaturen er for lav, vil ikke kaffen trekke godt nok, mens hvis temperaturen er for høy, kan kaffen bli brent og smake bittert. Det er derfor viktig å bruke en kaffetrakter som er designet for å opprettholde riktig temperatur gjennom hele trakteprosessen.

Kaffetraktere med Optimal Temperatur

En sentral del av jobben med å designe den perfekte kaffetrakter, er dermed å sørge for at traktevannet har korrekt temperatur under bryggingsprosessen. På denne måten oppnår kaffen gode aromaer, samtidig som man unngår at den smaker brent og bittert.

De fleste kaffetraktere har tatt hensyn til dette. Ser vi eksempelvis på Moccamaster Automatic kaffetrakter, kommer denne med to separate varmeelementer. Den ene varmer vannet til 92 til 96 grader, en temperatur optimal for trakting av kaffe.

Det andre varmeelementet sørger for å holde kaffen varm når den er ferdig brygget. Denne sørger da for å holde en temperatur på 80-85 grader. På denne måten er kaffetrakteren mer skånsom mot den ferdige kaffen.

Også for Wilfa sin Performance kaffetrakter ser vi at temperaturen er designet for å gi den beste kaffesmaken. Deres Performance kaffetrakter holder temperaturen mellom 92 og 96 grader fra første til siste dråpe.

Rens Kaffetrakteren Regelmessig

Ved siden av å trakte kaffe på optimal temperatur, er det viktig å også sørge for å holde kaffetrakteren ren. Gjennom regelmessig bruk av rensemiddel unngår du at kalk og smuss fra vannet setter seg fast i kaffetrakteren og setter smak på det ferdige produktet.

Rensing av kaffetrakter gjøres helst med egnet renseveske, og bør gjøres regelmessig. Disse renseposene finner du i de fleste matbutikker som fører filterkaffe. Om du bruker kaffetrakteren din på daglig basis, er det anbefalt å rense den hver 14. dag. Her bør du også vaske over filterholder og vannkolbe.

Videre er det også anbefalt å benytte en ren vannkanne når du fyller kaffetrakteren. Mange moderne kaffetraktere kommer i dag med vannbeholdere som kan tas med bort til springen. Her kan du fylle direkte med kaldt vann fra springen.

Der vannbeholderen sitter fast, benytter mange gjerne kolben til kaffetrakteren for å fylle opp. Selv om denne gjerne er godt skyllet, ender du ofte med å få med deg smuss fra gårsdagens traktekaffe. Benytt i stedet en ren vannkanne når du fyller kaffetrakteren, så unngår du dette.