Hvor Mange Kaffekopper i en Pose Filterkaffe?

0

Det kan være en god ide å ha en forståelse rundt hvor mange kaffekopper man får ut av en filterpose. Dette gjelder spesielt om man skal servere nytraktet kaffe til flere personer.

Når man vet hvor mye kaffe man kan lage med en pose filterkaffe, blir det også lettere å beregne hvor mye man bør kjøpe inn, og også hvor lenge den resterende mengden kaffe vil vare.

En pose filterkaffe inneholder normalt 250 gram pulver. Dette er standard både hos Ali, Friele og Evergood. Ved siden av dette vil du allikevel kunne finne andre alternativer, både i større og mindre utgaver. Vær derfor oppmerksom på størrelsen på posen når du handler inn filterkaffe til trakteren!

Hvor Mye Kaffe i En Pose?

Dersom vi tar utgangspunkt i at en pose med filterkaffe veier 250 gram, er det lett å beregne hvor mye kaffe man kan få ut av den. Når man skal trakte én liter kaffe, er det anbefalt at man benytter 60 gram kaffe.

Dette betyr at en pose filterkaffe tilsvarer rett over 4 liter med ferdig kaffe. Tar vi igjen utgangspunkt i at et kaffekrus har et volum på 2 dl, tilsvarer dette 20 kopper.

Hvor lenge en pose med filterkaffe vil holde, er selvfølgelig også avhengig av andre ting. Hvor mange i husstanden drikker kaffe, hvor mye kaffe drikker de, og hvor ofte drikker de kaffe. Når man har en forståelse av dette, blir det også lettere å beregne hvor mye kaffe man bør ha tilgjengelig.

Les også: Kan man bruke kokmalt kaffe i kaffetrakteren?

Gjør Smarte Innkjøp

Når det kommer til innkjøp av kaffe til kaffetrakteren, kan det være lurt å være oppmerksom på prisene. Med jevne mellomrom fører de ulike matvarekjedene kampanjer der du har mulighet til å få både 40- og 50 % rabatt på kaffe.

Da filterkaffe er en tørrvare som gjerne har god holdbarhet, kan det være lurt å benytte seg av disse tilbudene til å gjøre et større innkjøp. Ulikt fra sjokolade og tilsvarende fristelser, er det mindre sannsynlig at man øker forbruket bare fordi man har mer kaffepulver tilgjengelig.

Ved å ha et større lager av filterkaffe tilgjengelig i matskapet, minsker du samtidig sannsynligheten at du våkner opp på morgenen og er tom for kaffe. Risikoen reduseres samtidig for at du har gått tom for kaffe når du plutselig får gjester på besøk.