Gin & Tonic Glass – Test – Drinkglass til GT!

0

Gin & Tonic serveres helst i store avrundede klokkeglass. Dette for å gi god plass til de kalde isbitene. Glassene er gjerne plassert på høye stett, slik at drinken lettere skal holde seg nedkjølt.

Nachtmann Optic Gin & Tonic

I denne oversikten har vi sett på 8 ulike sett med GT-glass, som vi tror vil falle i smak. Her vil du finne klassiske og rene glass, samt alternativer med unike og spennende utforminger. Vi har også inkludert en test, slik at du kan gi din stemme, og samtidig se hvilke Gin-Tonic glass som andre foretrekker.

Ved siden av å benyttes til ulike varianter av Gin & Tonic, benyttes glassene gjerne også til den italienske drinken Aperol Spritz. Denne drinken har blitt stadig mer populær de siste årene, og er perfekt for varme sommerdager!

Hvilke GT-Glass har vi sett på?

Selv om Gin & Tonic ofte også serveres i høye long-drink glass, har vi valgt å kun fokusere på glassene med stett. Dette da det er disse glassene som gjerne beskrives som GT-glass av produsentene, samtidig som de gir den beste Gin Tonic opplevelsen.

Gin Tonic Glass

De store runde ballongglassene gir plass til mye isbiter, samtidig som glassets stett beskytter mot varme fra fingrene. Glassene i oversikten kommer fra flere ulike leverandører, både fra Skandinavia og Europa for øvrig. Vi håper du skal kunne finne et Gin Tonic glass som faller i smak!

Vi har sett på Følgende Gin Tonic Glass:

  • Luigi Bormioli – Mixology Gin Tonic Glass
  • Spiegelau Gin og Tonic Glass
  • Alkemist Gin og Tonic fra Lyngby Glas
  • Optic GT Glass fra Nachtmann
  • Modern House Gin & Aperol Glass
  • Luigi Bormioli Sett – 4 Ulike GT-glass
  • Orrefors More Gin & Tonic
  • Lyngby Glas Gin Tonic Juvel

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke Gin & Tonic glass andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Luigi Bormioli – Mixology Gin Tonic Glass

Luigi Bormioli Mixology Gin Tonic Glass

Fra den Italienske merkevaren Luigi Bormioli finner vi, finner vi deres Mixology Gin & Tonic glass. Drikkeglassene i Mixology kolleksjonen er fremstilt med en ny glass-teknologi, som sørger for at produktene blir ekstra slitesterke og motstandsdyktige.

Mixology Gin & Tonic fra Luigi Bormioli kommer i sett på 4 glass. Glassene har et volum på 80 cl, som gir god plass til både GT og tilhørende isbiter. Mixology-glassene skal kunne vaskes i oppvaskmaskinen over 1000 ganger, uten at kvaliteten reduseres.

Bestill Luigi Bormioli Mixology Gin & Tonic Glass hos Bakeren og Kokken!

Mixology er en serie med drinkglass fra Luigi Bormioli. Glasserien beskrives som The Golden Age of Cocktail Making. Glasserien er en kolleksjon med premium-krystallglass til ulike cocktails og bardrinker.

Ved siden av dette settet med 4 Mixology-glass, finner du også en alternativ kolleksjon med 4 ulike Luigi Bormioli Gin & Tonic glass. Dette består da av glass fra de ulike glass-seriene Mixology, Roma, Bach og Diamante.

Ved siden av Gin Tonic glass, finner du i Mixology-kolleksjonen også martiniglass, cocktailglass, spritzglass, ølglass og whiskyglass. Serien har også en egen whiskykaraffel

Spiegelau Gin og Tonic Glass

Spiegelau GT Glass

Spiegelau er en kjent tysk merkevare innen vinglass. I deres sortiment finner vi også dette settet med 4 Gin og Tonic glass utviklet i finkrystall. Glassene er utviklet med formål om å få frem de beste smakene og aromaene fra Gin Tonic drinken.

Glassene kommer i et vakkert design, med en klokke. Stetteglassene har en høyde på 19,5 cm, og rommer 63 cl. Ved siden av å kunne benyttes til Gin og Tonic, kan glassene også benyttes til drinker som Mojito og Aperol.

Spiegelau Gin Tonic Glass finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Gin & Tonic glassene fra Spiegelau kommer i sett på 4, med volum på 63 cl. Glassene kommer i en dekorativ gaveeske, der du også vil finne oppskrifter på fire ulike former på Gin and Tonic. Dette omfatter ifølge coveret; Classic Gin Tonic, Mediterranean Tonic, Tea & Tonic og Red Tonic.

Dette gjør at du har mulighet til å utvide repertoaret og bruksområdene til de ulike GT-glassene. Ved siden av oppskriftene i pakken, finnes det selvfølgelig mulighet til å utforske tilsvarende GT-oppskrifter på nettet.

Spiegelau er, som tidligere nevnt, en velkjent merkevare innen vinglass. Ved siden av Gin Tonic glass vil du derfor finne et bredt utvalg av rødvin- og hvitvinsglass til ulike druer, longdrink glass, whiskyglass, champagneglass, ølglass, og annet.

Alkemist Gin og Tonic fra Lyngby Glas

Lyngby Glas Alkemist Gin Tonic Glass

Alkemist er en spennende serie med drikkeglass, fra Lyngby Glas. Ulikt fra tradisjonelle drinkglass med runde skåler, kommer Alkemist-kolleksjonen med spennende fasetter som setter et unikt preg på glasset.

De spennende kantene på glasset sørger for å reflektere lyset, og kombinerer dette med fargene i glasset. Dette gjør at du kan servere GT med et mer unikt og levende uttrykk. Bruk de gjerne i kombinasjon med isbiter og råvarer med sterke farger.

Alkemist Gin & Tonic Glass Bestilles hos KitchenTime.no!

Ved siden av Gin og Tonic glass, finner du i Lyngby Alkemist-kolleksjonen også runde ølglass på stett, vannglass, samt cocktailglass og glass til Aperol Spritz. Alle de ulike glassene i serien kommer med tilsvarende fasetter.

Lyngby Glas Gin & Tonic kommer i sett på 2 drinkglass, med et volum på 57 cl, og en høyde på 20,7 cm. Glassene er plassert på høye stett, også utsmykket med vakre og spennende utforminger. De utsmykkede stettene er med på å styrke glassenes unike uttrykk.

Ved siden av Alkemist, finner du fra Lyngby Glas også andre kolleksjoner, som også inneholder alternativer for Gin & Tonic. Blant disse kolleksjonene kan man nevne serien Juvel (som vi skal se på senere), samt Milano, i tillegg til deres ulike Palermo-glass.

Optic GT Glass fra Nachtmann

Nachtmann Optic Gin & Tonic

Et spennende sett med GT-glass finner vi her fra tyske Nachtmann. Deres Optic Gin & Tonic glass kommer med 24 vertikalt blåste linjer. Denne utformingen er med på å gi drinkglassene et unikt og eksklusivt preg.

GT-glassene i Optic-kolleksjonen fra Nachtmann er laget i krystall, og har et volum på 64 cl. Glassene har en høyde på 22,2 cm, noe som er høyere enn mange av de andre alternativene i oversikten.

Bestill Nactmann Optic Gin & Tonic Glass hos NordicNest.no! 

De nedadgående bølgene er et sentralt element med Optic-glassene fra Nachtmann, og noe av det som gjør de unike og eksklusive i sitt design. Utformingen er med på å gjøre drinken mer spennende, og sørger samtidig for å reflektere lyset på en visuell måte.

Ulikt fra de andre GT-glassene i denne oversikten, er dette Optic-alternativet fra Nachtmann ikke en del av en større serie. Vi har forsøkt å finne Optic-glass til vin- og andre drinker, men har kun funnet dette designet knyttet til Gin & Tonic.

Glassene kan, om ønskelig, selvfølgelig også benyttes til andre drinker. Dette kan være Aperol Spritz, eller andre drinker som passer til dette glasset. Nachtmann Optic Gin & Tonic selges i sett på 4 glass.

Modern House Gin & Aperol Glass

Modern House Gin Aperolglass

Fra den norske merkevaren Moden House finner vi dette krystallglasset, designet for cocktails som GT og Aperol. Modern House Gin og Aperol er krystallglass og har et volum på 70 cl.

Gin og Aperol-glasset fra Modern House har en klassisk utforming med en bred skål på stett. Dette er cocktailglass som egner seg godt både til servering av Gin Tonic, så vel som Aperol Spritz. Glassene selges i sett på 4 eksemplarer.

Bestill Modern House Gin & Aperolglass hos Kitchn.no!

Den klassiske GT-drinken er en kombinasjon av gin, tonic, kombinert med lime og isbiter. Ved siden av dette finnes det også andre alternativer, med flere ingredienser. Her kan du prøve deg frem med friske jordbær og pepper eller rosmarin og sitron.

Videre finner man oppskrifter på GT med tranebær og timian, Gin & Tonic med appelsin, eller hva med agurk og mynte? Om du ønsker en større oversikt over GT-oppskrifter, se Costume.no!

 

Glassene fra Modern House har et volum på 70 cl, og en høyde på 19,5 cm. Gin & Aperol-glassene fra Modern House kan vaskes i oppvaskmaskin, på egnet glassprogram. Det er da anbefalt at man er forsiktig med tilstøtende gjenstander.

Luigi Bormioli Sett – 4 Ulike GT-glass

Luigi Bormoili Selection GT Glass

I dette settet fra Luigi Bormioli finner vi fire ulike Gin & Tonic glass. Glassene kommer fra fire ulike drikkeglass-kolleksjoner. De ulike alternativene kommer med egne utforminger og preg, som sammen er med på å skape variasjon på borddekkingen.

De fire ulike glassene i Luigi Bormioli sitt Selection Gin & Tonic sett, kommer fra flere ulike kolleksjoner. Her vil du finne GT-glass fra seriene Mixology (som vi har sett på over), Roma, Bach og Diamante.

Bestill Sett med 4 GT-glass fra Luigi Bormioli hos Kitchn.no!

Glassene kommer i også ulike størrelser, med volum fra 60 cl for det minste alternativet, og opp til 80 cl, for de største alternativene. Variasjonen i glass, gjør at du har mulighet til å velge et GT-glass som passer den aktuelle anledningen.

De ulike glassene kan også trekkes frem til forskjellige GT-variasjoner, alt etter hvordan du ønsker å presentere drinken. De ulike Gin & Tonic glassene kan også kombineres i en borddekking, nettopp for å skape spenning og variasjon.

Glassene kommer med ulike skåler og utforminger. Alternativene i settet er valgt ut blant Luigi Bormioli sine mest populære kolleksjoner, og består av drinkglass i høy kvalitet. Glassene har høy transparens, og kommer med elegante stett.

Orrefors More Gin & Tonic

Orrefors More Gin & Tonic

More Gin & Tonic glass fra Orrefors, kommer med et klassisk ballongformet skål, som gir god plass både til isbiter og tilhørende garnityr. Den ballongformede skålen benyttes for å få frem det beste av drinkens aromaer.

Orrefors GT-glass har et volum på 64 cl, og har en høyde på 20 cm. Glassene er laget i led-fritt krystall, og selges i sett på 4 eksemplarer. Kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Bestill Orrefors More GT-glass hos Bakeren og Kokken!

Gin & Tonic glassene fra Orrefors er den del av deres More-kolleksjon. More begynte i utgangspunktet restaurantserie, utviklet etter innspill fra svenske restauranter og barer. I dag benyttes glassene av alt fra svenske stjerne-restauranter, til hverdagslige familiesammenkomster.

Ved siden av cocktailglass til Gin & Tonic, finner du i More-kolleksjonen fra Orrefors også andre alternativer. Dette omfatter runde vannglass, ulike vinglass, spiritsglass, coupe glass, champagneglass, snapsglass og annet.

Orrefors har ved siden av More kolleksjonen, også flere andre populære glass-serier. Her har vi tidligere skrevet om deres ulike whiskyglass som Orrefors Sofiero og Orrefors Steet. Videre tilbyr Orrefors også et bredt utvalg av lysestaker og vaser.

Lyngby Glas Gin Tonic Juvel

Lyngby Glas Juvel GT-Glass

Juvel er en serie med vin og barglass fra danske Lyngby Glas. Når man drikker vin, og drinker med sterk aroma, bestemmes vinens bouquet av glassets form. Juvel-glassene er designet med intensjon om at glasset skal få frem det beste i drinken.

Lyngby Glas Juvel G&T-glass kommer med store klokker som gir god plass, også til isbiter og tilbehør. Glassene kan benyttes til ulike GT-varianter, men kan også benyttes til å nyte andre drinker. Glassene er krystallklare, og har et klassisk og tidløst preg.

Juvel Gin Tonic fra Lyngby Glas bestiller du hos KitchenTime.no!

Glassene i Juvel-kolleksjonen selges i sett på 4 eksemplarer. Glassene har et volum på 57 cl, og en høyde på 20,5 cm. GT-glassene i Juvel-kolleksjonen fra Lyngby Glas er designet for å gi en optimal opplevelse, både rundt duft og smak.

Ved siden av Gin & Tonic glass, finner du i Juvel-kolleksjonen også andre vin- og barglass. Her kan du velge mellom rødvin- og hvitvinsglass, portvin/grappa glass, cognacglass, ølglass, champagneskåler, martiniglass, romglass og vannglass.

De ulike drikkeglassene i Juvel-kolleksjonen følger de samme prinsippene rundt fremhevelse av smak og aroma. Glassene har et elegant og klassisk preg, med en tidløs, tradisjonell utforming.

Hvilke Glass Benyttes til Gin Tonic?

Gin Tonic serveres tradisjonelt i ballongglass, også kjent som Copa de Balon. Disse glassene har en stor og rund form, noe som gir rom for mye is og sitrusfrukter. Formen på glasset hjelper også med å forbedre aromaene av drinken. I tillegg til ballongglass, er highball-glass også et populært valg for å servere Gin Tonic.

Hvorfor er GT Glass så Store?

Størrelsen og formen på Gin Tonic-glassene (ballongglass) er designet for å optimalisere smaksopplevelsen. Den store størrelsen gir plass til rikelig med is, noe som holder drinken kald lenger uten å vanne den ut for raskt.

Videre tillater det brede glasset rom for garnityr, som sitrusfrukter eller urter, som kan forbedre aromaene i ginen. Den innsnevrende toppen hjelper til med å konsentrere disse aromaene mot nesen, noe som forbedrer den samlede smaksopplevelsen.

Hvordan Lage en god GT?

En god Gin Tonic krever god gin, god tonic, riktig glass og riktig garnityr. Her er en grunnleggende oppskrift: Fyll et ballongglass eller highball-glass med rikelig med is. Tilsett gin. Topp opp med tonic vann.

Rør forsiktig for å blande uten å miste for mye av kullsyren. Garnér med en skive sitrusfrukt (for eksempel lime eller sitron) eller urter (for eksempel rosmarin eller enebær). Garnityrets valg kan variere basert på ginen du bruker.

Gin Tonic Highball glass

Alternativer til Ballongglass for Gin Tonic?

Ved siden av ballongglass kan du til Gin Tonic også benytte highball glass eller old fashioned glass.

Highball glass er et rett glass som er høyere enn det er bredt. Den smale formen bidrar til å holde karboneringen i tonicen, noe som er viktig for en god Gin Tonic. Highball glass er også allsidige og kan brukes til en rekke andre cocktails.

Old fashioned glass er et kort, bredt glass som ofte brukes til å servere whisky-baserte drinker. Selv om det ikke er det tradisjonelle valget for en Gin Tonic, kan du bruke et old fashioned glass hvis du foretrekker et mindre glass for å drikke Gin Tonic.

Kan man Bruke Ballongglass til Andre Drinker?

Ja, du kan definitivt bruke ballongglass til andre drinker. De er spesielt gode for enhver cocktail som har en sterk aroma eller som kan forbedres ved å bli servert med mye is og garnityr. Eksempler kan inkludere Aperol Spritz, sangria, eller andre fruktige cocktailer.