Beste Vinglass til Pinot Noir Rødvin

0

Som vinelsker vet du hvor viktig det er å velge riktig glass når du skal nyte en god vin. Vinglasset har stor betydning for smaksopplevelsen, og spesielt når det gjelder rødvin som pinot noir.

Under vil vi gi deg noen tips og råd for å velge det beste rødvinsglasset til pinot noir, samt presentere noen av de beste alternativene på markedet.

Hva er Pinot Noir?

Pinot noir er en druetype som kommer fra Burgund i Frankrike, og er kjent for å produsere noen av verdens beste rødviner. Vinen har en kompleks smak med aromaer av røde bær, krydder og jordaktige toner. Pinot noir er en lett til middels fyldig vin som ofte serveres litt kjøligere enn andre rødvinsorter, mellom 13-15 grader.

Hvorfor er Valg av Vinglass Viktig?

Valg av riktig vinglass har stor betydning for smaksopplevelsen. Glasset skal fremheve vinens aromaer og smaker, samtidig som det skal være behagelig å drikke av. Et godt vinglass skal også ha riktig størrelse og form for å avgi nok oksygen til vinen, slik at den får puste og utvikle seg på best mulig måte.

Les også: Hvordan skal man holde et vinglass?

Hvordan Velge det Beste Vinglasset til Pinot Noir?

Når du velger vinglass til din pinot noir, bør du ta hensyn til flere faktorer. Først og fremst bør glasset ha en rund form med en stor nok bolle til å avgi rikelig med aromaer og smaker. Videre bør glasset ha en smalere topp som samler aromaene og leder dem mot nesen din. Glasset bør også ha en lang og tynn stett for å kunne holde vinen kjøligere lenger.

I tillegg bør glasset ha riktig størrelse i forhold til vinens fyldighet. En lett til middels fyldig vin som pinot noir bør serveres i et mindre glass med en mindre bolle enn en kraftigere og mer fyldig vin.

Les også: Skal vinglasset stå til høyre eller venstre?

Hvilke Vinglass bør jeg Velge til min Pinot Noir?

Når det gjelder vinglass til pinot noir, finnes det flere gode alternativer på markedet. Vi har valgt ut noen gode alternativer for deg:

For flere tips, se gjerne vår guide til rødvinsglass!

Riedel Vinum XL Pinot Noir: Dette vinglasset fra Riedel er spesielt utviklet for å fremheve aromaene og smakene i pinot noir. Glasset har en stor bolle og en smal topp som leder aromaene mot nesen. Stetten er lang og tynn, noe som gjør at vinen holder seg kjølig lenger.

Zalto Denk’Art Burgundy: Zalto er kjent for å lage noen av verdens beste vinglass, og Denk’Art Burgundy er intet unntak. Stetten er tynn og elegant, og glasset har en lett og balansert følelse i hånden.

Spiegelau Vino Grande Pinot Noir: Dette vinglasset fra Spiegelau er en rimeligere variant som likevel gir god valuta for pengene. Glasset har en stor bolle og en smalere topp, og er utviklet for å fremheve aromaene og smakene i pinot noir

Luigi Bormioli Atelier Pinot Noir: Dette vinglasset fra Luigi Bormioli er laget av blåst krystallglass og har en moderne og elegant design Stetten er lang og tynn, og glasset har en behagelig vekt og følelse i hånden.