Portvinsglass

0

Portvin serveres ofte som aperitiff før maten, eller sammen med desserten etter måltidet. Portvinsglass er mindre vinglass på stett.

Portvin er produsert i Douro-regionen i Portugal. Vinen som blir produsert blir forsterket. Det vil si at man tilsetter druebrennevin for å avslutte gjæringsprosessen. Dette fører til at alkoholprosenten blir høyere uten at alt druesukkeret forgjæres.

Dette gjør at portvinen blir søtere og mer alkoholsterk. Etter produksjonen blir portvinen lagret over lengre tid på fat.

Fontaine Portvinsglass fra Holmegaard

Fountaine Portvinsglass fra Holmegaard

Fontaine Portvinsglass fra Holmegaard

Fontaine portvinsglass fra det danske selskapet Holmegaard er designet av Michael Bang. Portvinsglasset er en del av Fontaine serien der man finner vinglass og andre typer drinkglass av tilsvarende design.

Holmegaard sitt Fontaine portvinsglass har et volum på 10 cl.

Bestill Fontaine Portvinsglass hos Christiania Glasmagasin!

Vinum Portvinsglass fra Riedel

Riedel Vinum Portvinsglass

Riedel Vinum Portvinsglass

Vinum portvinsglass har et volum på 24 cl og er med dette en del større sammenlignet med de andre portvinsglassene i denne oversikten.

Vinum serien fra Riedel inneholder glass til vin, øl og sprit. Glassene har fått sitt design under drikketester og har former som skal få ut det besta av drikkens innhold.

Bestill Riedel Vinum Portvinsglass hos Bakeren og Kokken!

Eva Solo Portvinsglass

Eva Solo Portvinsglass

Eva Solo Portvinsglass

Eva Solo sine vinglass er kjent for den 14 grader vinkelen på toppen av glasset. Denne 14 graders vinkelen er benyttet på glassene for å bedre kunne konsentrere vinens aroma når du drikker.

Eva Solo sitt portvinglass har et volum på 13 cl.

Bestill Eva Solo Portvinsglass hos NordicNest.no!

Hovedbilde: Charles Hoffman