Serviettholder – Test – Servietter til Hverdags og Fest!

0

En serviettholder benyttes til å holde orden på serviettene. Dette gjelder både for å sørge for at serviettene står fremme og er tilgjengelig, men også slik at de ikke blåser av gårde utover matbordet.

Ofte benytter man en serviettholder til å presentere serviettene, og gjøre de tilgjengelig, på matbordet eller kjøkkenbenken. Samtidig kan servietter også presenteres i en beholder også under selskaper eller annen matservering.

Serviettholder Sagaform Nature

I denne oversikten har vi samlet et bredt utvalg av serviettholdere og serviettkurver. Vi håper at du skal kunne bruke denne oversikten til å forhåpentlig finne et alternativ som faller i smak!

Hvilke Serviettholdere har vi sett på?

Når vi skal presentere servietter på en fin måte er det ønskelig med en pen og dekorativ serviettholder. Vi har derfor forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av alternativer. Dette så du skal ha mulighet til å finne en som passer deg og ditt kjøkken.

Serviettholder

Noen av alternativene i oversikten egner seg til finere middager eller selskaper, mens andre er tenkt til mer hverdagslig bruk. De aller fleste fungerer godt til begge anledninger.

Vi har sett på Følgende Serviettholdere:

  • Nature Serviettholder fra Sagaform
  • Stelton Serviettholder i Rustfritt Stål
  • Andersen Furniture Serviettholder
  • Eva Solo Nordic Kitchen Serviettholder i Svart
  • Lind DNA Hippo String Serviettholder
  • Bloom Serviettholdere fra Coolstuff
  • Exxent Serviettkurv
  • Bloomingville Serviettkurv Bambus

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke serviettholdere andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Nature Serviettholder fra Sagaform

Serviettholder Sagaform Nature

Nature serviettholder fra Sagaform er et dekorativ og spennende alternativ som egner seg like godt på middagsbordet, som på bordet ute i hagen. Serviettholderen har en base i glasert stentøy, utsmykket med en bue i eik tre.

På midten av serviettholderen finner du en stor kule i eik som hjelper til med å holde serviettene på plass. Ved hjelp av metallstangen i midten, sørger trekulen for å gi en viss tyngde til serviettene, slik at de ikke blåser av gårde.

Bestill Nature Serviettholder fra Sagaform hos NordicNest.no!

Kulen i eik fungerer samtidig som et dekorativ element, noe som gjør serviettholderen til et vakkert element på serveringsbordet.

Basen er laget i hvitt glasert stentøy, og skaper et mykt uttrykk. Basen er med på å gi serviettholderen tyngde, slik at den står stødig på bordet. Buen i eik skaper en bro over serviettene, og kan samtidig benyttes som et håndtak når den flyttes rundt.

Serviettholderen er en del av Sagaform sin Nature serie, med elementer hentet fra naturen. Serien går også ofte under navnet Oval Oak, og kjennetegnes av de runde trekulene laget i eik.

Nature Serviettholder finner du hos Nordic Nest!

I Sagaform sin Nature-serie finner du et bredt utvalg av serveringsredskaper til borddekkingen. Serien omfatter alt fra olje- og vannkarafler til salatbestikk, ostekniver, skjærebrett, gryteunderlag, og mye annet.

Sagaform Nature serviettholder har en størrelse på 19 x 19 cm, og en høyde på 11,5 cm. Dette gir plass til servietter i standard størrelse.

Stelton Serviettholder i Rustfritt Stål

Stelton Serviettholder

Fra danske Stelton finner vi deres Original serviettholder. Serviettholderen har et minimalistisk og industrielt design laget i rustfritt stål. Holderen passer godt både på matbordet og på kjøkkenbenken, men kan også fint brukes i forretningslokaler.

For å holde serviettene på plass, benytter Sagaform her et sylinderformet lodd. Dette loddet hjelper til med å skape tyngde slik at serviettene ikke blåser bort.

Bestill Stelton Original Serviettholder hos NordicNest.no!

Loddet er sylinderformet og har med dette hentet inspirasjon fra andre av Stelton sine produkter. Stelton er kanskje mest kjent for sine klassiske kaffekanner, som også har en sterk sylinder-profil.

Serviettholderen er laget i rustfritt stål, og er en del av Sagaform sin Original-serie, designet av Peter Holmblad. Peter Holmblad var direktør for Stelton i over 30 år, og også stesønnen til Arne Jacobsen som blant annet står bak Stelton sin sylinderformede Cylinda Line serie.

Stelton Original Serviettholder finner du hos Nordic Nest!

Ved siden av serviettholder finner du i Original-serien fra Stelton også deres klassiske ostehøvel og korketrekker, samt ulikt barutstyr. Serien har også en egen vannkanne med tilsvarende sylinderformede elementer.

Serviettholderen fra Stelton har en størrelse på 19,5 x 19,5 cm, og en høyde på 11 cm. Dette gjør at den passer til standard servietter. Vekten er på 800 gram.

Andersen Furniture Serviettholder

Andersen Furniture serviettholder

Fra Andersen Furniture finner vi denne serviettholderen med base i eik tre. Serviettene holdes på plass av en dekorativ reim laget i lær, og et lodd i messing.

Andersen Furniture er et dansk interiørselskap med historie tilbake til 1916. Selskapet spesialiserer seg på møbler og interiørdetaljer med et sterkt skandinavisk preg. Ved siden av møbler produkter til kjøkkenet tilbyr de også ulike trefigurer og pyntedetaljer.

Bestill Andersen Furniture Serviettholder hos Bakeren og Kokken!

Andersen Furniture serviettholder er designet av Kira Usbeck, som har et hovedfokus på funksjonelt, estetisk og minimalistisk design. Ved siden av arbeid for Andersen Furniture, jobber hun også for OYOY Living Design.

Serviettholderen har en base i eik tre. Dette er med på å skape et skandinavisk og naturlig preg på serveringsbordet. Detaljene med lærreim og lodd i messing hjelper til med å holde serviettene på plass, men gjør samtidig serviettholderen til et spennende element.

Serviettholderen har en størrelse på 18 x 18 cm, og gir dermed plass til standard lunsjservietter.

Se også: Serviettringer!

Eva Solo Nordic Kitchen Serviettholder i Svart

Eva Solo Nordic Kitchen Serviettholder

I Eva Solo sin Nordic Kitchen serie, finner vi denne dekorative serviettholderen. Holderen er laget med en base i eik tre, der serviettene holdes på plass av en svart kryssformet beskyttelse. Kombinasjonen av det lyse treverket og det svarte krysset er med på å skape en spennende kontrast.

Den svarte fargen som benyttes i krysset på serviettholderen er et element som går igjen i hele Nordic Kitchen serien fra Eva Solo. På denne måten skapes det en helhet som går igjennom serien. Dette gjør at du har mulighet til å kombinere de ulike delene i samme borddekking.

Eva Solo Nordic Kitchen Serviettholder finner du hos Nordic Nest!

Bruk av eik tre er også noe som går igjen i Nordic Kitchen serien. Dette ser vi blant annet i deres serveringsbrett, men også som detaljer og håndtak i deres ulike kjøkkenredskaper, mugger, kasseroller og tilsvarende.

Det å bytte ut serviettene i serviettholderen er enkelt og lar seg raskt gjennomføre. Det svarte krysset er laget i plast og er festet rundt kantene, slik at det er lett å hekte det av for påfyll. Krysset sørger samtidig for å holde serviettene på plass, slik at de ikke blåser utover bordet.

Se Hele Nordic Kitchen Serien fra Eva Solo!

Serviettholderen fra Eva Solo har en størrelse på 19 x 19 cm, og en høyde på 5 cm. Dette gjør at den passer til standard lunsjservietter. For optimalt vedlikehold er det anbefalt at treverket behandles med olje med jevne mellomrom.

Lind DNA Hippo String Serviettholder

Fra danske Lind DNA finner vi dette spennende alternativet. Deres serviettholder har fått navnet Hippo String og er laget med en base i metall, kledd med et lag i skinn. Serviettene holdes på plass ved hjelp av en trekule festet i en skinntråd.

Serviettholderens base er laget i svart stål, kledd i Lind DNA sitt resirkulerte lær. Holderen er tilgjengelig i flere ulike fargevalg. Her kan du velge mellom svart-antrasitt, antrasittgrå og olivengrønn.

Bestill Lind DNA Serviettholder hos Nordic Nest!

Basen har en skrå profil, slik at serviettene presenteres på en god måte. Den vinklede basen gjør også at det er lettere å forsyne seg med servietter. Serviettholderen fra Lind DNA kan benyttes både til hverdags og til fest, og kan gjerne stå fremme på spisebordet eller kjøkkenbenken.

På lik linje med Sagaform Nature, holdes serviettene her på plass ved hjelp av en trekule. Lind DNA skiller seg ut ved at trekulen her er festet ved hjelp av en skinntråd. Dette er en morsom effekt som samtidig har gitt navnet til holderen.

Hippo String Serviettholder fra Lind DNA finner du hos NordicNest!

Lind DNA er kanskje mest kjent for sine ulike bordbrikker eller spisebrikker laget i resirkulert lær og gummi. Flere av deres spisebrikker og serviser er formet i en slags rund trekant, som vist på bildet over.

Bruken av lær går igjen i serviettholderens base, slik at man med dette skaper en helhet. Lind DNA serviettholder kan selvfølgelig også benyttes i kombinasjon med andre serviser. Serviettholderen har en størrelse på 18 x 19 cm.

Se også: Tørkerullholder

Bloom Serviettholdere fra Coolstuff

Bloom Serviettholder

Ønsker du en kreativ og annerledes dekking av serviettene, kan disse serviettholderne fra Coolstuff være et spennende alternativ. Holderne er formet som stilken og bladene på en typisk rose eller tulipan, der man benytter servietten for å lage en blomst.

Dette egner seg spesielt godt til borddekkinger der hver enkelt får sin egen rose. Dette kan eksempelvis være i forbindelse med bryllup eller andre selskaper. Gjerne da i kombinasjon med bordkort med navn på gjesten.

Bestill Bloom Serviettblomster hos Coolstuff.no!

Alternativt kan man benytte flere serviettblomster, og plassere dette i en egnet blomstervase slik som vist på bildet. Dette er en kreativ og uvanlig måte og presentere serviettene på, noe som sikkert vil skape noen observasjoner og kommentarer blant middagsgjestene.

Coolstuff selger disse serviettholderne i pakker på 4 stykker. I motsetning til tradisjonell bretting av servietter, skal Bloom serviettholdere være lette å ta i bruk. De medfølgende instruksjonene gir deg en guide for bretting til 5 ulike blomster. Her kan du velge mellom rose, tulipan, roseknopp, hvit cala og amaryllis.

Blomstene finner du hos Coolstuff.no!

Bloom serviettholder kan naturlig nok kombineres med servietter i ulike farger. På denne måten kan du eksperimentere og dekorere med de ønskede fargene. For roser fungerer det kanskje best med røde eller hvite, mens man for tulipan kan utvide fargevalget.

Exxent Serviettkurv

Exxent serviettkurv

Fra svenske Exxent finner vi denne enkle men praktiske serviettkurven i stål. Kurven er laget i metall, og er dekorert med et sett med lufteåpninger for å gjøre den lett og ledig.

Exxent er en svensk leverandør av kjøkkenutstyr og redskaper til storkjøkken og restauranter. Serviettholderen er derfor antagelig tenkt til bruk på restauranter, men også i offentlige kantiner og kafeteriaer.

Bestill Exxent Serviettkurv hos KitchenTime.no!

Serviettkurven kan like fult plasseres både på kjøkkenbenken eller på spisebordet hjemme. Kurven har et enkelt og klassisk design i metall. Kurven har en størrelse på 17 x 17 cm, slik at det akkurat er plass til serviettene. På denne måten sørger man for at de ikke sklir til siden.

Ulikt fra de andre serviettholderne har serviettkurven fra Exxent ingen holder som sørger for at serviettene holdes på plass. Dette er normalt ikke noe stort problem når den benyttes innendørs, men om den skal benyttes til utendørs bruk kan man få hjelp av en rund sten eller tilsvarende.

Se også: Serveringsbrett

Bloomingville Serviettkurv Bambus

En annen serviettkurv finner vi fra det danske interiørselskapet Bloomingville. Deres serviettkurv er laget i brun bambus og egner seg godt på serveringsbordet. Kurven er håndlaget, noe som gjør at naturlige variasjoner kan forekomme.

Bloomingville serviettholder har et enkelt og elegant uttrykk og er laget i enkelt flettede bambustråder. Dette skaper et naturlig element, med assosiasjoner til sommer og vår. Også kurvens bunn er laget av bambustråder, slik at man oppnår en helhet i produktet.

Bestill Bloomingville Bamboo Serviettkurv hos KitchenTime.no!

Merkevaren Bloomingville er basert på det nordiske designbildet, og drevet av vår stil og levemåte. Selskapet ble startet av Betina Stampe tilbake i år 2000. I dag er Bloomingville et internasjonalt selskap, og tilbyr nordisk design også i USA og ellers i verden.

Bloomingville serviettkurv har en størrelse på 18 x 18 cm, og en høyde på 6 cm. Dette gjør at den er tilpasset klassiske lunsjservietter i papir.

Se også: Linservietter

Hvorfor Bruker man en Serviettholder?

En serviettholder brukes til å oppbevare servietter på en organisert og estetisk tiltalende måte. På denne måten har man serviettene lett tilgjengelig på matbordet, samtidig som de er med på å pynte opp og skape atmosfære rundt bordet.

Enkelte serviettholdere vil også ha et lodd som holder serviettene på plass. Dette kan være spesielt praktisk om man spiser utendørs, eller i nærheten av en vifte.

Er det Vanlig med Servietter til Hverdags?

Selv om servietter ofte er forbundet med finere anledninger, er det helt vanlig å ha servietter stående fremme også under vanlige hverdagslige måltider. Ved å ha servietter lett tilgjengelig er det lettere å tørke av fingrende under måltidet. Dette gjelder spesielt om man spiser sølete mat der det er behov for hyppig rengjøring av hender.

Bør jeg Bruke én Serviett til hver Kuvert?

Ved finere middager er det vanlig å legge frem en serviett på hver tallerken, eller til hver kuvert. Da kan man alternativt også benytte en vakker tøyserviett, eller også bruke ulike bretteteknikker for å gi servietten et dekorativ utseende.

Til hverdags kan det være mer praktisk å sette frem en serviettholder, slik at man kan forsyne seg ved behov. Dette gjør at man ikke ender opp med ubrukte servietter, samtidig som man kan forsyne seg med flere servietter om det skulle være behov for dette.

Brukes Servietter Både til Middag og Frokost?

Servietter er kanskje vanligst å bruke til middagen, men kan også være praktiske under lunsj og frokost. Dette kommer i bunn og grunn ut på hva man spiser, og hvor sølete maten er å håndtere.

Ved å ha en serviettholder stående fremme på matbordet er det uansett opp til den enkelte gjest om de ønsker å benytte seg av en serviett eller ikke.

Hvordan Bruke Servietter til å Skape Stemning?

Servietter er en enkel og praktisk måte å pynte opp og skape stemning rundt middagsbordet. Dette gjelder både om man plasserer servietten på hver tallerken, eller om man benytter en serviettholder.

Det finnes servietter i alle verdens farger og design. Dette gjør at man vil finne dekorative alternativer både til hverdags, samt til finere anledninger. Man vil også finne vakre servietter som egner seg til de ulike anledninger som påske, advent og jul, samt sommer og vinter.

Match gjerne opp serviettene med annet i borddekkingen. Dette kan være stearinlys og telysholdere, blomster og blomstervaser, høytidsfigurer og symboler og annet.