Vinstativ – Test – 7 Dekorative Stativ til Vinsamlingen

0

Et vinstativ har flere oppgaver: For det første skal det holde orden på vinflaskene og sørge for at man oppbevarer de på en trygg måte. Videre fungerer vinstativet også som et dekorativt element som er med på å pynte opp på kjøkkenet eller i stua.

Umanoff Vinstativ fra Menu

I denne oversikten har vi i første rekke sett på mindre vinstativ, med kapasitet fra 5 til 12 vinflasker. Dette er vinstativ man gjerne har stående fremme, slik at vinen er lett tilgjengelig.

Vi håper at du skal kunne bruke denne oversikten til å finne et stativ som best passer dine behov. Dette både med tanke på størrelse og kapasitet, men også design og materialvalg.

Hvilke Vinstativ har vi sett på?

Blant vinstativene i denne oversikten vil du finne flere spennende alternativer. Stativene kommer i flere ulike design og materialvalg. Dette varierer fra vinstativ i jern, stål, skinn eller tre som kan stå på skjenken eller på stuegulvet, til vinstativ som monteres på veggen.

Vinstativ

Vi har i all hovedsak fokusert på mindre vinstativ, som er ment til å stå fremme i stua eller på kjøkkenet. Størrelsene varierer fra de minste med plass til 5 vinflasker, til de større alternativene med plass helt opp til 12 vinflasker.

Vi har sett på Følgende Vinstativ:

  • Sunny Vinstativ fra Ellos Home
  • Umanoff Vinstativ fra Menu
  • Bloomingville Vinstativ i Tre
  • Pilare Vinsett 12 Flasker fra Blomus
  • Vinia Vinstativ fra Dorre
  • Nordal Gold Leaf Veggmontert Stativ
  • Noé Vinstativ fra Alessi

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke vinstativ andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Sunny Vinstativ fra Ellos Home

Sunny Vinstativ Ellos Home

Fra Ellos Home finner vi Sunny vinstativ. Sunny har et klassisk design i jern, og er tilgjengelig i fargene svart og messing. Vinstativet har plass til totalt 5 vinflasker og kan plasseres både på en hylle, eller på stuegulvet.

Sunny vinstativ fra Ellos Home er laget i jern og kan benyttes til opp til 5 vinflasker. Stativet står på en firkantet base, og kommer samtidig med et håndtak, slik at det er lettere å flytte den. Vinstativet egner seg godt både på en hylle eller på kjøkkenbenken, så vel som på gulvet i stuen.

Bestill Sunny Vinstativ hos HomeRoom.no!

Home er en kolleksjon fra Ellos, designet for hjemmet. Kolleksjonen omfatter interiørartikler som hyller, lamper, vaser og knaggrekker, samt møbler og tekstiler som sengesett og gardiner. Målet med kolleksjonen er å skape et hyggelig hjemmemiljø.

Home kolleksjonen omfatter flere ulike designstiler, materialvalg og uttrykk. På denne måten er det mulig å finne noe for enhver smak.

Ellos Home Sunny Vinstativ finner du hos HomeRoom.no!

Sunny vinstativ fra Ellos Home er tilgjengelig i ulike fargevalg. Her kan du velge mellom sort og messing. Vinstativet har en lengde på 30,5 cm, og en dybde på 20 cm. Høyden på vinstativet er på 26 cm.

Umanoff Vinstativ fra Menu

Umanoff Vinstativ fra Menu

Fra danske Menu finner vi dette eksklusive vinstativet med plass til 8 vinflasker. Vinstativet er laget med en svart ramme i stål, der hver vinflaske holdes oppe i et brunt skinnbelte. På denne måten får stativet et naturlig og eksklusivt preg.

Vinstativet fra Menu skaper er et spennende element som passer godt både på en skjenk eller på gulvet. Kombinasjonen av svart pulverlakkert stål og brunt konjakkfarget skinn med messingfeste skaper et røft og spennende uttrykk.

Bestill Menu Umanoff Vinstativ hos Nordic Nest!

Umanoff vinstativ fra Menu har et industrielt preg som passer godt i kombinasjon med tradisjonelle vinflasker. Stativet har en kapasitet på opp til 8 flasker. Umanoff vinstativ har en høyde på 47,5 cm, en bredde på 24 cm, og en lengde på 25 cm.

Vinstativet er en del av Menu sin Umanoff serie. I denne serien finner man videre et utvalg av ulike interiørartikler, deriblant deres Umanoff pendellampe. Messing er et element som går igjen i flere av produktene i Umanoff serien, noe vi finner igjen i vinstativets messingfester.

Bloomingville Vinstativ i Tre

Blomingville Vinstativ Akasietre

Fra Bloomingville finner vi dette spennende alternativet innen vinstativ. Stativet er laget i utskåret akasietre, og har en kapasitet på opptil 6 vinflasker.

Vinstativet fra Bloomingville har et spennende og unikt design i tre. Treet er skåret for hånd, der flaskene holdes oppe av vinstativets grener. På denne måten får man naturlige elementer inn i innredningen.

Bestill Bloomingville Vinstativ i Akasietre hos HomeRoom.no!

Stativet har en asymmetrisk og organisk utforming med plass til et ulikt antall flasker på begge sider. Dette er med på å styrke de naturlige elementene, da det representerer hvordan et tre tilsynelatende har en mer tilfeldig plassering av grenene.

Vinstativet har et meget dekorativt preg, og egner seg godt både på en skjenk eller på kjøkkenbenken. Stativet er kanskje i første rekke tenkt for å presentere et sett med vinflasker, som en del av interiøret, men fungerer selvfølgelig også til lagring.

Bloomingville Vinstativ i Tre Finner du her!

Bloomingville vinstativ egner seg godt for presentere opp til seks vinflasker, men er også dekorativ slik at den kan stå fremme uten innhold. Vinstativet har en høyde på 46 cm og en bredde på 31 cm. Stativets dybde er på 15 cm, og passer dermed perfekt for at vinflaskene skal ligge stødig.

Pilare Vinsett 12 Flasker fra Blomus

Blomus Pilare Vinsett

Fra Blomus sin Pilare kolleksjon finner vi dette høye og smale vinstativet med kapasitet på opp til 12 vinflasker. Vinstativet er utviklet i stål og egner seg best for plassering på gulvet på kjøkkenet eller i stuen.

Blomus Pilare vinstativ er tilgjengelig i flere utgaver. Velg mellom dette høye vinstativet med kapasitet på 2 x 6 vinflasker, eller det mer firkantede alternativet med kapasitet på 3 x 3 vinflasker.

Bestill Blomus Pilare Vinstativ hos Nordic Nest!

Både stativet til 9 flasker, og stativet til 12 flasker, er tilgjengelig i ulike fargevalg. Her kan du velge mellom alternativer farget i svart, eller i stål. På denne måten kan du finne et alternativ som bedre passer ditt eksisterende interiør.

Det høye vinstativet fra Blomus Pilare ha en høyde på 67 cm, og en bredde på 19 cm. Lengden er på 22 cm. Alternativet til 9 vinflasker har en høyde på 38 cm, en bredde på 28 cm, og en lengde på 22 cm.

Se Hele Utvalget hos NordicNest.no!

Begge alternativene er designet for å være plassert på gulvet, men det mindre alternativet egner seg godt også på en skjenk eller et egnet bord.

Vinia Vinstativ fra Dorre

Dorre Vinia Vinstativ

Vinia vinstativ fra Dorre er laget i matt svart smijern og rommer opp til 9 flasker. På lik linje med Pilare vinstativ fra Blomus hviler vinflaskene på et sett med smale lister. Dette er med på å skape en sveveeffekt der man får inntrykk av at vinflaskene svever i luften.

Dorre sitt Vinia vinstativ gir rom for opp til 9 vinflasker. Dette gjør at du har mulighet til å ha et større antall vinflasker stående fremme på stuen eller på kjøkkenet. Vinflaskene holdes liggende slik at man unngår at luft trekker inn og vinen oksideres.

Bestill Vinia Vinstativ fra Dorre hos Bakeren og Kokken!

Vinstativet fra Dorre har et klassisk og rustikt design som passer inn som en del av de fleste interiørstiler. Dette gjør at vinstativet er fleksibelt i bruk og kan benyttes både på stuen og på kjøkkenet.

I skrivende stund har vinstativet fra Dorre mottatt 12 anmeldelser hos Bakeren og Kokken. Disse med en score på 4.9 av 5.0. Blant tilbakemeldingene kan man også se kundenes egne bilder av hvordan stativet er tatt i bruk.

Vinhyllen har en høyde på 29,5 cm. Stativet står videre oppført med en dybde på 28 cm, og en bredde på 23,5 cm.

Nordal Gold Leaf Veggmontert Stativ

Nordal Gold Leaf vinstativ til vegg

Fra Nordal finner vi dette Gold Leaf vinstativet. Vinstativet er laget i jern, og kommer med en elegant gullfinish. Vinstativet har kapasitet til opp til 5 vinflasker, men det behøver ikke å være fullt.

Ulikt fra flertallet av vinstativene i denne oversikten, skal ikke Nordal Gold Leaf vinstativ plasseres på gulvet eller på en egnet hylle. Vinstativet fra Nordal er veggmontert og kan dermed festes på veggen.

Bestill Nordal Gold Leaf Vinstativ hos KitchenTime.no!

Det veggbaserte elementet gir en større fleksibilitet rundt hvor vinstativet kan henges opp. Plasser det gjerne i kombinasjon med ulike bokhyller og reoler, eller kanskje ved siden av et bilde eller maleri.

Det gullfargede vinstativet fungerer dermed også som et dekorativt element på veggen. Den forgyllede fargen pynter opp og passer kanskje spesielt godt til mørkere vinflasker.

Vinstativet finner du hos KitchenTime.no!

Det gullfargede vinstativet fra Nordal har en høyde på 51 cm, og en bredde på 16 cm. Dybden er på 9 cm. Vinstativet monteres på veggen og kan oppbevare opp til 5 vinflasker.

Noé Vinstativ fra Alessi

Noe Vinstativ Alessi

Fra Italienske Alessi finner vi dette stilrene vinstativet. Stativet har fått navnet Noé og er designet av Giulio Iacchetti. Vinstativet er laget i resin og har plass stil opp til 6 vinflasker.

Vinstativets form består av seks ulike skåler der vinflaskene skal plasseres. Hver enkelt skål er designet med en form som minner om kurven på et rødvinsglass. Skålene hviler igjen oppå hverandre, noe som samtidig representerer vinglassets stett.

Bestill Noe Vinstativ fra Alessi hos NordicNest.no!

Alessi er kjent for å kombinere det tradisjonelle og tidløse med det moderne, og skape nye og kreative variasjoner på ting vi allerede kjenner godt.

Gjennom å skape den diskré utformingen i form av rødvinsglass, har de på mange måter fått til dette, også med deres vinstativ. Vinstativet passer godt både på en skjenk eller kjøkkenbenken, og kan også plasseres på gulvet.

Noé vinstativ fra Alessi kommer i svart eller hvitt design, og kan romme opp til 6 vinflasker. Variasjonen av farger gjør at du har mulighet til å finne et alternativ som matcher ditt eksisterende design.

Noe Vinstativ finner du hos NordicNest.no!

Vinstativet har en høyde på 27,5 cm, og en lengde på 34,5 cm. Dybden på stativet er på 15,5 cm, noe som passer bra til oppbevaring av 750 cl vinflasker.

temperatur lagring vinflasker

Praktisk Lagring av Vin

Ved siden av å bidra til å unngå oksidering, tilbyr stativet også mulighet for effektiv lagring av vinflaskene. På denne måten har du oversikt over hvor mye vin du har tilgjengelig, samtidig som du får flaskene samlet på et praktisk sted.

I denne oversikten har vi sett på mindre vinstativ med plass til mellom 5 og 12 vinflasker. For mer aktive samlere, eller restauranter og serveringssteder, er det også mulig å finne vinstativer med langt større kapasitet.

Ved lagring av vin i vinkjeller eller egnet kjølerom kan man får man vinstativ som kan dekke hele veggen. For privat lagring i hjemmet er det ofte mer praktisk med et mindre antall flasker.

Dekorativt Interiør-element

Mindre vinstativ fungerer samtidig som et dekorativ element som pynter opp på kjøkkenet eller i stua. Mange av stativene over er pene i sitt design, og kommer i flere farge- og materialvalg. På denne måten har du mulighet til å finne et vinstativ som matcher ditt eksisterende interiør.

Vinflaskene er samtidig med på å pynte opp og skaper assosiasjoner til sosiale sammenkomster og hyggelige eller romantiske øyeblikk.

Vårt mål med denne oversikten er at du i større grad skal ha mulighet til å finne et vinstativ som nettopp er med på å pynte opp i ditt hjem, og samtidig lagrer og presenterer vinflaskene dine på en pen og dekorativ måte.

Hvorfor Benytte Vinstativ?

Vinstativets oppgave er å oppbevare og lagre vinflasker, slik at de er klare når de skal tas i bruk. I og med at vinflaskene gjerne lagres liggende, sørger vinstativet for at flaskekorken ikke tørker og trekker seg sammen.

På denne måten hindrer man at luft begynner å strømme inn i vinflasken, slik at innholdet oksideres og blir surt. Oksygen er på mange måter vinens verste fiende, og vinstativets oppgave er å unngå at dette tilføres vinen.

Hvor Stort Vinstativ Trenger Jeg?

Størrelsen på vinstativet du trenger avhenger av hvordan du ønsker å bruke det. Det første du bør vurdere er hvor mange flasker du vanligvis har i huset. Er du en vinentusiast som alltid har en rekke flasker for hånden, kan du trenge et større stativ. Om du derimot bare kjøper vin sporadisk, kan et mindre stativ være nok.

Det andre du bør tenke på er plassen du har tilgjengelig. Om du ønsker å ha vinstativet i stuen eller på kjøkkenbenken, vil du sannsynligvis trenge et mindre stativ enn om du planlegger å oppbevare vin i et kjølerom eller en vinkjeller.

Hvor Plasserer man et Vinstativ?

Hvor du plasserer vinstativet ditt kommer an på flere faktorer. Om du har et stort kjøkken med rikelig benkplass, kan dette være et utmerket sted for et vinstativ. Du kan også vurdere å sette det i stuen, særlig hvis du liker å ha vinflaskene synlige for å vise frem din vinsamling. Vinstativ kan også monteres på veggen for å spare plass.

Du bør også ta hensyn til omgivelsene når du velger plassering. Vin bør oppbevares på et sted uten direkte sollys, da dette kan ødelegge vinen over tid. Det bør også være relativt kjølig, så det kan være lurt å unngå å plassere vinstativet i nærheten av vinduer eller i nærheten av panelovner.

Hvorfor Oppbevares Vinflasker Liggende?

Vinflasker oppbevares liggende for å holde korken fuktig. Hvis en flaske lagres stående, vil korken tørke ut over tid. Dette kan tillate luft å trenge inn i flasken, noe som kan ødelegge vinen. Ved å lagre flaskene liggende, forblir korken fuktig, holder seg oppsvulmet, og skaper en tett forsegling som hindrer luft i å komme inn i flasken.

Kan Vin Oppbevares i Romtemperatur?

Vin kan oppbevares i romtemperatur på kort sikt, men det er generelt ikke anbefalt for langtidslagring. Ideell lagringstemperatur for de fleste viner er mellom 10-15 grader. Romtemperatur, som ofte er rundt 20-25 grader, kan akselerere aldringsprosessen av vinen og potensielt skade den.

Hvor Lenge kan man Oppbevare Vin i Vinstativet?

Hvor lenge du kan oppbevare vin i vinstativet avhenger av vintypen og kvaliteten. Generelt, høykvalitets røde viner kan lagres i vinstativ i flere år, mens lavere kvalitet røde viner, hvite viner og roséer vanligvis holder seg best i løpet av ett til to år.

Husk imidlertid at disse tidsrammene forutsetter ideelle lagringsforhold (rundt 10-15 grader og uten direkte sollys), så hvis du oppbevarer vin ved romtemperatur, vil vinen kanskje ikke vare like lenge.

Temperatur lagring vin

Hvor Raskt Bør Man Drikke Vin Etter Flasken er Åpnet?

Når en vinflaske er åpnet, vil vinen begynne å oksidere, noe som påvirker smaken. Generelt bør en åpnet vin drikkes innen få dager. Hvite og roséviner kan vanligvis vare i opptil tre dager i kjøleskapet med en propp. Røde viner kan vare litt lenger, opptil en uke, men kvaliteten vil begynne å forringes etter et par dager. Sterkviner som portvin og sherry kan vare lenger på grunn av det høyere alkoholinnholdet, men bør fremdeles drikkes innen en uke eller to etter åpning.

Husk at disse er generelle retningslinjer, og at kvaliteten på vinen etter åpning vil variere basert på vintypen og kvaliteten. Hvis du har åpnet en flaske vin og er usikker på om den fortsatt er god, stol på dine sanser. Hvis vinen har en ubehagelig lukt eller smak, er det sannsynligvis best å kaste den.