Hva er en Moscow Mule? En Rask Guide!

0

Det finnes mange ikoniske cocktails der ute, men noen av dem skiller seg ut mer enn andre. Moscow Mule er en slik cocktail, og dens unike smak, presentasjon og historie har gjort den til en favoritt verden over.

Men hva er egentlig en Moscow Mule, og hvorfor har denne spesielle drikken blitt så berømt? I denne artikkelen vil vi dykke ned i verdenen av Moscow Mules og utforske hva som gjør denne cocktailen så spesiell. Så ta et glass, sett deg godt til rette, og bli med oss på denne smakfulle reisen!

Moscow Mule Krus Lime

Historien bak Moscow Mule

For å forstå hvordan Moscow Mule ble en så populær cocktail, må vi først ta en titt på historien bak denne fascinerende drikken. Det hele startet på 1940-tallet i USA, nærmere bestemt i Los Angeles.

John G. Martin, en selger for et selskap som het Heublein, kjøpte nylig rettighetene til å selge Smirnoff vodka i USA. På den tiden var vodka et relativt ukjent brennevin i landet, og Martin hadde en stor utfordring foran seg – å få amerikanerne til å omfavne vodka.

Opprinnelsen til Navnet

Moscow Mule ble skapt av en bartender ved navn Wes Price på Cock ‘n’ Bull Pub i Los Angeles. Price hadde et overskudd av ingefærøl og prøvde å finne en måte å bruke det opp på. Han eksperimenterte med forskjellige drinker og blandet til slutt vodka med ingefærøl og lime.

Resultatet var en forfriskende og deilig cocktail, som fikk navnet Moscow Mule. Moscow ble valgt for å representere vodkaens russiske opphav, mens Mule ble lagt til for å vise til den sterke sparken fra ingefærølet.

Moscow Mule Opprinnelse

De Klassiske Ingrediensene

En Moscow Mule består av tre hovedingredienser: vodka, ingefærøl og lime. Disse ingrediensene gir drinken sin karakteristiske smak og gjør den til en perfekt balanse mellom søtt, syrlig og sterkt.

 • Vodka: Valg av vodka kan ha stor innvirkning på smaken av Moscow Mule. Det anbefales å bruke en kvalitetsvodka for å få den beste smaksopplevelsen. Selv om Smirnoff er den originale vodkamerket som ble brukt, er det mange andre gode alternativer å velge mellom.
 • Ingefærøl: Ingefærølet er nøkkelen til Moscow Mules unike smak. Det gir den karakteristiske sterke, krydrede smaken som balanserer ut sødmen og syrligheten i drinken. Det finnes mange typer ingefærøl på markedet, og noen er sterkere og mer krydret enn andre. Velg et ingefærøl som passer din egen smak, men husk at det er viktig å bruke et øl med god ingefærsmak for å få den rette balansen i drinken.
 • Lime: Lime er den siste, men ikke minst viktige, ingrediensen i en Moscow Mule. Den friske syrligheten fra limen kompletterer både sødmen fra ingefærølet og vodkaens nøytrale smak. Bruk ferskpresset limejuice for den beste smaksopplevelsen.

Presentasjonen – Kobberkoppen

En annen grunn til at Moscow Mule har blitt så kjent, er måten den serveres på. Tradisjonelt blir en Moscow Mule servert i en spesiell kobberkopp. Dette er ikke bare for estetikkens skyld – kobberet holder drinken kald og bidrar til en forbedret smaksopplevelse.

Mandarin Mule

Hvorfor en Kobberkopp?

Kobberkoppen har blitt en signatur for Moscow Mule og er en viktig del av drikkekulturen rundt denne cocktailen. Det finnes flere teorier om hvorfor kobberkoppen ble valgt som det offisielle serveringsglasset for Moscow Mule.

En teori er at John G. Martin og Jack Morgan, eieren av Cock ‘n’ Bull Pub, kjente en dame som solgte kobberartikler og ønsket å hjelpe henne med å selge flere produkter. En annen teori er at kobberkoppen ble valgt fordi den forsterker smaksopplevelsen ved å holde drinken kald og frisk.

Hvordan Lage den Perfekte Moscow Mule

Nå som vi har lært om historien, ingrediensene og presentasjonen, er det på tide å lære hvordan man lager den perfekte Moscow Mule. Følg disse trinnene for å imponere venner og familie med din cocktailkunnskap:

Ingredienser

 • 5 cl vodka
 • 15 cl ingefærøl
 • 2 cl ferskpresset limejuice
 • Isbiter
 • Limebåt og mynteblader for pynt

Fremgangsmåte

 1. Fyll en kobberkopp eller et glass med isbiter.
 2. Hell vodka og limejuice over isen.
 3. Topp opp med ingefærøl og rør forsiktig.
 4. Pynt med en limebåt og mynteblader.

Variasjoner av Moscow Mule

Selv om den klassiske Moscow Mule er en fantastisk cocktail i seg selv, er det også mange spennende variasjoner å utforske. Her er noen av de mest populære:

 • Kentucky Mule: Erstatt vodka med bourbon for en amerikansk vri på den klassiske Moscow Mule.
 • London Mule: Bytt ut vodka med gin for en frisk og lett cocktail med et hint av urter.
 • Mexican Mule: Gi Moscow Mule en spicy vri ved å erstatte vodka med tequila.
 • Caribbean Mule: Bytt ut vodka med mørk rom for en tropisk og fyldig smaksopplevelse.
 • Virgin Mule: Hvis du ønsker en alkoholfri versjon av Moscow Mule, kan du enkelt erstatte vodka med alkoholfritt alternativ, som for eksempel alkoholfri gin eller en alkoholfri vodka. Du kan også lage en “Virgin Mule” ved å bare utelate vodkaen helt og la ingefærøl og lime stå alene som hovedingredienser.

Moscow Mule Kopper og Krus

Moscow Mule er en tidløs klassiker som har begeistret folk i flere tiår, og dens popularitet ser ikke ut til å avta med det første. Med sin perfekte balanse av smaker, tiltalende presentasjon og spennende historie, er det ikke rart at denne cocktailen har blitt en favoritt for mange.

Nå som du er utstyrt med kunnskapen om hva en Moscow Mule er og hvordan du lager den, er det bare å invitere venner over og imponere dem med dine ferdigheter som en ekspert på området.