Hvordan Modne en Avokado?

0

Noe av det mest irriterende med avokado er at de sjelden er modne når man trenger de. Selv om det finnes avokado som selges ferdig modnet i butikken er det ofte at de ikke er helt ferdige. Om man bare ønsker å kjøpe én avokado er denne også sjeldent moden.

avocado-sandwich-9

Avokado benyttes ofte til å lage guacamole sammen med hvitløk og lime, eller som smør eller pålegg på brødskiven sammen med for eksempel paprika, solsikkefrø og sennep eller tomatskiver med pepper. Avokado fungerer godt også som en del av en salat.

Dersom man den dagen man har planlagt å benytte avokadoen oppdager at den ikke er moden finnes det flere tips man kan benytte.

guacamole-toast-2

Et av de tipsene som har fungert godt for meg er å putte avokadoen i en papirpose sammen med en banan. Gassene som skilles fra bananen og avokadoen vil hjelpe til å fremskynde modningsprosessen på avokadoen.

Avokadoen bør ligge i papirposen sammen med bananen i rundt 6 timer. Dette kan variere litt fra avokado til avokado. Om den ikke er moden nok kan du la den ligge noen ekstra timer for å modne den litt ekstra.

I videoen under finner du en grundig introduksjon som forklarer hvordan dette fungerer og hvordan du utfører denne modningen.

Den beste løsningen vil alltid være å la avokadoen modnes naturlig. Det vil hjelpe om avokadoen ligger i romtemperatur utenfor kjøleskapet.