Chemex Kaffefilter: Filterguide

0

Chemex kaffebrygger har lenge vært en favoritt blant kaffekjennere verden over. Den ikoniske bryggeren kommer med detaljer i tre og lær og har markert seg som en kaffebrygger som både er dekorativ og effektiv.

Når du skal gå til innkjøp av kaffefilter til din Chemex, er det flere alternativer å velge mellom. Her må du ta hensyn til hvilken størrelse du har, og hvilken type filter du foretrekker.

Stem på Chemex i vår Kaffebrygger-test!

Tyngden på Filtrene

Et av de mest fremtredende trekkene ved Chemex sine kaffefilter er dets tykkelse. Disse filtrene er 20-30 % tyngre enn vanlige kaffefilter.

Dette er ikke uten grunn. Den økte tykkelsen bidrar til den optimale bryggetiden ved å sakte ned vannets gjennomstrømning, noe som er essensielt for å utvinne de beste smakene fra kaffebønnene.

Videre er de tyngre filtrene designet for å fjerne unødvendige partikler samt oljer og fettstoffer fra kaffen, noe som sikrer en ren og klar smak.

Se også: Filterholder til Kaffetrakter!

Størrelser og Passform

Chemex kaffefilter er tilgjengelig i to hovedstørrelser: en designet for 3 kopper og en annen gruppe for bryggere på 6-10 kopper.

Dette utvalget matcher Chemex sine ulike kaffebryggerstørrelser på 3, 6, 8 og 10 kopper. Det er viktig å velge et filter som passer til størrelsen på din Chemex brygger.

3-Kopps Filteret

For Chemex sin 3-kopps kaffebrygger, kommer kaffefilteret i form av en halvmåne. Dette filteret brettes deretter til en trekantet cone-form som passer perfekt inn i bryggerens åpning.

Ved å brette halvmåne-filteret, sikrer man at siden med tre lag plasseres mot karaffelens helletut. Denne plasseringen gjør filterets side tykkere og mer stabil, som forhindrer at papiret folder seg inn og skaper et vakuum under bryggeprosessen.

Ved å unngå vakuum, sikres en jevn bryggeprosess og en ønsket kontakttid mellom vannet og kaffepulveret.

Filtre for Større Bryggere

For de større Chemex-bryggerne er kaffefiltrene tilgjengelige i både runde og firkantede varianter. Begge designene fungerer på samme måte og må brettes for å passe bryggeren.

Ved å velge den firkantede utgaven, oppnår du effekten med øreklaffene som stikker opp på begge sidene av kaffebryggeren. Dette skiller seg fra de runde alternativene som i større grad følger kaffebryggerens form.

Siden med tre lag plasseres, som med 3-kopps-filteret, mot helletuten for å unngå vakuum, og opprettholde stabilitet og luftgjennomstrømning under bryggingen.

Fargevalg og Materialbehandling

Chemex tilbyr to fargevalg for de firkantede filtrene til de større bryggerne: et Natur-filter i brunt og et bleket filter. Det brune Natur-filteret gir en estetisk tiltalende, naturlig look, mens det blekede filteret har gjennomgått en behandling som ikke inkluderer klor.

I stedet er det behandlet med en metode som involverer høy-oksygen, for å sikre at filteret er trygt og rent uten å kompromittere smaken av kaffen.

Chemex kaffefilter er essensielle for enhver som verdsetter kvaliteten på sin kaffe. Det unike designen og materialkvaliteten bidrar til en overlegen bryggeprosess, som igjen resulterer i en kaffe med enestående klarhet og smak.