Liten Kaffekanne – Små Termokanner 0,5 – 0,65 Liter

0

*Sponset Produktomtale – Inneholder Annonselenker*

Det er mange grunner til at en liten termokanne kan være praktisk. Dersom man jobber for seg selv, eller har hjemmekontor, vil den lille kaffekannen være praktisk i bruk.

Små kaffekanner kommer gjerne med en størrelse rundt 0,5 liter, noe som er passe inntak av kaffe i løpet av morgentimene. Her har man selvfølgelig mulighet til å først forsyne seg med et kaffekrus før man heller over resten på kannen.

En god kaffekanne skal holde kaffen varm i flere timer utover arbeidsdagen. På denne måten slipper man å trakte ny kaffe når man skulle ønske seg en tår.

Liten Kaffekanne

Hvilke Kaffekanner har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på mindre kaffekanner fra tre ulike merkevarer. Størrelsen på kaffekannene varierer fra 0,5 og opp til 0,65 liter. Dette er perfekte størrelser for en kaffekanne for en enkeltperson.

Dersom du ønsker en større kaffekanne, har vi også vår oversikt over dette. Her finner du kaffekanner på rundt 1 liter, noe som egner seg til flere personer, og som også kan benyttes under servering.

Liten Heriol Hot & Cold Termokanne – 0,6 liter

Heirol Kaffekanne 0,65 liter

Fra finske Heirol finner vi deres Hot & Cold termokanne, med kapasitet på 0,6 liter. Den lille kaffekannen holder all drikke varm eller kald i opptil 6 timer.

Kaffekannen kommer i et flott design i rustfritt stål, og kan fint stå fremme på serveringsbordet. For å bevare temperaturen på drikken, kommer den lille kaffekannen med en dobbel to-lags vacuum-innsats.

Bestill Liten Heirol Termokanne hos Kitchn.no!

I Heirol sin Hot & Cold kolleksjon finner man også en større termokanne på 1 liter, som matcher den lille kaffekannen. Dette er praktisk for familier som ønsker mer kaffe.

Liten Heirol Termokanne

For større krupper tilbyr de også en større pumpetermos med kapasitet på hele 2,2 liter, samt en termokanne på 1,6 liter. Både pumpetermosen og den større termokannen er av et annet design enn Heirol sin lille utgave på 0,6 liter.

Kaffekanne fra Heirol hos Kitchn.no

Heirol sin lille kaffekanne på 0,6 liter kommer med et praktisk håndtak som lar deg helle kaffe med kun én hånd. Kaffekannens hank har også en praktisk trykknapp for å åpne kannen under helling.

Alfi Gusto Liten Kaffekanne – 0,65 liter

Alfi Gusto er en smart og effektiv termokanne, og skal holde kaffen varm i hele 12 timer. På denne måten sørger du for at du har varm kaffe langt utover ettermiddagen.

Kaffekannen fra Alfi har et volum på 0,65 liter, og kommer med et vakkert ytre i matt rustfritt stål. Kannen kommer med en dobbeltvegget isolerende alfiDur glassinnsats som sørger for bevaring av temperaturen.

Bestill Alfi Gusto 0,65 liter Kaffekanne hos NordicNest.no!

Termokannen fra Alfi har en størrelse på 0,65 liter. Dette gjør den til en liten termokanne. Ønsker du et større alternativ, kommer Alfi Gusto også i størrelser på 1,0 liter og 1,5 liter. En større kaffekanne kan være praktisk for de som ønsker å servere kaffe til flere.

Alfi Gusto Liten Kaffekanne

Kannen fra Alfi skal også være 100 % lekkasjesikker. Den lille kaffekannen kommer samtidig med Alfi sin merkevare AromaSafe som sikrer en perfekt smak over flere år. Kannen er BPA fri.

Alfi Gusto kommer med et solid håndtak som gjør det enkelt å helle. Dette gjelder både for de større, og for den lille kaffekannen. Håndtaket gjør det mulig å håndtere kannen ved hjel av kun én hånd.

Liten Stelton EM77 Termokanne – 0,5 liter

EM77 Liten Kaffekanne Stelton

Stelton sin EM77 termokanne er en kjent klassiker, og regnes av mange som et designikon. Kaffekannen har et unikt design, og kjennetegnes av sin høye sylinderformede profil. Navnet refererer til designeren Erik Magnussen, og designåret 1977.

Kannen kommer med en smart og unik vippepropp som åpner seg automatisk når man heller. Stelton EM77 er utstyrt med en isolerende glassinnsats som holder drikken varm i flere timer.

Bestill Stelton EM77 Liten Kaffekanne hos Kitchn.no!

Standardutgaven av EM77, på 1,0 liter, kommer i et bredt utvalg av farger. Her kan du velge mellom alt fra lavender og granittgrå til støvgrønn og matt messing. For den lille kaffekannen på 0,5 liter er fargeutvalget noe begrenset.

Liten Termokanne Stelton

Stelton sin EM77 lille kaffekanne på 0,5 liter er tilgjengelig i noe færre farger. Her kan du velge mellom svart og hvit, i tillegg til utgaven i stål.

En av ulempene med Stelton sin smarte vippefunksjon, er at kannen ikke er 100 % tett om du skal ta den med i bilen eller i ryggsekken. På grunn at dette følger det også med en skrukork som kan benyttes under disse anledningene.

Hva Regnes som en Liten Kaffekanne?

Når vi beskriver noe som en liten kaffekanne, er dette gjerne sammenlignet med en kaffekanne i standard størrelse på 1 liter. En kaffekanne regnes som liten når den er vesentlig mindre enn dette, gjerne ned mot 0,5 liter.

Når vi snakker om små kaffekanner henviser vi gjerne også til kanner med termofunksjon, også kjent som termokanner. Disse kommer med en praktisk innsats som holder kaffen varm i flere timer etter den er traktet.

Når er en Liten Kaffekanne Praktisk?

En liten kaffekanne kan være praktisk i flere sammenhenger. Ofte benyttes små kaffekanner når man skal servere kaffe til seg selv utover dagen. Dette kan være om man jobber for seg selv på hjemmekontor, eller man er den eneste i husstanden som drikker kaffe.

Ved hjelp av en kaffekanne kan man få hjelp til å holde kaffen varm lenge etter den er traktet. På denne måten sparer man tid, og slipper å trakte flere ganger. Samtidig er en liten kaffe mindre i størrelse, og tar derfor mindre plass.

Hva er Standard Størrelse på en Termokanne

Standard størrelse på en termokanne er på 1 liter. Dette varierer naturlig nok mellom de ulike merkevarene, men det ligger ofte rundt denne størrelsen. Ved siden av dette finner du også større kaffekanner på 1,5 og høyere som kan benyttes til større serveringer.

Sammenlignet med en standard termokanne, er en liten kaffekanne mer praktisk når man er alene, men samtidig ønsker kaffe utover dagen. En liten kanne tar mindre plass, og holder samtidig det du skulle behøve av kaffe gjennom arbeidsdagen.