Hvor Lenge Holder en Kaffekanne på Varmen?

0

Det å nyte en kopp med varm og god kaffe er noe mange foretrekker. Dette kan være i forbindelse med frokosten, men også utover arbeidsdagen.

Mange ønsker gjerne også å ha varm kaffe tilgjengelig når de kommer hjem etter en lang skitur, eller når de ønsker å sette seg ned å ta en hvil utover ettermiddagen.

Men en god kaffekanne sørger du for å holde kaffen varm lenger. Dette om kaffekannen har en god termofunksjon, der kaffen isoleres og beskyttes i en egnet metallbeholder eller glassbeholder.

Hvor Lenge Holdes Kaffen Varm?

En god termokanne eller kaffekanne vil holde kaffen varm i flere timer etter den er fylt opp. Dette forutsetter at kaffekannen er godt isolert, og at den holdes lukket når den ikke er i bruk.

I DinSide.no sin test av kaffekanner kom termokannen fra Rosendahl best ut. Etter tre timer hadde kaffen fortsatt en temperatur på 89,6 grader, noe som er mer en varmt nok for svart kaffe.

Også kaffekannen fra Eva Solo kom godt ut med en temperatur på 87,1 grad etter tilsvarende 3 timer.

På denne måten sørger kaffekannen for at du slipper å sette i gang kaffetrakteren hver gang du ønsker en ny kopp kaffe. Ved hjelp av termofunksjonen holder kaffekannen kaffen varm i mange timer etter du har traktet ferdig.

Kaffekanne

Holdes Kaffen Varm Utover 3 Timer?

En god termokanne vil holde kaffen varm også utover de tre timene i DinSide.no sin test. Her vil man ha en jevn overgang etter de første 3-5 timene, før den blir litt lunka og til slutt kald etter som tiden går.

Både Rosendahl og Eva Solo har her fått flere positive tilbakemeldinger fra de som har erfaring med disse.

Dersom du har behov for at kaffen skal holde seg varm ekstra lenge vil det kanskje være lurt å vurdere en tur-termos fra merkenavn som Stanley eller Thermos. Stanley skriver om sin Classic Termos at den kan holde innholdet varmt i hele 20 timer. Thermos skriver at den holder varm drikke varm i 8-12 timer.

Design og bruksområde er også viktig ved valg av termokanne. Mens termokannene fra Rosendahl og Eva Solo egner seg godt til servering til kaffeselskapet og på kontoret, er termosene fra Stanley og Thermos kanskje mer egnet for kaffe i bilen eller til oppbevaring i ryggsekken.