Oppbevaringsglass med Lokk – Glass til Oppbevaring av Mat

0

*Sponset innhold – Inneholder annonselenker

Det å ha gode oppbevaringsglass tilgjengelig kan være praktisk. Dette gjelder både om du ønsker å ha orden på matvarene i kjøkkenskapet, eller om du ønsker å lagre de over lenger tid i matboden.

Oppbevaringsglass

I denne oversikten vil vi se på flere ulike oppbevaringsglass med lokk. Glassene kommer både i tradisjonelle runde syltetøyglass, men også i alternativer som flate matbokser som også kan benyttes til pålegg i kjøleskapet.

Vi håper du kan finne et sett med oppbevaringsglass som svarer til dine ønsker og forventninger. For flere alternativer, se også vår oversikt over oppbevaringsbokser!

Rosendahl Grand Cru Oppbevaringsglass med Lokk

Rosendahl oppbevaringsglass

Fra Rosendahl sin Grand Cru kolleksjon finner vi dette settet med oppbevaringsglass. Glassene kommer med matchende sorte lokk utsmykket med de velkjente Grand Cru rillene.

Oppbevaringsglassene fra Rosendahl kommer i et bredt utvalg av størrelser. Velg her mellom utgaver på 1,5 liter, 1 liter, 0,75 liter, 0,5 liter og 0,25 liter. Dette gir mulighet for å lagre og oppbevare flere ulike matvarer, fra pasta og kaffe, til smågodt og sukker.

Bestill Rosendahl Oppbevaringsglass med Lokk hos Bakeren og Kokken!

Med oppbevaringsbokser i glass, med dekorative lokk, bidrar de ulike delene fra Rosendahl Grand Cru også til å pynte opp på kjøkkenet. Glassene kan stå fremme på kjøkkenbenken, eller i en hylle, eller eventuelt plasseres på egnet sted i kjøkkenskapet.

De ulike størrelsene gir et bredt spekter av hva man har mulighet til å oppbevare. Det største 1,5 liter oppbevaringsglasset er formet høyt, nettopp for å gi plass til pasta. Oppbevaringskrykken på 1 liter egner seg på samme måte som en beholder til kaffepulver eller kaffebønner.

Rosendahl fører også en tilsvarende serie, men med lokk i ubehandlet eik tre. Dette er med på å gi oppbevaringsglasset et naturlig og jordnært preg. Glassene med lokk i tre kommer i tilsvarende størrelser som glassene med sorte lokk.

Bodum Classic Oppbevaringsglass med Kobberlokk

Bodum oppbevaringsglass pasta

Fra Bodum finner vi deres serie med Classic oppbevaringsglass. Glassene har, som navnet tilsier, et klassisk der de kommer med et tradisjonelt lokk utformet i kobber. Se også utgaver med lokk i gull.

Det unike kobber-lokket er med på å sette sitt preg på dette settet. Lokkene kommer samtidig med silikonforsegling slik at man sikrer tett lukking. Dette gjør også at matvarene i glasset ikke absorberer lukt fra omgivelsene.

Bestill Bodum Classic Oppbevaringsglass hos Kitchn.no!

Bodum Classic oppbevaringsglass med lokk i kobber kommer i flere størrelser. Her kan du velge mellom utgaver på 0,5 liter,  1,0 liter, 1,8 liter og 2,0 liter. De ulike størrelsene gjør at du kan bruke glassene til et bredt spekter av matvarer.

Settets glass kan vaskes i oppvaskmaskinen, og kan også benyttes i mikrobølgeovn. Dette gjelder da ikke for lokket. Når glasset vaskes forsvinner alle tidligere lukter fra oppbevart te, kaffe eller urter.

Beholderne er utviklet i Bodum sitt velkjente borsilikatglass. Disse inneholder ikke bly, og er meget glansfulle og holdbare. Dette betyr at du kan benytte disse oppbevaringsglassene over lang tid.

Pebbly Oppbevaringsbokser i Ildfast Glass

Fra franske Pebbly finner vi dette settet med oppbevaringsbokser i ildfast glass med dekorativ lokk i bambus tre. Bambuslokket kommer med silikonpakning for tett lukking, slik at maten holder seg friskt lenger.

Ulikt fra oppbevaringsglassene vi har sett på til nå, er boksene fra Pebbly av en lavere og bredere utgave. Dette gjør at de egner seg godt til å benytte for pålegg og restemat i kjøleskapet. Oppbevaringsboksene kan selvfølgelig også benyttes til å oppbevare tørrvarer i kjøkkenskapet.

Se Flere Oppbevaringsbokser i Glass fra Pebbly – Kitchn.no!

Glassboksene i dette settet fra Pebbly er ildfaste, og kan med andre ord benyttes til steking av mat i stekeovnen. Vær dog oppmerksom på at dette ikke gjelder for bambuslokket.

Pebbly oppbevaringsbokser i glass kommer i flere ulike størrelser. De firkantede boksene kommer i størrelser på 0,65 liter, 1 liter, og 1,5 liter. Boksene selges i et komplett sett på 3 bokser, men kan også bestilles individuelt.

Tre-lokket i bambus er med på å gi dette settet med oppbevaringsbokser et dekorativt design. Boksene pynter opp i kjøleskapet eller kjøkkenskapet, og kan samtidig fint benyttes under borddekkingen på frokostbordet.

Norgesglasset Oppbevaringsglass med Lokk

Norgesglass med lokk i tre

Norgesglasset er en kolleksjon med oppbevaringsglass som mange har et nært forhold til. Norgesglasset benyttes både til lagring og oppbevaring av matvarer og tørrfor, men også til servering av syltetøy på frokostbordet.

Det finnes et bredt utvalg av oppbevaringsglass fra Norgesglass. Dette er glass i flere ulike størrelser, og de kommer også med ulike lokk og låsemekanismer. Velg mellom alternativer med skrulokk i metall, stablevennlige lokk i tre, samt hengslet lokk med gummistrikker og metallklype.

Se hele Utvalget av Norgesglasset Oppbevaring hos Hyttefeber.no!

Glassene kommer i et bredt utvalg av størrelser, noe som også varierer mellom de ulike modellene. Den minste utgaven vi fant var på 0,1 liter, men du vil også finne større oppbevaringsglass helt opp til 2,0 liter.

Videre fra Norgesglasset finner du også et tacosett med oppbevaringsbokser i glass. Tacosettet kommer med 3 glass av 0,3 dl, og 3 glass av 0,6 dl. Disse kommer med praktiske plastlokk, og egner seg til både lagring og servering.

Mange har vokst opp med disse glassene med Norge skrevet på siden. Norgesglassets historie går helt tilbake til 1902, og ble relansert på markedet i 2014. Glassene har preget mange spiskammer gjennom årene, og benyttes både til lagring og sylting.

Joseph Joseph Podium Oppbevaringssett

Fra de kreative designerne i Joseph Joseph, finner vi deres Podium oppbevaringssett. Kolleksjonen består av 5 ulike oppbevaringsglass med lokk, kombinert med et praktisk stativ hvor glassene kan plasseres.

Podium oppbevaringsglass fra Joseph Joseph kommer med et praktisk og dekorativt stativ. Dette gjør at du kan ha glassene stående fremme på kjøkkenbenken, slik at du har de mest brukte tørrvarene lett tilgjengelig.

Bestill Joseph Joseph Podium hos Bakeren&Kokken.no!

Settet består av fem ulike oppbevaringsglass. Her finner du både høye og lave glass, slik at du kan oppbevare flere ulike råvarer. Glassene kommer med tett lukkede lokk, slik at matvarene holder seg bedre.

Selve stativet er diskret i sin utforming, men presenterer samtidig de ulike glassene på en flott måte. Glassene kan selvfølgelig også benyttes uten stativet, men vil da ikke kunne stables.

Bruk oppbevaringsglassene i Podium-kolleksjonen fra Joseph Joseph til alt fra pasta og ris til linser, kidneybønner og andre belgfrukter. Glassene kan også benyttes til kaffebønner, teposer og annet som er praktisk å ha lett tilgjengelig.