Forslag til Mat for Piknik – Hva Spiser Man?

0

Piknik er en fantastisk måte å nyte naturen på og samtidig ha det hyggelig sammen med venner og familie. En viktig del av pikniken er maten, og det kan være utfordrende å finne mat som er enkel å lage, transportere og spise utendørs.

I vår test av piknikkurv kan du lese om og stemme på flere ulike alternativer som vil gjøre det lettere å transportere maten til piknik. Piknikkurvene kommer gjerne med tilbehør som servise, bestikk og også vinglass, slik at det er lettere å nyte maten.

Her er noen forslag til god mat som passer perfekt til en piknik:

Baguette med Pålegg

En baguett eller sandwich med pålegg er klassisk piknikmat som alltid er en vinner. Baguetten er enkel å transportere, og du kan fylle den med hva du ønsker av pålegg.

Noen populære alternativer er ost, skinke, salami og grønnsaker som agurk og tomat. For å gjøre det ekstra spennende kan du prøve å lage forskjellige varianter av baguett med forskjellige typer pålegg.

Grillmat og Tilbehør

Hvis du har tilgang til en grill, er grillmat et flott alternativ for pikniken. Du kan grille alt fra kjøtt og fisk til grønnsaker og frukt. Kjøttboller, kyllingspyd og pølser er alle gode alternativer som er enkle å grille og enkle å spise. Du kan også prøve å grille grønnsaker som squash, paprika og maiskolber for en sunnere variant.

Reker med Aioli

Reker er en annen flott matrett som passer godt til pikniken. De er enkle å tilberede og enkle å spise, og smaker alltid godt. Du kan servere rekene med en enkel salat og loffskiver med smør, eller du kan lage en deilig saus til å servere til. En klassisk saus til reker er aioli eller majones, men du kan også prøve å lage en annen type saus som passer til din smak.

Jordbær

Jordbær er en perfekt avslutning på en god piknikmiddag. De er enkle å transportere og enkle å spise, og de smaker fantastisk. Du kan servere jordbærene med krem, vanilje- eller sjokoladesaus for å gjøre det ekstra spennende. Hvis du vil ha en sunnere variant, kan du prøve å servere jordbærene med en enkel yoghurt- eller honningdressing.

Andre Matvarer som Passer til Pikniken

I tillegg til de nevnte matvarene, finnes det mange andre alternativer som passer godt til pikniken. Du kan for eksempel lage wraps med forskjellige typer pålegg, salater med smaksrike ingredienser, fruktspyd med ulike typer frukt eller kanskje nøtter og tørket frukt. Det er også lurt å huske på å ha med rikelig med drikke og kanskje noe snacks som nøtter, sjokolade eller kjeks.