Hva skal man ha med på Piknik – Huskeliste for Pikniktur

0

En piknik er en god anledning til å komme seg ut i naturen, og nyte en varm sommerdag sammen med gode venner eller familie. En pikniktur kan gjøres i egen hage, på stranden, eller i en egnet park eller et naturområde.

Når man skal ut på piknik er det lurt å tenke igjennom hva man ønsker å ha med seg. Dette så opplevelsen skal bli så positiv som mulig. Vi skal derfor gå igjennom en kjapp liste over hva som kan være lurt å ta med på piknik.

Planlegging av Pikniktur

Det første man bør tenke på når man skal på piknik, er hvor man skal dra, og hva man skal gjøre. Dette vil også være sentralt rundt hva man ønsker å ta med. Her kan det være lurt å tenke på hvor man skal dra, og hvor lenge man blir borte.

På de fleste steder finnes det områder som egner seg godt til piknik. Dette kan være en populær park en strand, eller et kjent turmål. Det er ikke nødvendig å gå langt om man skal på piknik, men det kan ofte være ønskelig å komme seg litt ut i naturen.

I mange tilfeller vil det være lurt også å sjekke værmeldingen før man drar av gårde. Dette så man kan se an behovet for å ta med litt varmere tøy. Om det skulle bli overskyet eller begynne å regne, får man vurdere om man heller skal ta pikniken ved en senere anledning.

Mat og Drikke

En sentral del av det å dra på piknik, er å nyte et godt måltid. Her kan man velge mellom mange ulike muligheter, noe som naturlig nok vil bestemme hva man ønsker å ta med også av annet utstyr og tilbehør.

I mange tilfeller er det ønskelig å benytte muligheten til å grille når man skal ut på piknik. Dette krever at man tar med en engangsgrill, eller eventuelt drar et sted hvor det er fellesgriller tilgjengelig. Det finnes også bærbare gassgriller og tilsvarende som kan benyttes.

I andre tilfeller kan man ta med ferdigsmurte bagetter, eller ulikt pålegg og tilbehør slik at man kan smøre brød selv. I piknikkurven kan man også pakke ned ferdige salater, salsaer, og andre småretter som egner seg godt til servering. Benytt gjerne en mattermos eller kjølebag for å bevare lave temperaturer.

Sist, men ikke minst er det nødvendig å ta med noe godt å drikke. Her kan man benytte fargerike fruktjuicer, ulik brus eller tilsvarende. Det finnes også alkoholfri øl, vin og musserende som kan drikkes offentlig.

Piknikkurv eller Pikniksekk

En piknikkurv er alltid praktisk når man skal på piknik. Ikke bare kan man benytte denne til å bære med seg mat og annet til destinasjonen. En piknikkurv er med sitt ikoniske design også med på å heve enhver tvil om at man er på piknik.

Piknikkurver kommer gjerne i flettet treverk, med matchende rutemønstret tekstil. Mange alternativer kommer også med medfølgende bestikk og servise som festes på innsiden av kurven. Som et alternativ finner du også piknik-sekker med tilsvarende mulighet for oppbevaring av servise og bestikk.

Ved siden av oppheng til servise og bestikk vil en piknikkurv ofte også ha plass til en del mat, drikke og annet tilbehør. Om man er flere som skal på piknik, vil det dog ofte være aktuelt og også ha med seg ekstra matposer eller tilsvarende.

Annet Piknikutstyr

Ved siden av piknikkurv med tilhørende bestikk og servise, er det også ønskelig å ha med seg egnede drikkeglass for tur. Her kan man gjerne benytte dekorative champagneglass i plast, for å få en litt eksklusiv følelse.

Videre kan det ofte være lurt å ha med et piknikpledd eller teppe, slik at man ikke behøver å sette seg rett på gresset. Som et supplement kan man alternativt også benytte et egnet håndkle, samt turstoler.

Her kan det også være aktuelt å tenke på hva man tenker av utstyr til matlagingen. Dette kan være redskaper som brødkniv, salatbestikk, skjærebrett, etc. I mange tilfeller vil det også være aktuelt med servietter eller tørkepapir.

Utstyr til Aktiviteter

Piknik handler om mer enn bare mat. Det kan derfor være lurt å tenke på hva man trenger av utstyr til ulike aktiviteter. For mange holder det å ta med seg en god bok, en kortstokk, eller annet man kan holde på med.

Andre ganger kan det være moro å ta med ulike spill og aktiviteter. Dette kan være en sendeplate eller en badeball, eventuelt ringspill eller kubb. Enkelte pikniksteder er også tilrettelagt for fotball, badminton, volleyball eller tilsvarende, noe man kan dra nytte av.

Musikk kan også være med på å skape en hyggelig stemning rundt pikniken. Dersom man ønsker dette vil det være praktisk å ta med seg et sett med bærbare høyttalere som kan kobles til spillelisten på smarttelefonen.

Hygieneartikler

Videre vil det også være lurt å tenke på hva man trenger av ulike hygiene og helseartikler. Dersom man skal ut på piknik en varm sommerdag vil det være nødvendig å ta med seg en solkrem med egnet faktor. Kanskje også en skyggelue og solbriller.

Om man skal servere klissete mat som reker, kyllingvinger eller spareribs, vil det være behov for å ta med egnede våtservietter i tillegg til tørkepapir og servietter. Dette for å vaske av hendene etter man har spist ferdig.

Andre praktiske artikler det kan være lurt å ha med seg på piknik er plaster, sårvask og myggmiddel. Glem heller ikke drikkevann på varme dager.

Når dere er ferdig med pikniken må dere også sørge for å rydde opp godt etter dere. Det vil derfor være nødvendig å ta med seg egnede poser til søppel og avfall, mat og drikke som skal være med hjem igjen, samt til pant.