Hva betyr ordet Piknik?

0

Piknik er en utendørsaktivitet som har eksistert i århundrer, men hva betyr egentlig ordet “piknik”? Hvor kommer tradisjonen fra, og hva er noen av de vanlige mat- og drikkevalgene på en piknik?

Pique Nique

Hva er en piknik?

En piknik er en utendørsaktivitet hvor man nyter mat og drikke i en park, på en strand eller en annen naturskjønn plass. Det kan være en enkel lunsj med enkle retter og drikkevarer eller en større og mer omfattende måltid. Det er vanlig å ta med et teppe eller en duk for å sitte på og noen behagelige stoler.

Ordet “piknik” kommer fra det franske uttrykket “pique-nique”, som betyr å plukke opp (pique) småretter (nique). Det ble først brukt i Frankrike på 1600-tallet, hvor det var vanlig å ha små matpakker med seg på utflukter og turer. På 1800-tallet ble piknik en mer populær aktivitet i Storbritannia og USA, og det ble vanligere å ta med seg større måltider og å invitere venner og familie.

Se vår test av piknikkurver!

Piknikkultur rundt om i verden

Piknik er en aktivitet som praktiseres over hele verden, og det finnes mange forskjellige pikniktradisjoner. I Spania er det vanlig å ha “merienda”, som er en sen ettermiddagsmat som inkluderer småretter og kaker.

I Australia og New Zealand er det populært å ha “barbie”, som er en piknik med grilling. I Japan er det vanlig å ha “hanami”, som er en piknik under blomstringsperioden til kirsebærtrærne.

Vanlige mat- og drikkevalg på en piknik

Det er mange forskjellige mat- og drikkevalg som passer godt til en piknik. Noen populære alternativer inkluderer grillmat, sandwicher, frukt, grønnsaker, oster, kaker, og kjeks. For å drikke kan man ta med seg vann, brus, juice eller kaffe og te. Det er viktig å velge mat og drikke som er enkle å ta med seg og som ikke krever mye oppmerksomhet.

Se også vår guide til piknik glass og piknik serviser!