Hva er Forskjellen på Kaffe Latte og Cappuccino?

0

Kaffe latte og cappuccino er begge populære kaffedrikker basert på espresso, men de har begge sine unike forskjeller som påvirker både deres smak og hvordan de drikkes.

Hovedforskjellen mellom de to kaffedrikkene ligger i forholdet mellom espresso, melk og melkeskum. Dette bidrar også til forskjeller i tekstur, serveringsmåte og også når på dagen de typisk nytes.

Caffe latte glass

Kaffe Latte

Kaffe latte, ofte bare kalt latte, består primært av espresso og dampet melk, med et lett lag av melkeskum på toppen.

Standardforholdet mellom melk og espresso er mellom 3:1 og 5:1, noe som gjør at latten har en kremet og mild espresso-smak som er mindre intens enn i andre espressobaserte drikker.

Kaffe latte serveres gjerne i et høyt kaffeglass som fremhever dets tekstur og rike melkevolum. Latte kan også serveres i brede kaffekrus.

Cappuccino

Cappuccino består av en tredjedel espresso, en tredjedel varm melk og en tredjedel melkeskum. Denne balansen skaper en rikere og mer luftig konsistens enn latte.

Cappuccinoen kjennetegnes ved sin karakteristiske lagdeling og en sterkere espressosmak enn latte. Den serveres tradisjonelt i en mindre, forvarmet porselenskopp som bidrar til å bevare temperaturen og teksturen til drikken.

Flere Forskjeller Mellom Drikkene

Kaffe latte og cappuccino differensierer seg ikke bare i forholdet mellom melk og espresso, men også i tekstur og serveringskontekst.

Latte har en mer dominerende melkesmak og er mindre skummende enn cappuccino. Dette gjør at espressoens bitre og robuste smak mildnes mer i en latte enn i en cappuccino. På grunn av dens mildhet og større volum, er latte ofte mer tiltalende for de som foretrekker en mindre intens kaffesmak.

Cappuccinoens struktur med lik del espresso, melk og skum tilbyr en balansert smak og tekstur. Det rike skumlaget tilfører en luftig følelse som er svært distinkt sammenlignet med kaffe latten.

Se også Kaffemaskin med Kvern

Der en standard cappuccino har en størrelse på 150 – 180 ml, serveres kaffe latte gjerne i glass eller kopper på 230 – 300 ml. Dette skyldes mengden med melk som benyttes.

Cappuccino anses ofte som en frokostdrikk i mange kulturer, spesielt i Italia hvor den har sine røtter. Drikken nytes gjerne før klokken 11 på morgenen, og du blir fort ansett som turist om du bestiller cappuccino senere enn dette.

I motsetning er kaffe latte en mer fleksibel drikke som kan nytes gjennom hele dagen. Dens mildere smak gjør at den er passende både på morgenen og på ettermiddagen.