Hva er Kaffe Americano?

0

Kaffe Americano – eller Caffè Americano – er en populær kaffedrikk som kombinerer espressoens styrke og intensitet med mildheten av vanlig svart kaffe. Enkelt fortalt lages en Americano ved å tilsette varmt vann til en kopp med espresso.

På denne måten får kaffen en mildere smak, mer lik en svart traktekaffe slik vi er vant med i Norge. Med sin enkle tilberedning og karakteristiske smak, fungerer Americano ofte som et godt substitutt for oss nordmenn som kanskje savner vår tradisjonelle, sorte kaffe.

Definisjon av Kaffe Americano

Kaffe Americano lages ved å tilføre varmt vann til espresso. Denne prosessen tynner ut espressoen, og resultatet er en kaffe som ligner på styrken og teksturen til ordinær traktekaffe, men som beholdt noen av espressokaffens særtrekk.

Denne enkle tilberedningsmetoden gjør Americano til et populært valg for de som ønsker en kaffe som er lettere enn ren espresso, men som fortsatt har en rik og full smak.

Kaffemaskin med Kvern

Forskjellen på Vanlig Svart Kaffe og Americano

Mens både vanlig svart traktekaffe og Americano kan beskrives som svart kaffe, finnes det tydelige forskjeller. Traktekaffe, som er standard i mange norske hjem, blir til ved at vann drypper gjennom malt kaffe, ofte i en kaffetrakter. Denne metoden gir en jevn smak og er typisk mildere enn espresso.

På den annen side starter Americano med en base av espresso, som er kaffe brygget under høyt trykk, og gir en mer konsentrert form. Når varmt vann tilsettes, blir smaken tilpasset uten å miste espressoens særpregede rike og dyptgående aroma.

Opprinnelsen til Navnet Americano

Navnet “Americano” betyr bokstavelig talt “amerikansk” på italiensk og spansk, og refererer til hvordan kaffedrikken antas å ha blitt til.

Under andre verdenskrig ønsket amerikanske soldater i Europa en kaffe som mer lignet den lette, vanlige bryggen de var vant til hjemme. Dette i motsetning til den sterke espressoen som var vanlig i Italia.

Ved å blande espresso med varmt vann, oppnådde de en liknende konsistens til hva de drakk i USA, og slik ble Americano til.

Server Kaffe i Kaffeglass!

Benyttes det Melk i Americano?

Tradisjonelt serveres Americano uten melk. Dette for å bevare og nyte den unike kombinasjonen av espressoens intensitet og den formildende effekten av det tilsatte varme vannet. Imidlertid er det ikke uvanlig at noen legger til melk eller fløte for å myke opp smaken etter personlig preferanse.

For nordmenn på ferie i utlandet, tilbyr Kaffe Americano en kjærkommen redning. Den gir et kjent preg av hjemmet i en form som kan nytes nesten overalt. På tross av dens enkelhet, beholder den en sjarm som kan appellere til både tilfeldige kaffedrikkere og entusiaster. Det er nok av grunner til å hente seg en kopp Americano når man er borte fra den kjente og kjære kaffetrakteren, selv om det bare er for å smake litt på hvordan andre kulturer nyter sin versjon av “svart kaffe”.