Raclette-rettens Historie!

0

Historien om Raclette begynner i Valais-regionen i de sveitsiske Alpene på 1200-tallet, der kvegdrivere og bønder reiste gjennom fjellene med sin besetning på jakt etter beitemarker. Underveis bar de med seg enkle matvarer som brød, ost og poteter.

For å tilberede maten sin, lagde de en ild for å varme opp steinene, for deretter å plassere osten på toppen for å smelte den. Dette var starten på en matlagingstradisjon som senere skulle bli kjent som raclette.

Ordet raclette kommer fra det franske ordet racler, som betyr å skrape. Tradisjonelt sett er raclette en sveitsisk rett som involverer å varme opp en stor hjul av ost og deretter skrape av den smeltede delen på en tallerken med poteter, syltede grønnsaker og kjøtt.

Den moderne raclette-grillen gir en lignende opplevelse, men gir hver person sin egen liten stekeplate for å smelte osten og større plate for å grille andre matvarer.

Opprinnelig var Raclette-osten en ost som ble produsert og spist av bønder og gjeterne som bodde i regionen. Men på 1800-tallet begynte turister å besøke området og oppdage denne deilige osten.

Raclette-osten ble raskt populær blant turister og spredte seg deretter til resten av Sveits og nabolandene.

I dag er raclette en populær rett over hele verden, og serveres ofte som en hyggelig og sosial opplevelse. Det er perfekt for en kald vinterdag eller en avslappet middagssamling med venner og familie. Prøv det selv og opplev den rike smaken av denne tradisjonelle sveitsiske retten.