Raclette – Hvor mye Ost Per Person?

0

Raclette er en sveitsisk spesialitet som har blitt populær over hele verden. Tradisjonelt sett består raclette-måltidet av ost, poteter og diverse kjøtt, grønnsaker og annet tilbehør, og er en favoritt blant osteelskere.

En av de vanligste spørsmålene når man skal lage raclette er: Hvor mye ost trenger man per person?

Hvor mye Ost per Person til Raclette?

Anbefalingen er å beregne 150 – 200 gram ost per person når du skal lage raclette. Dette skyldes at ost er en sentral del av raclette-måltidet, og man ønsker derfor å ha nok ost til å mette alle gjestene.

Selv om det kan være fristende å servere mer ost enn det man trenger, kan dette føre til at man ender opp med mye ost til overs som ikke blir spist opp.

Server Osten i Passende Skiver!

For å servere osten på en praktisk og estetisk måte, anbefaler vi å dele osten i skiver som passer perfekt i formene på raclette-jernet.

Dette vil gjøre det enklere å plassere osten i jernet, og gjestene kan enkelt ta den skiven med ost de ønsker å spise. I tillegg vil det se fint ut på bordet når osten er pent skåret opp.

Hvilke Typer Ost kan man Bruke?

Tradisjonelt sett bruker man sveitsiske oster som raclette-ost, men det finnes flere andre oster som også kan være gode å bruke.

Noen av de mest populære ostene til raclette inkluderer Gruyère, Emmental, Comté og Appenzeller. Disse osteproduktene er halvfaste og smelter godt, og gir en fyldig og rik smak til raclette-måltidet.

For å gjøre raclette-måltidet mer spennende, kan man også servere ulike typer ost. Dette kan være en fin måte å introdusere gjestene for nye smaker og varianter av raclette.

Noen gode alternativer til de tradisjonelle ostene kan inkludere Cheddar, Parmesan, Feta og Chevre.

For å Oppsummere:

Når du skal lage raclette, er det viktig å beregne hvor mye ost du trenger per person. Anbefalingen er å bruke 150 – 200 gram ost per person. Ved å dele osten i skiver som passer i formene på raclette-jernet, vil det være enklere å servere osten og det vil se fint ut på bordet.

Det finnes flere forskjellige typer ost som kan brukes i raclette-måltidet, og det kan være spennende å servere ulike varianter for å gi gjestene en smaksopplevelse de vil huske.